Zpravodaj č. 8/2015

SOBOTA 7.3.2015:
 

Ml. dorost: SK Velká Bystřice - Ivančice                                   24 : 26 (16 : 16) 

Ve 4. mistrovském utkání jarní části jsme u nás ve Velké Bystřici přivítali soupeře z Ivančic. Těšili jsme se na pěkné  utkáni s kvalitním soupeřem. Ani u takového důležitého zápasu se nám však nepodařilo nastoupit bez zranění a komplet. Tom Spurný (nemoc), Filda Hňátek a Berťa Menšík (zraněni). Dva hráči nastoupili  k utkáni se sebezapřením -  zdravotně oslaben Macek Andrš a se zraněným ramenem Lukáš Kubeša. V každé  sestavě se snažíme vybojovat vítězství a nechtěli jsme to měnit ani proti Ivančicím. Po prvních minutách bylo jasné, že půjde o velmi vyrovnaný zápas. Ve 13. minute jsme se ujali vedeni o 5 branek na 13:8. Bohužel dvě vyloučení Lukáše Kubeši těsně po sobě a hrubky v obraně vrátily soupeře do hry a vydřený náskok se rychle smazal. Důležité v této části hry bylo, že jsme od 13. do 25. minuty  vstřelili pouze jeden gól. Poločas skončil 16:16. Ve druhém poločase se soupeř utrhl o 3 branky a tento náskok si držel do 52. minuty. Bylo to i kvůli dalším dvěma vyloučením, které nás stály hodně sil. V 52. minutě byl stav 24:24 a my jsme začali mít chvilku  navrch. Bohužel naprosto katastrofální střelba, neproměňování šancí ze 6 m dodávali našemu soupeři potřebný  klid a pohodu.  A když v 59 minutě za stavu 24:25 nebyl odpískán naprosto regulérní gól,  bylo o vítězi tohoto pro nás smolného utkání rozhodnuto. V dalším utkaní nás čeká další z těžkých  soupeřů Rožnov. Snad už nastoupíme v plné síle,  poučeni z chyb,  disciplinovaněji a s lepší střelbou.
Sestava: J. Routner(br), Tkadleček D. (4), Tesařík M.(7) , Kubeša L. (3), Andrš M.(3), Dosoudil R., Souček Š. (1), Horký J.(3), Prošvic T.(3), Buršík, Sečka J.,


St. dorost: SK Velká Bystřice - Ivančice                                   35 : 35 (18 : 19) 

V sobotu jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z horní části tabulky a těšili se na kvalitní utkání. Naše očekávání se naplnilo a z obou stran se jednalo o divácky zajímavý a napínavý zápas až do samého konce.  Přes veškerou snahu, kvalitní obranu a bojovnost v útočné fázi se nám nedařilo dotáhnout se na soupeře, který celou dobu o dva až tři góly vedl a byl vždy o krok před námi. Spousta technických chyb a neproměňování vyložených šancí hrála ve prospěch protihráčů. My jsme ovšem  předvedli několik velmi pěkných akcí, mezi nimiž byl i například nádherný gól Ondry Majera z poslední devítky prvního poločasu a ke konci zápasu na naší straně stál fakt, že Ivančice odehrály v podstatě dvě utkání po sobě a projevila se únava hráčů, čehož v poslední vteřině využil Tomáš Prošvic, který vstřelil vyrovnávací branku a my si z utkání odnášíme velmi cenný bod za remízu 35:35.
Sestava: Schneider P.(br.), Nezdařil J.(br.), Samiec S.(8), Klobouček M.(2), Kubeša L.(3), Sečka J.), Šiška D.(5), Prošvic T.(9), Surma M.(4), Nábělek F., Svobodník J., Majer O.(3). 


Muži: SK Velká Bystřice - HC Zubří "B"                                  36 : 31 (19 : 16) 

Přestože soupeř přijel jen s osmi hráči, tak se v žádném případě nejednalo o jednoduchý zápas. Soupeř bojoval o každý míč, nedal nám vůbec nic zadarmo a hlavně trestal naše chyby góly. Naštěstí se i nám vcelku dařilo střelecky a tak byl k vidění zápas se slušnou porcí gólů. Tahounem našeho celku v cestě za vítězstvím byl tradičně Kamil Zemánek a spolu s ním se střelecky dařilo  Petrovi  Wolfovi, Ondrovi Švébišovi a po delší době hrajícím Jirkovi Skřídlovi s Petrem Pörsökem. Doufáme jen, že si naši střelci nechali něco v zásobě pro příští zápas  v němž zajíždíme na horkou půdu tradičně dobrého Rožnova.

Sestava: Smékal J., Rýpar M., Wolf P.(5), Wolf M.(2), Pörsök P.(5), Zemánek K.(10), Švébiš O.(7), Mikušek D., Skřídlo J.(6), Strádal J.(1), Machynek M., Martinásek I., Mézl R.
 

 

Ml.žáci "B": Turnaj Continental cup  v Jičíně  (7. - 8.3.2015)

Družstvo mladších žáků B posíleno o hráče ročníku 2003 z družstva A se v rámci zimní přípravy zúčastnilo turnaje v Jičíně. Turnaj byl, jako vždy velmi kvalitně obsazen a zúčastnili se jej kvalitní družstva. Jelikož kategorie mladších žáků je od ročníku 2002 a většina družstev tam měla tyto ročníky, nejeli jsme na turnaj s velkými ambicemi, ale spíš se sehrát a zjistit, jak na tom družstvo bude pro příští sezonu. Sestavu nám trochu narušili nemoci, takže nakonec jsme odjeli v sestavě Rosťa Černý(5), Patrik Markvart, Vojta Zácha v bráně, Adam Horáček(2), Adam Katinger(8), Martin Stryk(3), Kuba Dzieržava(3), Kuba Šťastný, David Soška(2), Kája Kobliha, Mates Pečínka(5), Vilda Zedník(11) a Michal Rella.
V sobotu v základní skupině jsme hráli první zápas v 8 hodin s domácím Jičínem B a po bojovném výkonu vyhráli 7:6. Další zápas proti Wendy Mělník jsme prohráli 5:11, kdy nás soupeř převyšoval hlavně fyzicky. Totéž lze napsat ke třetímu zápasu s ELP Jablonec n. N. Tím skončil náš sobotní program. Následovala návštěva krytého bazénu s vířivkou a tobogánem, který si všichni užili a večer v 18 hodin jsme navštívili extraligový zápas Jičín-Plzeň.
V neděli jsme pokračovali v zápasech ve skupině a to proti Liberec handball B a jednoznačně vyhráli 12:2. Naopak proti Dukle Praha A - pozdějšímu vítězi turnaje, jsme se neprosadili a prohráli 4:17. Tím jsme skončili zápasy ve skupině a umístili se na čtvrtém místě. Poslední zápas o 7.-8.místo jsme hráli se Zručí nad Sázavou a po zřejmě nejslabším výkonu jsme prohráli 7:12 a umístili se na konečném 8.místě.
Turnaj ukázal naše slabiny. Hráli jsme proti starším hráčům, kteří byli výškově někde jinde. Je potřeba pracovat na rychlosti a zpracování míče. Obrana fungovala jakž-takž i když i tam je na čem pracovat. Nepovažujeme 8.místo za špatné umístění a turnaj určitě splnil účel.

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
14.3. venku ml.dorost 12:00  v Rožnově p. R.
st.dorost 14:00  v Rožnově p. R.
st.dorost 16:00  v Rožnově p. R.
15.3. doma st.žáci 16:00  se Šumperkem

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook