Zpravodaj č. 6/2021

SOBOTA 9.10.2021

 

Mini mladší: Turnaj v Kostelci na Hané

Dnešní sobotní odpoledne (9.10.2021) nám pěkně uběhlo na dalším turnaji v Kostelci na Hané. Domácí tým TJ Sokol Kostelec na Hané, tým SK HFP Prostějov a naše dvě družstva to byla naše dnešní výzva. Celý turnaj jsme odehráli aktivní osobní obranou s rychlým přechodem do útoku. Rezervy tam stále jsou a turnaje nám ukáže na co se při tréninku více zaměřit.

Dnes si propotili dresy: Lilča, Linda, Adamek, David, Filip, Šimon, Aďa, Kuba, Honza a Štěpa.

Pro některé hráče to byl již několikátý turnaj, ale stále se k nám připojují i "turnajový nováčci", kteří se pěkně zapojují a bojují ze všech sil o každý míč, jako správný bystřický medvěd.
Příští víkend se budeme těšit na turnajové soupeře u nás v domácím prostředí sportovní haly na Letné. Přijďte nám zafandit, ......to my máme rádi.

 

 

St.žačky: Žeravice/Velká Bystřice – Zlín „B“                          23 : 16 (9 : 7)

V sobotu jsme se střetli znovu s týmem Zlína. Tentokrát s označením "B". Soupeř se prezentoval velice organizovanou obranou i útokem. A navíc byl podpořen velmi dobrou brankařkou. Proto i když jsme od začátku byli ve vedení, nepodařilo se odskočit na více jak 2-3 branky. Zlom přišel v polovině II. poločasu. Děvčatům se začala dařit aktivní obrana, po které získávala míče, a po rychlých útocích a když se přidala i střelba z dálky navyšovala skore. Nakonec holky mohly slavit zasloužené vítězství o 7 branek.

Sestava a branky:  Marešová E, Ročáková E.(7), Urbanová A.(3), Jedenástíková A.(5), Danková A.(3), Dobešová P.(5), Krutilová T, Hermanová A, Hrdinová E, Šmejkalová J. ,Kubíčková A., Laufová N., Onderková K.

 

 

 

Ml.žačky A: Žeravice/Velká Bystřice „A“ – Žeravice            15 : 20 (8 : 13)

Ve čtvrtém kole mistrovské soutěže Mladší žacstvo I jsme se utkali s týmem chlapců z SK Žeravice. Jelikož kluky známe, věděli jsem, že to nebude snadný boj. Holky na začátku věděly, kdo koho má bránit, ale jako u předchozích zápasů, se nám stává, že se přepočítají a zůstane nám volný hráč. Naši slabinou jsou jako u B-týmu nepřesné přihrávky a hlavně uvolnění s míčem. Shot-outy se nám díky přesným přihrávkám Nikci s úspěšným zakončením podařilo vyhrát a poločas skončil 8:13 ve prospěch soupeře. Druhý poločas jsme se sice zlepšili střelecky, ale na druhou stranu jsme neubránili klíčové hráče a tak byl celkový výsledek hry 15:20, také díky dobrému výkonu brankářky Páji. Při hře bylo vidět, že holky bojují, ale musíme hlavně zapracovat na osobní hře a přesné obraně.

Sestava: Zichová K(4), Jurášková B, Buriankova V(1), Hadačová B(4), Cupalová E(1), Sobotková K, Zichová J, Brázdová Naty(3), Zavadilová D(1), v bráně Brázdová Niki(1), Šindlerová P.

 

 

Ml.žačky B: Žeravice/Velká Bystřice „B“ – Uničov                 7 : 30 (3 : 18)

V sobotu 9.10. jsme s družstvem mladších žaček B odehráli další kolo podzimní sezóny na domácí půdě ve Velké Bystřici proti družstvu Uničova. Vzhledem k nedostatku dívčích družstev je letošní sezóna smíšená s kluky. Prvních 15 minut osobní obrany jsme opět ukázali, jaké jsou naše nedostatky. Nesmyslně odhozené míče, nepřesné přihrávky a pomalý pohyb na hřišti. Chybí nám bojovnost a chuť se prát. Na shot-outy jsme prohráli pouze o gól a naši brankářce Báře se dařilo házet míč a holky ho většinou správně zpracovaly. 20 minut klasické hry pak ukázal na chyby v obraně. V útoku se nám rozstřílela Dominika, ale jinak mají holky ještě problém vidět se na hřišti a správně si nabíhat na bránu. Většina holek s touto kategorii teprve začíná, sžívá se s velkým hřištěm a trošku jinou hrou. Víme na čem zapracovat na tréninku ať se posuneme herně kupředu.

Sestava: Košťálková S, Ďásková V, Sobotková K, Cupalová E(1), Zichová J(1), Beinlova N, Zavadilová D.(5), Vážanová E, v bráně Jurášková B.

 

St.dorost: Hranice „B“ - Házená Velká Bystřice                   23 : 27 (9 : 16)

V sobotu jsme hráli utkání v Hranicích. Začátek zápasu byl na obou stranách v rukách brankařů, kteří velmi dobrými výkony zavřeli svoje brány a i proto po 20 minutách byl výsledek 8:8. Na obou stranách se kupili nepřesnosti a neproměněné šance. Od 20 minuty jsme, ale převzali zápas do svých rukou a několika rychlými útoky jsme otočili zápas na svoji stranu a výsledek 9:16 mluví za vše. V druhé polovině zápasu dostali šanci si zahrát všichni kluci a větší část i odehráli naší mladší dorostenci, na kterých je vidět, že teprve sbírají zkušenosti a občas bývají zbytečně nervozní. Musím vyzdvihnout výkon našich brankařů, kteří i po chybách v naší obraně nás podrželi a zavřeli bránu. Jinak velmi dobrý výkon klukův závěru první půlky a i oni sami viděli , že rychlým přechodem do útoku se velmi lehce skóruje. Celkově si tým zaslouží pochvalu.

Sestava a branky: J. Lép, A. Bábek, A. Čáp (2), V. Pečínka (4), J. Růžička (3), M. Janalík (1), D. Klimeš , A. Horáček (4), J. Nevrlý (2), T. Juračka (6), J. Palička (1), A. Albrecht, M. Pečínka (4).

 

Muži: TJ Náchod - Házená Velká Bystřice                          26 : 25 (15 : 14)

Po středečním pohárovém utkání se Zubřím jsme zajížděli plnit ligové povinnosti do Náchoda. Začátek prvního poločasu se nám moc nevydařil, kdy jsme nejprve prohrávali 3:1, pak kluci dokázali výsledek otočit na 4:7. Místo abychom náskok dále navyšovali, tak se domácím podařilo opět výsledek otočit a do kabin jsme šli za stavu 15:14 pro Náchod.
e druhé půli byl cíl jasný, přitvrdit na obraně a proměňovat střelecké šance. Na obraně se kluci opravdu snažili, ale tentokrát to byl útok, který nám dělal problémy. Přesto jsme s domácími dokázali držet krok až do poslední minuty, kdy jsme se dostali do oslabení, které soupeř proměnil a výsledek si již dokázal pohlídat.

V dalších kolech nás čekají hned 2 zápasy, které sehrajeme v hale na Letné. Nejprve přivítáme v sobotu 16.10. Hustopeče a o týden později přijedou hráči Dvora Králové.

Rozhodčí: Dolejší - Chalupa. Vyloučení: 4 – 7. Branky ze 7m hodů: 2 – 1.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P. 2, Schaffner D. 1, Skřídlo J. 3, Švébiš O. 2, Buršík T. 1, Michálek D. 3, Možíš B. 3, Ostrožovič S., Šoustal J. 3, Kubis J., Mužík D. 4/1, Vodička 6.

 

NEDĚLE 10.10.2021

 

Mini starší: Turnaj v Olomouci na Zoře

V neděli 10.10.2021 jsme hráli další kolo turnajů, tentokrát v Olomouci na Zoře. Tentokrát nás bylo dost a museli jsme vybírat. Hráli jsme v hale DHK Zora v Olomouci v 11 hodin. Podpořit nás přišlo celkem hodně rodičů.

Turnaje se zúčastnili: DAVID PETER, EDA VOGL, MATES MULLER, KUBA SKOPAL, KUBA TLAČBABA, ŠTĚPÁN VOJTEK, JAN BALÁŽ, MARTIN KUPKA A JARDA KUCIÁN.

První poločas povinná osobka, druhý poločas zasunutá obrana, jako obvykle. Bylo nás devět a tak jsme střídali vždy všechny čtyři hráče najednou. Zkušenější hráči se dobře doplňovali se začátečníky. Hra se pomalu lepší, ale pořád je před námi spousta práce. Děti hra baví a to je dobře. Turnaje se zúčastnili celkem čtyři družstva: HÁZENÁ UNIČOV, DHK ZORA A a DHK ZORA B a HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE. Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.

Příští týden hrajeme doma v neděli 17.10. v 11 hodin


St.žáci: HBC Olomouc – Házená Velká Bystřice                  21 : 23 (12 : 16)

V nedělní podvečer jsme zajížděli na derby v Olomouci. Tentokrát už v početnější sestavě, ale u některých se znatelným tréninkovým výpadkem. Celý zápas jsme byli ve vedení i když soupeř, hrající velice aktivně, několikrát dotáhl na rozdíl jedné branky. Přestože tentokrát některým hráčům zápas nevyšel dle představ, navíc hra byla zbytečně rozkouskovaná a velkou část zápasu jsme strávili v početním oslabením (3x ve čtyřech), kluci výhru vybojovali. Takové zápasy jsou ale lepší, než ty jednoduché. Tentokrát se muselo opravdu hodně míchat sestavou, ale každý zápas je jiný. Výborně z toho vyšli opět všichni tři mladší žáci Tom, Vojta a Raďa. Střelecky nás držel mazák Bolek, v důležitých okamžicích dokázal vzít na sebe zodpovědnost Max Hloušek. Tomovi se v brance zpočátku nedařilo, ale opět v závěru vytáhl pár výjimečných zákroků. Hráčem zápasu byl tentokrát Raďa Korek Koreczki (těsně před Bolkem a Maxem).
Příští kolo nás na domácí palubovce, čeká Horka nad Moravou. Děkujeme početné skupině fanoušků, za podporu.


Hráči (branky): T. Janalík ( br), B. Chaloupka (8), M. Hloušek (5), T. Tomanec (3), R. Šmíd (2), M. Petr (2), R. Koreczki (2), A. Maier (1), V. Urban, D. Čáp, Š. Možíš, M. Cartelli, P. Tomek.

 

Ml.žáci: HBC Olomouc – Házená Velká Bystřice                     9 : 32 (6 : 15)

Dne 10.10.2021 jsme odehráli další mistrovské utkání proti HBC Olomouc. Na hráče jsme apelovali, že utkání začíná dobrou rozcvičkou. Kluci si to vzali za své a od první chvíle se soustředili pouze na utkání. Start v prvním poločase byl výborný. Plnili si co měli. Po půli jsme nechali odpočívat zkušenější hráče a nechali hrát mladší hráče. A ti se projevili v dobrém světle. Po prvním poločase stav 15:6. Ve druhém poločase jsme na hráče apelovali, ať si vyzkouší vše, co se trénuje, ať ukážou své přednosti. Konečný stav 32:9. Hráče chceme pochválit, s jakou lehkostí a tvořivostí dnes hráli. Byly momenty, kdy předváděli nádherné akce. Do obrany taktéž nic nevynechali a v této fázi hráli zarputile. Oproti minulému utkání předvedli o hodně lepší výkon. Samozřejmě je ale stále na čem pracovat.

Hráči (branky): Potůček K., Tomanec T.(5), Urban V.(3), Kurtiš J.(7/1), Koreczki R.(6), Skopal J.(1), Mader J.(1), Miklík D.(4), Müller Š., Flasar K., Skopal D.(2), Šmalec A.(3/1).

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

16.10.

doma

starší žáci

13:30

Horka n. M.

mladší žáci 15:30 DHK Zora Olomouc "A"
muži 17:30 Hustopeče

17.10.

doma

mini mladší A

9:00

Turnaj Velká Bystřice

mini mladší B 9:00 Turnaj Velká Bystřice
mini starší 11:00 Turnaj Velká Bystřice
starší dorost 14:00 Hustopeče

17.10.

venku

ženy

15:00

v Zubří s Lesanou

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

16.10.

venku

mladší žačky B

9:00

v Prostějově

mladší žačky A

14:15

v Hranicích

17.10.

venku

starší žačky

10:30

v Otrokovicích

 

 

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook