Zpravodaj č. 12/2015

28.3. - 1.4.2015

BALÁSZ-KUPA 2015 

Ve dnech 28.3.-1.4. se naše družstvo, složené převážně z ml. žáků B, zúčastnilo velkého mezinárodního turnaje v Maďarském Györu. Celkový počet družstev ve všech čtyřech mládežnických kategoriích od mladších miniků až po starší žáky v kategorii chlapců i dívek byl 80 z šesti zemí. V naší kategorii bylo přihlášeno 10 družstev z Maďarska, Německa a Slovenska. Družstva byla rozdělena do dvou skupin. Jednalo se vesměs o velmi kvalitní družstva, zvyklá na takovéto turnaje jezdit. My jsme zvyklí jezdit na jedno až dvoudenní akce takového formátu, ale na pětidenním turnaji jsme ještě nebyli.
Cesta auty po dálnici rychle uběhla, napočítali jsme 290km.Ubytování-klasicky ve třídách na karimatkách. My byli ubytovaní ve škole, kam jsme chodili i na jídlo.

Hrálo se celkem v sedmi halách ve městě a doprava mezi nimi, byla zajištěna linkovými autobusy. My měli to štěstí, že jsme hráli pouze ve dvou halách, v místě našeho ubytování a druhá, menší, byla asi 5 min chůze pěšky, takže jsme autobus nepotřebovali. Původně jsme mysleli, že budeme hrát házenou 5+1 s molitanovým míčem, nakonec jsme hráli velkou házenou 6+1 s klasickým koženým míčem. Každý den jsme odehráli jen dva zápasy. Zpočátku se nám to zdálo málo, ale poslední den bylo vidět, že kluci toho mají dost.

Složení naší skupiny A:

  • SK Velká Bystřice (CZ)
  • Sporta Hlohovec (SVK)
  • Apor Györ (HUN)
  • Gárdonyi DSE (HUN)
  • Csanádi-Pitypang (HUN)
     

První zápas s CSANÁDI-PITYPANG byl vyrovnaný až do druhé poloviny druhého poločasu. V prvním poločase jsme dokonce vedli. Bohužel posledních 5 minut nám soupeř utekl a my nedokázali srovnat. Druhý zápas jsme hráli v hale s menšími rozměry hřiště, kde se křídla moc neuplatnila. Soupeř GÁRDONYI DSE byl jasně k poražení. Jenže se nám sešlo vše špatné, od našeho výkonu přes nepřízeň rozhodčích. Skóre jsme museli reklamovat, protože převraceli čísla, jak se jim chtělo, záhadou bylo, že po oba poločasy měl výhoz soupeř a fauly, brankoviště a další pískal sudí hodně zvláštně, no hádej se s Maďarem...Co se týká rozhodčích, tak to byl asi jediný úlet, jinak pískali korektně. Největší problém nám dělala jejich osobka a těsné bránění se štípáním. My se s tím neuměli vyrovnat. Konečná prohra i tak byla způsobena hlavně našimi chybami, hlavně v obraně.

Po nevydařeném dni jsme si to namířili na předem avizovaný termální bazén s vodou ve všech bazénech 36stupňů. Byla to paráda a všichni jsme si vychutnávali teplou vodu a atrakce. Jediné, co hochům vadilo, byla cesta pěšky-za ty prohry-celkem nachodili asi 8km,takže žádná hrůza, ale těch řečí kolem a kolem. Večer alespoň neměli roupy.


Naše sobotní výsledky:          

Velká Bystřice – CSANADI-PITYPANG                  12 : 19
Velká Bystřice – GARDONYI DSE                      16 : 17

V neděli jsme nastoupili k dalším dvěma zápasům nejprve proti domácímu družstvu APOR GYŐR, které celý turnaj vyhrálo. Se soupeřem jsme drželi krok, ale ve druhém poločase se projevila jejich převaha, která spočívala v rychlosti a větší bojovnosti. Ve druhém nedělním zápase jsme porazili jednoznačně SPORTA HLOHOVEC.

Nedělní výsledky:                   

Velká Bystřice – APOR GYOR                         5 : 15
Velká Bystřice – SPORTA HLOHOVEC                   13 : 5

 

Konečná tabulka skupiny A:

  1. APOR GYÖR
  2. CSANÁDI-PITYPANG
  3. GÁRDONYI DSE
  4. VELKÁ BYSTŘICE
  5. SPORTA HLOHOVEC

V pondělí se bojovalo s družstvy ze skupiny B, které nepostoupili do boje o medaile. Zahájili jsme den vítězstvím nad Německým TSG SÖFLINGEN a snad nejpovedenějším výkonem. Dařila se v obraně i útoku, minimalizovali se chyby. Tako, kdybychom hráli všechny zápasy, jsme na bedně. Odpolední zápas se nám opět nepovedl, podlehli jsme těsně ETO-SZESE KÖLCSEY. Bohužel v útočné fázi jsme neproměňovali. Střely šly buď brankáři přímo do rukou, nebo ještě líp, úplně mimo branku. Obrana nebyla špatná, jen kluky trošku potrápila jedna maličká Maďarka, která je v bojovnosti daleko předčila, což někteří nesli velice špatně.

Naše pondělní výsledky:                    

Velká Bystřice – TSG SÖFLINGEN                     17 : 9
Velká Bystřice – ETO-SZESE KÖLCSEY                 12 : 14

 

V úterý nás čekal poslední zápas proti TOLDI DSE, který jsme zvládli a tím skončili na 7.místě.

Úterní výsledky:                      

Velká Bystřice – TOLDI DSE                         18 : 8

Závěrem…..ano, mohli jsme skončit lépe, kdyby....... Ve srovnání se špičkovými družstvy nám chybí rychlost, dravost, větší bojovnost a v neposlední řadě fyzička. V čem jsme ovšem mistři je reptání…. špatný sudí, moc nalepený míč, vysoký soupeř….vždy je lehčí hledat chybu v ostatních, než sám v sobě. Ano, můžeme si vybrat nějaký jiný turnaj se slabými družstvy, ale to nám moc nedá. Takovéto zápasy jsou potřebné, aby se kluci zorientovali na házenkářské mapě a vyhráli se. 
V každém případě měl turnaj výbornou atmosféru, organizace perfektně klapala, jídlo dobré. Mimo zápasy se družstva setkávala ve vestibulu školy, kde se, i přes jazykovou bariéru, navazovala nová přátelství. Po celý turnaj navíc probíhal doprovodný program….v neděli bylo oficiální zahájení s vystoupením sportovců a taneční skupiny. V pondělí byla autogramiáda mužů a žen domácího týmu, poté společné posezení trenéru, kde nabízeli různé místní speciality. V úterý večer byla dětská diskotéka. Ve středu večer utkání hvězd turnaje, ale tam už my nebyli, bylo dohráno a přece jen jsme chtěli domů.

 

 

9. - 10.4.2015:   

REPUBLIKOVĚ FINÁLE O POHÁR MINISTRA ŠKOLSTVÍ - FANTASTICKÉ 1.místo ZŠ VELKÁ BYSTŘICE !!!!!

Ve dnech 9. a 10. 4. se ve Velké Bystřici konala jedna z největších házenkářských akcí za poslední roky, které se zúčastnilo dvanáct (šest chlapeckých a šest dívčích) školních družstev základních škol z celé ČR. V každé kategorii byly tříčlenné skupiny, v té naší byli protivnvíky Frýdek-Místek a Jičín.

V. Bystřice - Jičín  28 : 16 
V prvním zápase nás čekal urostlý soupeř z Jičína. Nám vyšel výborně začátek zápasu a rychle jsme vedli 7 : 1. Vysoké tempo jsme udrželi po celý poločas, který nakonec skončil 12 : 4 v náš prospěch. Vycházeli jsme z důrazné obrany a rychlého přechodu do útoku. V brance nás držel Jirka Routner, střelecky se dařilo Štěpkovi a Mackovi. Na pivotu se činil důrazný Burša. Ve druhé půli jsme výrazně polevili a především nepřesnou střelbou jsme soupeři darovali spoustu míčů. V závěru jsme se opět vzchopili a umožnili vstřelit branky střídajícímu Foukymu a Matějovi Ponikelskému, pro kterého to byl vůbec první zásah v takové soutěži. Na pozici pivota dobře zastoupil Buršu Pepa Dobeš (velkobystřický) a v brance se ukázal i Dittr. Velkou dravost předvedl Pepa Dobeš (olomoucký) a hlavně rychlík Speedy. V zápase nám vyšlo i pár signálů. 

V. Bystřice - Frýdek-Místek  21 : 18 
Opět famózní vstup do zápasu a rychlé vedení 4:0! Na Štěpka byla hrána osobka, ale tím vzniklo více prostoru pro Speedyho a ten toho dokázal využívat. Štěpek se prosazoval střelbou z dálky a rozhodujících chvílích proměňoval své šance Pepa Dobeš (olomoucký). Parádní výkon opět předvedl pivotman Burša, vysoký standart odvedli Pepíno11 a Hantr. Velký podíl na vítězství měl Jirka Routner v brance. Radost z přímého postupu do semifinále nám pokazil Macek, který si nesmyslným "blikancem ala Tomáš Řepka" půl minuty před koncem za rozhodnutého stavu vysloužil přímou červenou kartu a sám se tak připravil o možnost pomoci klukům k postupu do finále!

Semifinále: V. Bystřice - Nové Veselí  28 : 18 
 V na začátku byla na našich hráčích patrná obrovská únava. Kluci působili ospalým dojmem v obraně i v útoku. Soupeř dokázal držet krok a celý poločas byl vyrovnaný stav. Ve druhé části jsme odskočili na rozdíl tří branek ten jsme si dokázali hlídat. Pak se rozjel Štěpek a zdálo se, že je rozhodnuto. Osm minut před koncem ale dostal křeče do nohy právě Štěpa a chvíli po něm i Speedy. Při jejich ošetřování vstřelili důležité góly Burša a především výborný Hantr. Vzali jsme si time-out, kluci si odpočinuli a vrhli se na závěr zápasu. Naši protivníci fyzicky odpadli a my jsme skórovali z rychlých útoků (Pepa Dobeš olomoucký). V samém závěru se na hřiště dostal i Matěj Ponikelský a dokázal se opět gólově prosadit. V brance opět čaroval Jirka Routner! První den jsme tedy neztratili ani bod a zaslouženě jsme si vybojovali účast ve finále celého turnaje!

Finále: V. Bystřice - Frýdek-Místekí  21 : 20 
 Soupeře jsme ve skupině dokázali porazit a nám bylo jasné, že pro něj bude touha vyhrát obrovská. Začátek zápasu byl hodně opatrný, ale postupně jsme se dostali až do čtyřbrankového vedení, ale houževnatí hráči Frýdku bojovali a v polovině druhého poločasu dokázali náš náskok vymazat a dokonce se dostali do dvoubrankového vedení. V nervy drásajícím závěru jsme ještě minutu předk koncem prohrávali o branku, ale po zbytečném vyloučení soupeřova hráče jsme nakonce strhli vítězství na naši stranu. Vítěznou branku vstřelil z rychlého útoku neúnavný Pepa Dobeš (olomoucký).
 Celý zápas odehrála základní šestka. Především v prvním poločase to střelecky drželi Štěpek a Speedy. Když si je začal soupeř více hlídat, vzali to na sebe hlavně obě křídla Pepíno11 a Pepa Dobeš (ol). Stejně, jako po celý turnaj příkladně bojoval na pivotu Burša, kterého posílali do šancí parádními přihrávkami Speedy a Štěpek. Právě ze spolupráce Štěpka a Burši vznikla důležitá vyrovnávací branka! Macek se tentokrát střelecky neprosadil, ale ukázal, jak je důležitým hráčem v obraně. Jirka Routner - opět dobře v brance - si nejhezčí zákrok schoval na konec finále, když vykopl sedmičku soupeře a tím udržel naše šance na titul!
Úspěch našich kluků ocenili trenéři ostatních týmů, když do All Stars vybrali Štěpka a Buršu.


Hráči (branky): Jiří Routner (br), Tomáš Dittrich (br), Štěpán Souček (32), Tomáš Spurný (20),
Josef Dobeš ol. (17), Tomáš Maceášik (11), Josef Jedenástík (5), Tomáš Buršík (6), Jan Hartl (3), Tomáš Foukal (2), Matěj Ponikelský (2), Josef Dobeš vb.  
 
Byť jsme do tohoto turnaje nevstupovali s velkými ambicemi (dobře jsme znali sílu našich soupeřů), kluci opět ukázali, jakými jsou bojovníky a především dokázali táhnout za jeden provaz, což základ úspěchu v kolektivnívh sportech. Musíme také pochválit skvělé fanoušky (hlavně žáky základní školy), kteří vytvořili parádní atmosféru v hale Na Letné a neúnavně fandili naším klukům. V hledišti se také objevili krásné transparenty s bojovnými pokřiky, jejichž výroba stála děti jistě spoustu práce.
Celý finálový zápas je k vidění na internetové TV COM  

 

SOBOTA 11.4.2015:
 

Mini mladší: Turnaj v Žeravicích

V sobotu 11.4.2015 jsme se zúčastnili turnaje v mini házené, který se konal v Žeravicích. Zápasy byly odehrány v hale  v časovém rozmezí 2 x 8 minut a jako obvykle bez počítání skóre. Zúčastnily se družstva : SK Velká Bystřice, SK Žeravice A, SK Žeravice B, STM Olomouc 1 a STM Olomouc 2. Začátek turnaje byl pro nás tak trochu chaotický. Dělala nám problém osobní obrana a v útoku jsme měli také viditelné mezery. Největším problémem ale byly přihrávky. Ovšem zápas od zápasu se samotná hra zlepšovala, především obrana a děti se začaly také více hýbat a uvolňovat pro přihrávky.
Po skončení turnaje proběhly dovednostní hry a každé družstvo bylo odměněno sladkostí. Turnaj byl celkově vydařený, jak z herní části, tak i    díky atmosféře, za kterou samozřejmě děkujeme i všem zúčastněným rodičům. Odehrané zápasy byly pro hráče další cennou  zkušeností a všichni zasluhují pochvalu. Příští týden se budeme těšit na další turnaj v pořadí, který se bude konat v Kostelci na Hané.

Sestava: Anička Urbanová, Anička Jedenástíková, Kuba a Honza Charvátovi, Šimon Možíš, Matěj Papoušek, Matyáš Petr a Adélka Hroščaníková.
 

Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Hranice "B"                           8 : 16 (5 : 4)

Zápas dvou rozdílných poločasů. První poločas výborná obrana - všichni si pomáhali a bojovali, v útoku trochu bojácné, nicméně pět gólů tam spadlo, kluci makali a dali do zápasu vše. Druhý poločas jsme začali vstřelenou brankou na 6:4 a tím jsme střelecky až do 18-té minuty skončili. Hráli jsme jako vyměnění, špatná obrana a na nohách jsme nestíhali - přitom první poločas vše fungovalo. V útoku bez náběhů. vše na místě. Totálně odešla střelba, netrefili jsme bránu. Chyběly náběhy a větší dravost. Hrálo se ustrašeně, přitom jsme na soupeře měli. Věříme, že další zápas bude lepší.
Sestava: Kuba Salašný(br.), Honza Grygar(br.), Martin Stryk, David Soška(1), Karel Kobliha, Vojta Krempl, Adam Katinger(2), Adam Horáček, Štěpán Slepica, Michal Rella, Tomáš Juračka(5), Vojta Pečínka a Jana Nováková.


Ml.dorost: KP Brno - SK Velká Bystřice                                    37 : 41 (18 : 21)

V sobotu jsme zajeli k utkání do Brna, kde nás čekal poslední z těžších soupeřů. Naše sestava byla opět prořídlá, takže  bylo jasné, že nás čeká fyzicky těžké utkání, kdy  nebude možnost střídat. Do hry jsme  vstoupili dynamicky, dařilo se nám zejména v útočné fázi, kdy jsme dávali branky ze všech postů, včetně pivota. Vázla  však naše obrana, kdy jsme nebyli schopni ubránit  střed brankoviště a soupeřova pivota, díky tomu jsme si udržovali pouze mírný náskok, 3-4 branky po celý první poločas. Když už to vypadalo na větší brankový náskok, srážela nás naprosto zbytečná vyloučení, kterých bylo za celý zápas 12, z toho 7 na naší straně. První poločas jsme vyhráli s rozdílem tří  branek 21:18. Ve druhém poločase jsme se snažili  vylepšit  obranu,  což se nám nedařilo  a zápas se odvíjel ve stejném tempu jako první půle. Když soupeř vyrovnal na  26 : 26, bylo jasné, že se musí něco změnit. Na střední spojku naskočil Dominik Tkadleček, který spolu s Tomášem Prošvicem a Matějem Andršem ničil obranu soupeře a zejména střelbu ze šestky  jsme se ujali vedení o 5  branek, což se nám podařilo udržet až do konce. V tomto zápase kladně hodnotím útok a střelbu, špatně jsme na tom byli s obranou a  vylučováním. Domů jsme odvezli výhru  41:37. 
Díky tomuto vítězství jsme se tři kola před koncem stali vítězi 2. ligy a postupujeme do nejvyšší soutěže 1. ligy mladšího dorostu ČR  pro soutěžní ročník 2015/2016.

Sestava: J. Routner(br), Tkadleček D. (13/1), Tesařík M.(3) , Andrš M.(9/2), Dosoudil R. (1)., Horký J.(2), Prošvic T.(8), Buršík T.(1), Divila V. (4),  

 

St.žáci: 5.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Kostelec na Hané

Další kolo ŽL v podstatě navazovalo na finále o Pohár Ministra školství, které jsme nečekaně vyhráli a nám bylo jasné, že po dvoudenních těžkých bojích zbylo našim st. žákům pramálo sil. A když se na poslední chvíli omluvil i Puchýř (problémy s patou) a Pepíno11 vypadal, že nepřežije ani cestu (viróza), bylo pro nás jednoznačným cílem neudělat v Kostelci nějakou ostudu a více zatížit mlaďochy r. n. 2002. 


SK Velká Bystřice - Talent Plzeň     16 : 33
Hned v prvním zápase čekala naše unavené hráče silná Plzeň, jejíž urostlí hráči budili respekt už od pohledu. Předem jsme si řekli, že nebudeme kluky zbytečně vysilovat a větší prostor dostanou mlaďoši. Od začátku byla Plzeň jasně lepší a její hráči silově válcovali naše prcky. Macek, byť měl ještě ráno pocit, že je v pohodě, hrál rychlostí třikrát pomalejší, než opakovaný záznam, ale bojoval. Stejně tak Štěpek byl úplně bez šťávy, ale snažil se střílet, jenže ke vší té únavě měl řádnou smůlu a trefil 7 x tyč! Pepíno11 přes zdravotní problémy odvedl slušnou práci na pivotu. V brance se vystřídali Šudřa s Dominikem a co se dalo chytit, chytili. Na středu výborně zahrál MiniBobo, Tony na křídle důrazně bránil a navíc střílel i branky. Na spojce potěšil svým výkonem Fífa, velmi bojovný výkon podal Kuba Preč a Hantr si vedl lépe na křídle, než v pivotu. Schaffi dostal hned při prvním útoku Plzně ránu do hlavy, když se vzpamatoval a šel na plac podruhé, smékl protihráče na šestce takovým způsobem, že byl rád, že nedostal přímou červenou! Nejživěji působil na place Pepa Dobeš, který jezdil jako motorová myš.

SK Velká Bystřice - HC Zlín     26 : 15
Celý zápas jsme vedli a gólově se prosadili skoro všichni hráči. Potěšila Foukyho střelba z křídla, také Štěpek zpřesnil střelbu, opět neúnavný byl Pepa Dobeš, který střílel branky hlavně z trháků. V pivotu zase solidně Pepíno11, rovněž Fífa ukázal zajímavé momenty. Na křídle se prosadili Bobo i Tony, ten ale tentokrát neprodal vše, co umí. Gól dal konečně i Schaffi a v brance válel Dominik.

SK Velká Bystřice - TJ SOKOL Centrum Haná     19 : 30
Kluci už toho měli opravdu dost. V první půli navíc nehráli kolektivně a zkoušeli to každý sám, což proti výborné obraně domácích nemělo šanci na úspěch. Štěpkovi se nedařilo střelecky, chyběla potřebná razance i směr. Druhá půlka byla z naší strany podstatně lepší. Tony výrazně zlepšil pohyb a začal střílet branky, Fífa opět hezké akce. Spojky začali více kombinovat, Štěpek pěkně uvolňoval Tonyho. Zápas se moc nevydařil Bohouškovi, a to jak v útoku, tak v obraně, kde ale výrazně hořel i Fífa. Bohužel ani Dominik v brance nebyl nejjistější a dostával laciné branky z křídla. Tradičně dobrou práci odvedl Pepíno11 na pivotu. Škoda, že nám utekl úplný konec zápasu, kdy právě z křídla jsme několikrát zbytečně inkasovali.

SK Velká Bystřice - Liberec HANDBALL     30 : 30
Náš nejhezčí zápas, kluci sebrali poslední zbytky sil a téměř celý zápas jsme vedli. Ke konci však zabral náš soupeř, zápas otočil a ve finále z toho byla spravedlivá remíza. Podstatně jsme zlepšili obranu, ale stále jsme hořeli na pravém křídle, kde se postupně vystřídali Bobo, Fífa, Kuba a Hantr, ale až Schaffi dokázal pravou stranu ubránit. Střelecky se dařilo hlavně Štěpkovi a neúnavnému Pepovi Dobešovi, který se ale v  závěru bolestivě zranil a to byl pro nás velký problém. Celodenní kvalitní výkon ještě vylepšil Pepíno11, hezké branky dali Bobo a Fífa, svůj standart odvedl Tony. Macek bojoval hlavně v obraně, ale ke konci výrazně uvadal. Dominik se otřepal ze smolného předchozího zápasu a zase byl v brance oporou.

Další kolo ŽL dopadlo pro nás lépe, než jsme očekávali a získané tři body, jsou vzhledem k okolnostem příjemným překvapením. Výkony nebyli úplně excelentní, přesto si kluci zaslouží obrovskou pochvalu za bojovnost a přístup. V úterý si od házené odpočineme v aquaparku a kalorie doplníme v Mekkáči, protože si to kluci za svoje výkony zaslouží!!! 

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), J. Šudřich (br), Š. Souček (24), J. Dobeš (20), J. Jedenástík (13), T. Maceášik (9), A. Vodička (8), B. Možíš (6), F. Buršík (5), T. Foukal (3), J. Hartl (1),             D. Schaffner (1), J. Preč.

 

St.žačky: SK Velká Bystřice - HC Zlín "A"                                26 : 25 (12 : 15)

Ikdyž přijelo Áčko Zlína v oslabené sestavě, zdaleka to nebyl slabý a snadný soupeř. Téměř celé utkání Zlín vedl, na začátku druhé půle dokonce o pět branek, ale vůle a chuť vyhrát domácích hráček nakonec slavila úspěch. Všechny naše holky podaly bojovný a koncentrovaný výkon, i po herní stránce se jim zápas povedl. Hrály velmi disciplinovaně a nebyly ani jednou vyloučeny, dokonce odehrály zápas bez žluté karty. Navíc za celý zápas udělaly pouhé dvě technické chyby. Takže velká pochvala a spoustu dalších takových vítězství.
Sestava: S. Černá(br), M. Vičarová(3), S. Monetti, L. Žáková(2), K. Černá, V. Mikulášková(13), E. Hühnelová(1), A. Hühnelová(1), H. Moťková(6).

 

St.dorost: Přerov - SK Velká Bystřice                                        35 : 27 (17 : 12)

V sobotu jsme si udělali výlet do nedalekého Přerova k soupeři, kterého dobře známe. Očekávali jsme tvrdé, nekompromisní zákroky v obraně a důraznou hru v útočné fázi. Vše se potvrdilo, a i přes jednu vysunutou osobní obranu se soupeř snadno střelecky prosazoval. Na naší straně byla opět spousta neproměněných šancí, k už tak velmi úzkému kádru se přidalo zranění Ondry Majera a brankáře Pavla Schneidera, a to vše dohromady rozhodlo o vítězství domácích hráčů. Kvalitní výkon předvedli Marek Klobouček a Milan Jureček, výborně bojoval Lukáš Kubeša.
Sestava: Schneider P.(br.), Klobouček M.(4), Kubeša L.(5), Sečka J.(1), Šiška D.(1), Jureček M.(9), Surma M.(3), Spurný T.(1), Svobodník J., Majer O.(3)

 

NEDĚLE 12.4.2015:
 

Ženy: SK Velká Bystřice - Hodonín                                          26 : 33 (10 : 16) 

Možná, že někteří diváci byli stejně zmlsaní (jako já) z dopoledního extraligového zápasu a očekávali stejně dobrý výkon, jako předvedla Plzeň. Úvod zápasu ve Velké Bystřici tomu dokonce i nasvědčoval. Branka domácích sice padla až v 6. minutě, ale celou dobu se bylo opravdu na co dívat. Domácí stříleli na branku soupeře z vyložených šancí, bohužel se nepodařilo proměnit. V polovině prvního poločasu Bystřice vedla o několik branek a vypadalo to na zcela jasný zápas. Ale Hodonín, který momentálně vede tabulku, si nechtěl nechat ujít vítěznou sérii a velmi rychle dohnal brankový rozdíl a první poločas skončil 10:16. Bystřice měla o přestávce rozhodně co dohánět, musela zpřesnit střelbu, obranu a hlavně zamezit rychlým útokům soupeře. Druhá polovina zápasu vypadala nadějně a všichni moc doufali, že se Bystřice z takového brankového manka zotaví a ještě zvítězí. Bohužel, euforie trvala jenom prvních pár minut, a když se neproměnily ani 7metrové hody a vyložené šance domácích, zápas byl již rozhodnut. Do té smůly se zranila ještě hráčka Gabriela Grygarová, a protože na střídačce již seděla jenom jedna hráčka, bylo definitivně rozhodnuto. Brankově se chytla Michaela Fabíková, která také proměnila nejvíce 7 metrových hodů. Zápas skončil prohrou 26:33 a nyní se Velká Bystřice nachází na třetím místě v tabulce. Pokud bude chtít postoupit alespoň na druhé místo, bude třeba více snahy. Rozhodně je potřeba lavičku posílit o další hráčky a pomoci jak v útoku, tak v obraně. Hráčky hrály i celý zápas bez odpočinku a hodil by se jim rozhodně odpočinek alespoň v obraně. Další zápas je čeká v sobotu v Bohunicích, snad se zadaří uhrát dobrý výsledek a posune se tím Bystřice na druhé místo v tabulce. 
                                                                                                     Psáno z pohledu Elišky Žahourové.

Sestava: Steigerová J.(br.), Kobylíková J.(1), Hlaváčková K., Kadlecová O., Macharáčková J.(1), Fabíková M.(11), Grygarová G.(4), Kumrová S.(6), Begalová A.(3)

 

Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Uničov                                  41 : 5 (19 : 2)

Náš soupeř přijel v malém počtu a působil velmi mladě. Zápas měl jednoznačný průběh a nic na tom nezměnil ani fakt, že do druhé půle jsme nastoupili v pěti lidech. Na hřiště se dostali všichni hráči, odehráli zhruba stejnou porci minut. Většinu branek jsme nastříleli z rychlých útoků, postupné asi tři. V podstatě není  co hodnotit, snad jen pochválit oba brankaře, kteří těch několik málo šancí hostí většinou pochytali.
Hráči (branky): V. Haderka(br), V. Zácha(br), F. Buršík(12), A. Vodička(9), B. Možíš(5), D. Schaffner(5), V. Zedník(4), M. Grygar(3), H.Dvořák (1), J. Dzieržava(1), R. Černý(1), M. Pečinka.  
 
 

Muži: Hlučín - SK Velká Bystřice                                               26 : 35 (12 : 15)

Házenkáři Velké Bystřice v severomoravské skupině druhé ligy získali povinnou výhru na palubovce Hlučína. Svěřenci trenéra Libora Malínka na půdě nejhoršího týmu soutěže zvítězili 35:26, když zazářil především Ondřej Švébiš, který do sítě nasázel dvanáct branek.Vedoucí celek tabulky Sokol Ostrava ale zvítězil doma s Hranicemi B 29:20 a na čele si tak stále drží tříbodový náskok.

V sobotu od 17.30 přivítá Velká Bystřice v domácí hale celek MHK Karviná.

Rozhodčí: Krejčí, Lédr. Branky ze 7m hodů: 5 – 0. Vyloučení: 3 – 1. Diváků: 22.
V. Bystřice: Smékal, Rýpar – P. Wolf 7, M. Wolf 1, Pörsök, Zemánek 4, Švébiš 12, Mikušek 4, Skřídlo 1, Strádal 2, Machynek 4, Martinásek. Trenér: Libor Malínek.

                                                                                        Autor: Miroslav Mazal  Olomoucký deník                                    


ÚTERÝ 14.4.2015:

 

Ml.žáci "B": Horka n. M. - SK Velká Bystřice "B"                           10 : 9 (3 : 5) 

Naši kluci hráli svůj odložený zápas na venkovním hřišti v Horce n. M. Přijeli jsme v trochu improvizované sestavě. První poločas opět slušný. Kluci bojovali, i když chyby v útoku i obraně byly. Výsledek 3:5 pro nás. Dostat pouze tři branky za poločas svědčí buď o dobré obraně nebo slabém útoku soupeře.Druhý poločas se projevila slabá fyzická kondice. V útoku bez pohybu a v obraně zbytečné chyby. Čtyři minuty před koncem byla remíza, jenže jsme už nedokázali tento výsledek udržet. Bohužel jsme inkasovali a nebyli schopni dát branku, i když času jsme na to měli dost. Výsledkem byla  prohra 10:9. Jedinou hodně slabou výmluvou je fakt, že míč byl větší a naši mladší kluci ho neudrželi v ruce, ale míč byl pro všechny stejný. Takže čekáme na první výhru, snad se brzy dostaví.

Sestava: Grygar J.(br.), Markvart P., Soška D., Kunc M.(1), Krempl V., Katinger A.(4), Horáček A., Mikisek F., Rella M., Juračka T.(4).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
18.4. doma ml.dorost  13:30  s Prostějovem
st.dorost 15:30  s Prostějovem
muži 17:00  s Karvinou
venku st.žačky   9:00  v Otrokovicích
19.4. doma mini st.   9:00  turnaj doma Na Letné
venku ml.žáci B   9:00  v Litovli s DHK Litovel
ml.žáci A 12:30  v Kostelci n. H. s Centrem Haná
st.žáci 14:30  v Kostelci n. H. s Centrem Haná

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook