Zpravodaj č. 17/2015

SOBOTA 16.2015:


Ml.žáci "A": Tatran Litovel - SK Velká Bystřice "A"                       4 : 25 (2 : 8)

Poslední zápas základní části LOLK jsme sehráli za krásného počasí na venkovním hřišti v Litovli. Začátek zápasu se opět nesl ve znamení neproměněných šancí (Tony a Bobo), ale od čtvrté minuty začali branky padat hlavně do branky domácího družstva. Hlavně ale kluci tentokrát makali od začátku, což nám chybělo v minulých zápasech. Výborně jsme bránili, vždyť první branku jsme inkasovali až ve čtrnácté minutě. Menší problémy jsme měli jen s bráněním Natálie Kuxové, která podnikala skoro „sebevražedné nájezdy“ do naší obrany, když se se skloněnou hlavou snažila prorazit náš obranný val. Dvakrát takto vyfaulovala Tondu, kterého jsme potom přesunuli na druhou spojku, aby neskončil předčasně s červenou kartou. V průběhu zápasu se na hřiště dostali všichni hráči a tentokrát nebylo poznat, jestli hrají 2003 nebo 2002. Ve druhé půli domácím začali docházet síly, čehož využil hlavně rychlonohý Bobo, který se dostával na šestku, kdykoliv se mu zachtělo. Slušný zápas odehrál Vilda, který se prosazoval s křídla, Matouš ukázal velkou bojovnost v obraně, ale také hezky uvolňoval své spoluhráče z pozice střední spojky. Jirka se nám stále trápí v koncovce, ale věříme, že svou střeleckou smůlu konečně protrhne. Dobrou práci v obraně odvedl tradičně Puchy a v útoku se prosadil po krásně zahraném signálu. Brankáři tentokrát neměli mnoho práce, protože obrana šlapala, jako dobře namazaný stroj a co prošlo, většinou pochytali nebo střely domácích skončili mimo branku. Famózní výkon předvedl na spojce Schaffi, když odehrál svůj nejlepší zápas za mladší žáky. V obraně přes něho nikdo neprošel a v útoku se několikrát pěkně uvolnil a střílel branky. 
Hráči (branky): V. Zácha (br), V. Haderka (br), B. Možíš (9), A. Vodička (5), D. Schaffner (4), V. Zedník (3), M. Pečinka (1), J. Vysloužil (1), H. Dvořák (1), M. Grygar (1), R. Černý, J. Dzieržava, J. Jagelka.


St.žáčky: Holečkova Olomouc - SK Velká Bystřice                    8 : 27 (4 : 14)

Od začátku zápasu nebylo pochyb o vítězi. Šlo jen o to, aby se naše hráčky nepřizpůsobily soupeřkám a hrály si svou hru. Což se nám povedlo a holky za výkon chválím. Dostali jsme jen 8 branek a to svědčí  o dobré obraně. V útoku hrály holky pestře a rychle, takže soupeřky ani nestačily přerušovat.
Hráčky a branky: S. Konečná(br.), V. Mikulášková(11), S. Monetti(6), M. Vičarová(5), L. Žáková(2), H. Moťková(1), K. Černá(1), E. Hühnelová(1), A. Hühnelová  


St.žáci: Tatran Litovel - SK Velká Bystřice                              26 : 30 (13 : 12)

Velmi bojovný a pohledný zápas. My jsme se museli obejít bez Pepy Dobeše, který měl zdravotní problémy (a i když na zápas dorazil, nakonec hrát nemohl) a brankařů Dittra a Domese (povolali jsme proto Jirku Routnera). Začátek utkání patřil nám a rychle jsme vedli 4:0. Potom ale přišlo několik zbrklých a nepřesných střel v podání Štěpka, čehož domácí využili a v osmé minutě bylo vyrovnáno. Od té chvíle se rozhořela bitva o každý míč a každou branku. Litovelští vycítili šanci a hráli s maximálním nasazením a snahou dovést utkání do vítězného konce. V průběhu první půle se dokonce dostali do tříbrankového vedení, ale kluci vždy dokázali zabrat a nakonec z toho byla přijatelná jednobranková ztráta v polovině zápasu. Ve druhé části se karta začala obracet, od začátku jsme se dokázali dostat do vedení až o tři branky, ale domácí to stále nechtěli vzdát. Rozhodující okamžik přišel po našem time-outu za stavu 21:21. Tým Litovle začal hrát osobku na Macka se Štěpkem. Macek se ale rychle přesunul do pivota, kde ho Štěpek třikrát uvolnil do vyložené šance a tím jsme získali náskok, který se nakonec ukázal rozhodujícím. V brance začal Šudřa, který střídal výborné zákroky s trošku lacinými brankami. Velkou pochvalu má za chytání z křídel, kdy nepustil ani jednu branku. Pravdou je, že mu několikrát vůbec nepomohla obrana, která byla chvílemi statická, hráči si nedokázali předat hráče, ani přerušovat jejich postupný útok. Ve druhém poločase putoval do branky Jirka, ale jeho výkon byl ovlivněn sluníčkem, které mu svítilo přímo do očí a několikrát uviděl míč až v brance. Přesto i tak vytáhl několik pěkných zákroků. Obrovské uznaní zaslouží Pepíno11, Macek a Štěpek, kteří odmakali celý zápas bez střídání. Při absenci Pepy Dobeše, jsme neměli nikoho, kdo by byl schopný hlavně ubránit silové a urostlé spojky soupeře. Štěpek byl tahounem, neustále se snažil dostat, až na brankoviště odkud střílel branky nebo ještě uvolnil své spoluhráče do vyložené šance. Macek bojoval, střílel branky, ale v obraně byl občas statický. Pepíno11 odvedl poctivý výkon jak v obraně, tak v útoku, ale stále chybí větší odvaha vystřelit z dálky. Kuba stále vrhá kouli místo střely, ale jednu branku dal, stejně tak se prosadil Fouky a Hantr, ale ten tentokrát potřeboval tři tutovky na jeden gól. Pivoti Puchy a Schaffi bojovali, ale několikrát nesprávně vyhodnotili situaci v obraně, když šli brzo pomáhat spojkám a nechali tak volného hráče na brankovišti. Špatný zápas neodehrál Bobo, který se prosadil z křídla (pokud ovšem neměnil to, co fungovalo). No a výborně zahrál Tony, který sice na začátku pocítil tvrdost domácích a s rozbitým nosem mazal do umývárny, ale po návratu na hřiště patřil k lídrům týmu a k tradičně výborné obraně přidal velkou úspěšnost při zakončení. Celý mančaft zaslouží velikou pochvalu za bojovnost, bez které bychom asi tentokrát výhru z Litovle nedovezli.
Hráči (branky): J. Šudřich (br), J. Routner (br), Š. Souček (8), A. Vodička (6), T. Maceášik (5), J. Jedenástík (3), B. Možíš (3), J. Vysloužil (2), J. Hartl (1), J. Preč (1), T. Foukal (1), D. Schaffner, J. Dobeš.          

 

 

NEDĚLE 17.5.2015:
 


Mini mladší: Turnaj v Horce nad Moravou

Nedělní odpoledne náš tým Miniků SK Velká Bystřice strávil na dalším turnaji, který se konal tentokrát v Horce nad Moravou. Díky krásnému a slunečnému počasí jsme byli nadšeni hrou na venkovním hřišti. Hrálo se 2 x 8 minut a skóre se opět nepočítalo. Turnaje se zúčastnilo pět družstev: Horka nad Moravou - lvíčata, Horka nad Moravou - tygři, STM Olomouc A, STM Olomouc B a SK Velká Bystřice.
Na turnaj jsme dorazili v hojném počtu a to v jedenácti. Všichni se ale střídali tak, aby si každý zahrál stejně. V bráně jsem hráče také střídala. Hned do prvního zápasu proti domácím jsme nastoupili s obrovskou chutí hrát. Děti výborně bránily, přihrávky byly až na nějaké výjimky přesné a dařilo se nám konečně i v útoku. V tomto duchu se odvíjela hra i po zbývající tři zápasy. Všichni si proto zaslouží obrovskou pochvalu za předvedené výkony. Po skončení turnaje následovaly tradičně dovednostní hry a po té vyhlášení turnaje ,rozdání sladkostí a diplomů. Musím také poděkovat rodičům, kteří mi byli nápomocní a fandili svým dětem. Turnaj bych celkové zhodnotila jako velmi vydařený.
Už příští týden se těšíme na další - tentokrát třídenní turnaj v Litovli.
Sestava: Anička Urbanová, Anička Jedenástíková, Adélka Hroščaníková, Honzík a Kuba Charvátovi, Honza Rybka, Mira Pospíšil, Matyáš Petr, Mates Papoušek, Šimon Možíš, Oliver Wippern.


Mini starší: Turnaj v Horce nad Moravou

Dne  17.5.2015 se konal venkovní turnaj MINI starší v Horce nad Moravou. Turnaje se zúčastnily družstva Horka nad Moravou, Cement Hranice, TJ STM1 a STM2 Olomouc a my.
Prvním šokem bylo to, že s námi nejel náš brankář Laďa Novák, který musel na operaci. Tímto bychom ho chtěli všichni pozdravit a popřát brzké uzdravení. Při první utkání jsme sehráli vyrovnanou partii s hráči STM2. Naši hráči v útoku konečně zabrali a praktikovali, co se snažíme do nich dostat na trénincích. Tj. uvolnění bez míče, střelba z výskoku atd. Dalším soupeřem už potřetí za sebou byl tým Cement Hranice. Hra opět s velkými věšáky na zádech. No prostě hra o ničem. Po této hře se i počasí umoudřilo a my hráli třetí zápas s STM1, kde se projevily naše strnulé nohy v obraně. Hráči STM1 si přes nás chodili, jak chtěli. V půlce jsme děckám opět museli promluvit do duše, aby začali fungovat i v obraně a ne pouze do útoku. V posledním utkání s hráčkami Horky byla hra v naší režii. Musím, ale pochválit Honzíka Koblihu a Pavlíka Matulíka, kteří se zlepšili, jak v obraně, tak v útoku. Jen, tak dál.
Za výkon, který minici v Horce nad Moravou předváděli je musíme pochválit.


Ženy: SK Velká Bystřice - Nový Jičín                                       42 : 23 (22 : 10)

Sestava: Zemanová R.(1), Kobylíková J.(5), Kadlecová O.(2), Macharáčková J.(5), Fabíková M.(5), Grygarová G.(9), Kumrová S.(6), Begalová A.(9)



Turnaj miniházené Stupava   15. - 17.5.2015


Někteří naši mladší žáci B, kteří jsou ročníky ještě miniházenkáři si zajeli na mezinárodní turnaj do Stupavy, kousek od Bratislavy. Turnaj byl ve třech kategoriích 2004/2005, dále 2006/2007 a třetí kategorie 2008 a mladší. Celkem zde hrálo 510 dětí převážně ze Slovenska. Z Českých zástupců jsme byli my, Uherské Hradiště, Havlíčkův Brod, Sokolnice a Sokol Nové Bránice.
V naší kategorii hrálo 20 družstev ve dvou skupinách jednou 15 minut. My jsme zahájili turnaj pátečními zápasy ve velkém stylu. Postupně jsme porazili HC Tatran Stupava D 15:13 (byly to mladší žačky), dále Štart Malacky 21:12, Agrokarpaty Pezinok 10:6, Luventa Michalovce A-24:1 a HC Tatran Stupava B 17:6.
Naši se lepšili zápas od zápasu hráli nad naše očekávání. Zlepšila se hlavně obrana a to jak zasunutá, tak osobní. I útok doznal změn k lepšímu. Kluci se začali rychleji pohybovat oproti zápasům za ml.žáky B. Po večeři následovala dětská diskotéka a spát, protože nás v sobotu čekaly další čtyři zápasy ve skupině. Ráno jsme začínali první zápas v 9hodin proti holkám ze Strojáru Malacky. Děvčata byla pohyblivá ale i my jsme podali výborný výkon, po kterém jsme zaslouženě vyhráli 11:9. Další zápas byl s Pikardem Senec. Byli to šikovní a hlavně rychlí kluci. My zase hráli výbornou obranu a výsledkem byla remíza 12:12, která nás připravila o medailové pozice-což jsme zjistili až konečným součtem sobotních zápasů. Přitom jsme měli v posledních vteřinách šanci skórovat, ale brankař soupeře byl proti. Další zápas proti HC kůpele Bojnice byl dlouho vyrovnaný, až v posledních dvou minutách se rozhodlo o naší prohře 12:15. Poslední zápas proti Medzevu jsme zabrali, nic neponechali náhodě a soupeře přejeli 18:7.
Ve skupině jsme skončili na 3.místě se stejnými body, jako Senec, ale o 4 branky horším skóre a tím jsme se dostali do nedělních zápasů o 5-8.místo. Kluci byli zklamaní, že nepostoupili do boje o medaile, ale bohužel nám chybělo trošku štěstíčka. Za své výkony dostali kluci po sobotní večeři od trenérů zaslouženou Pizzu.
Po sobotních bojích ve skupinách se odehrály tradiční zápasy All-stár týmů - vybraných hráčů z jednotlivých družstev. Nás reprezentoval Tom Juračka a vedl si dobře. Úžasná atmosféra s představováním hráčů, světelná šou a plné tribuny fandících ostatních hráčů.
V neděli jsme se snažili družstvo namotivovat k dalším bojům. První zápas zvládli a porazili Havlíčkův Brod  18:11 a v boji o 5.místo podlehli Sokolnici 12:11.
Sečteno podtrženo: 6.místo z 20-ti družstev. 8 výher, 1 remíza a 2 prohry.

Nás reprezentovali: Honza Grygar(6), Kuba Salašný(14), Vojta Krempl(16), Tom Juračka(40), Many Kunc(10), Filip Mikisek(6), Martin Stryk(33) a Vojta Pečínka(35).

Oba brankaři si zahráli i jako hráči a příjemným překvapením byla obranná hra Kuby Salašného. Rovněž se zlepšil Many Kunc, který dobře bránil a příkladně bojoval. Martin Stryk se ještě v obraně hledá, ale útok má výborný, hlavně střelbu z dálky. Vojta Krempl se začíná otrkávat a využívat své techniky, jen by to chtělo větší ránu a gólů by bylo víc. Výborný obranář byl Vojta Pečínka. Šikovně nabíhal do pivota. Kluci mu přihrávali a on neomylně proměňoval. Filip Mikisek zjistil, že když trochu mákne, může se i uvolnit a dát z toho nějaké branky. Zřejmě nejlepší hráč byl Tom Juračka. Hrál dobře v obraně a i útok a střelba z dálky byla parádní.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
23.5. doma ml.žáci A 10:30  s STM Olomouc 2002
24.5. venku st.žáci 16:00  v Horce n. M.
ženy 16:00  v Novén Jičíně

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook