Zpravodaj č. 19/2015

NEDĚLE 31.5.2015:


Mini starší: Turnaj v Litovli

Dne  31.5.2015 se konal venkovní turnaj MINI starší v Litovli. Turnaje se zúčastnily družstva Litovle, DHK Zora Olomouc, DHK Zora-Holečkova a my.
První utkání co jsme hráli bylo s týmem Litovle. Utkání bylo, jako vždy vyrovnané s obrovskými neproměněnými šancemi s obou dvou stran, ale s velkým zápalem do hry. Dalším soupeřem, s kterým jsme hráli byla děvčata z DHK Zora-Holečkova. V tomto utkání, které bylo herně vyrovnané se v obraně vytáhl Honza Kobliha, ale úplně v obraně zklamal Pěťa Matulík, který patří vždy mezi nejlepší. Posledním týmem, se kterým jsme hráli byl hráčky DHK Zora Olomouc. Hráčky DHK hráli, jako vždy tu svou rychlou hru přes spojky, kterou jsme se jim snažili nabourávat rychlým přístupem na hráče a míč. Na závěr bych zhodnotil tento turnaj, jako velmi vyrovnaný i když s velkou absencí hráčů ze všech týmů. Za výkon, který minici v Litovli předvedli je musíme pochválit.


Ml.žáci A: Hranice "A" - SK velká Bystřice "A"                             8 : 28 (5 : 13)

Zápas s Hranicemi, které nastoupili bez dvou nejlepších hráčů jsme měli od začátku pod kontrolou. Naše hra vycházela z dobré obrany, která domácí nepouštěla do šancí a co prošlo většinou pochytali Vojta a Vojta. Naopak my jsme většinu branek nastříleli z rychlých protiútoků, které perfektně zakládal Fífa. Kluci odehráli celý zápas s velkou chutí, za což je samozřejmě chválíme. Jediná výtka směřuje k neproměňování jasných šancí, ale to jsme si vyříkali v šatně hned po zápase.
Hráči (branky): V. Zácha (br), V. Haderka (br), A. Vodička (7), B. Možíš (7), F. Buršík (6), D. Schaffner (2), V. Zedník (2), J. Jagelka (1), J. Dzieržava (1), H. Dvořák (1), M. Pečinka (1), R. Černý.  


Ml.žáci B: Senice n. H. - SK velká Bystřice "B"                             26 : 9 (12 : 3)

V neděli 31.5. v brzkých ranních hodinách a za slunečného počasí jsme vyrazili do nedaleké Senice k prvnímu zápasu nadstavbového kola. Marodka se opět ozvala a tak jsem odjížděli v oslabené sestavě 9ti hráčů.
Sestava: A. Horáček (1), P. Markvart, K. Kobliha, J. Šťastný (4), M. Rella (1), T. Juračka (3), J. Nováková, v bráně i v poli J. Salašnyj, V. Krempl

Se Senicí jsme si tuto sezónu měřili síly již několikrát a vždy bohužel neúspěšně. Tentokrát tomu nebylo jinak. Naší slabinou s tímto soupeřem jsou jeho rychlé útoky. Při postupném, pokud obrana držela jako jeden "muž", se nám celkem dařilo. Na naši první branku jsme si však, po několika střelách Toma mimo, počkali až do 6-té minuty, kdy se mu konečně podařilo úspěšně pokořit soupeřovu bránu. Jinak útok byl nevýrazný, Toma si dál pohlídal soupeřův hráč, který, díky rychlým nohám byl snad všude. Míšovi se podařilo urvat sedmičku, kterou úspěšně zakončil. Adam zjistil, že máme průbojného pivota ...nováčka Kubu Šťastného a začal ho využívat. I tak dopadl poločas 12:3. Druhá půle byla jednou nahoře jednou dole. V bráně jsme vystřídali Kubu S. za Vojtu. Kuba se projevil jako dobrý obranář, ale snad díky času strávenému v brance, má trošku problémy při útoku. Bohužel v tom není sám, špatná přihrávka střídala další a každá chyba byla po zásluze potrestaná míčem v naší brance. Výsledkem byla celková prohra 26:9. Pozitivně hodnotím hru pivota, Kuba se snažil vytvářet si prostor a šel do toho naplno. Byly z toho tři, úspěšně zakončené sedmičky. Na druhé straně se Vojtovi podařilo, soupeřovu jedinou sedmičku vychytat. Jako vždy se projevila naše slabá fyzička, ale s tím se pořád dá něco dělat, horší je to se zápalem pro hru. Věřím, že poslední dva zápasy doma, se kluci projeví, zabojují a neponechají nic náhodě.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
3.6. venku st.žačky 15:45  v Zubří s Lesanou
6.6. venku mini mladší 10:00  Superfinále v Žeravicích
7.6. doma st.žačky 16:00  se Zorou Olomouc
venku mini starší   9:00  Superfinále v Horce n. M.

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook