Zpravodaj č. 9/2021

SOBOTA 23.10.2021

 

St. žáci: Házená Velká Bystřice – Žeravice                                     15 : 21 (8 : 12)

V sobotu 24.10.2021 ve 13.30 nastoupili naši starší žáci na domácí palubovce k mistrovskému utkání s týmem SK Žeravice.
Z důvodu nemoci trenéra P. Součka družstvo vedl trenér V. Matulík. Od začátku utkání převzal soupeř taktovku nad zápasem. Našim hráčům se utkání nevydařilo. Špatná střelba, v obraně mnoho technických chyb a tři neproměněné sedmičky vedly k celkové prohře 15:21.

Další zápas čeká kluky v sobotu 30.10.2021 v Uničově. Věříme, že zde si hráči spraví reputaci.

Sestava a branky: Janalík T., Šmíd R. (1), Petr M. /2), Hloušek M. (4), Chaloupka B. (4), Možíš Š., Cartelli M. (4), Tomek P., Maier A.

 

SOBOTA 30.10.2021

 

Mini starší: Turnaj v Litovli

V sobotu 30.10. jsme hráli další turnaj bez počítání skóre, tentokrát v Litovli. Byly prázdniny a některé trápilo nachlazení, takže jsme s bídou poskládali 7 dětí. Někteří z nich hráli vůbec poprvé házenou.

Turnaje se zúčastnili: KRISTIÁN A ŠTĚPÁN KOUKALOVI, KUBA SKOPAL, KUBA TLAČBABA, VERČA VEČEŘOVÁ, LUKÁŠ MIKLÍK A JARDA KUCIÁN.

První poločas povinná osobka, druhý poločas zasunutá obrana, jako obvykle. Hráči se nejprve hledali, postupně se zlepšovali a sehrávali. Bylo dobré, že se zúčastnili většinou ti méně zkušení. Ve spolupráci s těmi šikovnějšími se opět herně posunuli dopředu.
Turnaje se zúčastnili celkem čtyři družstva a to HORKA N. M., HÁZENÁ UNIČOV, TATRAN LITOVEL a HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE. Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.

Během listopadu budou probíhat přáteláky, protože oficiálně sezona skončila.

 

St. žáci: Uničov – Házená Velká Bystřice                                       24 : 31 (16 : 14)

Na zápas odjelo pouze 5 starších žáků, doplněných o dva mladší žáky, kteří měli téměř nemožný úkol, stihnout svůj zápas v Hranicích. Vše klaplo jen díky vstřícnosti rodičů ml. žáků a především M. Cartelliho, který převoz absolvoval.
Navíc jsme neměli ani brankaře. Zápas v Uničově se podle toho vyvíjel a po dvou minutách jsme prohrávali 3:0. I nadále měl navrch nadšeně hrající soupeř. Ve 12. minutě už jsme prohrávali o 5 branek. Tento odstup si udržovali domácí téměř do konce prvního poločasu v jehož závěru jsme přešli na obranu 3:3 a snížili jsme na rozdíl dvou branek. Stejný systém jsme hráli i druhý poločas, aktivní obranou získávali míče a postupně překlopili skóre ve svůj prospěch. Mužem zápasu je tentokrát celá sedmička statečných, kteří na zápas odjeli. M. Petr za střeleckou potenci, Š. Urva za to že se ujal role brankáře, R. Koreczki za tvorbu hry, V. Urban za obranu i střelbu, R. Šmíd za to, že odehrál zápas na nezvyklém postu a byl ostrá spojka, A. Maier za střelbu z křídla, M. Cartelli za super práci na pivotu a mimo branky i vybojované sedmičky.

Hráči (branky): Š. Urva(br), M. Petr (9), V. Urban (5), R. Koreczki (5), R. Šmíd (4), M. Cartelli (4), A. Maier (4).

 

Ml. žáci: Hranice – Házená Velká Bystřice                                     8 : 27 (4 : 11)

V sobotu 30.10. mladší žáci odehráli další mistrovské utkání a to na palubovce Hranic. 

Nemám jinou možnost, než poděkovat všem hráčům, kteří byli přítomni. Bylo nás akorát šest do hry a brankář. A to ještě dva hráči, konkrétně Vojta Urban a Radim Koreczki, odehráli těsně před tímto utkáním zápas za starší žáky v Uničově, kde taktéž bylo jen šest hráčů do pole. V prvním poločase byla obrana z naší strany v pořádku. Hráči si plnili své úkoly a dopředu si pomáhali. Po poločase stav na tabuli 11:4 v náš prospěch.
Ve druhém poločase jsme začali bránit systémem 3:3. A byť jsme to hráli bez nácvičení v tréninku, kluci předvedli, že jsou velmi inteligentní a sehráli to skvěle. Směrem dopředu si dovolili a hýřili kreativitou. Konečná výhra 27:8. 

Závěrem, všem ještě jednou děkuji za účast a předvedený výkon. 

Sestava: Urban V.(4), Kurtiš J.(6), Koreczki R.(8), Skopal J.(1), Janda T.(1), Mader J., Miklík D.(7).

 

St. žačky: Sokol Osek n. B. – SK Žeravice/V. Bystřice                     8 : 54 (3 : 28)

K dalšímu mistrovskému utkání starších žaček jsme zajížděli do Žeravic, kde byly domácím družstvem Osek nad Bečvou. Vzhledem k termínu zápasu (v podzimních prázdninách) jsme kvůli menšímu počtu hráček chtěli dát příležitost i mladším žačkám. Bohužel i ony byly povětšinou na prázdninách, tak nabídku využila jen Vali Buriánková. Vzhledem k soupeři, který teprve začíná s házenou, se průběh utkání dal očekávat. Na utkání není moc co hodnotit. Snad jen to, že děvčata byla před zápasem upozorněna, aby nic nepodcenila a nepřizpůsobila se soupeři a to se holkám podařilo. Teď už máme před sebou určitě nejzajímavější zápas podzimní části sezóny. Chceme všechny pozvat na sobotu 6.11.2021 na 14:00 hod. do haly v Žeravicích, kde zabojujeme o první místo s DHK Zora Olomouc !!

Sestava: Marešová E., Buriánková V. (2), Urbanová A.(12), Jedenástíková A.(10), Daňková A.(6), Hrdinová E. Krutilová T. (6), Ročáková E.(8), Dobešová P.(10)

 

Ženy: SK Žeravice – Házená Velká Bystřice                                   22 : 28 (14 : 16)

Do Žeravic jsme jely s dobrou náladou a chtěly jsme jim oplatit letošní těsnou prohru. Celý zapas jsme měly velmi dobrou obranu, která byla klíčem k úspěchu. Předvedly jsme kvalitní a týmový výkon.
Pochvalu zaslouží především brankařka Lucka Mikulášková , která nás v bráně velmi podržela a předvedla kvalitní zákroky.Utkání nebylo vůbec snadné a bylo velmi emotivní i ze strany diváků, proto jsem velmi rada, že jsme v závěru utkání dokázaly dostat soupeře pod tlak a zápas dotáhly do vítězného konce.
Celkově se naše hra zlepšuje a věřím že budem podávat lepší a lepší výsledky.

Utkání v Žeravicích zhodnotila hráčka našeho družstva Dominika Hymrová:

Sestava: Mikulášková L., Zachová E., Dostálová V., Kolčavová N. (5), Durčáková N. (2), Jiroušová P. (3), Vaňková B., Kopecká S., Konůpková K., Kleislová K. (1), Vítková K. (2), Štenclová M. (2), Konečná S., Hymrová D. (13/3), Kalabisová M.

 

St.dorost.: Klub házené Vsetín – Házená V. Bystřice                     35 : 25 (20 : 14)

Zápas jsme si prohráli vlastní nebojovností, špatnou obranou a malým tlakem v útoku. Bohužel pokud se netrénuje lepší to nebude.

Sestava: Lép J., Čáp A. (5), Žarovský V., Albrecht A. (5/3), Horáček A. (4), Maier A., Juračka T. (8), Pečinka M., Nevrlý J., Palička J. (3)

 

NEDĚLE 31.10.2021


Muži: Klub házené Vsetín – Házená Velká Bystřice                        31 : 25 (16 : 14)

Po příjezdu do Vsetína jsme věděli, že nás tu bude čekat těžký zápas, který prověří naši současnou formu. Od začátku na nás domácí doslova vletěli a jen se potvrdila slova, že Vsetín hraje rychlou házenou. Kluci s domácími drželi krok po celou první půli, na jejímž konci se nám podařilo skóre otočit i na naši stranu. Hezký moment předvedl Michal Vydra gólem přes celé hřiště!

Na začátku druhého poločasu přišel z naší strany útlum, co se týče střelecké potence. To trvalo zhruba do 18-té minuty druhého poločasu, kdy jsme dávali teprve čtvrtou branku. V takovýchto zápasech mnohokrát rozhodují maličkosti a dovolit soupeři získat takový náskok pro nás bylo zničující. Na konci utkání kluci ještě stáhli rozdíl z osmi na čtyři branky, ale vyloučením jsme o další možnost bojovat o body definitivně přišli. Kluci zaslouží pochvalu za předvedenou hru v první půli, druhá půle byla ukazatelem, že poločasy pro nás bývají spíše na škodu. V dalším kole přivítáme za 14 dnů doma tým ambiciózního Zlína.

Rozhodčí: Horsák – Švidernoch. Vyloučení: 3 – 3. Branky ze 7m hodů: 0 – 0.

Sestava a branky: Vydra M. 1, Schneider P. – Schaffner D. 2, Mikušek D., Skřídlo J., Švébiš O. 1, Buršík T., Ostrožovič S. 1, Menšík N. 3, Dobeš J. 3, Šoustal J. 5, Kubis J. 3, Mužík D. 6.

 

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici

Závěrečný turnaj podzimní části soutěže jsme odehrálii na domácí půdě v hale na Letné. I dnes jsme byli ovlivněni absencí řady dětí, ale i tak našich statečných osm bojovníků "zamakalo" a zahráli pěkné zápasy. Na turnaj z důvodu veliké marodky nedojel tým TJ Horka n. M. a tak jsme se utkali s týmem TJ Sokol II Prostějov a závěrem si to rozdali mezi sebou. Soutěžemi jsme si zpestřili závěr turnaje a za bojovnost se odměnili sladkou výhrou.

Dnešní okleštěná sestava: Valča, Lilča, Kuba, Aďa, Maty, Tomaš, Jonaš a Jakub.

Teď už zase něco natrénujeme a vypilujeme a připravíme se na další přátelské turnaje.

 

Ml. žačky „A“: Sokol Centrum Haná „A“ – SK Žeravice/V. Bystřice „A“     32 : 15 (16 : 7)

Ml. žačky „B“: Sokol Centrum Haná „B“ – SK Žeravice/V. Bystřice „B“    28 : 3 (15 : 2)


Poslední říjnovou neděli jsme s družstvy Mladších žaček SK Žeravice/Velká Bystřice jely do nedalekého Kostelce na Hané poměřit síly proti družstvu Centrum Haná „B“ a „A“.

Jako první se utkaly družstva „B“ týmů. V osobní obraně nás soupeř okamžitě přehrál rychlými rozehrávkami, přesnějšími přihrávkami a hlavně celkově rychlosti a pohybem na hřišti. Holky ještě neumí využít toho, co se učí a trénují na tréninku, jejich přihrávky jsou většinou zbrklé a nepřesné, obrana nedůsledná a hlavně nám chybí rychlost na nohách a celková fyzička. Je vidět, jak po pár minutách již spíše tahají nohy na hřišti. Střelecky se při osobní obraně prosadila pouze Eliška a tak poločas skončil 14:2 ve prospěch soupeře.
Na shot outech nás potrápil soupeřův brankář, který většinu našich střel vychytal a tak i jeden bod za tuto disciplínu byl připočítán soupeři.
Dalších 20´ hry bylo opět v plné režii soupeře, jeho vysunutá obrana nám zpočátku dělala problémy, ale holky nakonec hru pochopily a dostaly se i do pěkných střeleckých šancí. Bohužel soupeřův brankář byl lepší.
Konečný výsledek hry 3:28.

Sestava a branky: Košťálková S., Zavadilová D. (1), Beinlová N., Sobotková K., Fantová A., Vážanová E., Cupalová E. (2), Zichová J., Jurášková B., Písková K.

Jako druhé se utkaly družstva „A“ týmů. Centrum Haná v současnosti ovládá první místo v tabulce, takže jsem věděli, že soupeř nebude jednoduchý. Oproti předchozí hře byla hra z naší strany rychlejší, holky se snažily najít si volný prostor a uvolnit se pro přihrávku. Kluci nám nic nedarovali a udržet si míč bylo těžké. Opět soupeře podržel brankář a jejich rychlý přechod do útoku jsme naší nedůslednou obranou nezvládli. Shot- outy vyšli lépe pro soupeře hlavně brankami za dva body a tak poločas skončil 16:7 ve prospěch soupeře.

Z druhého poločasu bych zmínila snad jen posledních 5 minut, kdy se holky konečně rozehrály, začalo se dařit při střelbě a hlavně přitvrdily obranu. Bohužel je to už pozdě, taková hra by měla být vidět od prvního písknutí. Konečný stav prohra 15:32

Sestava a branky: Šindlerová P., Zavadilová D. (1), Pisková K., Buriánková V. (2), Mácová L. (4), Fantová A. (1), Cupalová E., Hadačová B. (1), Zichová K. (6/2), Brázdová N.

Konečné výsledky vypadají hrůzně, ale většina děvčat se s velkou házenou teprve sehrávají. Víme jaká jsou naše slabá místa a věříme, že poctivým tréninkem vše vylepšíme.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

7.11.

doma

starší dorost

10:00

Holešov

mladší žáci

12:00

Žeravice

starší žáci

13:30

Hranice

ženy

15:30

Karviná

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

6.11.

doma

mladší žačky B

11:00

HBC Olomouc "B" *** hraje se v Žeravicích ***

mladší žačky A

12:30

HBC Olomouc "A" *** hraje se v Žeravicích ***

starší žačky

14:00

Zora Olomouc "A" *** hraje se v Žeravicích ***

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook