Zpravodaj č.10/2020

SOBOTA 19.9.2020
 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel       27 : 34 (10 : 15)

Do prvního zápasu proti Litovli jsme šli v oslabeném počtu, kdy se nás sešlo pouze devět. Přesto všechno jsme si chtěli náš první zápas užít, a to se myslím povedlo. Kluci, kteří jsou z větší části věkově starší žáci předvedli bojovný výkon za, který zaslouží pochvalu. Oproti většímu soupeří se dokázali prosazovat v útoku, a i obranná činnost byla na dobré úrovni. Bohužel počet 9 hráčů se projevil a fyzicky jsme nestačili na soupeře a z toho v průběhu zápasu vznikali zbytečné chyby, jak v útoku, tak obraně, a to vedlo ke konečnému výsledku 27:34. Výsledek, ale určitě neodpovídá předvedené hře našich kluků. Do dalších zápasů víme, na čem pracovat a věříme že kluci budou dál bojovat jak v tomhle zápase.

Sestava a branky: Novák L., Štýbnar M.(4), Juračka T.(5), Janalík M.(1), Schaffner V.(8/2), Houšek M., Nevrlý J.(1), Kobliha J., Pečinka V.(8/1)

 

Muži: Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel              21 : 25 (11 : 13)

V prvním utkání nové sezóny jsme na domácí palubovce přivítali celek z nedaleké Litovle. Tyto zápasy slibují mnoho emocí a vyhrocených situací. Výjimkou nebylo ani sobotní utkání proti našemu hanáckému rivalovi. Úvod utkání jednoznačně patřil týmu hostí, kteří se brzy ujali vedení, díky dobré obraně a výborně chytajícímu gólmanovi drželi vedení na své straně po celý první poločas. Našim borcům se nedařilo dávat branky tak, jak jsme zvyklí. Hlavně byly proti zejména tyčky brankové konstrukce. Za stavu 1:6 to s námi nevypadalo dobře, přesto jsme se dokázali zvednout a do konce poločasu skóre upravit na přijatelných 11:13. Druhou polovinu utkání opět tým Litovle ukazoval svoje kvality a držel vedení až do stavu 16:18, pak jsme sérií 3 branek vývoj utkání otočili v náš prospěch na 19:18. Z naší strany to však bylo vše. Opětovné ztráty míče a neproměněné střelecké šance nás srážely na kolena, kdežto soupeř nám dával lekci z efektivity. Bojovné utkání tak nakonec ovládl tým hostí v poměru 21:25 a nezbývá nic jiného než mu pogratulovat.

V příštím kole bychom měli zajíždět v neděli 27.9. na palubovku ambiciózního Zlína. 

Rozhodčí: Beneš - Chalupa. Vyloučení: 3 – 5. Branky ze 7m hodů: 2 – 3.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Šoustal J.(1), Schaffner D., Pörsök P., Švébiš O.(3), Buršík T., Tkadleček D.(3), Machynek M., Ostrožovič S.(1), Dobeš J.(2), Mičola J., Kubis J.(3), Buček R.(3), Maceášik T., Mužík D.(5/2).

 

St.žačky: Žeravice / Velká Bystřice – Sokol Karviná        14 : 15 (6 : 7)

Sestava a branky: Marešová E., Jedenástíková A.(5/1), Daňková A(1), Klvaňová N., Švábeníková A.(2), Ročáková E.(4), Lysoňová A.(1), Urbanová A.(1), Kadalová B., Topalovič N., Pavlitová V., Škvorová P., Vážanová A.(1).  

 

NEDĚLE 20.9.2020

 

Ml.žáci: HFP Prostějov - Házená Velká Bystřice                           8 : 27

Hodnocení utkání mladších žáků v Prostějově:

Výsledek není až tak důležitý, výhra 27 : 8, ale předvedená hra, která z naší strany v prvním poločase, kde se hrála osobní obrana byla precizní a soupeře jsme jasně přehráli. Co se týče druhého poločasu, pokračovali jsme ve stejném duchu, nicméně se projevila určitá uspěchanost v přihrávkách, horší načasování v náběhu a taktéž při množství šancí klesající úspěšnost zakončení. Je pravda, že nám ve spoustě herních příležitostí a branek sám soupeř napomáhal. Tudíž až příští utkání ukáží sílu týmu. Přesto chci hráčům poděkovat za předvedenou hru.

                                                                                                                                        Mario Cartelli trenér


Sestava a branky: Zborek J., Miklík D., Petr M.(2/1), Müller Š., Koreczki R.(10/2), Možíš Š.(1), Tomanec T.(5), Potůček K.(5), Urban V.(4)

 

Mini mladší: Zahajovací turnaj sezóny 2020/2021 – Velká Bystřice


V neděli 20.9.2020 za krásného slunečného počasí jsme uspořádali v našem domácím sportovním areálu Na Letné - Zahajovací turnaj sez/ony 2020/2021 miniházené - mladších. Turnaje se zúčastnilo celkem osm družstev: Házená Velká Bystřice, Sokol Kostelec na Hané, HBC Olomouc 1966, SK Žeravice, SK HPF Prostějov, TJ Sokol II. Prostějov, Sokol Horka nad Moravou a Tatran Litovel. Turnaj se odehrál systémem každý s každým v zápasech o dvou poločasech po 8 minutách bez počítaní scóre.

Za náš domácí klub bojovali a příkladně nás reprezentovali:

Julča Zichová, Maty Kaczmarczyk, Maťa Müller, Adámek Tomanec, Adámek Barvíř, Jarda Kucian a Filip Fašar.

Závěrem turnaje byli všechny družstva za svoje výkony při vyhlášení odměněny a současně byl z každého týmu nominován jeden nejužitečnější hráč. Přejeme všem malým, začínajícím házenkářům a házenkářkám ať se jim v nadcházející sezoně daří a házenou se baví, tak jako to bylo v neděli na turnaji ve Velké Bystřici.

 

St.dorost: HA Olomouckého kraje – TJ Holešov             38 : 18 (17 : 4)

Sestava a branky: Lamplota P., Zácha V., Černý R., Zedník V., Pečinka M.(2), Kotěšovský A.(9/5), Schaffner D.(9), Kašpar E.(7), Oščádal O.(1), Galus P.(4), Filipec R.(1), Buršík F.(1), Vysloužil J.(4).

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – SK Žeravice                     36 : 26 (9 : 6)

Sestava a branky: Mikulášková L., Steigerová J., Zemanová R., Jiroušová P.(3), Kumrová S.(5), Jurečková M.(4), Kolčavová N.(2), Hejtmánková V.(9/4), Grygarová G.(5), Kaczmarczyková M.(5), Koppová M.(3).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

26.9.

doma

st. žáci

9:00

 Centrum Haná B

st. žačky

12:00

 Hrabůvka           *** hraje se v Žeravicích ***

venku

ženy

13:00

 ve Velkém Meziříčí

27.9.

venku

ml. dorost

16:00

 ve Zlíně

muži

18:00

 ve Zlíně

 

 

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM Házenkářské akademie Olomouc

26.9.

venku

ml. dorost

9:00

 v Kopřivnici

venku

st. dorost

12:00

 v Uherském Hradišti

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook