Zpravodaj č. 26//2019

SOBOTA 7.12.2019

 

Muži: Házená Velká Bystřice – HBC Strakonice 1921                               27 : 25 (11 : 12)

 

 

V posledním kole podzimní části jsme na domácí palubovce přivítali lídra tabulky z jižních Čech. Se Strakonicemi máme za dobu našeho působení v I.lize jisté zkušenosti a věděli jsme, že pokud chceme bodovat, tak bude potřeba víc než jen chtít vyhrát. Soupeř dokonce hlásal na svém webu, že do Velké Bystřice si jede pro body, takže o dostatečnou motivaci bylo postaráno. Utkání se pro nás ze začátku nevyvíjelo vůbec dobře vzhledem k většímu množství neproměněných šancí. Zato každá šance Strakonic byla z kategorie velmi nebezpečných a naše obrana měla co dělat, aby hubený náskok soupeře dokázala ukočírovat. Prohra v poločase o jedinou branku slibovala vyrovnanou i druhou půli.

Chlapi vývoj utkání otočili a dokázali soupeři odskočit i na rozdíl 3 branek, ale stačila maličká chyba či menší koncentrace a Straky se na nás vždy dotáhli. Zejména Mošovský s Kačínem byli hodně vidět, když si na naše konto připsali celkem 19 branek! Světlou chvilkou utkání byla situace, kdy za stavu 23:23 došlo k vyloučení domácího hráče za úder do obličeje. Hráč hostí však upozornil rozhodčí, že došlo ke kontaktu v oblasti hrudníku a sudí své rozhodnutí stáhli zpět. Nutno uznat, že takové sportovní gesto se dnes již jen tak nevidí. Vyhnuli jsme se oslabení a podařilo se nám opět dostat do vedení.

Za stavu 25:24 jsme šli do útoku, ale díky zbytečné chybě jsme ztratili míč a Strakonice mohli srovnat skóre. Buba byl naštěstí proti a vytáhl zákrok z kategorie „Excellent“ a přítomní diváci v hale si mohli zhluboka oddychnout. V dalším útoku jsme opět odskočili na 2 branky což se ukázalo jako dostačující náskok pro vítězství v tomto zápase. Pochvalu zaslouží celé družstvo, které tentokráte potvrdilo svou kvalitu a ukázalo, že z Velké Bystřice se body jen tak nevozí!

Po skončení podzimní části tak naši kluci přezimují na skvělém druhém místě se ztrátou pouhých 2 bodů právě na vedoucí Strakonice. Další zápas našeho družstva se uskuteční až v příštím roce dne 22.2.2020 v 17:30, kdy na domácí palubovce přivítáme celek pražského Sokola Vršovice.

Děkujeme všem našim fanouškům, zejména „Ultras“ za projevenou přízeň v letošním roce a přejeme všem Šťastné a Veselé J.

Rozhodčí: Brzósková - Pavelová ; Vyloučení: 4 – 3 ; Branky ze 7m hodů: 2 – 1.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P. 1, Mráz T. 1, Pörsök P., Švébiš O. 5, Skřídlo J. 2, Schneider V., Spurný T., Dobeš J. 5, Mičola J., Tůma M. 6/2, Kubis J. 3, Maceášik T. Mužík D. 5.

 

 

 

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – Talent Plzeň                                   30 : 31 (16 : 17)

 

 

V sobotu 7. 12. 2019 se v bystřické hale odehrály poslední zápasy první části letošní sezóny. Zatímco muži přivítali celek z prvního místa tabulky Strakonice, my jsme se těšili na kvalitní utkání proti Plzni. Chlapi předvedli obrovskou vůli po vítězství a favorita dokázali porazit, na což chtěli navázat i naši mladší dorostenci. Od začátku bylo jasné, že půjde o vyrovnané utkání až do samého konce. Skóre se přelívalo z jedné strany na druhou, chvilku jsme vedli my, chvíli zase soupeř. Nikomu se nepodařilo urvat si nějaký vyšší náskok a tak se opravdu rozhodovalo na samotném konci utkání. Kluci se po celou dobu snažili plnit, co se jim řeklo, nevzdali jediný míč, opět byl vidět obrovský posun v obraně a v herním projevu celkově. Bohužel jsme se dopustili spousty chyb, ztrát míče a zbytečných střel, které soupeř zkušeně potrestal. Zápasu by jednoznačně slušela remíza, která nám ale bohužel nebyla dopřána. Kluci si od trenérů i přes prohru vysloužili pochvalu a budou – li i nadále pracovat tak, jako do teď, jsou naše vyhlídky do další části sezóny více než optimistické. Přejeme všem klidné a pohodové svátky a spoustu energie do dalšího roku.

Sestava a branky: Hromek J., Salašnyj J., Černý R.(1), Kintr Š.(1), Bábek A., Kotěšovský A.(10), Lakomý R.(3), Dzieržava J., Oščádal O.(2), Juračka T.(2), Zedník V.(5), Pečinka M.(5), Dvořák H., Schaffner V. (1).

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook