Zpravodaj č. 14/2015

SOBOTA 25.4.2015


Mini starší: Turnaj v Kostelci na Hané

Dne 25.4.2015 jsem zajeli na turnaj MINI starší do Kostelce na Hané. Turnaje se zúčastnily družstva TJ Sokol Kostelec na Hané, Cement Hranice, TJ Sokol II Prostějov a my.

První utkání jsme sehráli s hráči Hranic, kteří byli o hlavu vyšší a praktikovali osobní obranu někdy se zákroky za hranicí únosnosti a to po celý zápas, kde to nakonec odnesla Šárka H. poraněným kolenem. My jsme na to reagovali rychlými protiútoky, kterými unikli dalším modřinám. I po tomto systému hry si myslíme, že jsme byli lepší a přehráli je. Dalším soupeřem byl tým TJ Sokol Kostelec n. H., s kterým jsme po tvrdém prvním zápase sehráli lepší házenou v naší režii. Soupeři jsme nedali moc šancí na skórování. Posledním a nejsilnějším soupeřem byli kluci s TJ Sokol II Prostějov, kteří byli lehce nad naše síly. Vyznačovali se rychlejší kombinací a důrazem. Za výkon, kteří minici v Kostelci předváděli je musíme pochválit.



Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B"  - Žeravice "B"                     12 : 29 (4 : 15)

Naši kluci zachytili začátek zápasu pouze do čtveré minuty, kdy prohrávali 2:3. Potom se bohužel projevila větší zkušenost a vyhranost soupeře. Proti nám hráli holky v průměru o rok, některé i o dva starší. Výšková převaha i fyzická síla byla velkou výhodou soupeře. Naši kluci se snažili, bojovali, jenže soupeř byl nad jejich síly. Opět jsme pokulhávali v rychlosti a to jak v obraně, tak i v útoku. Chytání míče a některé přihrávky byly hodně špatné.
Sestava: v bráně K. Salašný a H. Grygar,v poli P. Markvart, D. Soška, J. Nováková, V. Krempl(2), A. Katinger(6), A. Horáček, F. Mikisek, M. Stryk(3), T. Juračka(1).



Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A"  - Žeravice "A"                       23 : 10 (9 : 5)

S tradičním, houževnatým a běhavým soupeřem nám vůbec nevyšel začátek zápasu. V obraně jsme nestíhali, v útoku byli pomalí, a když jsme se dostali do nějaké šance, tak jsme buď netrefili branku nebo jsme hráli vybiku s brankářem. V neproměňování šancí vynikali všichni hráči základní sestavy, Bobo to ještě vyšperkoval neproměněnou sedmičkou ;-). A tak ve dvanácté minutě byl stav vyrovnaný 4 : 4. Poté přišel time-out hostí, který paradoxně pomohl více nám, i když zároveň musel ze hřiště Fífa, kterého trápil poraněný kotník. Na jeho místo se posunul do té doby nevýrazný Schaffi a nutno říci, že na spojce ožil a odvedl velmi slušný výkon. Do tempa se konečně dostali Tony a Bobo a začalo se pořádně bránit i útočit. Do konce poločasu jsme inkasovali pouze jednou a vytvořili jsme si tak náskok, který jsme navyšovali do konce zápasu. Ve druhé půli jsme už měli zápas pod kontrolou a na hřiště se opět dostali všichni mlaďoši, ale kromě Hynka se nikomu nepodařilo vstřelit branku, byť šancí bylo pro všechny dost. V brance odváděli spolehlivé výkony Vojta a Vojta. Hezké branky vstřelili Puchýř z pivota i Schaffi ze spojky.
Hráči (branky): V. Haderka (br), V. Zácha (br), A. Vodička (9), B. Možíš (6), J. Vysloužil (3), D. Schaffner (3), F. Buršík (1), H. Dvořák (1), R. Černý, V. Zedník, J. Dzieržava, J. Jagelka.




St.žáci: SK Velká Bystřice - Žeravice                                          44 : 18 (20 : 8)

Přesto, že se soupeř snažil, bylo celé utkání v naší režii. Hostům navíc chyběl Radek Hromada, naopak my jsme byli v plné sestavě a dokonce jsme si dovolili nevyužít schopností naší posily v brance – Dominika Kolovrátníka. Brankaři odvedli výbornou práci, Šudřa dokonce vysoko nad průměr a Dittr to vyšperkoval mazácky proměněnou sedmičkou mezi nohy :-) Všichni hráči zápas příkladně odmakali, Macek bránil velmi důrazně téměř po celý zápas, jen konce poločasů mu trochu utekly. Na druhou stranu byl platný v útočné fázi. Dobrou formu potvrdil Honza Hartl, top výkony delší dobu předvádí univerzál Pepíno11. Pepovi Dobešovi v rychlosti nestačil nikdo a rychlé nohy prodal i v obraně. Štěpek tradičně dirigoval hru a střílel branky. Na jeho postu ho výborně zastupoval Bobo, především v útočné fázi. Do obrany by to chtělo pár kilo navíc ;-) Konečně se začíná projevovat práce s pivoty a Shcaffi i Puchýř se brankově prosadili. Dobrou práci odvedl na křídle i Tony, který stejně jako ostatní mlaďoši měl za sebou už zápas za mladší žáky. Kuba Preč už tradičně dobře v obraně, ale v útoku ho vždy překvapí přihrávka, a tím se připraví o možnost slibného náskoku z křídla a nebezpečné střely. Přesto i on branku dal. Všichni hráči včetně gólmana Dittra zatížili konto soupeře a za to si zaslouží pochvalu.
Hráči (branky): J. Šudřich (br), T. Dittrich (br+1), D. Kolovrátník (br), Š. Souček (11), J. Dobeš (9), T. Maceášik (5), B. Možíš (5), J. Jedenástík (4), J. Hartl (3), J. Vysloužil (3), A. Vodička (1), J. Preč (1), D. Schaffner (1).



St.dorost: Telnice - SK Velká Bystřice                                       28 : 30 (12 : 15)

V sobotu 25.4. odehráli naši starší dorostenci, doplnění o kluky z mladšího dorostu, zápas v Telnici. Kluci měli před sebou důležitý úkol, získat cenné body, které mohou zamíchat pořadím druhé ligy staršího dorostu. Utkání se odehrálo za náročných klimatických podmínek v nafukovací hale. Náš tým šlapal na 100 procent, po celý zápas jsme udržovali vedení, zejména náš brankář i přes zdravotní indispozici  přiváděl střelce Telnice k zoufalství. Srážela nás však zbytečná vyloučení, ale kluci bojovali do poslední minuty a bojovným týmovým duchem porazili soupeře  30 : 28.
Sestava: Nezdařil J.(br),  Samiec S.(1), Tkadleček D.(3), Tesařík M.(5/1) , Andrš M.(7/3), Prošvic T.(8/2), Spurný T, Sečka J., Svobodník J.(1), Klobouček M.(2), Jureček M.(3)



Ženy: Bohunice - SK Velká Bystřice                                         33 : 20 (17 : 10)

Sestava: Steigerová J.(br.), Kobylíková J.(4), Hlaváčková K., Macharáčková J., Zemanová R.(2), Fabíková M., Grygarová G.(7), Kumrová S.(3), Begalová A.(4)
 


NEDĚLE 26.4.2015


St.žačky: SK Velká Bystřice - Žeravice                                      22 : 22 (12 : 10)

Vyrovnané bojovné utkání plné férových soubojů, ve kterém chtěla obě družstva zvítězit. Přestože jsme již ve druhém poločase vedli o pět branek, tak jsme to byli my, kdo střílel poslední branku na remízu. Hráčky Žeravic využily naši věkově, výškově a váhově slabší levou stranu obrany a ve druhé půli dávaly branky z 90 % přes tuto stranu. Využily toho, že mají tři velmi dobré spojky. Naše hráčky rád chválím za bojovnost a spoustu pěkných akcí.
Hráčky a branky: S. Konečná(br.), V. Mikulášková(13), H. Moťková(4), S. Monetti(3), M. Fišarová(2), L. Žáková, E. Hühnelová; A. Hühnelová, K. Černá



Ml.dorost: Luhačovice - SK Velká Bystřice                               30 : 34 (13 : 20)

Tento víkend mladší dorostenci nastoupili ke svému dalšímu zápasu v Luhačovicích. Do utkání jsme nastoupili s úmyslem vyzkoušet nové věci, více zapojit do hry starší žáky a zkusit nové formy obrany. V prvním poločase soupeř z Luhačovic nebyl schopen prosazovat se přes naši zataženou obranu a téměř každý útok hrál až do pasivity, což nám  příliš nevyhovovalo. Vysunuli jsme agresivní obranu, začali získávat míče a dávat rychlé góly. První poločas jsme vyhráli 20:13. Ve druhém poločase jsme však ztratili koncentraci a přestali proměňovat vyložené šance. K tomu se přidaly hrubky v obraně. To mělo za následek, že zápas skončil 34:30. V zápase nás podržely naše stabilní opory Prošvic, Tkadleček, Tesařík,  Andrš. V obranné fázi se dobře prezentovali starší žáci, Dobeš a Souček, velmi dobrý výkon předvedl na pivotu Tomáš Buršík. 
Sestava: Kolovratník D.(br), Tkadleček D.(5), Tesařík M.(6) , Andrš M.(8/3), Dosoudil R., Horký J.(1)., Prošvic T.(7), Buršík T.(4), Divila V., Souček Š.(1), Spurný T, Sečka J .(2), Dobeš J.



Muži: Lesana Zubří  - SK Velká Bystřice                               21 : 32 (7 : 15)

Po dobrém výkonu zasloužené vítězství našeho družstva.
Sestava: Smékal J.(br.), Wolf P.(8), Wolf M., Pörsök P.(4), Zemánek K.(1), Švébiš O.(4), Milušek D.(4), Pernička T.(3), Strádal J., Kachýnek M.(5), Martinásek I., Mézl R.(3). 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
1.5. venku st.žáci      6.kolo Žákovské ligy v Litovli
2.5. venku ml.žáci B 10:15  v Olomouci se Zorou Olomouc
st.žačky 10:30  v Kunovicíéch
mini st. 14:00  turnaj v Olomouci (pořádá Holečkova)
3.5. doma mini ml.   9:00  turnaj doma Na Letné
venku ml.žáci A  17:00  v Olomouci s STM Olomouc 2003

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook