Zpravodaj č. 16/2015

SOBOTA 9.5.2015:


Mini mladší: Turnaj v Prostějově

Dne 9.5.2015 jsme vyrazili na turnaj do Prostějova. Počasí se vydařilo, a tak byly jednotlivé zápasy odehrány na venkovním hřišti. Začátek turnaje byl již v 9:00 hod, tak jedinou nevýhodou byl trošku mokrý povrch - o to musely být děti opatrnější, jak při střelbě, tak při jakémkoliv kontaktu, protože hrozila možnost častěji se vyskytujících pádů:). Nakonec jsme se shodli, že to byla velice příjemná změna zahrát si venku a děti si to užily. Skóre se tradičně nepočítalo a časové rozmezí zápasů bylo 2 x 8 minut. 
Zúčastněných družstev bylo zase pět: Domácí družstvo TJ Sokol II Prostějov, SK Velká Bystřice, DHK Litovel, TJ Cement Hranice a TJ Senice na Hané. Jednotlivé zápasy a výkony z nich jsme braly jako trenérky trošičku s nadhledem (už kvůli zmiňovaným trošičku bojovým podmínkám), ale i tak děti zaslouží pochvalu za snahu. Rozjezd v prvním zápase byl z našeho pohledu zase trochu pomalejší. Ztráceli jsme zbytečně balony, kvůli špatným přihrávkám a špatné obraně. O to byl vidět pokrok k lepšímu v dalších třech odehraných zápasech, kdy se děti více pohybovaly, zpřesnily přihrávky a zlepšily obranu. Po skončení posledního zápasu následovaly dovednostní hry a turnaj byl ukončen rozdáním sladkostí. Pochvala patří všem hráčům za předvedené výkony a rodičům děkujeme opět za super atmosféru.
Sestava: Anička Urbanová, Kuba a Honzík Charvátovi, Matyáš Petr, Mates Papoušek, Honza Rybka, Olík a Mira Pospíšil.


Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Senice n. H.                       10 : 21 (6 : 10)

V sobotu 9.5. hrálo naše družstvo ml. žáků B domácí mistrovský zápas se Senicí n. H. Začátek zápasu nebyl špatný a my sice prohrávali, ale drželi jsme se na kontakt se soupeřem. V 15-té minutě prvního poločasu 5:6. Nedali jsme dvě nebo tři vyložené šance a poločas nakonec skončil 6:10. Ve druhém poločase, jak už je tradicí fyzicky nestačíme. Obrana nevydržela hrát, jako v první půli, pár zbytečně ztracených míčů a výsledkem byla prohra s konečným výsledkem 10:21. Kluci bojovali - to se jim upřít nedá, ale zatím bohužel chybí lepší zpracování míče a hlavně obrana není nejlepší. Nepomáháme si a pomalu přesunujeme.
Sestava: v bráně K. Salašnyj, v poli P. Markvart, D. Soška(1), K. Kobliha(1), H. Máron, A. Katinger(4), A. Horáček(1), M. Stryk(3) a J. Nováková.

 

Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Hranice "A"                         28 : 8 (10 : 5)

Stejně jako minulý týden hodně vlažný vstup do zápasu. Obrana nedůrazná, v útoku bez pohybu. A to ještě hosté hráli bez jejich nejlepšího hráče J. Rumiana, kterého šetřili na zápas starších žáků. S tímto hráčem v sestavě by nám soupeř jistě pořádně zatopil. I přes náš odevzdaný výkon jsme si vybudovali pětigólové poločasové vedení. O přestávce jsme klukům důrazně vyčinili a obraz hry se výrazně změnil. Najednou kluci chtěli bránit i dávat branky. Do hry se dostali všichni hráči a i naši mlaďoši odehráli dostatečný počet minut. Z brankářů byl tentokrát trošku lepší Vojta Zácha, ale je fakt, že chytal za mnohem lepší obranou. Výborně v obraně zahrál Kuba, Hynek dával hezké góly z trháků, stejně tak se prosadil i Rosťa. Matouš na střední spojce makal, ale trošku mu chyběl větší tah na branku. Fífa dobře naházel trháky, předvedl i pěkný individuální průnik a hezky uvolňoval Puchýře na pivotu. Tony a Bobo  nastříleli branky, ale zejména Tony první půlku spíš odchodil, než odběhal!
Hráči (branky): V. Haderka (br), V. Zácha (br), A. Vodička (8), B. Možíš (7), F. Buršík (3), J. Vysloužil (3), H. Dvořák (2), D. Schaffner (1), R. Černý (1), M. Pečinka, V. Zedník, J. Dzieržava, J. Jagelka.


St.žáci: SK Velká Bystřice - Hranice                                          41 : 19 (20 : 10)

Soupeř s námi držel krok jen do třetí minuty a stavu 2 : 2. Potom se rozjel náš brankostroj a v jedenácté minutě už to bylo 9 : 2. Vycházeli jsme především ze zajištěné obrany 1:5, podpořené výkony brankařů Šudři a Dittra a přechodu do rychlého útoku, v čemž vynikal především Pepa Dobeš. Střelecky se opět činil Štěpek, spolehlivý byl Macek. Dobrý výkon odvedli oba pivoti Puchy a Schaffi. V dobré pohodě nadále hraje Pepíno11, ale stále čekáme na střelbu z dálky, což platí i pro Macka. Nejlepším obráncem byl vyhodnocen Tony, ale to už bývá pravidlem. Naopak obrana se nedařila Foukymu (bohužel také pravidelný jev), Hantrovi (ten ale byl aktivní v útoku) a Bohoušovi na střední spojce, kde stále docházelo k přečíslení, když Bobo svého hráče nedokázal udržet a přerušit. Spravil si chuť brankami z trháků. Kuba Preč se hodně snažil, bohužel stále bojujeme s držením ruky při střelbě, přesto jednu branku vstřelil. Ze soupeřova týmu sklízí od nás pochvalu a respekt Jakub Rumian (r.n. 2003), který nám vstřelil osm branek.
Hráči (branky): J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), D. Kolovrátník (br), Š. Souček (14), J. Dobeš (1), T. Maceášik (4), J. Hartl (3), J. Jedenástík (2), B. Možíš (2), J. Vysloužil (1), J. Preč (1), T. Foukal (1), D. Schaffner (1), A. Vodička.   


Ml.dorost: SK Velká Bystřice - Třinec                                           41 : 21 (20 : 7)

Poslední zápas této sezony jsme odehráli na domácí půdě s posledním v tabulce Třincem. Z naší strany šlo o pohodový zápas, který si všichni hráči užili, zahrála si celá lavička a každý si dal branku.  
Sestava: Routner J.(br)., Tkadleček D. (6), Tesařík M.(2) , Andrš M.(5/1), Dosoudil R. (1), Horký J.(3)., Prošvic T.(8), Buršík T.(2), Divila V.,(1)  Souček Š.(4), Spurný T. (2),  Dobeš J.(2), Kubeša L.(3)., Hňatek F. (2).


St.dorost: SK Velká Bystřice - Napajedla                                  40 : 30 (21 : 17)

Poslední zápas letošní sezóny jsme odehráli proti soupeři z Napajedel. První vzájemné utkání skončilo v náš prospěch a my jsme doufali, že to tak bude i tentokrát. Chvíli nám trvalo, než jsme pochopili, že zápas se sám nevyhraje, ale naštěstí jsme se včas probrali, a když k tomu kvalitní výkon v brance přidal Pavel Schneider, bylo o výsledku rozhodnuto. Poslední čtyři utkání ukázala, že kluci umí bojovat a hrát pěknou házenou. Musíme doufat, že na to budou chtít navázat v další sezóně. Poslední vítězné utkání nám zajistilo sedmou příčku. Poděkování patří všem mladším dorostencům, kteří se zapojili do bojů staršího dorostu.
Sestava: Schneider P.(br.), Samiec S.(3), Andrš M.(7), Kubeša L.(1), Surma M.(3), Klobouček M.(1), Jureček M.(6), Tkadleček D.(6), Tesařík M.(2), Prošvic T.(6), Spurný T.(3), Svobodník J., Šiška D.(1)


Muži: SK Velká Bystřice - Šumperk                                            29 : 19 (13 : 8)

Velká Bystřice – Házenkářům Velké Bystřice uteklo vítězství v severomoravské skupině druhé ligy o jediný bod. Hanáci tak na vytoužený postup do první ligy potřetí v řadě těsně nedosáhli.
„První rok nám scházel na Karvinou bod, minulou sezonu nám chyběl gól v baráži s Olomoucí a teď jsme zase bod za Ostravou. Nechci říct, že se tomu člověk musí už jenom smát, ale je to prostě taková smůla, která se nám lepí na paty. Ten poslední krok se nám jaksi nedaří udělat," smutnil trenér Velké Bystřice Libor Malínek.
Jeho svěřenci na jaře prohráli dva venkovní zápasy v Polance a ve Frýdku-Místku. Klíčová ale nakonec byla nečekaná domácí ztráta se Vsetínem „To byl absolutní výpadek, ty dva body nám prostě chyběly a postup se nepodařil," konstatoval trenér.
Hanáci přitom byli v domácí hale znovu prakticky neomylní – až na jedinou výjimku se Vsetínem, který ve Velké Bystřici v březnu vyhrál 30:28. „Počítali jsme to a byla to prohra po třiceti výhrách na domácí půdě. To nás hodně mrzí," řekl kouč Malínek, jehož tým zvládl i poslední zápas sezony se Šumperkem, který doma porazil jednoznačně 29:19.

Zůstane Malínek?
Vítězná Ostrava v sezoně prohrála čtyři zápasy, z toho dvakrát právě s Velkou Bystřicí. „Porazili jsme Ostravu doma i venku. Sezona to z naší strany nebyla vůbec špatná, body se získávaly i z venkovních zápasů," uvedl trenér Malínek.
Nejlepším střelcem Velké Bystřice byl se 138 zásahy Kamil Zemánek.
„Vyzdvihl bych celou partu sedmi, osmi hráčů, na které jsme nejvíce sázeli. Kromě Kamila Zemánka to byli brankář Kuba Smékal, Petr Wolf, Ondra Švébiš, Radek Mézl nebo Petr Pörsök, dobrý střelec z dálky," vypočítával trenér Malínek, který zatím neví, zda bude u týmu i nadále pokračovat.
„Ještě nejsem úplně rozhodnutý. Budu jednat s výborem a mluvit i s hráči, abych věděl, jaké oni mají úmysly," doplnil trenér Libor Malínek.

SK VELKÁ BYSTŘICE – TJ ŠUMPERK 29:19 (13:8)

Rozhodčí: Krobothová, Malinek. Branky ze 7m hody: 2 – 0. Vyloučení: 2 – 4. Diváků: 256.

V. Bystřice: Smékal, Rýpar – P. Wolf 5, M. Wolf, Pörsök 8, Zemánek 2/2, Švébiš 4, Mikušek 1, Skřídlo, Strádal 3, Machynek 1, Martinásek, Mézl 1, Pernička 3. Trenér: Libor Malínek.

Šumperk: Ošťádal – Marek 3, Bartl, Petrtýl 3, Laštůvka 2, Šmíd 6, Vobořil 3, Drechsler 1, Korec, Nimmerrichter, Hejný 1. Trenér: Josef Dopita.
                                                                                                  Autor: Miroslav Mazal (Olomoucký deník)


Hodnocení vedoucího družstva mužů J. Louna:

V posledním zápase sezóny jsme chtěli vyhrát a rozloučit se s fanoušky, kterých přišlo opravdu hodně. Díky výbornému výkonu se nám to podařilo a diváci odcházeli spokojeni. Příležitost dostali všichni hráči a oba brankaři. Výborný výkon předvedli Petr Wolf a v brance Kuba Smékal. Tomu byl před zápasem předán družstvem malý dárek a popřáli jsme mu hodně štěstí do manželství do kterého zanedlouho hodlá vstoupit.

Sezona se vcelku vydařila, bohužel jsme o pouhý jeden bod skončili před branami baráže o postup do první ligy a to hlavně díky zaváhání v domácím zápase se Vsetínem. Takže cíl do nové sezony je jasně stanoven. Na závěr patří poděkování jak hráčům, tak všem co tým podporovali celou sezónu a největší dík patří samozřejmě našim bubeníkům, kteří nás nikdy nenechali ve štychu. Díky za podporu.

P.S speciální vzkaz Hikarimu: dále rozvíjej svoji hru na trubku, už se těšíme v příští sezóně na Tvá sólíčka !!! J J JSestava: Smékal J.(br.), Rýpar M.(br.), Wolf P.(6), Wolf M., Pörsök P.(8), Zemánek K.(2), Švébiš O.(4), Mikušek D.(1), Skřídlo J., Strádal J.(3), Machynek M.(1), Martinásek I., Mézl R.(1), Pernička T.(3)

 

NEDĚLE 10.5.2015:


St.žačky: Zlín "C" - SK Velká Bystřice                                       18 : 24 (10 : 13)

Zasloužená výhra, založená na velmi dobré obraně a pěkných kombinacích v útoku. Naše hráčky vstoupily do utkání nebojácně a před slušnou diváckou kulisou odehrály velmi pěkné utkání. Neustále jsme si udržovali mírné vedení a nedali domácím šanci na zvrat. Moc rád chválím VŠECHNY hráčky za předvedený výkon! Jen tak dál !!!!!!
Hráčky a branky: S. Konečná(br.), V. Mikulášková(10), M. Vičarová(4), L. Žáková(4), H. Moťková(3), S. Monetti(3), K. Černá, E. Hühnelová a A. Hühnelová 


Ženy: Lesana Zubří - SK Velká Bystřice                                  27 : 30 (12 : 16)

Sestava: Steigerová J.(br.), Kobylíková J.(2), Begalová A., Macharáčková J.(1), Zemanová R.(2), Fabíková M.(8), Grygarová G.(6), Kumrová S.(9)


 

PONDĚLÍ 11.5.2015:


Ml.žáci "B": Holečkova Olomouc - SK Velká Bystřice "B"            15 : 9 (7 : 3)

V pondělí 11.5 v 15.30 naše družstvo ml. žáků B předehrávalo svůj poslední zápas v základní skupině v Olomouci s družstvem Holečkova Olomouc. Holečkova byla prozatím bez bodu a my také, takže šlo o to, kdo bude v tabulce poslední. Na podzim jsme toto družstvo s přehledem porazili (18:6), tím jsme se vyhnuli předzápasovému breptání typu: jsou starší, jsou větší. Tým je složen vesměs z hráček ročníků 2004, jako my a postavou jsme také srovnatelní. Kluci po neúspěšných výkonech minulých týdnů, měli možnost se předvést. Bohužel, jak už to bývá, člověk míní a příroda mění. Naši kluci (plus jedno děvče) mají pocit, že vše přijde samo. Je to vidět již na rozcvičování před  zápasem......v okamžiku, kdy se trenéři nedívají, není potřeba se připravovat na zápas. Místo toho se řeší spousta jiných, v danou chvíli, důležitějších věcí. V první půli zápasu se ukázalo, že holky se jen tak nedají. Byla na nich vidět velká bojovnost a doslova se drali o každý míč. U nás to bylo bohužel jinak.....nulový start na míč, špatné přihrávky, hra bez náběhu, kliku, kterou kluci na tréninku dělají, tady jako by nikdy neviděli, natož dělali. V okamžiku, kdy se nám podaří přejít přes soupeřovu obranu a vystřelit, je to buď vybíjená na brankářku, nebo raději úplně mimo bránu. V obraně jsme pomalí, nedůrazní a tak holky hravě přecházely přes naše borce a skórovaly. První polovina skončila s výsledkem 7:3.  Do druhé části se nastupovalo už s větším nasazením. Kluci si vzali k srdci (aspoň v to věříme) dobře míněné rady a dali se do hry. Byla vidět větší bojovnost v útoku i obraně. Velkou chybou byly opětovné ztráty míče nepřesnou přihrávkou. Naši pivoti se v obraně chovali jako "tajní" hráči soupeřova týmu, kdy jim doslova dělali prostor při jejich útoku. I když druhá polovina byla viditelně lepší, tak skóre jsme už neotočili a výsledkem je prohra 15:9. Tím jsme skončili v tabulce na posledním místě. Slovy klasika:" není všem dnům konec" a i já věřím, že příště to bude lepší.
Sestava: H. Grygar a K. Salašnyj(1) jako brankaři a v poli   D. Soška, F. Mikisek, H. Máron, A. Katinger(4), A. Horáček (1), M. Stryk(3), T. Juračka a J. Nováková

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
16.5. venku ml.žáci A   9:00  v Litovli
st.žáci 10:00  v Litovli
st.žačky 10:15  v Olomouci s Holečkovou
17.5. doma ženy 16:00  s Novým Jičínem
venku mini st.   8:30  turnaj v Horce n. M.
mini ml. 15:30  turnaj v Horce n. M.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook