Zpravodaj č. 5/2019

SOBOTA 16.3.2019:
 

Muži: 1.HK Dvůr Králové - Házená Velká Bystřice          22 : 21 (8 : 10)

Po týdenní pauze, kdy jsme především mobilizovaly síly a dávali se zdravotně do pořádku, nás čekal soupeř ze spodních pater tabulky. Všichni jsme věděli, že utkání nebude vůbec jednoduché, jelikož je tým ze Dvora Králové pověstný svojí tvrdou hrou, která dělá hodně týmům značné problémy.
Začátek utkání se našim klukům moc nevydařil, když jsme v 18.minutě prohrávali 7:2. Opět se ukázala stejná písnička, kdy soupeř góly dává, ale my nikoli. Zlepšenou obranou se však podařilo klukům ještě do poločasu vývoj skóre otočit a do kabin se šlo za stavu 8:10 !

Do druhé půle jsme šli s odhodláním a hlavně pokyny neopakovat vývoj utkání, které probíhalo v první půli. To se podařilo splnit, takže po celou druhou půli byl vývoj vyrovnaný. Občas některý tým odskočil na 2-brankový rozdíl, ale to bylo vše. V 58. minutě jsme šli opět do vedení 20:21, soupeř však bohužel z následujícího útoku srovnal. V následujícím útoku jsme neproměnili sedmičku a domácí šli do vedení, které dokázali ubránit až do samotného konce.
V dalším kole přivítají naši kluci na domácí půdě celek z Náchoda, kde budou chtít odčinit poslední porážku s pro nás tak hořkou příchutí. Poté bychom vás rádi pozvali na tradiční házenkářské Šibřinky, tentokráte již v nově zrekonstruovaném Kulturním domě na Nadační.

Rozhodčí: Bareš – Uhlíř. Vyloučení: 4 – 2. Branky ze 7m hodů: 2 – 3. Diváků: 160.

Sestava a branky: Vydra, Schneider – Wolf P., Švébiš O. 3, Kubeša L., Pastorek D. 2, Buršík T., Spurný T. 2, Dosoudil R. 2, Kubis J. 3/1, Maceášik T., Mužík D. 9/2.
 

 

NEDĚLE 17.3.2019:


Ženy: Házená Velká Bystřice – Lesana Zubří                 33 : 24 (12 : 10)

Zápas proti Lesaně Zubří měl vlažný začátek s větším počtem technických chyb a opět neproměňováním šancí. Výborně zachytala a v prvním poločase nás velmi podržela Radka Zemanová a díky tomu jsme po prvním poločase vedly o 3 branky. Solidní výkon podala i Lucka Mikulášková v poločase druhém. Tam se hra zrychlila, míč šel rychle z ruky, výsledkem byly branky buď z náskoků nebo z křídel. Začala lépe fungovat obrana, povedly se rychlé protiútoky po pěkných přihrávkách Verči Hejtmánkové a hlavně děvčata většinou šance proměňovala. Což se projevilo i na skóre zápasu, které začalo postupně narůstat. Na hřišti se vystřídaly všechny hráčky a většina zaslouží tentokrát pochvalu za předvedený výkon.

Sestava a branky: Mikulášková V., Zemanová R. – Hejtmánková V.(6), Kobylíková J.(4), Uličná M.(3), Macharáčková J.(2), Kaczmarczyková M.(3/1), Hymrová D.(2/1), Kleislová K.(1), Novobilská I.(5), Moťková H., Begalová A(7).

 

MEZINÁRODNÍ TURNAJ MINI BOBO-CUP 2019

O víkendu 16.-17.3. se v hale Na Letné konal 7.ročník tradičního turnaje mladších a starších miniházenkářů BOBO-cup. Do Velké Bystřice se sjela kvalitní družstva z Čech, Moravy i Slovenska. Jednalo se o dvoudenní turnaj a pořadatelsky byl zajišťován od prosince, kdy byl již plně obsazen. Oproti loňskému turnaji jsme se snažili o vylepšení. Pro fanoušky všech zúčastněných družstev a veřejnost bylo možno sledovat výsledky na internetu, kdy byly vkládány ihned po jednotlivých zápasech, takže kdo se zajímal o turnaj, věděl během minuty stav utkání. Dále jsme instalovali díky jednomu z rodičů v hale dvě kamery pro sledování zápasů on-line přes internet. Ubytování vzdálenějších družstev bylo v ubytovně na Letné a ve škole, stravování bylo zajištěno v Baru u Zedníků a samozřejmě ve Sportbaru Na Letné. Snažili jsme se domluvit i kvalitní rozhodčí-což se nám podle sdělení většiny družstev povedlo. Hrálo se 1x12 minut na dvou hřištích.

Turnaje se zúčastnila družstva:

SK ŽERAVICE, HÁZENÁ NÁCHOD, SOKOL TELNICE, CEMENT HRANICE, ŠKH ROHOŽNÍK, HK IVANČICE, ŠKP BRATISLAVA, TATRAN LITOVEL, LIONS HOSTIVICE, HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE celkem 18 družstev. V kategorii mini mladší 8 družstev a v kategorii mini starší 10 družstev.

MINI MLADŠÍ:

Systém turnaje v této kategorii byl takový, že v sobotu hrál každý s každým a první čtyři družstva pak hrála v neděli o medaile a družstva na 5.-8.místě o umístění. V sobotu jsme zahájili turnaj proti družstvu SK ŽERAVICE. Bylo vidět, že končící prázdniny a tréninkový deficit udělal své a kluci hráli zakřiknutě. Přesto si zahráli všichni a bylo z toho vítězství 15:11. Následoval zápas s CEMENTEM HRANICE. I tento zápas se z naší strany rozjížděl pomaleji, ale byla z toho výhra 17:10. Třetí zápas nás čekal soupeř z TELNICE. Zápas byl vyrovnaný a až ve druhé polovině zápasu nám soupeř odskočil a výsledkem byla prohra 11:16. Čtvrtý zápas nás čekala děvčata z ROHOŽNÍKA. Byl to vyrovnaný zápas, kdy jsme už vedli o 4 branky. Pak začali holky náš náskok snižovat a nakonec z toho byla remíza 12:12. Dalším soupeřem byl pro nás známý NÁCHOD. Disponuje vyššími hráči a my je bohužel neubránili. Prohra 11:15. Zbývaly nám dva zápasy a my-pokud jsme chtěli pomýšlet o lepší umístění museli vyhrát. Následoval zápas s ŠKP BRATISLAVA, po bojovném utkání jsme vyhráli 16:11. Poslední sobotní zápas jsme hráli proti HK IVANČICE bojovný a vyrovnaný zápas pro nás s dobrým koncem-výhra 17:13. Tím jsme se kvalifikovali ze čtvrtého místa do nedělních zápasů o medaile. Spolu s námi se dostali do boje o 1-4místo TELNICE, NÁCHOD a ROHOŽNÍK. Následoval večerní program pro děti-promítání filmu v hale na velkoplošném plátně. Trenéři, kteří zůstali se pak sešli v zasedačce a probírali jsme ledacos. Systém hry-osobka -neosobka a příjemně nás překvapilo hodnocení rozhodčích a jejich výkony. Všichni je chválili a prý už dlouho tak neviděli zapískat turnaj.

První nedělní zápas nás čekalo družstvo NÁCHODA. Opět vyrovnaný zápas, ale soupeř nás nakonec v dramatické koncovce porazil o dvě branky 9:11. Další tým, na který jsme si věřili byl ROHOŽNÍK. Opět vyrovnaný zápas. Bohužel spousta nepřesností nás nakonec připravila o vítězství. Prohra 11:13. Poslední zápas jsme hráli s družstvem TELNICE. Kluci bojovali, ale opět nepřesnosti. Soupeř si udržoval mírný náskok. Tento zápas jsme dali šanci i těm, kteří si zahráli méně. Snažili se, ale byla z toho prohra 7:17.
Konečné pořadí mini mladší: 1.HÁZENÁ NÁCHOD
                                                  2.ŠKH ROHOŽNÍK
                                                  3.SOKOL TELNICE
                                                  4.HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE
                                                  5.HK IVANČICE
                                                  6.ŠKP BRATISLAVA
                                                  7.CEMENT HRANICE
                                                  8.SK ŽERAVICE.

Pokud máme hodnotit turnaj, hodně to všem dalo. Čtvrté místo je v takovéto konkurenci pěkné. Kluci bojovali i když jim vše nevycházelo. I na to se musí připravit, že vše vždy nevyjde. Upevnil se kolektiv a to je dobře.

Domácí tým reprezentovali:TOM TOMANEC, ŠTĚPA MULLER, DENIS MIKLÍK, DAVID PETER, VÍŤA PAJER, PAVEL SLEPICA, KUBA MADER, TOM VOJTKO A TONDA ŠMALEC.

Poděkování patří rodičům, kteří pomohli s organizací i zapisováním výsledků.


MINI STARŠÍ:

Systém turnaje v kategorii starší byl každý s každým, protože se turnaje zúčastnilo 10 družstev. Výsledky našich borců (8 výher, 1 prohra):

Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel                       10:9
Házená Velká Bystřice – Cement Hranice (kluci)         17:13
Házená Velká Bystřice – Cement Hranice (holky)        10:4
Házená Velká Bystřice – HK Ivančice                          16:10
Házená Velká Bystřice – Lions Hostivice                    11:9
Házená Velká Bystřice – TJ Sokol Telnice                  10:15
Házená Velká Bystřice – SK Žeravice              8:5
Házená Velká Bystřice – ŠKP Bratislava                     12:10
Házená Velká Bystřice – ŠKH Rohožník                      13:10

Konečné pořadí:          1. TJ Sokol Telnice
                                       2. Házená Velká Bystřice
                                       3. Lions Hostivice
                                       4. ŠKP Bratislava
                                       5. Cement Hranice (kluci)
                                       6. Tatran Litovel
                                       7. HK Ivančice
                                       8. SK Žeravice
                                       9. ŠKH Rohožník
                                     10. Cement Hranice (holky)

Domácí tým reprezentovali: KÁJA ZICHOVÁ, VOJTA URBAN, KRYŠTOF POTŮČEK, RADIM KORECZKI, MIRA POSPÍŠIL, MATTEO CARTELLI, NIKOLAS FLORA a ŠIMON MOŽÍŠ – všem patří velká gratulace za bojovné výkony!!!


************************************************************************************************************************************************
Všechny výsledky a tabulky můžete shlédnout na následujících odkazech.

Mladší: https://tournaments.sportnect.com/tournaments/5c7bd910585f55200e3635f5?fbclid=IwAR2_KepdG9SwKtu9xNwGJ0xX7r2yiFdpfnH_EcIc8wdPgrRAmWDEPLojroU

Starší: https://tournaments.sportnect.com/tournaments/5c7bdc35585f5520f375d839?fbclid=IwAR3NfLp6sAYVZ-MltNzdkkN5lflQG-x8EGC5PsmR085MWpv3Vu0EE-d59J0

***************************************************************************************************************************************************

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

23.3.

doma

ml.žačky

12:30

 s Žeravicemi (utkání se hraje v Přerově)

ml.dorost

15:30

 s Náchod

muži

17:30

 s Náchod

venku

st.žáci

11:00

 v Litovli

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook