Zpravodaj č. 20/2019

SOBOTA 19.10.2019

 

Ml.žáci: Soutěžní turnaj ve Frýdku-Místku

K dalšímu dvojutkání jsme odjeli s cílem získat dva body.

Házená Velká Bystřice – SKH Polanka n. O.                                                22 : 17 (16 : 10)

Polanka je věkově mladý, ale šikovný tým. Naštěstí jsme vstoupili výborně do hry s osobní obranou a za stavu 6:1 pro nás si soupeř musel vzít time out. Přesto jsme poločas vyhráli 16:10. V brance nás držel Pepa Zborek, v útoku byl nejproduktivnější David Čáp. Vydařili se nám i shot outy, které jsme vyhráli a připsali tím další branku do skóre. Nájezdy za dva body proměnilo šest borců! (David, Martin, Max, Adam, Bolek a Matteo). Ve druhé půli už jsme tak suverénní nebyli. Udělali jsme několik technických chyb, ale vítězství jsme udrželi. V této části nás držel střelbou z křídla Matteo a svou první branku z pivota vstřelil Tomáš Dosoudil.


Házená Velká Bystřice – Pepino SKP Frýdek-Místek                                    14 : 30 (9 : 20)

Proti urostlému a silovému lídrovi soutěže jsme byli nohama na zemi a šlo především o to sehrát důstojnou roli. Už v osobce nás domácí přehrávali rychlostí i silou, ale kluci bojovali. Svědčí o tom i to, že branku vstřelilo hned sedm našich hráčů. Ani v nájezdech jsme tentokrát neuspěli, když za dva body jsme měli jen dva střelce. I ve druhé půlce dominovali domácí hráči, ale už ne tak výrazně. Za nás drželi střeleckou vlajku Max Hloušek a Martin Palka, nebojácně působil i Matěj Papoušek, který rovněž dokázal skórovat. Premiéru si na tomto turnaji odbyl Nikolas Flora.

Sestava: T. Janalík (br+2), J. Zborek (br), D. Čáp (10), M. Cartelli (6), M. Hloušek (6), M. Palka (3), A. Bartoník (3), B. Chaloupka (2), M. Papoušek (1), T. Dosoudil (1), M. Pospíšil (1), R. Šmíd, N. Flora.

 

Ml.žačky: Soutěžní turnaj v Hranicích

TJ Cement Hranice - Házená Velká Bystřice                                                    11 : 18 (6 : 8)

Sestava: Alke Adéla, Urbanová Anna (7), Jedenástíková Anna (7), Krutilová Tereza, Vážanová Anna (1), Šmejkalová Julie, Hadačová Beáta, Buriánková Valerie (1), Pazderová Daniela, Škvorová Pavla, Zichová Karolína, Ošťádalová Laura, Marešová Eva (1), Pavlitová Vendula (1)


Házená Velká Bystřice – DHK Zora Olomouc „B“                                            20 : 13 (9 : 6)

Sestava: Alke Adéla, Urbanová Anna (5), Jedenástíková Anna (8), Krutilová Tereza (2), Vážanová Anna (2), Šmejkalová Julie, Hadačová Beáta, Buriánková Valerie, Pazderová Daniela, Škvorová Pavla (2), Zichová Karolína (1), Ošťádalová Laura, Marešová Eva, Pavlitová Vendula

 

St.žáci: Soutěžní turnaj ve Velké Bystřici

Házená Velká Bystřice – KH Kopřivnice                                                         16 : 26 (6 : 15)

Uběhl týden a my opět hrajeme doma proti neporaženému týmu KH Kopřivnice. Už při rozcvičce byl zřejmý výškový a fyzický fond oproti našim klukům. I přesto jsme nastoupili do zápasu s odhodláním potrápit soupeře, nedat jim to zadarmo. Kluci bojovali, ale bohužel to na body nestačilo.

Sestava: Novák L., Matulík Pavel(3), Čáp A.(1), Janalík M., Tomek K.(3/1), Potůček V.(1), Kobliha J.(1), Matulík Petr, Schaffner V.(4/1), Štýnbnar M.(1), Sowa J.(1), Nevrlý J.(1)


Házená Velká Bystřice – Sokol Ostrava                                                        17 : 20 (12 : 10)

Našim dalším soupeřem ve 4. kole byl tým Sokol Ostrava. Když jsme viděli, jak hráli předešlé utkání proti KH Kopřivnice, které vyhráli, tak bylo těžké kluky motivovat. Kluci z Ostravy byli vysocí, rychlí a technicky zdatní. I přesto jsme kluky burcovali nedát ‘’kůži’’ zadarmo. V prvním poločase byla hra vyrovnaná a my jsme soupeře místy přehrávali, jak v útoku, tak i v obraně. Je pravdou, že trenér soupeře, vždy dal do hry max. dva ze tří svých nejlepších hráčů najednou, ale i tak jsme si vytvořili až 4 gólový náskok. Ve druhém poločase soupeř nastoupil v plné sestavě a snažil se otočit stav co nejdříve na svou stranu, ale naši kluci dlouho vzdorovali jejich náporu než se soupeři podařilo v samém závěru nás přehrát. Klukům, tak zvaně došlo.

Bylo to nejlepší utkání, které zatím odehráli v celé soutěži.

Patří jim velká pochvala.

Sestava: Novák L., Matulík Pavel(3/1), Čáp A.(3), Janalík M., Tomek K.(4), Potůček V., Kobliha J., Matulík Petr(2), Schaffner V.(4), Štýnbnar M.(1), Sowa J., Nevrlý J.

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – HC Zubří                        23 : 36 (10 : 20)     

Sestava: Hromek J., Janota M.(3), Pečinka M.(2), Horáček A., Pečinka V.(1), Zedník V., Kotěšovský A.(9/1), Oščádal O.(4), Horenský Šimon, Schaffner V, Kozmík M.(2), Dzieržava J., Juračka T.(1), Černý R.(1), Dvořák H.

 

Muži: Házená V. Bystřice – Házená Legata Hustopeče          30 : 30 (14 : 13) 

Sestava: Vydra M., Schneider P.,  - Šoustal J., Mráz T.(3), Švébiš O.(2), Skřídlo J.(3), Souček Š.(2), Schneider V.(1), Machynek M., Menšík N.(1), Mičola J., Tůma M.(4), Kubis J.(2), Maceášik T., Mužík D.(12/3)

 

NEDĚLE 20.10.2019

 

Mini mladší: Turnaj v Žeravicích

Naše dvě družstva malých spolubojovníků se dnes znovu potkali na turnaji v nedalekých Žeravicích. Zahráli jsme si s domácím týmem Žeravic, Zora Olomouc a také mezi sebou. Naši malí házenkáři a házenkářky se moc snažili a bojovali o každý míč s vypětím všech sil. Víme, kde máme rezervy a na těch budeme dále pracovat. Příští víkend v neděli nás čeká první domácí turnaj v nově zrekonstruované hale na Letné.

Turnaje se zúčastnili: M. Müller, A. Vránka, K. Tlačbaba, A. Tomanec, A. Barvíř, J. Kucián, M. Kaczmarczyk, E. Konarová, B. Jurášková, J. Zichová, D. Barvíř, A. Fantová, 

 

Mini starší: Turnaj v Žeravicích

Tentokrát v neděli 20.10. ale opět v Žeravicích jsme hráli čtvrté kolo turnajů. Hráli jsme v Žeravicích. Bohužel mají jen jedno hřiště a tak se nám turnaj trochu protáhl. Konečně jsme se sešli všichni, takže při dvou družstvech jsme měli v jednom družstvu dva a v jednom jednoho na střídání. Jako obvykle první polovina osobka, druhá zasunutá obrana.

Turnaje se zúčastnili: Vojta Urban, Kryštof Potůček, Radim Koreczki, Matěj Schneider, Tom Tomanec, Štěpa Muller, David Peter, Tonda Šmalec, Pavel Slepica, Kuba Mader, Denis Miklík, Tomáš Vojtko a Kryštof Flasar.

Turnaj hrálo 5 družstev: domácí Žeravice, dvě družstva DHK Zora Olomouc a naše dvě družstva Házená Velká Bystřice.

Turnaj měl obdobný průběh, jako minulé. Na hráčích, kteří hrají kratší dobu je vidět určitý výkonnostní pokrok a to je dobře. Hrálo se 2x8 minut. Po turnaji se rozdaly ceny - sladkosti a ujíždělo se domů.

Rodiče se opět zúčastnili v hojném počtu.

Příští týden hrajeme v neděli 27.10 v 11.30hod doma.

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – HC Nový Jičín                41 : 19 (22 : 6)

Zápas proti Novému Jičínu byl od počátku zcela v režii našich děvčat. Nováček ve 2. lize si vybral a pravděpodobně i nadále bude vybírat svou daň. Bystřické hráčky si všechny s chutí zastřílely, v čemž nám soupeř příliš nezabránil. Snažily jsme se nepřizpůsobit hře soupeře, což se nám po většinu zápasu dařilo. Po ziscích míčů v obraně vznikaly a často se i proměnily rychlé útoky. Také v postupných útocích bylo k vidění hodně pěkných branek ať už po signálech či individuálních akcích. Křest nově zrekonstruované haly se vydařil a zveme diváky na další zápas v domácím prostředí proti Bohumínu.

Sestava: Mikulášková L., Zemanová R., Steigerová J., Hejtmánková V.(8), Koppová M.(7), Macharáčková J.(1), Kumrová S.(2), Kaczmarczyková M.(7), Novobilská I.(3/1), Coufalová Z., Begalová A.(13)

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
27.10. doma mini ml. A 9:00  Turnaj Na Letné
mini ml. B 9:00  Turnaj Na Letné
mini st. A 11:30  Turnaj Na Letné
mini st. B 11:30  Turnaj Na Lerné
29.10. doma muži 19:00  HCB Karviná - 3.kolo ČP

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook