Zpravodaj č. 1/2019

OLMA CUP 2019 – mezinárodní turnaj mladších žáků ve Velké Bystřici  


Ve dnech 11. -. 13. 1. se uskutečnil další ročník turnaje, kterého se zúčastnilo pět českých a tři slovenská družstva. Hrací systém každý s každým umožnil všem týmům porovnání házenkářských dovedností a určitě všem dodal inspiraci kam se posouvat.
Celý turnaj se nesl v přátelské atmosféře, k vidění byly zajímavé zápasy a o konečné pořadí se bojovalo do posledního utkání.
 Vítězem se stalo družstvo Plzně, které jako jediné nepoznalo hořkost porážky, na krásném druhém místě skončili domácí borci a bronzovou medaili vybojovali hráči THA Martin (SK). Pozitivní je, že se turnaj obešel bez zranění.
Sobotní večer zpříjemnili všem účastníkům herci improvizačního divadla ODVAZ, kteří do velmi vtipné Impro Show zapojili nejen děti, ale i dospělé a dá se říci, že hvězdou večera se stal trenér HC Zubří, Pepa Malina.
Závěrem Házená Velká Bystřice děkuje všem organizátorům, rozhodčím, časoměřičům, rodičům a v neposlední řadě společnosti OLMA a.s., která je hlavním partnerem tohoto turnaje. Už teď se těšíme na další ročník.

Konečné pořadí:    

1. TALENT Plzeň
2. 
HÁZENÁ Velká Bystřice
3. THA Martin
4. HBC Strakonice 1921
5. ŠKP Bratislava
6. 
HC Zubří
7. STROJÁR Malacky
8 . LIONS Hostivice HANDBALL. 

 

Memoriál Václava Síče v Jičíně


Mini mladší:  V sobotu 19.1. se naši hráči zúčastnili spolu se staršími miniky tradičního turnaje memoriálu Václava Síče v Jičíně. Jedná se o kvalitní turnaj, kterého se zúčastňujeme pravidelně a loni ho naši kluci vyhráli. Na turnaj jsme vyrazili již v pátek odpoledne, abychom v podvečer navštívili krytý plavecký bazén a na turnaj se v klidu vyspali.
Mini mladší hráli systémem každý s každým, přičemž turnaje se zúčastnilo 6 družstev včetně našeho. Jičín postavil tři družstva, Náchod dvě. Hrálo se 1x12minut.

Za družstvo Velká Bystřice hráli: Pavel Slepica, Tomáš Vojtko, David Peter, Tonda Malec - ti byli poprvé. Další - Denis Miklík, Tomáš Tomanec, Štěpán Muller už hráli i loni.

Kvalita týmů byla různá a my podle toho dělali na každý zápas jinou sestavu. Měli jsme dva na střídání a za celý turnaj si zahráli všichni. Lavička povzbuzovala a v družstvu panovala dobrá nálada.
Postupně jsme hráli s Jičínem II - výhra 21:3. Náchodem I - prohra 10:13, dále následovaly výhry nad Jičínem I 19:1,Náchodem II 15:3 a Jičínem III 16:1. Na závěr se hrálo finále mezi námi a Náchodem I. Začátek zápasu nám nevyšel, ale postupně jsme dotahovali, ale bohužel konec zápasu naši snahu o otočení výsledku zastavil 9:10.
Všechny zápasy se hrála osobní obrana. Mrzela obzvláště poslední prohra s Náchodem, kdy jsme mocně dotahovali a moc nechybělo.....Druhé místo bylo zasloužené a k vítězství nám chybělo málo. Ale to není až tak důležité. Hlavní je, že děti byli spokojené, navazovali se kamarádské vztahy našich nových hráčů s našimi staršími miniky i dalšími protihráči. Dobře fungující kolektiv je základ budoucích úspěchů a radosti ze hry. Nazpět cesta rychle ubíhala a s jednou zastávkou na benzince jsme dorazili v podvečer domů.
Poděkování patří našemu dopravci Lendymu, jehož mikrobus nás bezpečně odvezl do Jičína a přivezl zpět. Poděkování patří i rodičům,kteří nám svěřili své děti a určitě nám drželi palce.
Přes zimu nás čekají ještě další turnaje,tak snad budou podobně úspěšné.

 

Mini starší: 

Sestava: Cartelli Matteo, Flora Nikolas, Pospíšil Mirek, Zichová Kája, Schneider Matěj, Koreczki Radim

Turnaj mini starších byl rozdělen do tří základních skupin, kdy se hrálo 1x12minut a pak následovali boje o umístění, kdy hráli první ze skupin o 1.-3. místo, druzí hráli o 4.-6.místo a tak dále, tady se hrálo 2x8minut.

I think these are best replica watches for men.

Naše družstvo bylo v základní skupině B, kde jsme se postupně utkali s Jičínem I (prohra 7:21), Ledeč nad Sázavou (výhra 16:12) a Strakonice II (výhra 12:2). Tím pádem jsme byli druzí a bojovali o 4.-6.místo.

Vzhledem k tomu, že turnaj mini mladších skončil před těmito boji o umístění a nás bylo jeden na střídání, tak jsme si pomohli mini mladšími (Tomanec Tomáš a Miklík Denis).

Výsledky ve skupině o umístění byly následující. S Jičínem III (výhra 25:18) a s Náchodem I (výhra 19:18). Výhra s Náchodem byla částečně dílem štěstěny, ale i to patří ke hře a všichni hráči měli velikou radost. Poslední rozhodující gól jsme vstřelili přes celé hřiště zároveň se závěrečnou sirénou.

Takže s celkovou bilancí 1 prohry a 4 vítězství jsme skončili na 4.místě. Velká spokojenost.

Přišel nás navštívit i náš odchovanec David Krahulec, který v současné době působí právě v družstvu extraligového Jičína.

Veškeré výsledky naleznete na webových stránkách:
Minižáci starší:   https://tournaments.sportnect.com/…/5c3e18eb585f5572ce3234f3
Minižáci mladší: https://tournaments.sportnect.com/…/5c40068a585f55679950c33b

I mini starší se účastní ještě velké řady turnajů ať již 4+1 tak i 6+1, a tím pádem budou připravenější k přechodu do mladších žáků.

V současné době nás nejvíce trápí skutečnost, že jsme si po házenkářském světě vybudovali tak dobré jméno, že o náš jarní turnaj BOBO CUP (16.-17.3.) je tak obrovský zájem, že velice zvažujeme, že budeme muset využít obě haly ve Velké Bystřici.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook