Zpravodaj č. 19/2018

Mini: HÁZENKÁŘSKÝ KEMP MINIHÁZENÉ – CHORVATSKO - RIJEKA    11-16.9.2018

Naši miniházenkáři se zúčatnili již poněkolikáté společně s družstvem Sokola Telnice házenkářského kempu v Chorvatské Rijece. Akce proběhla díky vstřícnosti házenkářského oddílu v Rijece, který na oplátku jezdí již roky k nám na házenkářský turnaj Megasam, konaný vždy v červnu. Začátek září byl zvolen proto, aby děti mohly využít pozdního léta a vykoupat se v moři. Kemp probíhal tak, že každý den se trénovalo v pěkných sportovních halách společně s Chorvatskou mládeží a koupalo v moři. V sobotu pak proběhl společný turnaj. Ubytováni jsme byli v objektu červeného kříže hotelovým způsobem. Strava byla zajištěna ve stejném objektu. K moři jsme to měli 8minut chůze. Voda úžasně čistá i teplá na tuto dobu, pláže poloprázdné.

Za Velkou Bystřici se zúčastnilo 18dětí, zbytek autobusu zaplnili děti z Telnice. My se dopravili v úterý 11.9. na 22.hodinu do Telnice, odkud byl odjezd a ráno v 7 hodin jsme byli na místě. Cesta rychle ubíhala pohodlným autobusem. Po ubytování jsme se šli koupat a trénink byl až ve večerních hodinách. A tak to šlo i ve čtvrtek a v pátek. Dopolední trénink a odpolední koupání. Rovněž jsme navštívili historické centrum včetně hradu. V sobotu po dopoledním turnaji poslední koupání a v 21hod odjezd domů.

 

Byl to velice podařený výlet. Počasí nám přálo - teploty kolem 30st. se držely po celou dobu pobytu, Večer teplota klesla na 25st. S družstvem Telnice jsme se opět sblížili a děti se více poznaly. Domácí se o nás starali, jako o vlastní. Doufáme, že při nadcházejícím ročníku Megasamu jim to oplatíme a příští rok v září opět vyjedeme do Chorvatska poznávat jinou házenou, moře s koupáním a dobré lidi.

 

 

 

Ml.žáci: Přípravný turnaj v Malackách          

Družstvo mladších žáků se zúčastnilo v neděli 16.9.2018 přípravného turnaje v Malackách. Hráli jsme tři utkání 2x15 minut s družstvy TJ Strojár Malacky B 17:6,  HKM Šaľa  16:7 a TJ Strojár Malacky A 13:8. Všechny utkání jsme jednoznačně vyhráli, tradičně skvělý výkon Láďa Novák v bráně, velkou zásluhu na celkové kvalitě družstva měli Kryštof Tomek a Aleš Čáp. Zahráli si, ale všichni co jeli. Zkoušeli jsme různé obrany, osobku celoplošně, 6-0,3-3,5-1, červené dresy, vypadali atraktivně a dostali jsme další pozvánku do Šaľy. Dík za dopravu patří Chaloupkům, Čápům a Papouškům.

 

 

St.žáci: ZUBŘÍ CUP 2018          

Dne 2.9. 2018 jsme odjeli se staršími žáky na 1.ročník turnaje ZUBŘÍ CUP 2018 za účasti SKKP Brno, HK Martin, Sokol Telnice, MŠK Povážská Bystrica a domácího HC Zubří.

Sestava: Salašnyj Jakub, Juračka Tomáš, Pečinka Vojtěch, Slepica Štěpán, Matulík Pavel, Schaffner Vojta, Potůček Vojtěch, Tomek Kryštof, Čáp Aleš.

Na tento turnaj jsme odjeli sbírat zkušenosti a hlavně zjistit, co se v našich svěřencích skrývá. Pro některé to bylo úplně první setkání s jinou úrovní hry, proto pro nás vůbec nebyly rozhodující výsledky, ale předvedená hra a dodržování pokynů. Za přístup k turnaji si kluci zaslouží velkou pochvalu, v minimálním počtu a s minimálními zkušenostmi jsme utkání zvládli se ctí a nic nevzdali bez boje.
Turnaj v plné míře splnil naše očekávání a ukázal nám, na čem všem je potřeba tvrdě zapracovat.

 

STŘEDA 5.9.2018:

 

Ženy: Sokol Karviná – Házená Velká Bystřice                23 : 36 (13 : 13)          

Utkání 1.kola ČP v prvním poločase vyrovnané, bylo samozřejmě ovlivněno nízkým počtem hráček a tím pádem nedostatkem fyzických sil. Dosti ztracených míčů nepřesnými přihrávkami v rychlých útocích, nedůsledný návrat do obrany při rychlých útocích Karviné. V druhém poločase se hráčky Karviné nedokázaly vypořádat s vysunutou obranou a také Jana Steigerová, která vystřídala v druhém poločase Lucku Mikuláškovou, předvedla v bráně několik pěkných zákroků. Střelecky se dařilo V. Hejtmánkové, J. Kobylíkové, A. Begalové, M. Kaczmarczykové. Je nutno pochválit všechny hráčky, velkým přínosem pro družstvo je určitě Martina Uličná, a to jak v obranné, tak útočné činnosti.

Hráčky (branky): Steigerová J.(br.), Mikulášková L. (br.), Hejtmánková V.(8), Kobylíková J.(8), UIičná M.(3), Coufalová Z., Kaczmarczyková M.(6), Koudelková K., Hymrová D.(3), Begalová A.(8). 

 

SOBOTA 15.9.2018:
 

Muži: SK Droždín - Házená Velká Bystřice                     27 : 24 (11 : 11)    

2.kolo ČP.   

Hráči (branky): Vydra M.(br.), Schneider P.(br.), Wolf P.(1), Pörsök P.(2), Prošvic T.(6), Maceášik T.(2), Pastorek D., Kubeša L.(2), Dosoudil R., Kubis J.(7), Machynek M., Mézl R.(3), Slovák T.(1), Buršík T.

 


NEDĚLE 16.9.2018:
 

Ženy: Házená Velká Bystřice – Sokol Poruba „B“          26 : 30 (16 : 12)          

První ligové utkání bylo napínavé hned na počátku, jelikož se nás na hru sešlo tak akorát. První poločas jsme zvládly na jedničku, náskok 4 branek nás potěšil. Děvčata bojovala, proměňovaly se šance. Což se o druhém poločase říci nedalo. Navíc jsme dostaly spoustu branek po naší nepřesné střelbě či nepřesnostech v rozehrávce. Problém byl také v tom, že se nám v prvním poločase zranila jedna ze 3 spojek Dominika Hymrová a její zraněný kotník jí neumožňoval hru na 100%. Nedokázaly jsme se tudíž vypořádat s osobní obranou na Míšu Kaczmarczykovou, naši nejlepší střelkyni v tomto zápase s 10-ti brankami. Holky bych chtěla pochválit za bojovnost. The best entry-level drones for your outdoor flying. Taktéž v druhém poločase dobře zachytala Lucka Mikulášková. Doufám, že v příštím zápase se nás sejde více, budou se nám vyhýbat zranění a zápas dotáhneme do vítězného konce.

Hráčky (branky): Mikulášková L. (br.), Kobylíková J.(4), UIičná M.(4), Coufalová Z., Kaczmarczyková M.(10), Hymrová D.(2), Pavlincová I.(3), Begalová A.(3). 

 

Ml.dorost: Sokol Žďár n. S. - Házená Velká Bystřice        20 : 38 (9 : 13)          

Prázdniny utekli jako voda a klukům začala nová sezóna. Vstoupili do kategorie mladších dorostenců a to do první ligy, kterou se v minulé sezóně podařilo vybojovat . Po kvalitní týdenní přípravě ve Velkém Meziříčí a přípravném třídenním turnaji v Brně Maloměřicích, kterého se naše družstvo zúčastnilo jsme stáli na bedně a to na bronzové. O bronz jsme hráli až po celkovém součtu skóre, kde jsme byly o gól horší než Zubří, se kterým jsme ve vzájemném zápolení remizovali. Atmosféra v Brně byla vynikající a všichni kluci si to moc užili. První zápas nás čekal venku na horké půdě ve Žd´áru nad Sázavou. Soupeře jsme znali a od začátku jsme si na něho věřili. První poločas byl ve znamení opatrnosti a nikdo nechtěl udělat zásadní chyby. My jsme neproměňovali spousty krásně připravených akcí a soupeř z toho těžil. Po prvním poločase - 9 : 13 - pro nás. Druhý poločas začal, ale už v jiném rytmu. Tady nastoupila trochu jiná parta - ti stejní kluci začali proměňovat šance a soupeři jsme se začali vzdalovat. Chuť vyhrát první zápas nás neopustila a utkání jsme dotáhli do vítězného konce   38 : 20 pro nás. Chci pochválit kluky za perfektní obranu, díky které se můžeme vyhřívat na první příčce tabulky. Je to příjemný pocit …….

Sestava : Rybiář T.(br.), Černý R.(1), Pečinka M.(1), Pelák M.(4), Semerád E., Buršík F.(2), Schaffner D.(9), Kotěšovský A.(7), Kubeša J.(3), Haderka V.(5),  Dzieržava J (1), Mičkal J.(1), Vysloužil J.(3), Míka D.(1).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

22.9.

venku

mini ml.

10:00

 Turnaj v Senici n. H.

muži

11:00

 v Maloměřicích

23.9.

doma

ml.žáci

12:00

 s Tatranem Litovel

st.žáci

13:30

 s Tatranem Litovel

ženy

15:30

 se Sokolem Karviná

venku

ml.žačky

9:00

 v Senici n. H.

ml.dorost

14:00

 v Praze s Duklou Praha

mini st.

15:30

 Turnaj v Olomouci (HBC)

26.9.

doma

ženy

17:30

 s Otrokovicemi (2.kolo ČP)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook