Zpravodaj č. 15/2019

*** SMVB CUP 2019 ***     7. – 8.9.2019

Další ročník tradičního turnaje mladších žáků se z důvodu rekonstrukce haly Na Letné celý odehrál ve školní hale ve Velké Bystřici. Zúčastnilo se ho osm družstev, z toho čtyři ze Slovenska. Hrací systém byl každý s každým, takže na všechny hráče čekal pořádný „záhul“, a to hlavně v sobotu, kdy každý tým odehrál pět zápasů.  Náš tým je nově vytvořený, když z loňské sestavy odešlo pět hráčů, čtyři přišli z Droždína a zbytek postoupil z minižáků.

Velká Bystřice – ŠK Zemplín Trebišov            8 : 10
Na úvod velmi těžký soupeř (finalista silně obsazeného letního turnaje v Bělehradě) byl lepší individuálně a působil sehraným dojmem. Přesto jsme dokázali odehrát vyrovnaný zápas. Všichni kluci zaslouží pochvalu za bojovnost, v brance nás držel Tomáš Janalík a střelecky se dařilo Mírovi Pospíšilovi.

Velká Bystřice – STROJÁR Malacky                6 : 6
Pro nás to byl hratelný soupeř se dvěma hodně urostlými hráči. Celý zápas jsme byli o jednu až dvě branky lepší, ale v závěru soupeř dokázal srovnat. Velká škoda spousty neproměněných střel, o branky se podělili jen dva hráči, Míra Pospíšil a David Čáp.

Velká Bystřice – THA Martin B                        10 : 5
Soupeř, kterého jsme měli porazit a také porazili. Po většinu času dostali prostor všichni hráči z lavičky, z dálky se konečně rozestřílel Matyáš Petr a rychlé útoky proměňoval Max Hloušek.
 

Velká Bystřice – TJ Sokol Telnice                   10 : 11
Prohra o branku vždy zamrzí, ale prohráli jsme jen díky spoustě přihrávek soupeři přímo do ruk. Na obranu 3:3 jsme vsadili na vysoké, technické hráče, přesto těch chyb bylo v první půli příliš. V bráně nás držel ve hře Tomáš Janalík, ale ani on se nevyvaroval špatně naházených trháků. V útoku se tentokrát prosadilo více hráčů. Nejvíce se dařilo Adamovi Bartoníkovi. Přestože jsme prohráli, bylo to hezké a bojovné utkání.

Velká Bystřice – HC Zubří                               8 : 10
Poslední sobotní zápas ukázal, jak je takový turnaj důležitý. Jednoznačně nejlepší bojovný výkon od celého družstva. Tomáše v brance nahradil Pepa Zborek a v první půli předvedl parádní výkon. Útočně naladěný byl opět Míra Pospíšil, na střední spojce překvapil Martin Palka a svoji roli splnil opět Max Hloušek. Na křídle se blýskl Matěj Papoušek. V obraně se srdnatě rvali Matyáš Petr a Bolek Chaloupka. Pochvalu ale zaslouží celý kolektiv, včetně fandící lavičky.

Velká Bystřice – HBC Strakonice 1921             5 : 7
Nedělní ranní zápas byl z naší strany odchozený, bez obrany, bez bojovnosti s nepřesnou střelbou. Podíleli se na tom bohužel všichni hráči!

Velká Bystřice – THA Martin A                        5 : 9
Utkání s vítězem turnaje byl náš nejlepší po stránce herní a odehraný s maximálním nasazením a bojovností. Soupeře jsme zkusili překvapit obranou 3+3 a byl z toho nejlepší výsledek ze všech družstev na turnaji. Excelentní výkon předvedl v bráně Tomáš Janalík, ale obrovská pochvala pro všechny hráče a také fandící rodiče J.
 

Celkově byl turnaj velkou školou a první velkou prověrkou před začátkem sezóny, kterou odehrajeme společně severomoravským krajem. Kluci se postupně sehrávali a jejich výkon se stále zlepšoval. Ačkoliv výsledkově nám turnaj moc nevyšel, herně to tak zlé nebylo a se všemi soupeři jsme sehráli vyrovnaná utkání. Pokud bychom některé zápasy odehrály v základní sestavě, byly výsledky nejspíš lepší, ale o ty tentokrát nešlo. Cílem bylo zapojit do hry všechny kluky a ten byl splněn. V každém případě nám těžké zápasy ukázaly, kde máme největší rezervy a na čem je potřeba zapracovat.
Závěrem nesmíme zapomenout na velký dík všem těm, kteří se na organizaci turnaje podíleli.

 

Hráči (branky): T. Janalík (br), J. Zborek (br), M. Pospíšil (14), D. Čáp (12), M. Petr (6), M. Hloušek (6), A. Bartoník (5), M. Cartelli (4), M. Palko (2), M. Papoušek (1), R. Šmýd, J. Charvát, Š. Urva, T. Dosoudil, Š. Možíš, B. Chaloupka, P. Tomek.

 

 


 

 

 

SOBOTA 14.9.2019

 

Ml.žáčky: Házená Velká Bystřice – DHK Zora Olomouc A      6 : 9 (2 : 4)

Sestava a branky: Alke A., Rellová Z., Urbanová A.(3), Jedenástíková A.(2), Krutilová T. A., Vážanová A., Šmejkalová J., Laufová Nikola, Laufová Nela, Zichová K., Marešová E.(1), Buriánková V.

 

Ml.žáčky: Házená Velká Bystřice – DHK Litovel                    25 : 9 (6 : 1)

Sestava a branky: Alke A., Rellová Z., Urbanová A.(6), Jedenástíková A.(6), Krutilová T. A.(1), Vážanová A.(4), Šmejkalová J.(1), Laufová Nikola(1), Laufová Nela(4), Zichová K.(2), Marešová E., Buriánková V.

 

St.žáci: SKH Polanka n. O. – Házená Velká Bystřice          22 : 9 (10 : 5)

Dne 14. 9. 2019 jsme odehráli první venkovní mistrovské utkání ve společné soutěžní sezóně Moravskoslezko a Olomouckého kraje 2019/2020.

Našim prvním soupeřem byl tým Polanky. Už od první minuty, kdy vzali kluci míč do ruky bylo jasné, že to nebude vůbec jednoduché, protože míč byl přelepený neskutečným způsobem. Pro naše kluky, kteří postoupil z ml. žáků to bylo poprvé , kdy se vlastně setkali s nalepeným míčem. I když míč ováleli o zem, tak soupeř ho hned opět přelepil. Kluci se snažili vyrovnat s tímto faktem a chtěli hrát, tak jak umí, ale bohužel to nestačilo a my v tomto zápase odešli poraženi.

Sestava a branky: Novák L., - Matulík Pavel, Čáp A., Janalík T., Potůček V.(2), Kobliha J.(2), Wippern O. A. (1), Matulík Petr(1), Štýbnar M., Nevrlý J.(3).
 

St.žáci: HBC Karviná – Házená Velká Bystřice                 31 : 15 (10 : 5)

Dne 14. 9. 2019 jsme odehráli druhé venkovní mistrovské utkání ve společné soutěžní sezóně Moravskoslezko – Olomouckého kraje 2019/2020.

Do tohoto utkání jsme šli s tím si zahrát a něčemu se opět přiučit, Byl to určitě povedenější zápas než zápas s Polankou i když konečný výsledek tomu neodpovídá. Naši kluci se snažili vycházet ze zajištěné obrany a rychlých útoků. To se nám i několikrát podařilo, ale bohužel jsem narazili na neproměňování jasných gólových šancí a to nás sráželo dolů. Soupeř proměnil co měl, ale neměl to úplně jednoduché, protože jsme měli v bráně Laďu a ten co mohl, tak lapil. V obraně nejlépe bránil Pavel, tak bych si představoval, aby bránili všichni. V útoku překvapila kombinace Aleše, Petra a Olivera, kteří několikrát sehráli nádherný signal tzv. devítku a s křídla se prosadil úplný nováček Mira se 4 góly v utkání. Bohužel mnoho technických chyb v závěru utkání a neproměňování šancí vedlo k velké prohře s týmem domácích.

I tak velká pochvala za bojovnost.

Sestava a branky: Novák L., - Matulík Pavel, Čáp A.(6), Janalík T.(1), Potůček V, Kobliha J., Wippern O. A. (1), Matulík Petr(3), Štýbnar M.(4), Nevrlý J.
 

2.kolo Českého poháru: Muži: SK Droždín – Házená Velká Bystřice                         15 : 23 (6 : 9)

Sestava a branky: Vydra M.(1), Schneider P., - Tůma M.(1), Švébiš O.(1), Spurný T.(2), Mičola J.(5), Pörsök P., Ostrožovič S.(2), Dobeš J.(3), Schneider V.(1), Kubis J.(3/1), Maceášik T.(1), Mužík D.(3).

 

 

NEDĚLE 15.9.2019

Ženy: Sokol Karviná – Házená Velká Bystřice                26 : 37 (12 : 17)

Zápas s Karvinou jsme zvládly solidně, měly jsme trochu obavy z toho, že nemáme moc natrénováno, ale na většině akcí to nebylo ani vidět. Přesné přihrávky do rychlých útoků, poměrně úspěšná střelba spojek, přesná střelba z levého křídla a postu pivota a pěkný výkon obou brankařek dal dohromady tento výsledek. Snad jenom obrana občas v prvním poločase a na začátku druhého poločasu pokulhávala za svým standardem, proto ten vysoký počet obdržených gólů. Na první ligový zápas v sezóně velmi uspokojivý výkon i výsledek.

Sestava a branky: Mikukášková V., Zemanová R. – Hejtmánková V.(11/5), Kobylíková J.(7), Uličná M.(4), Jiroušová P., Kaczmarczyková M.(4), Durčáková N.(3), Hymrová D.(2), Begalová A.(6)

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

21.9.

venku

ml.žačky

9:00

 v Olomouci (Zora) s S DHK Olomouc  "B"

ml.žačky

10:30

 v Olomouci (Zora) s Uničovem

ml.žáci

12:15

 v Karviné s Ostravou

ženy

13:00

 ve Velkém Meziříčí

ml.žáci

13:30

 v Karviné s Karvinou

muži

16:00

 ve Vršovicích

22.9.

venku

ml.dorost

12:00

 v Lovosicích

mini ml. A

14:30

 Turnaj v Prostějově

mini ml. B

14:30

 Turnaj v Prostějově

mini st. A

16:30

 Turnaj v Prostějově

mini st. B

16:30

 Turnaj v Prostějově

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook