Zpravodaj č. 11/2020

PÁTEK 25.9.2020

 

Mini starší: Turnaj v Žeravicích

V pátek 25.9. se naši hráči zúčastnili v rámci slavnostního otevření házenkářského zastřešeného hřiště v Žeravicích turnaje. Spolu s našimi a domácími Žeravicemi se zúčastnili TJ Holešov, Tatran Litovel a Sokol Horka n. M.

Zápasy se hráli v nové hale po oficiálním otevření od 12 hodin.

Za Házenou Velelká Bystřice nastoupili: Barča Jurášková, Anička Fantová, Tonda Šmalec, Tom Tomanec, Kryštof Flasar, Kuba Mader, Pavel Slepica, David Peter a Míša Peč.

Hrálo se systémem každý s každým na jednom hřišti 2x10minut. První poločas osobka a druhý zasunutá obrana. Zápasy se hráli s počítáním skóre.

K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti domácímu družstvu SK Žeravice. Od začátku jsme neponechali nic náhodě a s přehledem vyhráli. Druhý zápas jsme hráli proti Tatranu Litovel. První poločas - osobka nám moc nevyšel. Špatná obrana a padal nám míč. Přesto jsme jej vyhráli. Druhý poločas se hra zlepšila a vítězství bylo naše. Třetí zápas po delší pauze jsme hráli s družstev Holešova. Ten měl dva šikovné hráče, které jsme si pohlídali a opět celý zápas s přehledem vyhráli. Poslední zápas nás čekalo družstvo Horky n.M. Opět pěkná pohledná házená s přesvědčivou výhrou.

Takže jsme s plným bodovým ziskem turnaj vyhráli a navíc Tonda Šmalec byl vyhlášen nejlepším brankařem. Ve všech zápasech se všichni vystřídali a zahráli si přibližně stejnou dobu.

Poděkování patří pořadatelům, kteří zorganizovali pěkný turnaj a rovněž hráčům a hráčkám za předvedené bojovné výkony. Rovněž je třeba poděkovat rodičům za dopravu a povzbuzování v hale.

Nyní budou následovat víkendové turnaje bez počítání skóre a další turnaj s počítáním skóre bude tradiční domácí Vánoční turnaj  v sobotu 12.12. ve Velelké Bystřici.

 

 

SOBOTA 26.9.2020

 

St.žáci: Házená Velká Bystřice – Centrum Haná „B“        14 : 17 (7 : 9)

V sobotu 26.9. 2020, jsme odehráli druhé utkání v naší uzoučké souteže.
Do 19. minuty jsme drželi vyrovnaný stav 6:6. Vinou několika zbytečných ztrát, nám soupeř odskočil na rozdíl dvou branek. Bohužel nám nevyšel vůbec vstup do 2. poločasu a ztráta narostla na 5 branek. V té době se chytl dvěma brankami Martin Palka a také dobře hral Martin Janalík. Rozdíl byl 4 minuty před koncem dvě branky. Závěr zápasu už byl docela nervózní a soupeř už si vedení pohlídal. Druhý poločas byl lepší především v bojovnosti. Výborně zachytali oba brankaři, M. Petr několikrát nebezpečně vystřelil a příjemným překvapením byl výkon M. Janalika nejen v útoku, ale i v obraně. O branky se podělilo 7 hráčů, což svědčí o kolektivním pojetí. Rezervu jsme měli v rychlém přechodu do útoku.


Hráči (branky): K.Novák(br). T. Janalík (br), M. Janalík(4), K.Tomek (3), M. Petr (2), M. Palka (2), T. Dosoudil(1), J. Nevrlý(1), B. Chaloupka (1), D. Čáp, M. Papoušek, M. Pospíšil.

 


 

 

Ženy: Sokol Velké Meziříčí - Házená Velká Bystřice    35 : 23 (17 : 10)

V sobotu 26. 9. jsme se v okleštěné sestavě vydaly na dlouhou cestu do Velkého Meziříčí, kde
jsme věděly, že na nás čeká těžký soupeř. Očekávání se potvrdilo a my jsme v podstatě celý zápas tahaly za kratší konec. Na celkovém průběhu utkání se podepsala absence mnoha našich hráček, které se z důvodu zranění nebo nemoci nemohly zúčastnit. První polovina byla z naší strany odevzdaná, ale v polovině druhé jsme se již praly o každý míč a nechtěly dát soupeřkám body zadarmo. I přes zlepšený výkon jsme utkání prohrály a body zaslouženě zůstávají na domácí půdě.

Sestava (branky): Mikulášková L., Zemanová R., Grygarová G.(2), Kolčavová N., Kaczmarczyková M.(2), Begalová A.(7/2), Jurečková M.(5), Jiroušová P.(2), Hejtmánková V.(4).

 

 

NEDĚLE 27.9.2020

 

Ml.dorost: Handball Zlín - Házená Velká Bystřice        45 : 24 (21 : 12)

Výsledek zápasu jasně vypovídá o průběhu zápasu. Náš tým úplně propadl v obraně. Sice jsme vedli 1:0, ale pak až do 11-té minuty zápasu jsme nevstřelili branku a stav byl 9:1. Většina branek v téhle části padla z rychlého útoku po našich chybách v útoku. Pak se kluci částečně vzchopili a za podpory L. Nováka v brance stáhli na 16:10 a vypadalo to, že se zápas obrací k lepšímu, bohužel další nepřesnosti v útoku nás zabrzdili a poločas jsme ukončili za stavu 21:12. Do 2. poločasu jsme šli s jasnými pokyny, jak hrát a hlavní pokyn zněl v počátcích zabránit zakládání rychlých útoků soupeře. Bohužel tohle se vůbec nepovedlo a soupeř nás přehrál a nasázel nám dalších 24 branek. Na naší hře se dají vyzdvihnout spíše okamžiky, kdy jsme dobře bránili a měli některé hezké útočné akce, ale těch bylo málo. Pozitivní je, že někteří mladší hráči ztratili ve druhém poločase ostych proti fyzicky vyspělejšímu soupeři a doufám, že s tím půjdou i do dalších zápasů. Náš tým má oficiálně jen tři mladší dorostence a zbytek jsou starší žáci, takže kluci se musí smířit s tím, že většina soupeřů bude větších než oni a nebát se toho. Kluci určitě na to mají, aby hráli i proti takovým soupeřům a jen získávají cenné zkušenosti do dalších let.

Hráči (branky): Novák L., Janalík M.(4), Pečinka V.(3), Juračka T.(8), Dobeš Š.(2), Chaloupka B.(1), Horáček A.(4), Kretek A., Kobliha J.(1), Tomek K.(1), Štybnar M., Čáp A.

 

Muži: Handball Zlín - Házená Velká Bystřice                  29 : 20 (14 : 8)

Ve druhém kole letošního ročníku I.ligy jsme zajížděli do Zlína. Tým domácích před sezónou posílil, a tak se na levé spojce objevil Jiří Tiller, kterého si můžeme pamatovat ze zápasů s Bystřicí pod Hostýnem, na pivotu pak Tomáš Říha s letitými extraligovými zkušenostmi v Zubří.  My jsme do Zlína zase odjížděli doplněni o trio hráčů Souček – Vodička - Možíš.

Začátek utkání se nám dařilo držet s domácími krok a několikrát jsme vedli. To však trvalo asi do poloviny prvního poločasu, poté však domácí odskočili ze stavu 8:7 na 12:7. Poločasových 14:8 tak svědčilo o větší herní pohodě na zlínské straně.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním výsledek zvrátit na naši stranu. Opak byl však pravdou, kdy tým domácích na nás vletěl a odskočil na rozdíl 9-ti branek se kterým se kluci už nedokázali popasovat.

V příštím kole bychom měli na domácí palubovce přivítat v sobotu 3.10. celek Bystřice pod Hostýnem. 

Rozhodčí: Horsák - Švidernoch. Vyloučení: 5 – 3. Branky ze 7m hodů: 3 – 4.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Šoustal J., Schaffner D., Švébiš O. 2, Buršík T., Souček Š. 5/4, Tkadleček D. 3, Možíš B. 1, Ostrožovič S. 1, Dobeš J. 4, Mičola J., Kubis J., Buček R. 1, Vodička A. 1, Mužík D. 2.

 

PONDĚLÍ 28.9.2020

 

Mini mladší: Turnaj v Kostelci na Hané

Dnešním prvním soutěžním turnajem jsme zahájili naši miniházenkářskou sezónu 2020/2021. V Kostelci na Hané jsme se utkali s domácím týmem, dále s DHK Zora Olomouc (děvčata) a soupeřili jsme také mezi sebou. :

Ve vypjatých soubojích si dnes zahráli: Aďa Barvíř, Adámek Tomanec, Jonáš Tlačbaba, Jarda Kucian, Honzík Baláž, Kuba Tlačbaba, Martin Kovář, Maťa Muller, Maty Kaczmarcyk, Verča Večeřová  a Julča Zichová.

Mezi otřelými turnajovými hráči  jsme dnes měli sebou některé nováčky pro které to byl první soutěžní turnaj, ale i tak nedali na sobě nic znát a bojovali o každý míč jako lvi. Nyní nás čeká, opět trošku potrénovat...... a v neděli 18.10. vyjedeme na další soutěžní turnaj tentokrát do Litovle. Držte nám PALCE.
 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

3.10.

doma

ml.žáci

9:00

 Uničov

ml.žáci

11:30

 Žeravice

ml.dorost

13:30

 Bystřice p. H.

ml.žačky

14:00

 Hranice (***** hraje se v Žeravicích *****)

ženy

15:30

 Kunovice (***** 2.kolo Českého poháru *****)

muži

17:30

 Bystřice p. H.

4.10.

venku

mini st. A

12:00

 Turnaj v Horce n. M.

mini st. B

12:00

 Turnaj v Horce n. M.

st.žačky

14:30

 v Porubě

 

 

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM Házenkářské akademie Olomouc

4.10.

V. Bystřice

ml.dorost

11:30

 Lovosice

V. Bystřice

st.dorost

13:30

 Nové Bránice

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook