Zpravodaj č. 5/2021

 

SOBOTA 2.10.2021

 

Mini mladší: Turnaj v Oseku nad Bečvou.

Za pěkného, slunečného počasí jsme odehráli další turnaj v Oseku nad Bečvou. Soupeři kromě našich družstev byli dnes pro nás SK Žeravice a domácí tým TJ Osek nad Bečvou.

Sestavu jsme trošku pozměnili a pozvali i nováčky.

Zahráli s Maty, Šimon, Adámek, Filda, Tonda, Davča, Aďa, Kuba, Valča, Lilča a náš úplně nový člen maskot medvěd. Jméno ještě nemáme

Turnaj jsme odehráli bez střídání, hráči se střídali v bráně a na ostatních postech. Naše heslo "stále v pohybu". Na závěr turnaje nemohli chybět soutěže a také sladká odměna. Na další turnaj se podíváme příští víkend a to do Kostelce na Hané, ale mezi tím budeme mít milou povinnost doprovodit náš domácí tým mužů při nástupu do pohárového utkání proti extraligovému týmu HC Robe Zubří. Pro naše začátečníky jistě pěkná motivace.

 

Mini starší: Turnaj v Uničově

V sobotu 2.10. jsme opět hráli turnaj v Uničově. Měli jsme celkem marodku a dále někteří nemohli, ,takže jsme brali každého, kdo mohl. Nakonec se sešlo 7 dětí. Hrálo se tentokrát v hale zdejšího gymnázia. Začátek byl v 8.30hodin, nezvykla brzy. Museli jsme vyjížděj z Bystřice v 7.15hodin. V sobotu vstávat takto brzy není každému po chuti.

Turnaje se zúčastnili: David Peter, Eda Vogl, Adam Vránka, David Lerch, Kuba Tlačbaba, Štěpán Vojtek A Natálka Ambrožová.

Opět se hrála první poločas osobka a druhý poločas zónovová obrana. Na střídání jsme měli pouze dva hráče, takže toho měli děti po turnaji dost. Ono není jednoduché hrát 10 minut osobku, při níž jsou všichni v intenzivním pohybu, ale zvládli jsme to. V bráně se střídali Eda, David a Štěpa. Hrálo se 2x10 minut bez počítání skóre. Kombinovali jsme vždy zkušenější a déle hrající hráče se začátečníky. Postupně se noví hráči zapracovávají, ale ještě to chvíli bude trvat

Turnaje se zúčastnili celkem čtyři družstva: HÁZENÁ UNIČOV, CENTRUM HANÁ, SK ŽERAVICE a HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE. Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.

Příští týden jedeme v neděli na turnaj na Zoru do Olomouce.

 

Ml. žáci: Házená V. Bystřice – Žeravice/V. Bystřice „A“                         35 : 6 (19 : 4)

V sobotu jsme odehráli již třetí kolo soutěže a to proti týmu SK Žeravice/Velká Bystřice „A“. Toto utkání se nám trenérům hodnotí velmi špatně.

Výhra po prvním poločase 18:4 vyzní jako jednoznačná záležitost, ale nebyli jsme spokojeni s hrou. Kluci si nedrželi své hráče, nepřistupovali do soubojů 1:1 v maximálním nasazení a často se stávalo, že soupeř byl sám před šestkou. Musíme opět pochválit Kubu Skopala, jak se lepší v shut outech. 

Druhý poločas byl z naší strany opět mírně laxní. Každý se honil za vstřelením branky. V obraně chyběla soudružnost a zarputilost. Nicméně ať nehodnotíme pouze kriticky. V zápase byla spousta krásných momentů, kdy hráči přecházeli jeden na jednoho, dovolili si více vyniknout své přednosti a tak by to mělo v těchto zápasech fungovat. Konečný výsledek 35:6.

Sestava a branky: Skopal J. 1 – Tomanec T. 6, Urban V. 4, Koreczki R. 10/1, Mader J., Peč M. 3, Miklík D. 5/1, Müller Š. 2, Flasar K., Skopal D. 4.

 

 

Ml. žačky A: Házená V. Bystřice – Žeravice/V. Bystřice „A“                   35 : 6 (19 : 4)

Sestava a branky: Šindlerová P., Zavadilová D., Pisková K., Cupalová E., Ďásková V., Fantová A., Trubačová B. 1, Hadačová B. 1 Brázdová Nikola, Brázdová Natálie 1, Zichová K. 3.

 

Ml. žačky B: Senice n. H. – Žeravice/V. Bystřice „B“                                          24 : 5

Sestava a branky: Jurášková B., Zavadilová D. 1, Vážanová E., Zichová J., Fantová A., Beinlová N., Cupalová E. 2, Košťálková S., Sobotková K. 1, Žádníková E., Pisková K., Hradilová E., Ďásková V. 1.

 

St. dorost: Házená V. Bystřice – Opava                                                38 : 20 (22 : 7)

V sobotu jsme se na domácím hřišti utkali s týmem z Opavy. Až na pomalý začátek, kdy jsme měli spoustu technických chyb tak byl zápas pod naší režii. Kluci podali velmi dobrý výkon jak v obranné části, tak i v útoku. Velmi dobrý výkon podal v první půlce v bráně Jiří Lép. Za tenhle zápas musíme kluky pochválit a budeme věřit, že v tomhle trendu budou pokračovat i v příštím zápase v Hranicích.

Sestava a branky: Lép J., Maier A. – Čmel A. 1, Čáp A. 7, Pečinka V. 6, Růžička J. 4, Janalík M. 1, Klimeš D. 1, Horáček A. 4, Janeček F. 1, Nevrlý J. 3, Juračka T. 9, Palička J. 1.

 

 

Muži: Házená V. Bystřice – Bystřice p. H.                                           31 : 28 (16 : 14)

Ve třetím kole I.ligy nás čekalo další derby, tentokráte to Bystřické. Soupeř ve svém týmu oproti posledním vzájemným utkáním obměnil sestavu mladšími hráči a na jejich herním projevu to bylo vidět, hra se zrychlila a tým, který v posledních letech opanoval spodní příčky tabulky ukázal, že letos se s nimi musí počítat.

Od začátku hosté ukazovali svou sílu. V útoku to byla trojice Válek, Pšenica, Bajer v bráně zase ukazoval své kvality Janků. Na naší straně se o góly podělily snad všichni hráči. V brance to byl právě Vydra, který se zasloužil o to, že jsme šli v poločasu do kabin s dvoubrankovým náskokem. Během druhé půle se hostům několikrát podařilo skóre srovnat, to bylo však vše. Naši kluci si dokázali koncovku zápasu pohlídat a první letošní vítězství tak připsat na svou stranu.

Tento týden je program přeci jen trochu nabitější. Ve středu nás čeká 3.kolo českého poháru, kdy na naší palubovce přivítáme extraligový celek ze Zubří. Utkání začíná v 18.30 hod!

Dále pak v sobotu jedeme bojovat o body na východ Čech, konkrétně do Náchoda.

Rozhodčí: Halada - Kosmák. Vyloučení: 6 – 6. Branky ze 7m hodů: 2 – 1.

Sestava a branky: Vydra M., Zácha V. – Wolf P. 3, Skřídlo J. 3, Švébiš O. 2, Buršík T. 1, Michálek D. 2, Možíš B. 1, Ostrožovič S., Dobeš J. 1, Šoustal J. 2, Kubis J. 3, Mancl P. 5, Mužík D. 8/2, Vodička A.

 

 

NEDĚLE 3.10.2021

 

St. žačky: Zlín „A“ – Žeravice/V. Bystřice                                           24 : 34 (10 : 16)

Dnes se naše starší žačky vydaly za těžkým soupeřem do Zlína. Nečekalo se nic víc, než si dobře zahrát a za remízu měli slíbenou cukrárnu.  Odjížděli jsme sice v dobré náladě i sestavě, ale bez brankářky, která je v karanténě. Už rozcvička naznačila, co se později odehrálo na hřišti.  Zlín se s námi držel cca prvních 10 minut a pak už tahal jen za kratší konec. Naše holky předvedly všechno, co umí. Skvělou obranou počínaje, nacvičenými signály povýšené o kreativní koncovky a individuální aktivitou konče! Hrály skvěle a soupeřky neměly adekvátní odpověď. Kolektiv funguje a je to znát. Holky připravily skvělé šance a po 10 gólech si vstřelily Anna Urbanová a Anna Jedenástíková a doplnily je Anna Vážanová, Andrea Daňková, Pavlína Dobešová, Andrea Kubíčková, Nela Laufová, Ema Ročáková.

Výsledek 34:24 hovoří za vše!

Zaslouženě místo cukrárny zamířily do Mc Donald's - trošku si zkazit postavy, ale na pondělním kondičním tréninku to rychle vypotí.

Sestava a branky: Urbanová A. 10/1, Laufová N. 1, Hermanová A., Vážanová A. 2, Jedenástíková A. 10, Kubíčková A. 3/1, Hrdinová E., Ktutilová T. A., Škvorová P., Ročáková E. 3, Dobešová P. 3.

 

 

Ženy: Házená Velké Bystřice – Otrokovice „B“                                   30 : 33 (16 : 21)

Sestava a branky: Mikulášková L., Záchová E. – Kalabisová M., Kolčavová N. 2, Alexová A., Jiroušová P. 1, Vaňková B. 1, Kopecká S. 1, Konůpková K. 1, Kleislová K. 2, Vítková K. 4, Štenclová M. 2, Poláchová E., Hymrová D. 16/3, Dostálová S.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

6.10.

doma

muži

18:30

HC Robe Zubří *** 3.kolo ČP ***

9.10.

venku

starší dorost

12:15

v Hranicích s Hranicemi "B"

mini mladší A

14:30

Turnaj Kostelec n. H.

mini mladší B

14:30

Turnaj Kostelec n. H.

muži

17:00

s Náchodem

10.10.

venku

mini starší

11:00

Turnaj Olomouc (Zora)

mladší žáci

15:00

s HBC Olomouc

starší žáci

18:00

s HBC Olomouc

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

9.10.

doma

mladší žačky B

9:00

Uničov *** hraje se ve Velké Bystřici ***

mladší žačky A

10:30

Žeravice *** hraje se ve Velké Bystřici ***

starší žačky

12:00

Zlín "B" *** hraje se ve Velké Bystřici ***

 

 

 

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook