Zpravodaj č. 31/2017


                                                                           

NUTREND CUP 2018 – Velká Bystřice 16.12.2018

V neděli 16.12. jsme pořádali tradiční domácí turnaj nejmenších házenkářů NUTREND CUP. Hrálo se v hale Na Letné a to ve dvou kategoriích mini mladší ročník nar. 2010 a mini starší ročník nar. 2008-2009. Sjela se k nám slušná sestava družstev z celé ČR v obou kategoriích stejná družstva. Mimo domácích družstev HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE se zúčastnila HÁZENÁ NÁCHOD, SOKOL TELNICE, SOKOL SOKOLNICE, TJ SOKOL KOSTELEC NA HANÉ, SK ŽERAVICE A DUKA PRAHA vždy se dvěma družstvy v každé kategorii.

Hrálo se systémem každý s každým 1x10minut.

Turnaj začínal již v 8.30hodin, vyhlášení výsledků a ukončení turnaje jsme stihli ve 14.30hod.

Letošní novinkou bylo okamžité zadávání výsledků zápasů na internet, takže si všichni fanoušci, kteří nemohli sledovat turnaj živě v hale mohli výsledky ihned po každém zápase sledovat na počítači nebo mobilu.

O občerstvení se staral a dobře SPORTBAR přímo v areálu u haly, za což mu náleží poděkování a poděkování patří rovněž RESTAURACI U ZEDNÍKŮ našeho bývalého hráče Tomáše Zedníka, který zajistil částečně ubytování rodičů a fanoušků Dukly a staral se rovněž o žaludky hráčů. Nakrmit v rychlém sledu 6 družstev s doprovodem nebylo snadné.

Pořadatelsky nám pomohli rodiče hráčů. Bez nich bychom turnaj těžko zvládli - opět poděkování.

Největší dík samozřejmě patří spřátelené firmě NUTREND, která zaštiťuje celý turnaj a dodává věcné dary všem malým sportovcům a tentokráte i trenérům. DĚKUJEME!!!

 

V kategorii mini mladší Velkou Bystřici reprezentovali:

TOM TOMANEC, DENIS MIKLÍK,TONDA ŠMALEC, PAVEL SLEPICE, KUBA MADER, DAVID PETER, TOM VOJTKO A MARTIN KUPKA.
Někteří začínali s házenou teprve v září, takže od těchto jsme nečekali žádné zázraky a určitě se postupně budou zlepšovat. Největší tíha byla na hráčích, kteří házenou již hrají druhým nebo třetím rokem.

Byl to první turnaj letošní sezony, kdy se počítali výsledky. Všichni kluci bojovali, co to šlo. Někdy se dařilo víc, někdy méně, ale opět herně hráče posunul turnaj kousíček dopředu.

Postupně jsme hráli s Duklou-žluťásky 17:6, remizovali s Náchodem 9:9, porazili Kostelec 10:8, remizovali s Telnicí 13:13 a postupně porazili Sokolnici 9:6, Žeravice 9:7 a Duklu-červeňásky 13:5.

S těmito výsledky jsme skončili na pěkném druhém místě za Náchodem a před Telnicí.

Výsledků si vážíme, ale neděláme z nich vědu, protože děti s házenou teprve začínají a aby vydržely až do dospělé kategorie, je potřeba velké trpělivosti od hráčů i trenérů.

Přehled výsledků: https://tournaments.sportnect.com/tournaments/5be33e45585f551369531aa4

 

V kategorii mini starší Velkou Bystřici reprezentovali:

KÁJA ZICHOVÁ, PROKOP TOMEK, MATĚJ SCHNEIDER, RADIM KORECZI, KRYŠTOF POTŮČEK, MATTEO CARTELLI, MIRA POSPÍŠIL a VOJTA URBAN.

A jak to všechno dopadlo? Výborně! Žádné vážné zranění, pár modřin a škrábanců, což vše - alespoň v našich řadách - zahojila radost z umístění. Velká Bystřice vybojovala bronz ! Musíme sportovně uznat, že soupeři byli dobří, turnaj hodně vyrovnaný a šlo o každý gól. A tak to má být! Takže spokojenost v našich řadách.

Výsledkově to bylo takto:  Velká Bystřice - Dukla Praha červeňásci    12 : 15, Velká Bystřice – Náchod 14 : 12, Velká Bystřice – Kostelec na Hané 9 : 11, Velká Bystřice – Telnice 12 : 9, Velká Bystřice – Sokolnice 12 : 5, Velká Bystřice – Žeravice 11 : 8, Velká Bystřice – Dukla Praha žluťásci 8 :   8.

Přehled výsledků: https://tournaments.sportnect.com/tournaments/5c0e3d8b585f5577244e797b

 

Všechny zápasy se hrály systémem osobní obrany, což někdy dělalo problémy.
Rozhodčí pískali velmi slušně. Ne vždy se všem člověk zavděčí, ale připomínek bylo minimum.
Dalš
í turnaj, který nás prověří bude 16.1.v Jičíně.

Teď už jen ten Ježíšek ať přiletí a budeme se těšit na házenou v příštím roce. Hlavně ve zdraví, štěstí a spokojenosti!

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook