Zpravodaj č. 18/2019

SOBOTA 5.10.2019

 

Muži: 1.HK Dvůr Králové – Házená Velká Bystřice         25 : 28 (14 : 15)

Ve 3.kole jsme zajížděli již ke čtvrtému soutěžnímu zápasu za sebou na venkovní hřiště, tentokráte do Dvora Králové. Zdejší horké prostředí je všem dobře známé a body se odsud vozí vzácně. Přesto máme s týmem Dvora Králové dlouho době pozitivní bilanci (5-1-2) což jsme chtěli stvrdit dalším vítězstvím.

Utkání bylo vyrovnané po celý první poločas, kdy jsme laciné góly nejen dávali, ale také dostávali. Hlavně dvojice domácích hráčů Picha-Voňka dělala naší obraně značné problémy. V čase 29:55 jsme rozehrávali 9m hod, který Honza Š. proměnil a podařilo se nám odskočit, takže se do kabin šlo za stavu 14:15, který se více líbil nám, než domácím.

Druhá půle byla během prvních 10 minut vyrovnaná. Pak jsme dali dva slepené góly, ubránili a měli sedmičku. D. Mužík proměnil a poprvé jsme vedli více než o 2 branky. Ve 42.minutě se nám podařilo dokonce odskočit na 4 branky. Domácí náskok opět stáhli na 2 góly a měli míč. Zdálo se, že zase začneme od nuly… M. Vydra byl však jednoznačně proti! Trpělivou hrou jsme tlak ustáli a dokázali (zejména díky střeleckému apetitu D. Mužíka, který byl v utkání hodně vidět!) opět odskočit na rozdíl 4 gólů. Domácí vzdorovali co to šlo, když náskok stáhli na 2 branky, ale naše touha po vítězství byla přeci jen větší. Utkání jsme zvládli, a tak konečně prolomili smůlu, kterou jsme ukončili sérii venkovních porážek. Pochvalu zaslouží celé družstvo za bojovnost!

V příštím kole zajíždíme v neděli 13.10. na palubovku rezervy extraligového Jičína.

Rozhodčí: Dolejší - Zych. Vyloučení: 5 – 7. Branky ze 7m hodů: 1 – 5. Diváků: 150.

Sestava a branky:  Vydra M., Schneider P. – Šoustal J. 2, Mráz T. 4, Švébiš O. 1, Skřídlo J., Schneider V., Machynek M. 4, Tůma M. 4, Kubis J. 1, Maceášik T., Mužík D. 12/5.

 

 

Ml.žačky: Soutěžní turnaj ve Velké Bystřici
 

Házená Velká Bystřice – Házená Uničov                                                          23 : 5 (14 : 3)

Sestava: Alke A., Rellová Z.(2), Jedenástíková A.(7/2), Krutilová T. A.(2), Vážanová A.(3/1), Smejkalová J.(1), Laufová Nikola (2), Laufová Nela (3), Hadačová B., Skvorová P., Zichová K.(2), Ošťádalová L., Marešová E.(1), Pavlitová V.

 

Házená Velká Bystřice – DHK Zora Olomouc „B“                                              14 : 9 (9 : 5)

Sestava: Alke A.(1), Rellová Z.(1), Jedenástíková A.(3), Krutilová T. A.(5), Vážanová A., Smejkalová J.(1), Laufová Nikola, Laufová Nela (2/1), Hadačová B., Skvorová P., Zichová K.(1), Ošťádalová L., Marešová E., Pavlitová V.

 

NEDĚLE 6.10.2019
 

Ml.žáci: Soutěžní turnaj ve Velké Bystřici

Druhé soutěžní kolo jsme odehráli na domácí půdě z důvodu rekonstrukce haly Na Letné ve školní hale. První zápas jsme hráli s družstvem Centra Haná. Do osobky jsme vstoupili výborně a rychle jsme vedli 4:1. Ještě v deváté minutě jsem byl stav 6:6. Hosté ale nakonec strhli vedení na svou stranu a osobku jsme prohráli 9:12. Výborný byl především Bolek Chaloupka, který nastřílel šest branek. Šance mu krásně připravoval Mira Pospíšil a v brance kouzlil Pepa Zborek. Nájezdy už byli o něco lepší, než v minulém kole a skončili remízou, když za nás skórovali Martin Palka, Max Hloušek a Adam Bartoník. Ve druhé půli byla hra vyrovnaná a tuto část jsme prohráli jen o branku. Oporou byl brankář Tomáš Janalík, z dálky se konečně rozestřílel Matyáš Petr a na křídle se dařilo Matteovi. Druhé utkání jsme odehráli s Litovlí. V osobce nás hosté přehrávali větším důrazem a bohužel nám zvlhnul střelný prach, takže jsme po osobce prohrávali 6:12. Potěšující je, že o šest branek se podělilo šest hráčů. V brance opět předváděl parádní zákroky Pepa Zborek. Nájezdy jsme konečně vyhráli, když dvoubodové proměnili Adam, Max a Bolek. Velký podíl na tom měl Tomáš Janalík v brance. Ve druhé půli pokračovala mírná převaha silovějšího družstva a i tentokrát za nás skórovalo šest hráčů. Nejvíce se dařilo Adamovi Bartoníkovi, hezkou branku dal na křídle Matěj Papoušek a z dálky se prosadil i Martin Palka. Škoda zranění Miry Pospíšila, který nám silově chyběl, i když se snažil hrát. Hra kluků se postupně zlepšuje a stále je potřeba zapojit do hry co nejvíce hráčů.

Výsledky:

Házená Velká Bystřice – TJ Sokol Centrum Haná                                         16 : 20 (9 : 12)
Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel                                                          16 : 27 (6 : 12)


Hráči (branky): T. Janalík (br+1), J. Zborek (br), B. Chaloupka (7), M. Petr (6), A. Bartoník (5), M. Hloušek (4), M. Cartelli (3), M. Palka (2), M. Papoušek (1), M. Pospíšil (1), R. Šmíd, T. Dosoudil, J. Charvát, R. Čepko.

 

Ml.dorost: HBC Karviná – Házená Velká Bystřice             28 : 23 (15 : 9)

Hráči (branky): Hronek J., Pečinka M.(1), Horáček A., Pečinka V., Zedník V.(2), Kotěšovský A.(11), Lakomý R., Oščádal O.(2), Schaffner V., Juračka T., Černý R.(3), Bábek A., Dvořák H.(2), Kintr S.(2)

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
12.10. doma st.žáci 9:00  s Centrem Haná (Školní hala)
st.žáci 12:00  s Tatranem Litovel (Školní hala)
venku mini ml. A 9:00  Turnaj v Žeravicích
mini ml. B 9:00  Turnaj v Žeravicích
mini st. A 13:00  Turnaj v Žeravicích
mini st. B 13:00  Turnaj v Žeravicích
13.10. venku ml.dorost 15:00  v Jičíně
ženy 16:00  v Hodoníně s Hodonínem "B"
muži 17:00  v Jičíně s Jičínem "B"

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook