Zpravodaj č. 19/2019

SOBOTA 12.10.2019

 

Mini starší: Turnaj v Žeravicích

V sobotu 12.10. jsme hráli třetí kolo turnajů a zajížděli jsme do nedalekých Žeravic, kde se hrálo v malé hale s jedním hřištěm. Tentokrát se dost hráčů omluvilo a my postavili pouze jedno družstvo. Na hru nás bylo 8. První poločas povinná osobka, druhý poločas zasunutá obrana.

Turnaje se zúčastnili: Vojta Urban, Kryštof Potůček, Radim Koreczki, Matěj Schneider, Tom Tomanec, Štěpa Muller , David Peter a Kryštof Flasar.

Turnaj hrály 4 družstva: domácí Žeravice, Sokol Prostějov, Horka nad Moravou a Házená Velká Bystřice.

Turnaj probíhal v poklidu. Osobka byla náročnější na pohyb, zasunutou obranu, kterou jsme začali trénovat pořádně před týdnem jsme zvládli, takže celkový dojem z turnaje byl dobrý. V bráně se vystřídalo několik hráčů, protože stálého brankaře nemáme. Hrálo se 2x10minut. Po turnaji se rozdaly ceny-sladkosti a ujíždělo se domů.

Opět poděkování rodičům,kteří jeli s námi.

Příští týden hrajeme v neděli 20.10. ve 13hod opět v Žeravicích.

 

St.žáci: Soutěžní turnaj ve Velké Bystřici

Házená Velká Bystřice – Centrum Haná                                                         15 : 20 (8 : 11)

12. 10. 2019 jsme odehráli první domácí mistrovské utkání ve společné soutěži  Moravskoslezkého a Olomouckého kraje  v sezóně 2019/2020.

Do utkání jsme nastoupily proti již tradičnímu soupeři z Centra Haná. Centrum je často vyrovnaným soupeřem, který se vždy prosazuje svou tvrdší hrou. Proto jsme vstoupily do zápasu hodně a nahecovaní ukázat co v nás je. Bohužel během utkání kluci vyprodukovali tolik neskutečných chyb a ani v bráně to nebylo nic moc, takže soupeř, i když na tom nebyl o moc lépe nakonec vyhrál.

Sestava: Novák L., Matulík Pavel(2), Čáp A.(4/1), janalík M., Tomek K.(1), Potůček V.(2), Kobliha J., Wippern O. A.(1), Matulík Petr(2), Schaffner V.(2), Štýnbnar M.(1), Sowa J., Nevrlý J.
 

Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel                                                            17 : 21 (9 : 9)

Dalším týmem proti, kterému jsme nastoupily byl tým Litovle. Po velmi důrazné domluvě po utkání s Centrem Haná, kdy naši hráči hoblovali pouze devítku si asi naši borci z toho něco vzali, protože na hřiště nastoupil úplně jiný tým. Všichni si pomáhali v obraně a v útoku konečně neběhali po devítce ale nabíhali kolmo na bránu. Během zlepšené hry byl náš gólový náskok někdy až o čtyři góly, ale bohužel několik ztrát míče a neproměněných šancí v druhém poločase nás to opět vrhlo na stranu poražených.

Za tento zlepšený herní projev určitě zaslouží pochvalu.

Sestava: Novák L., Matulík Pavel(1), Čáp A.(4), Janalík M., Tomek K.(3/1), Potůček V., Kobliha J., Wippern O. A., Matulík Petr, Schaffner V.(7), Štýnbnar M., Sowa J., Nevrlý J.(2).

 

NEDĚLE 13.10.2019

Muži: HBC RONAL Jičín „B“ – Házená Velká Bystřice  26 : 27 (12 : 11)

Ve 4.kole jsme zajížděli již počtvrté za sebou na venkovní palubovku. Tentokráte nás čekal tým zálohy extraligového Jičína. Po posledním venkovním zápase ve Dvoře Králové, kde se nám podařilo vyhrát, jsme odjížděli do Jičína s jasným cílem tyto venkovní body znovu potvrdit. Poprvé za nás letos nastoupil Š. Souček, který se v tomto utkání předvedl 4 brankami. Zápas probíhal celou dobu v naší režii, kdy jsme tahali za delší konec. Během druhé půle se nám podařilo soupeři několikrát odskočit až do stavu 25:21. Najednou se díky technické poruše v hale zhasly světla a utkání bylo na krátkou chvíli přerušeno. Poté se domácí vzchopili k poslednímu vzdoru. V 58. minutě svítil na ukazateli skóre stav 26:26. Kluci vybojovali sedmičku, kterou D. Mužík proměnil a naši kluci vedli o jedinou branku 26:27. Přesto jsme dokázali tento hubený náskok ubránit do konce utkání. V tomto utkání odvedl vynikající výkon na pivotu Jirka „Štrab“ Skřídlo, kterému se podařilo vsítit 6 branek a opět výborně chytající Michal „Buba“ Vydra.

V příštím kole odehrajeme v naší zrekonstruované hale první domácí utkání v letošní sezóně proti Legatě Hustopeče. Přijďte nás podpořit v co největším počtu!

Rozhodčí: Bareš – Uhlíř ; Delegát: Šajner. Vyloučení: 3 – 3. Branky ze 7m hodů: 2 – 2.

Sestava a branky:  Vydra M., Schneider P. – Šoustal J., Mráz T., Švébiš O.(4), Skřídlo J.(6), Souček Š.(4), Schneider V.(1), Machynek M.(1), Menšík N.(3), Mičola J., Tůma M.(2), Kubis J.(1), Maceášik T., Mužík D.(5/2).

 

Ml.dorost: HBC Jičín – Házená Velká Bystřice             33 : 31 (20 : 16)

Sestava:  Hronek J., Horáček A., Pečínka V., Kotěščovský A.(17/1), Lakomý R., Dvořák H.(2), Juračka T.(4), Schaffner V., Oščádal O.(4), Černý R.(2), Bábek A.

 

Ženy: HK Hodonín „B“ – Házená Velká Bystřice        34 : 36 (14 : 18)

Do Hodonína jsme odjížděly s velmi okleštěnou sestavou a pouze jednou hráčkou na střídání. Zápas od začátku probíhal kupodivu v naší režii s tím, že se Hodonínu podařilo dotáhnout párkrát naše vedení, často až 5-brankové. Všechny naše hráčky bojovaly od začátku až do konce utkání o každý míč. Hrdinkou zápasu byla brankařka Ráďa Zemanová, která i přes zdravotní indispozice s pravou rukou zvládla zápas bravurně. První vítězství v Hodoníně bylo konečně naše!

Sestava:  Zemanová R., Hejtmánková V.(7/1), Macharáčková J.3), Novobilská I.(3/1), Kaczmarczyková M.(6/2), Durčáková N(5), Coufalová Z.(2), Begalová A.(10/4).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
19.10. doma st.žáci 9:00  KH Kopřivnice
st.žáci 12:00  Sokol Ostrava
ml.dorost 15:30  HC Zubří
muži 17:30  Legata Hustopeče
venku ml.žačky 8:00  v Hranicích s Hranicemi
ml.žačky 9:30  v Hranicích se Zorou Olomouc B
ml.žáci 10:15  ve Frýdku-Místku s Porubou
ml.žáci 11:30  ve Frýdku-Místku s Frýdkem-Místkem
20.10. doma ženy 15:30  Nový Jičín
venku mini ml. A 9:00  Turnaj v Žeravicích
mini ml. B 9:00  Turnaj v Žeravicích
mini st. A 13:00  Turnaj v Žeravicích
mini st. B 13:00  Turnaj v Žeravicích

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook