Zpravodaj č. 20/2018

Mezinárodní turnaj mladších žáků – SMVB CUP 2018

Víkendový turnaj mladšího žactva se odehrál 1 - 2. 9. 2018 v házenkářské hale na Letné ve Velké Bystřici za účasti družstev z ČR a SR - Dukla Praha, Hostivice HANDBALL, HC Zubří, THA Martin (SR), HÁZENÁ Velká Bystřice chlapci, TJ STROJÁR MALACKY (SR), HÁZENÁ Velká Bystřice dívky, TJ CEMENT Hranice.
Hrací systém každý s každým přinesl opravdu slušnou porci utkání, které následovaly po minimálních přestávkách, většina z nich bylo zcela vyrovnaných a rozhodovaly maličkosti.
Výborně svou úlohu zvládli rozhodčí delegovaní KR- OLKSH. Nedošlo k žádnému závažnějšímu zranění hráče, organizace turnaje byla na skvělé úrovni, takže ohlasy trenérů a vedoucích týmů byly vesměs kladné a padaly pozvánky na turnaje, pořádané u nich.

Hodnocení trenérů obou domácích družstev:
Družstvo mladších žáků chlapců, které se umístilo na pátém místě (podařilo se mu jednoznačně porazit družstvo Hostivic 2. místo), hrálo ve složení
Čáp A., Tomek K., Nevrlý J., Novák L., Kobliha J., Wippern O., Čáp D., Janalík T., Bartoník A., Charvát J., Urva Š., Petr M., Charvát J., hrálo v tomto složení vůbec poprvé, předvádělo bojovné výkony a vzhledem k věkovému průměru umístění i herní výkon je hodnoceno kladně.

Družstvo Házená Velká Bystřice (dívky) se účastnilo turnaje ve složení: Krutilová Tereza, Vážanová Anna, Jedenástíková Anna, Klvaňová Nelli, Laufová Nela, Laufová Nikola, Ryšavá Tereza, Škvorová Pavla, Urbanová Anna, Pleváková Beáta, Švábeníková Aneta a Válková Dominika. Jedná se o společný tým složený z dívek SK Žeravice a Házená Velká Bystřice.
Na turnaj děvčata dorazila přímo ze soustředění, které se konalo od 29.8. - 1.9.2018. Tato skutečnost však na hráčkách nebylo moc patrná, tedy že fyzicky stíhala i když byla fyzicky vyčerpaná ze 4 fázových tréninků.
Turnaj byl pojat jako první souhra dvou týmů, které se teprve poznávají. Šlo to holkám báječně. Trenéři vidí velký potenciál týmu a věří, že se budeme všichni posouvat k úspěchům.
S konečným umístěním družstva na 7.místě je spokojenost, protože bylo vidět, že holky dřely a hlavně všechny hráčky dostaly stejnou porci hrací doby, kterou strávily na hřišti.
Těšíme se na Vás diváky, že nás budete chodit povzbuzovat a fandit nám. ŽaBy
Na závěr nezbytné poděkování všem, kteří se podíleli na organizaci turnaje, sdružení SMVB a městu Velká Bystřice za podporu.

 

SOBOTA 22.9.2018:

Mini mladší: Turnaj v Senici na Hané   

V sobotu 22.9. hráli naši mladší minici svůj první turnaj v nové sezoně. Hrálo se v Senici na Hané na venkovním hřišti s umělou trávou .Začátek byl v 10hodin a s našim družstvem se zúčastnila družstva domácí Senice a Žeravic. Na sraz na parkoviště u Zámku dorazili všichni nominovaní. Rovněž rodiče dorazili ve slušném počtu, takže o dopravu bylo postaráno. My máme přihlášeno do soutěže jedno družstvo, protože když jsme se přihlašovali do soutěže, zůstalo nás v mini 5 a nevěděli jsme, kolik se jich v novém školním roce přihlásí. Přihlásilo se jich dost a nyní chodí na tréninky mladších miniků  v průměru 25 dětí, což je parádní a počítáme, že na jarní sezonu přihlásíme ještě jedno družstvo.

 


best crossbow for the money


Za družstvo Velká Bystřice nastoupili: Tom Tomanec, Denis Miklík, Pavel Slepica, Kuba Mader, Štěpán Muller, Mates Muller a poprvé Tom Vojtko a Adam Tomanec.

This is the best crossbow for the money on the market in 2023.

Hrálo se 2x 10 minut a všichni si zahráli zhruba stejnou dobu. Při hře se nepočítalo skóre, takže hráči nestresovali a i když se jim něco nepovedlo - nikdo jim nic nevyčítal. Na závěr dovednostní soutěže a sladké odměny. Vše proběhlo bez problémů v dobré náladě.
Příští týden máme volno a další týden 6.10.2018 jedeme do Litovle.                    

 

Muži:  SHC Maloměřice – Házená Velká Bystřice       26 : 19 (16 : 11)

V prvním kole nového ročníku I.ligy zajíždělo naše družstvo mužů na palubovku nováčka této soutěže a to konkrétně do Brněnských Maloměřic. Do utkání jsme vstoupili s vyšším nasazením než soupeř a brzy jsme se ujali vedení. To trvalo do stavu 3:5, kdy soupeř šňůrou několika branek za sebou vývoj utkání otočil. V útoku se našim klukům moc nedařilo proměnovat šance a když připočteme sérii mnoha ztrát míčů, narostl náskok soupeře na poločasových 16:11.
Ve druhém poločase se kluci snažili vývoj utkání zvrátit, tvrdší obranou, kterou v bráně podporoval dobře chytající Vydra, avšak trápení v útoku neustále pokračovalo. Opětovné ztráty míče a zahozené šance přispěly k rozdílu až 9 branek, který se nám podařilo v závěru zápasu malinko korigovat.

Rozhodčí: Kichner, Vacula. Vyloučení: 0 – 2. Branky ze 7m hodů: 2 – 0. Diváků: 105.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P.  – Wolf P.(2), Pörsök P., Mikušek D.(1), Kubeša L.(2), Pastorek D, Spurný T.(1), Dosoudil R., Kubis J.(4), Machynek M.(2), Tesařík M.(1), Mézl R.(5), Slovák T. Trenér: Radislav Mézl.

 


NEDĚLE 23.9.2018:


Ml.žačky: Senice na Hané – Velká Bystřice/Žeravice          20 : 9 (11 : 7)          

Na první mistrovské utkání jsme zajížděli do Senice na Hané, kde nás na venkovním hřišti čekalo chladné počasí. Naše družstvo v této sezóně má jediný cíl, a to vyzkoušet si "velkou házenou" a postupně se sehrávat. Jak jsme si před sezónou nastavili pravidlo pravidelného a spravedlivého střídání, tak také činíme. Je před námi hodně práce, protože některá děvčata se poprvé setkávají s házenou. A to je přesně náš úkol: ukázat děvčatům házenou jako zábavnou hru. 

První utkání odehrály: Rellová Zuzana, Válková Dominika, Urbanová Anna, Švábeníková Aneta (2), Vážanová Anna (1), Krutilová Tereza, Laufová Nikola, Laufová Nela, Ročáková Ema (3), Klvaňová Neli, Škvorová Pavla, Pleváková Beáta (3), Ryšavá Tereza

 

Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel               21 : 16 (11 : 6) 

23.9.2018 odehrálo družstvo mladších žáků v novém složení své první soutěžní utkání doma v hale na Letné. Čekal nás tradičně silný soupeř Tatran Litovel. Prvních 10 minut osobní obrany kluci zvládli výborně a vedení, které vybojovali potvrdili i v druhé desetiminutovce klasické házené. Druhý poločas i přes střídání hráčů, aby si zahráli všichni jsme udrželi a zvítězili 21:16. Atmosféra v domácí hale byla výborná, přišlo se podívat hodně diváků, asi i to hnalo kluky dopředu, i když již turnaj ve slovenských Malackách ukázal, že jsou to bojovníci s touhou za vítězstvím. Doufám, že půjdou stále stejnou cestou, i když přijde porážka, neúspěch

Sestava a branky: Novák L. – Tomek K.(9), Papoušek M., Čáp A.(7), Nevrlý J., Petr M., Kobliha J., Wippern O. A., Čáp D.(2), Chaloupka B., Janík T., Zdařil V.(1), Bartoník A.(2).


St.žáci: Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel           20 : 22 (10 : 13)          

Sestava a branky: Salašnyj J.. – Matulík P.(1), Horáček A.(2), Čáp A., Pečinka V.(2), Tomek K., Potůček V., Schaffner V.(7), Juračka T.(8).


Ml.dorost: Dukla Praha - Házená Velká Bystřice            48 : 29 (23 : 15)    

 V neděli 23.9. vyrazili mladší dorostenci na druhé utkání s pražskou Duklou. Kluci jeli dobře naladěni s vidinou dalšího vyhraného zápasu. Jenže … po perfektním vstupu do zápasu a rychlého vedení 2 : 0 se nám jako mávnutím kouzelného proutku přestalo dařit. Rázem jsme dostávali jeden gól za druhým a umožnili jsme soupeři diktovat tempo hry. Naše obrana byla bezzubá a na dravé útoky soupeře jsme nebyli schopni reagovat. Kluci se pokoušeli navzájem povzbuzovat a hecovat a zdálo se, že se házenkářské štěstí přece jen dá přemluvit a usadí se na naší polovině hřiště. Ale nestalo se tak. Na co jsme sáhli, to se nepodařilo. Bylo tam spoustu nepřesností a laciných chyb, ze kterých těžila pražská Dukla, která po zásluze vyhrála. Kluci si z tohoto zápasu odvezli pořádnou dávku ponaučení a také řádnou lekci pokory. Ví na čem mají zamakat a co vylepšit na jarní odvetu.

Sestava a branky: Zácha V. – Černý R.(3), Kotěšovský A.(5), Dzieržava J.(2), Haderka V.(9), Mičkal J.(1), Schaffner D.(2), Pečinka M., Pelák M.(1), Vysloužil J.(5), Buršík F.(1), Zedník V.


Ženy: Házená Velká Bystřice – Sokol Karviná              35 : 19 (15 : 10)    

Sestava a branky: Mikulášková L., Steigerová J.  – Hejtmánková V.(5), Kobylíková J.(4), Uličná M.(3), Coufalová Z.(1), Kaczmarczyková M.(5), Dostálová Z.(4), Pavlincová I.(3), Begalová A.(10)

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

28.9.

doma

ml.žačky

9:00

 s Horkou n. M.

muži

11:00

 s Vršovicemi

ml.dorost

13:00

 s Lovosicemi

29.9.

doma

ml.žáci

10:00

 se Zorou Olomouc "A"

st.žáci

11:30

 s Hranicemi

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook