Zpravodaj č. 11/2015

SOBOTA 28.3.2015:
 

St. žačky: Zlín "B" - SK Velká Bystřice                                        33 : 17 (17 : 9) 

I když výsledek vypadá hrůzostrašně, tak jsem byl s výkonem našich hráček spokojen. Celý zápas jsme díky marodce a zraněním odehráli bez střídání, některé hráčky si zahrály na postech, kam se při normální situaci stěží dostanou. Také si vyzkoušely své umění jak v obraně, tak i v útoku proti velmi silnému soupeři. Navíc máme novou brankářskou jedničku, která si zažila křest ohněm a nevedla si vůbec špatně. Holky bojovaly a nechaly na hřišti všechny síly, žádná nic nevzdala, tak i přes prohru holky moc chválím.
Sestava: Konečná S.(br.), Mikulášková V.(9), Monetti S.(4), Moťková H.(2), Žáková L.(2), Poláchová A., Černá K.


Ml. dorost: Litovel - SK Velká Bystřice                                      29 : 33 (12 : 17) 

Další z mistrovských utkání letošního jara jsme odehráli v Litovli.  V prvních minutách prvního poločasu bylo utkání poměrně vyrovnané, ani jeden z týmů nedokázal výrazněji odskočit. Od 20-té minuty soupeř ztratil tempo a přestával nám fyzicky stačit. Zahájili jsme sérii rychlých útoků a odskočili na rozdíl 5 branek. Do šaten jsme odcházeli za stavu 17:12. I v druhé půli se nám dařilo udržet vysoké tempo, na které soupeř neměl odpověď, proto jsme si mohli dovolit střídat hráče na všech postech včetně brankaře. Domů jsme odvezli zasloužené vítězství 33:29.  
Sestava: Routner J.(br.), Kolovratník D.(br.)., Tkadleček D.(6/2), Tesařík M.(7), Kubeša L.(7), Andrš M.(4), Dosoudil R., Horký J., Prošvic T.(2), Buršík T., Divila V.(2), Spurný T.(2), Hňatek F.(3), Souček Š., 


St. dorost: Litovel - SK Velká Bystřice                                      36 : 24 (19 : 14) 

V sobotním utkání jsme měřili síly s domácím týmem Litovle. Domácí na nás hned od začátku nastoupili velmi důrazně a s velkou chutí do zápasu. My jsme se bohužel jejich tlaku zalekli, velmi špatnou obranou a neschopností vstřelit branku jsme nechali domácí gólově odskočit a jednoznačně jsme se podvolili jejich stylu hry. Mírné zlepšení ve druhé polovině sice nastalo, ale na vývoji utkání se nic nezměnilo, domácí zápas kontrolovali a navyšovali skóre. Bohužel se projevuje nesehranost týmu, kdy je potřeba individuálně výborné hráče sladit do kolektivní hry a to v obranné i útočné činnosti, potom teprve můžeme se soupeři hrát vyrovnané partie.
Sestava: Schneider P.(br.), Nezdařil J.(br.), Samiec S.(6), Klobouček M., Kubeša L.(1), Šiška D.(1), Jureček M.(3), Svobodník J., Majer O.(2), Andrš M.(5), Prošvic T.(3), Spurný T.(1), Hňatek F., Tkadleček D.(2).

 

NEDĚLE 29.3.2015:
 

Ml. žáci "A": STM Olomouc 2002 - SK Velká Bystřice "A"      15 : 33 (6 : 16) 

Po dlouhé zimní přestávce jsme se konečně dočkali prvního jarního soutěžního utkání v nedaleké Olomouci. Komplikace nastaly hned při odjezdu, kdy Gryggi upřednostnil pohodlí v lůžku před brzkým vstáváním, a protože někteří kluci marodí, odjelo nás na tento zápas pouze deset, z toho byl jeden brankař. Od začátku utkání jsme nepřipustili žádné drama, domácí (tak jak jsme čekali) na nás nasadili osobní obranu, což ale byla spíše výhoda pro nás, a tak po osmi minutách byl stav 2 : 8. Po time-outu domácích skončila i jejich osobka. Naši kluci hráli s velkou chutí a skóre dále narůstalo na poločasových 6 : 16. Ve druhé části kluci trošku polevili v obraně, ne však ve střílení branek a dotáhli utkání k vysoké výhře. Kluci zahráli povedené signály, dokázali se prosadit individuálně, střelami z dálky i z rychlých protiútoků. Velmi produktivní byli Tony s Bohouškem, k nim se ve druhé půlce přidal Fífa, který přestal kopírovat lajnu devíti metrů a začal hrát kolmo na branku. Prosadil se Jirka Jagelka, Schaffi i Puchýř. Smolařem zápasu byl Rosťa Černý, který měl pět velkých šancí (včetně jedné sedmičky), ale nepadlo mu to tam ani jednou. Tak si snad kopec smůly vybral teď, a v dalších zápasech mu to vyjde. Velkou pochvalu zaslouží brankař Vojta Haderka, který zamknul bránu a předvedl vynikající výkon, a to jak při střelách z dálky, tak proti náskokům ze šestky. 
Hráči (branky): Haderka V.(br), Vodička A.(12), Možíš B.(11), Buršík F.(5), Vysloužil J. (2), Jagelka J.(2), Schaffner D.(1), Zedník V., Dvořák H., Černý R. 


St. žáci: STM Olomouc "B" - SK Velká Bystřice                    27 : 42 (12 : 21) 

Kluci hráli jen to, co potřebovali. Obrana nebyla důsledná, jeden druhému nepomohl, naši borci se soustředili především na útok. Soupeř hrál s chutí, bojoval. Šudřa i Dittr v brance předvedli slušné zákroky, někdy i parádní. Pepa Dobeš opět uplatnil svou rychlost, Macek byl důrazný, Fouky dal hezké branky a zpočátku dobře bránil, což po přestávce přestalo platit. Tony to měl v opačném gardu, na začátku průchoďák, potom to zavřel. Pivoti v obraně slušně, ale v útoku při střelbě byl Puchýř zbrklej a Schaffi dvakrát nechytl míč, což je v házené docela problém. Štěpek střídal geniální přihrávky a dobrou střelbu se zbytečnou a ukvapenou střelbou. Velmi dobře hrál na křídle Bobo. Pepíno11 se vůbec netlačil do zakončení a pořád čekáme, kdy nastanou brankové žně. Jednou uplatnil svůj výskok se zdviženou rukou a byla z toho hezká branka, ale jedna nestačí! Velkou pochvalu za svůj výkon v obraně i v útoku (hlavně rychlý přechod) zaslouží Hantr. Fífa nehrál špatně, především jeho přihrávky měly přesnost, ale při zakončení chyběl důraz a větší švih. Dominik tentokrát nechytal, jeho chvíle ale přijdou... Celkové hodnocení jako ve škole: Útok za 2, obrana za 4, průměr za 3 - dobré, nic víc, nic míň.
Hráči (branky): Šudřich J.(br), Dittrich T.(br), Kolovrátník D.(br), Dobeš J.(10), Souček Š.(9), Maceášik T.(8), Hartl J.(4), Možíš B.(4), Vodička A.(3), Foukal T.(2), Schaffner D.(1), Jedenástík J.(1), Buršík F., Vysloužil J.


Ženy: Ostrava - SK Velká Bystřice                                            30 : 31 (17 : 10)
           
Náš tým si v neděli udělal výlet do Ostravy, kde nás hned od začátku provázely komplikace. Bohužel jsme si vybraly špatnou halu a hledání té správné nám zabralo příliš mnoho času. Přijely jsme o půl hodiny později, takže o rozcvičení se nedá téměř hovořit. To se samozřejmě v utkání projevilo a v podstatě celou první polovinu jsme se nemohly rozehrát, udělaly jsme neskutečné množství technických chyb, neproměňovaly vyložené šance, neubránily jsme soupeřovy jednoduché akce, v brance se nedařilo Janě Steigerové. To vše dohromady vedlo k tomu, že jsme první polovinu prohrály vysoko 17:10 a ve druhé půlce měly hodně co zlepšovat. Naštěstí jsme se postupně rozehrály, Jana Steigerová předvedla několik neuvěřitelných zákroků, střelecky jsme se začaly prosazovat, zlepšily jsme obranu, a i když bylo utkání dramatické až do samého konce, protože Ostrava se rozhodně nechtěla vzdávat bez boje, nakonec jsme si body odvezly.
Sestava: Steigerová J.(br.), Sršňová K., Ručilová T., Hlaváčková K., Kadlecová O.(3), Macharáčková J., Zemanová R., Fabíková M.(10), Grygarová G.(8), Kobylíková J., Begalová A.(6), Kumrová S.(4).

 

Muži: Hranice "B" - SK Velká Bystřice                                     27 : 29 (14 : 16)

Povinné vítězství na které jsme se dosti nadřeli. Naštěstí zachytali dobře oba brankaři v prvním poločase Martin Rýpar a v druhé půli Kuba Smékal. Bohužel naše obrana našim brankařům poskytla příliš mnoho šancí vyniknout, což by s lepším soupeřem představovalo vážný problém.
Sestava: Rýpar M.(br.), Smékal J.(br.), Wolf P.(6), Wolf M., Pörsök P.(3), Zemánek K.(8), Svébiš O.(5), Mikušek D.(2), Strádal J.(1), Machynek M.(2), Martinásek I.(2)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
11.4. doma ml.žáci B   9:00  s Hranicemi B
st.žačky 12:00  se Zlínem A
venku st.dorost 11:00  v Přerově
ml.dorost 12:30  v Brně s KP Brno
st.žáci    5.kolo ŽL v Kostelci n. H.
12.4. doma mini st.   9:00  turnaj doma Na Letné
ml.žáci A 14:00  s Uničovem
ženy 16:00  s Hodonínem
venku muži 15:30  s Hlučínem (hraje se v Krnově)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook