Zpravodaj č. 16/2019

SOBOTA 14.9.2019


Muži: SK Droždín - Házená Velká Bystřice                         15 : 23 (6 : 9)

Ve II.kole Českého poháru nám los přidělil soupeře, kterého máme na pomyslné házenkářské mapě opravdu nejblíže a to celek Droždína. S tímto týmem máme mnoholeté zkušenosti právě díky ČP. Přesně před rokem nás dokonce dokázal tento soupeř porazit po vypjatém boji na sedmimetrové hody, což jsme letos nechtěli připustit. Do Droždína jsme jeli postoupit! Začátek utkání se nesl stejně jako celá první půle v bojovém duchu, kdy obrany předčily výkon v útoku. Vedli jsme po celou dobu utkání, ale nedařilo se nám odskočit na více jak 3 branky. Poločasové skóre 9:6 v náš prospěch hovoří za své.

Ve druhé polovině utkání nás domácí pustili do více šancí, které se nám dařilo vzhledem k první půli proměnit, a tak jsme odskočili na rozdíl 6 branek a hra se uklidnila. Co se moc nedařilo, bylo proměňování šancí. Z domácího gólmana jsme dělali hvězdu s vysokou úspěšností zákroků. Ke konci zápasu dostali příležitost i hráči, kteří hrají méně a utkání se dohrávalo v naší režii.

Ve III.kole ČP nám bude soupeř přidělen losem. Plánovaný termín utkání je středa 16.10.2019.

Rozhodčí: Valášek - Vychodil. Vyloučení: 1 – 4. Branky ze 7m hodů: 0 – 1. Diváků: 110.

Sestava a branky:  Vydra M. 1, Schneider P. – Tůma M. 1, Švébiš O. 1, Spurný T. 2, Mičola J. 5, Pörsök P., Ostrožovič S. 2, Schneider V. 1, Dobeš J. 3, Kubis J. 3/1, Maceášik T. 1, Mužík D. 3.

 

SOBOTA 21.9.2019

 

Ml.žáci: Soutěžní turnaj v Karviné

K prvnímu mistrovskému dvojutkání jsme zajížděli do Karviné. Letos jsme se přihlásili do společné ligy Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Tato soutěž bude kvalitnější, ale i náročnější na cestování.
V prvním zápase nás čekala Ostrava. Bylo vidět, že kluci jsou urostlejší a silovější, všechno druhoročáci. My jsme se ale nezalekli a pustili se do nich. První poločas se hrála předepsaná osobní obrana, soupeř byl malinko lepší, ale odskočil nám jen o tři branky. Pět kluků se v osobce prosadilo střelecky, nejvíc se dařilo Maxovi Hlouškovi. Poté následovaly nájezdy, kde si vítěz celé série připisuje branku do výsledku prvního poločasu. Tuto disciplínu zatím nemůžeme ve školní hale trénovat a bylo to vidět. Jediným naším hrdinou, který proměnil byl Matěj Papoušek. Po nájezdech následoval druhý poločas – hra dvacet minut. I přes výbornou obranu a snahu v útoku soupeř pomalu navyšoval svůj náskok. Těžil především ze své silovější hry. Přesto kluci zaslouží obrovskou pochvalu za bojovnost. Pozitivní bylo i minimum technických chyb.
Druhý zápas jsme hráli proti domácí Karviné. Ta měla výhodu delšího odpočinku, zatímco my jsme hráli hned po utkání s Ostravou. Přesto do toho kluci dali všechno. Stejně jako proti Ostravě jsme pravidelně střídali, aby zatížení bylo rozložené na všechny hráče. Osobky se aktivně zúčastnil i brankář Tomáš Janalík, tentokrát v roli hráče. V této části jsme se ujali vedení o tři branky a skórovalo neskutečných osm hráčů! Nájezdy byly z naší strany opět horší, byť jsme tentokrát proměnili dva za dva body (Adam a Rory) a dva za jeden bod (David a Matteo). Ve druhé půli náš náskok postupně narůstal, když úřadoval především Matteo Cartelli. Celkově pochvala procelý tým za kolektivní pojetí hry, bojovnost i za chování na celé akci.

Výsledky:


Sokol Ostrava - HÁZENÁ Velká Bystřice                            24 : 16 (13 : 11)
HCB Karviná „A“ - HÁZENÁ Velká Bystřice                       14 : 23 (8 : 12)

Hráči (branky): T. Janalík (br+1), J. Zborek (br), M. Cartelli (8), D. Čáp (7), M. Pospíšil (6), M. Hloušek (5), A. Bartoník (5), R. Šmíd (3), M. Petr (3), B. Chaloupka (1), T. Dosoudil, M. Palka, R. Čepko, M. Papoušek.

 

 

Muži: Sokol Vršovice - Házená Velká Bystřice            31 : 29 (15 : 15)

V prvním ligovém zápase jsme zajížděli na půdu soupeře, proti kterému se nám moc nedaří, byť máme vyrovnané výsledky. To jsme chtěli odčinit hned v první zápase. Od letošní sezóny navíc ČSH rozšířil počet hráčů, kteří můžou nastoupit k utkání z původních 14 na 16. Toho jsme využili a k utkání nastoupili v plném počtu 16 hráčů. Od začátku bylo utkání vyrovnané, kdy ani jeden ze soupeřů neodskočil na rozdíl více jak 2 branek. Poločasový výsledek 15:15 tomu jen odpovídá.

V druhé polovině utkání začalo lépe naše družstvo, kdy jsme se ujali vedení 17:15, soupeř vždy dotahoval, my zase odskočili a tak to probíhalo vesměs celý druhý poločas. Oproti první polovině nutno uznat, že byla vidět z naší strany daleko lepší obrana a v útoku menší počet technických chyb. Ve 22. Minutě jsme vedli 28:26 a už už se zdálo, že body pojedou na Moravu. Jenže od 22. Minuty se nám podařilo vsítit jen jednu jedinou branku. Ještě ve 28. Minutě jsme drželi stav 29:29 a měli míč na ruce, když přišli chyby, které nám nakonec sebrali oba dva cenné body ze hřišti soupeře. Kluky nutno pochválit za bojovnost a nasazení, které po zápase chválili i domácí přítomní diváci.

V příštím kole zajíždíme v neděli 29.9. na půdu celku Zlína.

Rozhodčí: Moravec - Tůma. Vyloučení: 2 – 3. Branky ze 7m hodů: 2 – 1. Diváků: 96.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Šoustal J., Wolf P., Mráz T. 1, Švébiš O. 2, Skřídlo J., , Spurný T., Machynek M., Ostrožovič S. 3, Schneider V. 1, Dobeš J. 6, Tůma M. 5, Kubis J. 5, Maceášik T. 1, Mužík D. 5/1.

 

 

Ml.žačky: Soutěžní turnaj v Olomouci na Zoře
 

DHK Zora Olomouc „A“ - Házená Velká Bystřice              15 : 12 (7 : 6)

Sestava: Rellová Z., Ubanová A.(5/1), Jedenástíková A.(6), kroutilová T. A., Vážanová A., Hadačová B.(1), Buriánková V., Marešová E.

 

Házená Velká Bystřice – Házená Uničov                            22 : 0 (11 : 0)

Sestava: Rellová Z.(2), Ubanová A.(9), Jedenástíková A.(7), Kroutilová T. A.(2), Vážanová A.(1), Hadačová B.(1), Buriánková V., Marešová E.

 

Ženy: Sokol Velké Meziříčí – Házená Velká Bystřice     34 : 22 (16 : 11)

Sestava: Mikulášková L., Zemanová R., Hejtmánková V.(2), Kobylíková j., Uličná M.(4), Kaczmarczyková M.(3), Coufalová Z.(2), Hamrová D.(3/1), Begalová A.(5), Koppová M.(3).

 

NEDĚLE 22.9.2019
 

Mini starší: Turnaj v Prostějově

V neděli 22.9. zahájili mini starší novou sezónu turnajem v Prostějově. Do soutěže jsme přihlásili dvě družstva s maximálním počtem 14 hráčů. Jak už to bývá, někteří z různých důvodů nejeli a my hráli s jedním družstvem bez střídání a druhé družstvo mělo jednoho na střídání. Povinné soutěžní turnaje pořádané svazem házené se hrají bez počítání skóre a mělo by se hrát s povinnou osobkou, což je fyzicky náročnější,než zasunutá obrana.

Turnaje se zúčastnili: Vojta Urban, Kryštof Potůček, Radim Koreczki, Matěj Schneider, Tom Tomanec, Štěpa Muller, Pavel Slepica, Tom Vojtko, Kuba Mader, David Peter a Tonda Šmalec.

Turnaj hrálo 5 družstev. S našimi dvěma družstvy Sokol Prostějov, Cement Hranice a TJ Sokol Kostelec n.H.

První zápas jsme hráli proti sobě. Byl to první zápas sezony a tak se kluci sehrávali. Všichni makali a tak po zápase toho měli bez střídání plné kecky. Postupně se hráli další zápasy a naše družstva i bez možnost řádného střídání hrála naplno a slušně se doplňovali starší hráči s mladšími. Hrálo se 2x8 minut. Po turnaji bylo vyhlášení a kluci toho měli dost.

Poděkování patří rodičům, kteří se sjeli v hojném počtu a podporovali nás hlasivkami, což hráči určitě ocenili.

Příští týden hrajeme v sobotu 28.9.v 10.00hod v Uničově.

 

Ml.dorost: HK Město Lovosice – Házená V. Bystřice       52 : 32 (26 : 15)

Sestava: Bábek A., Pečinak M.(1), Horáček A.(2), Zedník V.(1), Kotěšovský A.(15/3), Hudeček Š.(4/2), Oščádal O.(1), Schaffner V.(2/1), Pečinka V., Černý R.(4), Dvořák H.(2)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
28.9. doma ml.dorost 10:00  s Frýdkem-Místkem (Školní hasla)
venku mini ml. A 10:00  Turnaj v Senici n. H.
mini ml. B 10:00  Turnaj v Senici n. H.
mini st. A 10:00  Turnaj v Uničově.
mini st. B 10:00  Turnaj v Uničově.
29.9. venku st.žáci 9.00  ve Frýdku-Místku s Frýdkem-Místkem
st.žáci 10:20  ve Frýdku-Místku s Olomoucí
muži 16:00  ve Zlíně

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook