Zpravodaj č. 21/2019

SOBOTA 19.10.2019

 

Muži:  Házená Velká Bystřice - Legata Hustopeče      30 : 30   (14 : 13)

Po prvních 4 kolech, kdy jsme všechna utkání odehráli na hřištích soupeřů, naši kluci konečně vyběhli doma na novou dlouho očekávanou palubovku. Povzbuzení posledními 2 zápasy venku, které se nám podařilo těsně vyhrát, jsme chtěli další utkání potvrdit vítězstvím v domácím prostředí. Soupeř oproti loňské „mistrovské sezóně“ obměnil kádr, kdy odešlo několik hráčů a tým byl doplněn vlastními odchovanci. Přesto jsme nechtěli soupeře podcenit, jelikož své kvality dokázal v prvních čtyřech kolech.

Začátek utkání byl v naší režii a do 15-té minuty jsme byli my, kdo tahal za delší konec. Vinou nepřesností však pokaždé hosté dotáhli a tak se nám nepodařilo odskočit na více jak 3-4 branky. Hlavně můžeme litovat obrovského množství neproměněných jasných brankových příležitostí.  Ve druhé polovině byla hra ještě více vyrovnaná než v té první, ba naopak to byl tým z Hustopeč, kterému se podařilo „tahat za delší konec“. Konec utkání naši kluci dotahovali jednobrankové manko, které srovnal Menšík v poslední minutě ze sedmičky a klukům se podařilo ubránit remízu, která nám tak po vyrovnaném utkání zajistila první domácí bod v této sezóně.

Rozhodčí: Brzósková – Pavelová – Novotný (Del.) Vyloučení: 3 – 4. Branky ze 7m hodů: 3 – 1.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Šoustal J., Mráz T.(3), Švébiš O.(2), Skřídlo J.(3), Souček Š.(2), Schneider V.(1),  Machynek M., Menšík N.(1), Mičola J., Tůma M. 4, Kubis J.(2), Maceášik T., Mužík D.(12/3).


 

NEDĚLE 27.10.2019
 

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici

V neděli 27.10 od 9:00 jsme uspořádali první domácí turnaj pro naše nejmenší házenkáře. Změřili jsme svoje dovednosti se začínajícími házenkáři a házenkářkami z Litovle, Senice na Hané, Žeravic a již tradičně jsem postavili dvě domácí družstva. Mezi jednotlivými spoluhráči jsou vidět výkonnostní rozdíly, ale nás těší, že se zapojujeme v takovém počtu a házenou se především bavíme.

Děkujeme !!! za bouřlivou podporu v hledišti a těšíme na další turnaj opět u nás v hale na Letné 10.11. od 9:00.

 

Mini starší: Turnaj ve Velké Bystřici

V neděli 27.10. jsme hráli první domácí turnaj této sezony a na novém povrchu v hale Na Letné. Začátek byl naplánován na 11:30. Jelikož byly prázdniny a někteří hráči nebyli k dispozici, postavili jsme pouze jedno družstvo. Celkem nás bylo 9. Jako vždy první poločas povinná osobka, druhý poločas zasunutá obrana. Střídali jsme vždy všechny hráče v poli najednou, zhruba v polovině poločasu tak, aby si všichni zahráli přibližně stejně. V bráně se střídali všichni zájemci. Hrálo se 2x10 minut.

Hra se odvíjela od kvality soupeře. Některým ještě dělá problém osobka - uhlídat natěsno svého protihráče. V útoku byla úkolem kombinační hra s maximem přihrávek do pohybu. Dá se říct, že v součtu všichni naši hráči makali a bojovali.

Za Velkou Bystřici hráli: Kryštof Potůček, Radim Koreczki, Matěj Schneider, David Peter, Pavel Slepica, Kuba Mader, Denis Miklík, Tomáš Vojtko a nováček Kuba Skopal.


Turnaje se zúčastnili celkem čtyři družstva: HÁZENÁ UNIČOV, SK ŽERAVICE, CEMENT HRANICE a domácí HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE.

Příští týden je volno a další týden 10.11.2019 je opět turnaj doma od 11:30 hodin.

 

ÚTERÝ 29.10.2019
 

Muži:  Házená Velká Bystřice – HCB Karviná                 18 : 32   (9 : 16)

Ve III.kole Českého poháru nám los přidělil soupeře, který se pohybuje v házenkářské sféře na patrech nejvyšších. Řeč není o nikom jiném než o Baníku Karviná! Mistr ČR 2018, Vícemistr ČR 2019… Těžko bychom hledali v naší republice těžšího soupeře. Přesto jsme k zápasu nastupovali odhodláni nedat Slezanům nic zadarmo. K tomu měla dopomoci vyprodaná nově zrekonstruovaná hala, která se tímto zápasem oficiálně otevírala. Začátek utkání se lépe vydařil našim klukům, vedli jsme 3:1 poté 7:5 to však bylo z naší strany vše. Zkušenější tým brzy převzal otěže zápasu do svých rukou a pevně je držel až do samotného závěru. Škoda neproměněných vyložených šancí v druhé polovině prvního poločasu a začátku toho druhého, které rozhodly o přídělu pro naše kluky. Tímto naše cesta v českém poháru končí. Děkujeme všem divákům za úžasnou atmosféru, kterou nám pomohli vytvořit.

Rozhodčí: Bubeníček - Petruška. Vyloučení: 1 – 4. Branky ze 7m hodů: 1 – 3. Diváků: 350.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Švébiš O.(4), Mikušek D., Skřídlo J.(4), Schneider V., Spurný T., Machynek M., Dobeš J.(1), Mičola J., Tůma M.(4), Kubis J.(1), Maceášik T.(1), Mužík D.(3/1).


 

SOBOTA 2.11.2019
 

Ml.žáci: Soutěžní turnaj ve Velké Bystřici

Házená Velká Bystřice – HBC Olomouc                                                            30 : 9 (15 : 6)

Do utkání jsme vstoupili zodpovědně a brzy získali vedení. První poločas s osobní obranou jsme vyhráli 14:6. Nejvíce se pohybem prosazoval D. Čáp. Další branku jsme získali za vyhrané shot-outy. Ve druhém poločase jsme navyšovali vedení a o branky se podělilo devět hráčů! Dvakrát se z pivota prosadil T. Dosoudil a z křídla se prosazoval H. Charvát. Premiéru si odbyl Š. Možíš.

Házená Velká Bystřice – KH Kopřivnice                                                       22 : 16 (13 : 12)

Do utkání jsme vstoupili hodně špatně a v páté minutě jsme prohrávali 2 : 6 a brali time-out. Po prostřídaní jsme dokázali srovnat na 8:8, na čemž měl velký podíl Martin Palka, který skóroval čtyřikrát za sebou. Remízový stav vydržel do poločasu (12:12). Opět jsme vyhráli shot outy a do druhého poločasu jsme šli s jednobrankovým rozdílem. V jeho úvodu jsme navýšili vedení o dvě branky, ale potom přišla slabá chvilka a hosté otočili stav zápasu na 14:15. Po druhém time-outu jsme už soupeře do ničeho nepustili a posledních deset minut vyhráli 8:1! V závěru se na křídle rozstřílel Adam Bartoník. Zodpovědně zahrál Bolek Chaloupka a tým drželi oba brankaři. Pochvalu za kolektivní výkon ale zaslouží celý tým. Speciální pochvala pro Maxe Hlouška za obranu.

Hráči (branky): T. Janalík (br+5), J. Zborek (br), B. Chaloupka (11), D. Čáp (8), M. Palka (7), M. Pospíšil (5), M. Hloušek (4), A. Bartoník (4), M. Cartelli (3), J. Charvát (3), T. Dosoudil (3), R. Šmíd, M. Papoušek, Š. Možíš.

 

Ml.žačky: Soutěžní turnaj v Žeravicích

SK Žeravice - Házená Velká Bystřice                                                              14 : 17 (9 : 11)

Hráčky (branky): Alke A., Jedenástíková A.(9/1), Krutilová T. A.(1), Vážanová A.(2), Smejkalová J., Laufová Nikola, Laufová Nela (5), Hudáčková B., Buriánková V., Škvorová P., Zichová K., Ošťádalová L., Marešová E., Pavlitová V.

Házená Velká Bystřice – Cement Hranice                                                        18 : 9 (12 : 6)

Hráčky (branky): Alke A.(1), Jedenástíková A.(6), Krutilová T. A.(3), Vážanová A.(3), Smejkalová J., Laufová Nikola, Laufová Nela (2), Hudáčková B., Buriánková V., Škvorová P., Zichová K.(3), Ošťádalová L., Marešová E., Pavlitová V.

 

Ml.dorost: Sokol Šťáhlavy – Házená Velká Bystřice       34 : 30 (16 : 13)

V sobotu 2.11. jsme se vydali na velmi dlouhou, téměř pětihodinovou cestu do Šťáhlav. Čekal na nás soupeř, který byl do té doby v tabulce o jedno místo před námi a to jen díky lepšímu skóre. Věděli jsme, že je to pro nás jedinečná příležitost, na které se můžeme bodově zahojit a odrazit ze dna tabulky. Místo bojovnosti, touhy po vítězství a obrovského nasazení, jsme ale předvedli podprůměrný výkon bez emocí, plný chyb, neproměněných šancí a nulové obrany. V tomto duchu se zápas odehrával až do zhruba 45.minuty, ve které jsme se jakoby probrali, setřepali ze sebe únavu z dlouhé cesty a začali se rvát. Bohužel ale změna v celkovém přístupu na dotáhnutí obratu nestačila a body zůstaly na domácí půdě. Pro nás snad bude zápas velkým ponaučením, zkušeností a nakopnutím k lepším výkonům. 

Hráči (branky): Hromek J., Janota M.(5/1), Horáček A., Pečinka V., Zedník V.(2), Kotěšovský A.(12/2), Dvořák H.(1), Dzieržava J., Horenský Š., Oščádal O.(1), Kintr Š.(1), Hudeček Š.(2), Černý R.(2), Juračka T.(3), Pečinka M.(1).

 

 

NEDĚLE 3.11.2019

 

St. žáci: Soutěžní turnaj v Polance n. O.   

Tuto neděli jsme v rámci 5. kola mistrovského utkání, ve společné soutěžní sezóně Moravskoslezko – Olomouckého kraje 2019/2020, zajeli do Polanky nad Odrou, kde jsme se postupně utkali s týmem HCB Karviná A a domácí Polankou. Na turnaj jsme odjížděli, díky nemocnosti, pouze s 10ti  hráči a i to ještě nebyl konečný počet, neboť v průběhu druhého zápasu přestal hrát Pavel, pro celkovou slabost.  Oba týmy jsme již znali, tak jsme věděli, že zápasy nebudou jednoduché.

Výsledky:

HBC Karviná - Házená Velká Bystřice                                                             29 : 13 (16 : 7)

SKH Polanka n. O. – Házená Velká Bystřice                                                  25 : 17 (12 : 8)


Sestava : Matulík Pavel (1), Čáp Aleš (11), Janalík Martin (6), Tomek Kryštof (4), Potůček Vojtěch, Kobliha Jan (1), Wippern Oliver, Matulík Petr (4), Novák Ladislav (br.), Štýbnar Miroslav (3)

Bohužel za tyto dva zápasy moc pochval kluci nedostali. Bylo tam pár akcí, které se jim povedly, ale celkově byla z naší strany hra pomalá a klukům chyběla energie jít do zápasu naplno. Věřím, že se kluci dostanou z „podzimní depky“ a hra bude vypadat minimálně tak dobře, jak ukázali naposledy doma proti Ostravě.

Rodičům děkujeme za podporu v hledišti a pomoc s dopravou do Polanky.

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – SC Bohumín                29 : 34 (17 : 17)


Hráči (branky): Mikulášková L., Zemanová R., Steinerová J., Hejtmánková V.(11/3), Koppová M.(2), Jiroušová P.(1), Macharáčková J.(1), Kumrová S.(1), Kaczmarczyková M.(6), Coufalová Z.(1), Begalová A.(6).

 

Muži: HK Bystřice p. H. - Házená Velká Bystřice           30 : 33 (14 : 20)

V 6.kole jsme zajížděli pod Hostýnské kopce k Bystřickému derby, které bývá poslední dobou víc a víc vyrovnané. Po dlouhé době se vrátil do sestavy Petr Wolf a tak jsme zajížděli k soupeři v plném počtu 16-ti hráčů. Začátek utkání se nám podařilo výbornou obranou vypracovat náskok 6-ti branek 9:3 a ten jsme dokázali po celou první půli udržet, takže se do šaten šlo za stavu 20:14 pro naše borce. Ve stejném tempu jsme chtěli pokračovat i ve druhé půli. To se povedlo jen částečně, brzy jsme vedli dokonce 23:15! Soupeř však sérií slepených gólů náskok stáhl na 4 branky, poté na dvě, jednu a čekali jsme, že zase přijde drama. Naštěstí nepřišlo a koncovku jsme zvládli a výsledek utkání si pohlídali až do závěrečného hvizdu. Bystřice byť poslední celek tabulky ukázala jak je v letošním roce I.liga vyrovnaná a žádného soupeře není radno podceňovat.

Rozhodčí: Horsák – Švidernoch ; Vyloučení: 2 – 4 ; Branky ze 7m hodů: 5 – 4.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P., Šoustal J., Mráz T.(1), Švébiš O.(6), Skřídlo J.(3), Souček Š.(7), Schneider V., Spurný T., Dobeš J.(6), Mičola J., Tůma M.(3), Kubis J.(2), Maceášik T., Mužík D.(5/4.)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
9.11. doma ml.žačky 8:30  Žeravice
ml.žačky 11:00  DHK Litovel
ml.dorost 15:30  Liberec
muži 17:30  Náchod
venku ml.žáci 12:45  v Ostravě s Karvinou
ml.žáci 14:00 v Ostravě s Ostravou
ženy 14:00  v Zubří s Lesanou Zubří
10.11. doma mini ml. A 9:00  Turnaj Na Letné
mini ml. B 9:00  Turnaj Na Letné
mini st. A 11:30  Turnaj Na Letné
mini st. B 11:30  Turnaj Na Letné

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook