Zpravodaj č. 18/2015

SOBOTA 23.5.2015:


Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - STM Olomouc 2002      25 : 29 (14 : 15)

Do prvního utkání jarní nadstavby jsme nastoupili bez marodů Tonyho se Schaffim, Fífou, který laboruje s kolenem a nachlazeným Vojtou Haderkou. Takto zdecimovaný tým se přesto nebojácně zakousl do soupeře, který naopak hrál v plné sestavě a po přímo excelentním začátku jsme v šesté minutě vedli 6:1 a donutili hostující celek k time-outu. Poté se soupeř probudil, přitvrdil v obraně a hlavně začal využívat našeho slabého bránění na pravém křídle, odkud jsme začali dostávat spoustu branek. Náš náskok se rozplynul a po první půli jsme o gól prohrávali. Ve druhé půli už jsme nedokázali zvrátit vedení na naší stranu a tak jsme prohráli vůbec první zápas v sezóně.  Kluci zápas odmakali na plno, ale naší hru provázela nezvykle velká ztráta míčů po nesmyslném driblování před obránci (v tom vynikal zejména Bobo) a také spousta zahozených šancí. Výborný zápas odehrál i přes potíže s kolenem Fífa, který se tlačil do zakončení a spolehlivě proměňoval sedmičky. Bobo bojoval, dřel, několikrát dostal řádně naloženo, ale nevyvaroval se výše zmiňovaných chyb. Dařilo se také Puchýřovi na pivotu, a to zejména v prvním poločase. Vojta Haderka, který hrál nezvykle v poli hrál velmi dobře, dokud mu nedošly síly. Dobrou obranu předváděl Kuba, ale nedostával se do zakončení. Naopak Jirka Jagelka začal konečně střílet branky, ale ještě by to chtělo větší zápal a bojovnost. Na hřiště se dostali všichni mlaďoši a rozhodně nehráli špatně, ale musíme zapracovat na lepším bránění a také proměňování vyložených šancí. V bráně byl po celý zápas Vojta Zácha, který ukázal několik špičkových zákroků, včetně chycené sedmičky, ale dostal hodně branek z křídel, přičemž ne všechny byly nechytatelné.
Hráči (branky): V. Zácha (br), V. Zedník (br), F. Buršík (10), B. Možíš (5), V. Haderka (3), J. Jagelka (3), J. Vysloužil (2), R. Černý (1), H. Dvořák (1), J. Dzieržava, M. Pečínka


 

NEDĚLE 24.5.2015:
 

Ženy: Nový Jičín - SK Velká Bystřice                                         19 : 27 (7 : 12)

Sestava: Steigerová J.(br.), Kobylíková J.(3), Sršňová K., Hlaváčková K., Zemanová R.(2), Fabíková M.(11), Kumrová S.(2), Begalová A.(9)


St.žáci: Horka n. M. - SK Velká Bystřice                                     12 : 34 (3 : 19)

Zápas se odehrál na velmi kluzkém povrchu venkovního hřiště v Horce a podle toho také vypadal. Kluci se rozjížděli pomaleji, přesto jsme v deváté minutě vedli 7:1. Potom jsme zlepšili aktivní obranu a rychlými přechody do útoku jsme dávali jednoduché branky. Na začátku druhého poločasu jsme ještě předváděli důslednou obranu a skóre narůstalo až na 28:4. Posledních patnáct minut se ale neslo ve znamení ostřelování soupeřova brankáře, a i v obraně jsme výrazně polevili a dovolili nastřílet domácím osm branek, přičemž my jsme v tom zmaru dali jen pět. V brance začal Šudřa a předvedl perfektní výkon. Ve druhé půli ho vystřídal Dittr a chytal také dobře. Snažil se i o zakládání rychlých útoků. V závěru trošku doplatil na špatnou obranu, i když některé střely z dálky mohl chytit. Hantr tentokrát nebyl tolik nebezpečný, ale bojoval, stejně jako Kuba Preč. Fouky z pěti střel pětkrát trefil stojícího brankaře do nohou!!! Pepíno11 zápas odmakal, ale dvakrát náskok ze šestky, půlminutové zavěšení ve vzduchu a pak „nestřela“ do brankáře. Puchy nic nepokazil, ale jedinou šanci též zahodil. Bobo si zahrál snad na všech postech. V obraně velká bojovnost, v útoku polovysoké střely, které se brankáři dobře chytali. Štěpek několikrát pěkná střela z dálky, nějaké trháky, ale i on občas některou střelu ošidil. Macek se tradičně rozjel až po ospalém začátku. Výborně zahrál Pepa Dobeš, který po kluzkém povrchu běhal nebo spíše bruslil jako Jágr. Tak hlavně, že se nikdo nezranil!
Hráči (branky):  J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (13), J. Dobeš (8), T. Maceášik (8), B. Možíš (2), J. Hartl (1), J. Jedenástík (1), J. Preč (1), T. Foukal, J. Vysloužil.


 

MINI Cup Litovel 2015                                            22.- 24.5.2015
 

Mini mladší:    Ve dnech 22.5 - 24.5.2015  jsme se zúčastnili mezinárodního třídenního turnaje, který se konal v Litovli. Tento MINI Cup jsme navštívili již druhým rokem, jelikož se nám účast v minulém roce osvědčila. Turnaj byl rozdělen do dvou hracích bloků: Mini mladší a mini starší. V naší kategorii se zúčastnila tyto družstva: Tatran Litovel, Sokol II Prostějov, STM Olomouc, Velké Meziříčí, Nové Bránice, Horka nad Moravou A a B, Praha Chodov, Žeravice, Valašské Meziříčí, Zora Olomouc a SK Velká Bystřice.
Turnaj byl zahájen v už v pátek a zápasy se začaly hrát hned po obědě. Na každý den to vycházelo na čtyři hrané zápasy na družstvo, takže pro děti to bylo taky velmi náročné. Co se týče konkrétně předvedených výkonů družstva z Velké Bystřice, tak nás čeká spousta věcí, které musíme zlepšit a trénovat. Všechny zápasy pro nás sice skončily porážkou, ale pro všechny děti i pro nás to byla další jedinečná a cenná zkušenost. Markantní rozdíl tvořila především hra starších protihráčů, kteří měli o mnoho více zkušeností a herně se pohybovali úplně jinde než my. Přesto bychom chtěli našim dětem poděkovat, že i v takto těžkých zápasech se nevzdávali a dokázali se rvát až do konce. Největší slabinou pro nás bylo uvolňování se s míčem i bez něho a umístění střelby. Budeme se co nejvíce snažit zapracovat právě na těchto věcech, které nám dělaly největší problémy a využijeme cenné zkušenosti, které jsme v Litovli získali.
Kdybychom měli všichni turnaj zhodnotit, tak byl opět velmi vydařený ze všech stran. Skvělá organizace, dobré jídlo, ubytování v krásné škole a především zajímavý program pro děti, který určitě ocenily. Ještě jednou bychom chtěly jako trenérky všechny děti opravdu pochválit za slušné chování a bojovnost a budeme doufat, že se zúčastníme i nadcházejícího ročníku tohoto Mini Cupu. Poděkování patří také všem rodičům, kteří nám byli nápomocní nejen s dopravou, ale i s organizací.

Sestava: Anička Urbanová, Anička Jedenástíková, Adélka Hroščaníková, Kuba Charvát, Honza Charvát, Honza Rybka, Miroslav Pospíšil, Šimon Možíš, Oliver Wippern a Matěj Papoušek.


Mini starší: Od 22. 5. – do 24. 5. se naši mini starší zúčastnili turnaje v Litovli. Jednalo se o velmi pěkně zorganizovaný a kvalitně obsazený turnaj.
Sehráli jsme během tří dnů 11 utkání a na některých hráčích bylo vidět, že jsou na hranici se silami. Jak jsem již psal, hráli jsme za mini starší, kde mohli hrát ročníky narození 04 – 05. Naše družstvo bylo složeno z ročníku 05 a 06. I tento faktor sehrál roli v tom, že jsme bohužel nevyhráli ani jeden zápas a obsadili jsme poslední tedy dvanáctou pozici. Zní to strašidelně, ale předvedená hra odpovídala věkovým i fyzickým rozdílům. Střídali se hezké okamžiky s těmi horšími, ale to je ukázka naší hry po celou sezónu. Někdy bezradný útok kde i přes to, že se dostaneme do slibné pozice, skončí naše střelba v prostředku brány, nebo mimo ni. A když se trefíme mimo tyčky a mineme i brankáře, je to přešlap.
Ale dost naříkání, s čím spokojeni být můžeme je nasazení, i když v některém zápase to nám bohužel chybělo. Co nás v tomto turnaji překvapilo je, že družstvo i když vědělo, že na nás žádná medaile nečeká byli morálně vysoko, tak že i ke konci turnaje hráli jak o první místo. Naše výsledky také poznamenala absence na postu brankáře, kde se nám zranili oba dva ortodoxní brankáři. To se nám naštěstí podařilo minimalizovat Manfredem Kuncem, který nám odchytal celý turnaj a ještě přidal pár branek. Jen u některých zákroků chyběl brankářský instinkt kam se postavit. S čím jsme mohli být spokojeni částečně je obrana. Někteří bránili velmi dobře s obrovským nasazením, ale jiní se jen koukali a dělali prostor pronikajícím hráčům soupeře. V útoku je to bída, se kterou musíme něco udělat. Byť trénujeme uvolňování v útoku, tak v závěrečně fázi nám chybí víc odvahy a klidu jít si pro nějakou tu ránu.
Závěrem chceme poděkovat všem hráčům za předvedené výkony a za to že se nezalekli mnohdy o hlavu větších soupeřů a věříme, že se nám podaří výše uvedené neduhy odstranit.     

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
31.5. venku mini starší   8:30  turnaj v Litovli
ml.žáci A   9:00  v Hranicích
ml.žáci B   9:00  v Senici n. H.
mini mladší 12:00  turnaj v Olomouci na Zoře

            

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook