Zpravodaj č. 27/2017

SOBOTA 10.11.2018:


Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici

V sobotu 10.11. jsme hráli druhý domácí turnaj v hale Na Letné. Tentokrát měli přijet pouze dva soupeři a tak jsme se dohodli a postavili dvě družstva A a B. Dále se našeho turnaje zúčastnili družstva DHK Zora Olomouc a Tatran Litovel.
Začínali jsme v 9 hodin a někteří z našich hráli poprvé.


Družstvo Velké Bystřice A tvořili: zkušení Tom Tomanec a Š. Muller, sekundovali jim M. Muller, Kuba Mader, David Peter, Domes Šmakal a poprvé Valerie Buriánková a Ella Konarová.
Za družstvo Velké Bystřice B hráli: zkušený Denis Miklík, dále Pavel Slepica, Tom Vojtko, Martin Kupka, Jarda Kucián, Kuba Tlačbaba a Tonda Šmalec.

Hraje se bez počítání skóre, a tak hráči nemají stres, že něco pokazí nebo nedají šanci. Hraje se na pohodu a bylo tomu i tentokrát. Začátečníci se samozřejmě hledali, ale nemůžeme po dvou měsících trénování po dětech chtít, aby uměly házenou. Technicky je to náročný sport a tak to chce trpělivost. Vše přijde.
Hrálo se 2x 10 minut a všichni si zahráli zhruba stejnou dobu. Na závěr dovednostní soutěže a sladké odměny. Vše proběhlo bez problémů v dobré náladě.
Příští týden hrajeme v neděli a opět doma v 9hodin.           


NEDĚLE 11.11.2018:


Ml.žačky: Velká Bystřice/Žeravice – Senice n. H.                      12 : 11 (7 : 6)

V neděli 11.11., na Svatého Martina, naše ŽaBy odehrály na domácím hřišti první utkání nadstavbové části. Jejich soupeřem byla Senice na Hané. Měly co oplácet, protože v předchozím utkání s nimi prohrály 9:20. K překvapení trenérů se na utkání těšily, po respektu ze silného protivníka ani stopa. V úvodní desetiminutové osobce ukázaly velké zlepšení, byly pohotové, pohyblivé, měly přehled na hřišti a zaslouženě vyhrávaly 5:3. V následujících minutách si holky udržovaly zhruba dvougólový náskok, nicméně první půlka skončila 7:6. Na začátku druhého poločasu odskočily na příjemné vedení 10:7. Proběhlo pár hezkých akcí, včetně dvou sedmiček, ale bohužel se nedařilo zakončit je gólem. Senice  rozdíl postupně smazala a začal nervy drásající závěr zápasu. V této chvíli přispěchali fandit mladší kluci, ozvaly se bubny a vyhecované ŽaBy dotáhly zápas do vítězného konce 12:11! Holky si určitě zaslouží pochvalu a velkou porci svatomartinské husy! 

Sestava ŽaBy: Pospíšil Miroslav - Válková Dominika (1), Slováčková Amálie, Urbanová Anna (5), Jedenastíková Anna (1), Švábeníková Aneta (2), Vážanová Anna, Krutilová Tereza, Laufová Nikola, Laufová Nela, Ročáková Ema (2), Pleváková Beáta (1), Lysoňová Kateřina. 


Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – SK Žeravice                       20 : 12  (12 : 9)
 

V dalším domácím zápase jsme přivítali družstvo ze Žeravic. Po dobrém výkonu, kdy dostali příležitost všichni naši hráči jsme zvítězili 20 : 12. S výkonem družstva jsme spokojeni.

Sestava a branky:  Novák L. – Čáp A. (8), Janalík M., Nevrlý J. (1), Petr M. (3), Kobliha J. (2), Wippern O. A., Čáp D. (3), Charvát J., Bartoník A. (3), Janalík T., Urva Š.


St.žáci: Házená Velká Bystřice – Sokol Centrum Haná „A“   16 : 34  (7 : 17)

V neděli jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z Kostelce na Hané. Věděli jsme, že utkání nebude vůbec jednoduché a k tomu jsme se také snažili naše svěřence směřovat. Za prvé, že žádný souboj není předem ztracený a je potřeba se každý míč ‘’provat’’. Bohužel nás v začátku utkání zradila koncovka a soupeř následně proměňoval. Po oddechovém čase se naše hra zlepšila, jak v obraně, tak v útoku. Soupeř byl, ale zkušenější a nedopustil žádné drama. I když výsledek vypadá vcelku hrozivě naše hra nebyla úplně, tak špatná. Ukázali jsme i moc pěkných akcí, za kterou patří hráčům pochvala.
Pochvala celému týmu za bojovnost.

Sestava: Salašnyj Jakub - Juračka Tomáš (2), Pečinka Vojtěch (4), Horáček Adam (1), Slepica Štěpán, Matulík Petr, Matulík Pavel, Schaffner Vojtěch (6), Potůček Vojtěch (1), Čáp Aleš (2),  Wippern Olivek Alex.


Muži: HC Zlín – Házená Velká Bystřice                      21 : 24 (12 : 13)

Po vydařeném posledním utkání proti lídrovi I.ligy z Hustopečí jeli kluci bojovat proti soupeři z nižších pater tabulky a to konkrétně do Zlína, kde chtěli potvrdit dobrou formu z posledních zápasů. Na začátku utkání se nám podařilo soupeři odskočit na rozdíl až 4 gólů, ale vždy následovalo uchlácholení z výsledku, čehož soupeř 2x využil a skóre se mu podařilo vyrovnat. Poločasový náskok 12:13 tak odpovídal průběhu první půle, která byla víceméně vyrovnaná.

Do druhého poločasu jsme nastupovali oslabeni o 2 vyloučené hráče a čekala nás peprná první minuta, když připočteme fakt, že soupeř držel míč. Skvělou obranou jsme však oslabení přestáli, ba naopak se nám podařilo ještě další gól vsítit. Utkání pokračovalo v podobném tempu jako první půle. Ne moc pohledná hra, spíše bojovná házená. Opětovné odskočení soupeři na rozdíl 4 branek a následné dotažení na 1 branku. Psal se čas 25:50 a na tabuli svítil stav 21:21. Time out, který měl uklidnit hru a následné pokyny, které velily utkání vyhrát se podařilo splnit takřka na výbornou. Děkujeme všem našim příznivcům, kteří neváhali a do Zlína nás přijeli podpořit osobně!

Tento víkend máme volný los, takže budeme fandit našim Labutím ve 3.kole Českého poháru (17.11.) proti Veselí n. M. a až příští víkend jedeme bojovat v neděli 25.11. do Bystřice pod Hostýnem o další ligové body.

Rozhodčí: Beneš - Chalupa. Vyloučení: 5 – 5. Branky ze 7m hodů: 1 – 4. Diváků: 187.

Sestava a branky:  Vydra M., Schneider P. – Wolf P. 4, Pörsök P. 2, Prošvic T., Mikušek D., Kubeša L. 1, Spurný T., Buršík T., Tkadleček D. 6, Kubis J. 1, Pastorek D., Mézl R. 3, Mužík D. 7/4


Ženy: Házená Velká Bystřice – SK Žeravice                    35 : 22 (19 : 9)

Povinné vítězství z naší strany. Utkání nevalné kvality s množstvím chyb na obou stranách, u našeho družstva mě mrzely zbytečné chyby v obraně (22 branek od Žeravic je hodně), neproměněné šance z proskoků či rychlých útoků. Střelecky se dařilo Dominice Hymrové.

Sestava a branky:  Mikulášková L., Zemanová R. – Hejtmánková V. (4/1), Kobylíková J. (2), Uličná M. (4), Macharáčková J. (1), Kaczmarczyková M. (4/1), Hymrová D. (13/1), Begalová A. (7), Coufalová Z.

 

ÚTERÝ 13.11.2018:

 

Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – HBC Olomouc                    21 : 20  (13 : 8)

V předehrávaném utkání ml. žactva jsme v úterý 13.11. přivítali družstvo HBC Olomouce. Po dobrém prvním poločase, kdy jsme soupeře v osobní obraně jasně přehrávali se hra vyrovnala a soupeři se podařilo během druhé poločasu srovnat skóre. Poslední slovo, ale mělo naše družstvo a na naši poslední branku již soupeř nedokázal odpovědět. Střelecky byli opět nejleší Čáp A. a Tomek K. Družstvo několikrát podržel výborný Novákl L. v brance.
Družstvo si tak po zásluze zazpívalo „Vysoký jalovec ….“ .

Sestava a branky:  Novák Ladislav – Tomek Kryštof (5), Charvát Jan (1), Čáp Aleš (10), Janalík Martin, Nevrlý Jan, Petr Matyáš, Kobliha Jan (1), Wippern Olivek Alex., Charvát Jakub, Čáp David, Chaloupka Boleslav (1), Janalík Tomáš, Bartoník Adam (3),

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

17.11.

doma

ml.dorost

12:30

 HC Zubří

ženy

14:30

 SHK Veselí n. M. (3.kolo ČP)

venku

ml.žáci

8:30

 v Kostelci n. H. s Centrem Haná "A"

st.žáci

10:00

 v Kostelci n. H. s Centrem Haná "B"

18.11.

doma

mini ml.

9:00

 Turnaj Na Letné

venku

ml.žačky

10:30

 v Horce n. M.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook