Zpravodaj č. 8/2021

SOBOTA 16.10.2021
 

Muži: Házená Velká Bystřice – Házená Hustopeče 34 : 27 (15 : 16)

Zápasy jako byl tento nejsou pro oko diváka moc atraktivní, spíše naopak. Když se daří, tak se píšou články dobře, tentokráte se však nedařilo a nedařilo se nám hodně. Obrana v první polovině zápasu připomínala průchoďák, v útoku jsme zahazovali jednu šanci za druhou. Přesto se naši kluci kousli zejména ve druhé polovině zápasu a zlepšenou hrou dotáhli Bystřici k vítězství. Nutno vyzdvihnout výkon našeho gólmana Pavla Schneidera, který se předvedl nadstandartním výkonem a výborné proměňování šancí našich křídel Bobo Možíše a Davida Michálka.

V příštím kole zavítá na naši palubovku Dvůr Králové. Jako vždy bojovné utkání se odehraje v hale na Letné v sobotu 23.10. od 17.30hod.

Rozhodčí: Blanár - Brzósková. Vyloučení: 4 – 3. Branky ze 7m hodů: 2 – 1.

Sestava: Vydra M., Schneider P., Wolf P. (3) - Schaffner D. (2), Skřídlo J. (2), Švébiš O., Menšík N. (3), Michálek D. (5), Možíš B. (7/2), Ostrožovič S., Šoustel J. (6), Kubis J. (1), Mužík D. (1), Vodička A. (4).

 

NEDĚLE 17.10.2021


St.dorost: Házená Velká Bystřice – Házená Hustopeče 31 : 31 (17 : 19)

V tomto zápase se nám moc nedařilo s týmem ze spodu tabulky jsem , převážně tahali za slabší konec. Spousta technických chyb, neproměnné šance, pomalý přechod do útoku nevýrazná obrana v první půlce to vše zapříčinilo konečný výsledek zápasu. Bylo velmi znát i chybějící bratři Pečínkovi , kteří patří k těm zkušenějším hráčům v týmu. Musím ocenit snahu Adama Albrechta , který podal velmi slušný výkon jako SS ,kterou normálně nehraje. Výkony se můžou zlepšit , ale všechno je to o tréninkové morálce.

Sestava: Lép J., Bábek A. - Čáp A., Žírovský V., Albrecht A., Janalík M., Horáček A., Dzieržava J., Juračka T., Janeček F., Nevrlý J., Růžička J, Palička J.

 

SOBOTA 23.10.2021

 

Mini starší: Turnaj v Hranicích na Moravě

V sobotu 23.10. jsme hráli další kolo turnajů, tentokrát v Hranicích na Moravě.Opět nás bylo dost a museli jsme vybírat. Hráli jsme v hale. Podpořiili nás někteří z rodičů, kteří přijeli.

Turnaje se zúčastnili: DAVID PETER, ŠTĚPÁN SLEPICA, MATES MULLER, KUBA SKOPAL, KUBA TLAČBABA, DAVID LERCH, LUKÁŠ VEČEŘA, LUKÁŠ MIKLÍK a JARDA KUCIÁN.

První poločas povinná osobka,druhý poločas zasunutá obrana-jako obvykle.Hra byla na pohodu,všichni se po malých krůčcích zlepšují,hlavně nováčci

Turnaje se zúčastnili celkem čtyři družstva: SOKOL PROSTĚJOV, HÁZENÁ UNIČOV, CEMENT HRANICE a HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE. Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.

Příští týden hrajeme v sobotu v Litovli.


St. žáci: Házená Velká Bystřice – Žeravice 15 : 21 (8 : 12)

V sobotu 24.10.2021 ve 13.30 nastoupili naši starší žáci na domácí palubovce k mistrovskému utkání s týmem SK Žeravice. 
Z důvodu nemoci trenéra P. Součka družstvo vedl trenér V. Matulík.
Od začátku utkání převzal soupeř taktovku nad zápasem. Našim hráčům se utkání nevydařilo. Špatná střelba, v obraně mnoho technických chyb a tři neproměněné sedmičky vedly k celkové prohře 15:21.

Další zápas čeká kluky v sobotu 30.10.2021 v Uničově. Věříme, že zde si spraví reputaci.

Sestava a branky: Janalík T., Šmíd R. (1), Petr M. /2), Hloušek M. (4), Chaloupka B. (4), Možíš Š., Cartelli M. (4), Tomek P., Maier A.

 

Muži: Házená Velká Bystřice – I.HK Dvůr Králové 34 : 19 (16 : 9)

Výkony jako na houpačce. I tak by se dalo možná popsat působení našich hráčů během posledních 2 utkání. Minulé utkání proti Hustopečím se kluci trápili se všemi činnostmi a dneska to šlo všechno v podstatě samo. Od samotného začátku se dařilo v obraně, kterou podporoval dobrým výkonem Michal Vydra, v útoku potvrzoval svoje kvality Honza „Čenzy“ Šoustal. Kaňkou utkání bylo bezesporu přímé vyloučení Davida Michálka ve 13.minutě, ale když se nedaří jednomu Davidovi, pomůže druhý, což Schaffi určitě potvrdil. Určitě nešlo přehlédnout výkon Bobo Možíše, jenž 7 přesnými zásahy ze sedmimetrového hodu rozvlnil síť soupeřovi brány, celkem to bylo krásných 11 gólů. Věřme, že ve zlepšeném výkonu budeme nadále pokračovat i v dalším utkání ve Vsetíně, kde hrajeme již tuto neděli od 13h,

Rozhodčí: Bečička - Horák. Vyloučení: 3 – 5. Branky ze 7m hodů: 7 – 2.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P. 2, Schaffner D. 6, Skřídlo J., Švébiš O. 1, Buršík T., Michálek D. 2, Možíš B. 11/7, Ostrožovič S., Menšík N. 3, Šoustal J. 7, Kubis J. 1, Mužík D., Vodička 1.

 

 

NEDĚLE 24.10.2021

 

Mini mladší:: Turnaj v Olomouci (na Zoře)

Protáhnou, rozcvička........... a hurá na to. Házenkářskou neděli jsme si tentokrát užili v Olomouci. Zasoupeřili jsme si proti domácím DHK_Olomouc a SK_Žeravice.
Celý turnaj se odehrál ve velice pěkném tempu což bylo vidět na kapkách potu u naších minihazenkařů.

Dnes si zahráli: Linda, Lilča, Kuba, Šimon, David, Maty, Tomáš, Jonáš, Tonda a na lavičce nám držel tlapky náš Méďa. 

Nebudem ale dlouho lelkovat a už zítra na tréninku budeme pilovat a zlepšovat jednotlivé činnosti, kde máme mezery a příští neděli Vám to zase předvedeme na domácím turnaji ve sportovní hale na Letné.


 


Ml.žačky A: SK Žeravice/V. Bystřice „A“ – Litovel 8 : 33 (4 : 19)

Sestava a branky: Zavadilová D. (1), Buriánková V. (2), Fantová A., Trubačová B., Cupalová E. (1), Zichová J., Šindlerová P., Zichová K. (4), Brázdová N., Jurášková B.

 

Ml.žačky B: SK Žeravice/V. Bystřice „B“ – Horka n. M. 3 : 30 (3 : 14)

Sestava a branky: Košťálková S., Zavadilová D. (1), Beinlová N., Ďásková V., Fantová A., Vážanová E., Cupalová E., Zichová J. (2), Jurášková B., Sobotková K.

 

St.žačky: SK Žeravice/V. Bystřice – Hranice 25 : 10 (13 : 6)

V dalším kole narazily holky na mladý tým Hranic, který zatím získal v soutěži jen 2 body. Pod dojmem toho děvčata přistoupila k tomuto utkání. Ve druhé půli přece jen byly u některých hráček vidět náznaky zlepšení, ale celkově to nebylo ono. Tento zápas ani nebudu detailně hodnotit a budeme věřit, jak říká přísloví, že s jídlem roste chuť.

Sestava a branky: Zichová K., Urbanová A. (9), Laufová N. (1), Vážanová A. (5), Kubíčková A., Daňková A. (3), Krutilová T. A. (3), Ročáková E. (4), Šmejkalová J., Marešová E.


 

Ženy: Házená Velká Bystřice – HK Hodonín II 25 : 39 (12 : 16)

Sestava a branky: Mikulášková V., Zemanová R., Zachová E., Kolčavová N. (2), Jiroušová P. (3), Vaňková B., Kopecká S. (1), Konůpková K. (3), Kleislová K. (1), Vítková K. (4), Štenclová M., Poláchová E., Hymrová D. (11/3), Dostálová S.

 


 

Mladší žáci: Turnaj o Pohár ředitele Škoda JS a.s. v Plzni

V termínu od 22.10 do 24.10.2021 jsme se zúčastnili turnaje o Pohár ředitele Škoda JS a.s. v Plzni.
S hráči jsme vyrazili po jedenácté hod vlakem do Plzně. Na cestě jsme nabrali značné zpoždění a na místo dorazili tak akorát na první zápas s Duklou Praha 4. Byla na hráčích znát únava z cesty. Špatný pohyb, statické řešení herních situací. Nicméně zápas kluci vybojovali a vyhráli 13:10. Spát se šlo brzy, protože hned ráno v 8:30 hod nás čekalo utkání s Hostivicemi. Byl to ne
smírně vyrovnaný zápas. Skóre se přetahovalo ze strany na stranu. Remíza 15:15 byla spravedlivá. Přesto vyrovnávací branka necelých 10 vteřin před koncem zamrzela. Poté nás čekalo utkání s Duklou Praha 6, který byl opět velmi vyrovnaný. Konečná výhra 15:13 byla velmi vybojovaná a hráči si sáhli na dno svých sil. Další utkání se Slavia Plzeň, také nebylo jednoduché, přesto zde bych si troufl tvrdit, že jsme byli jednoznačně lepším týmem. Výhra 19:16. Poslední sobotní utkání jsme odehráli s Libereckým krajem. Zde se již projevila velká únava hráčů. Prohráli jsme o gól 13:14., přestože jsme měli několik vyložených šancí a neproměnili jsme tři sedmičky.

Dle propočtů jsme věděli, že v neděli nás čeká utkání o umístění na druhé a třetí pozici. Nepředpokládali jsme, že dosud suverénní Hostivice by mohli nedělní utkání prohrát s Duklou 4. Ale stalo se a my šli do zápasu s Talentem Plzeň s vědomím, že pokud vyhrajeme, bude to první místo. Hráčům jsme nic neříkali, ale sami si to spočítali. A to jim v prvním poločase svazovalo nohy a ruce. Soustředili se na výsledek a na čas, a proto nepředváděli své schopnosti. Poločas skončil 10:10. O přestávce jsme si vysvětlili, že takhle by to nešlo. Začali bránit tak, jak umí a v útoky si konečně dovolili dle svých schopností. Konečná výhra 18:12 a vítězství v celém turnaji. 

Závěrem bych hráčům moc rád pogratuloval. Celý turnaj nejen na hřišti, ale i mimo něj byli jako jeden celek. Jedna velká parta. Musíme vyzdvihnout výkony gólmana Kryštofa Potůčka, který po celý turnaj předváděl neskutečné zákroky a tým v důležitých chvílích podržel. Taktéž výkony Radima Koreczkého, Michala Peče a Vojty Urbana, kteří odehráli každou minutu turnaje a byli leadři týmu. Taktéž nám ukázalo, že i v řadách mladších hráčů se objevují talenti a to Dominik Skopal, Denis Miklík, Tonda Šmalec. Ale aby to nevyznělo špatně, všichni odehráli výborné zápasy.

Styl hry, který předváděli soupeři byl jiný, než na co jsme zvyklí z naší soutěže. Agresivní obrana, tvrdší hra. Za trenéry, nám turnaj ukázal, jak se hráči stále posouvají dopředu. 

Ještě jednou hráčům gratuluji.

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

30.10.

venku

mini st.

12:00

Turnaj v Litovli

starší žáci

12:30

v Uničově

mladší žáci

14:15

v Hranicích

starší dorost

18:00

ve Vsetíně

ženy

18:00

v Žeravicích

31.10.

doma

mini mladší A

9:00

Turnaj ve Velké Bystřici

mini mladší B

9:00

Turnaj ve Velké Bystřici

31.10.

venku

muži

13:00

ve Vsetíně

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

30.10.

venku

starší žačky

13:30

v Oseku n. B.

31.10.

venku

mladší žačky B

15:30

v Kostelci n. H. proti Centrumu Haná "B"

mladší žačky A

16:45

v Kostelci n. H. proti Centrumu Haná "A"


 


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook