Zpravodaj č. 10/2021

SOBOTA 7.11.2021

 

St. žačky: Žeravice/Velká Bystřice – Zora Olomouc                    21 : 29 (8 : 12)

Tak jsme se konečně dočkali očekávaného derby, kdy výsledek rozhodl o vítězi podzimní části soutěže. Celý týden jsme se chtěli poctivě připravovat na toto utkání v domnění, že vítěz postoupí přímo do prestižní Žákovské ligy. Zároveň jsme se však na sociálních sítích dozvěděli, že svazem nominovaná už je Zora Olomouc. Takže se nám celá příprava rozpadla na motivaci demotivovaných holek. Přidala se nevhodně i karanténa některých děvčat, která tedy bez přípravy přišla až na zápas. A toto vše se bohužel projevilo na psychice většiny holek. Jejich přístup nebyl zdaleka stoprocentní a tím pádem jsme výhru Zoře velice usnadnili. Navíc Zora nic nepodcenila a přijela i s Adrianou Smetkovou, hráčkou základní sestavy mladších dorostenek, kde stabilně střílí značnou porci gólů Zory. Z našeho družstva musíme vyzdvihnout dvě hráčky: Aničku Urbanovou a Páju Dobešovou.  Bojovaly, střílely góly a hecovaly ostatní holky, ale nestačilo to na dobře hrající soupeře, kterému musíme pogratulovat k výkonu.
Teď již se budeme soustředit na kvalifikační turnaj do žákovské ligy. Bude se hrát v Žeravicích 20.11.2021. Soupeři
budou 1.SC Bohumín 98, TJ Astra Praha, HC PSG Zlín "B" a HK Hodonín.

 Přijďte nám fandit, ať se do Žákovské ligy úspěšně kvalifikujeme!!

Sestava: Marešová E., Urbanová A.(11), Hermanová A., Topalovič N.,  Vážanová A.(1),  Jedenástíková A.(2), Kubíčková A., Daňková A.(2), Hrdinová E., Krutilová T. (3), Ročáková E., Dobešová P.(2)

 

 

Ml. žačky „A“: Žeravice/V. Bystřice „A“ – HBC Olomouc „A“           20 : 16 (8 : 13)

V sobotu 6.11 jsme na domácí palubovce přivítali družstvo HBC Olomouc „A“. Dohrávalo se druhé kolo soutěží, které jsme bohužel díky marodce družstva museli přeložit. 
V osobní obraně holky konečně začaly využívat věcí, které s nimi trénujeme, a hra podle toho vypadala. Aktivní přistoupení k hráči, dobrá obrana, jen střelecky se nám moc nedařilo, spousta neproměněných šancí na šestce. I tak jsme se držely o pár branek od soupeře a nenechaly si ho moc odskočit.
Shot-outy nám o branku utekly, takže konečný výsledek po prvním poločasu byl 8:13 pro soupeře.
Druhý poločas holky začaly aktivním útokem, kdy dobrou spoluprací středu a spojky nasázely hned v úvodu tři branky. V sedmé minutě jsme soupeře dorovnaly a pak to bylo jako o přetahované, ale jak to u nás bývá zvykem, holky hrají naplno poslední 5minutovku. Obrana začala fungovat naplno, pěkně zdvojovaly, Bára si pokryla pivota a Lucce se dařilo získat míč a rychlým útokem jsme odskočily o dvě branky. Na holkách byla vidět bojovnost a chuť zvítězit, což se za pořádné fanouškovské podpory podařilo. Konečný výsledek výhra 20:16.
Byla to úplně jiná hra, než jsme vídali před tím, bojovnost, síla, chuť do hry a vzájemná podpora. Tímto bychom chtěly holkám moc poděkovat a věříme, že takto to už půjde dál.
elké poděkování patří i rodičům, kteří vytvořili skvělou domácí atmosféru.

Sestava: Brázdová N (br), Šindlerová P., Sobotková K., Mácová L.(7), Fantová A.,Trubačová B., Cupalová E.(1), Hadačová B.(5), Zichová K.(7), Pisková K., Jurášková B.

 

 

Ml. žačky „B“: Žeravice/V. Bystřice „B“ – HBC Olomouc „B“            12 : 19 (6 : 9)

V závěrečném utkání podzimní části ligy OLK jsme v odloženém druhém kole hostili HBC Olomouc „B“. V prvním poločase holky zlepšeným výkonem oproti minulým zápasům s kluky držely krok. Shotouty zvládly vízězně. I v druhém poločase byl vidět zlepšující se přehled na hřišti a snaha předvést pohledné kombinace. Výsledkem je 12 vstřelených branek a i přes porážku je pochvala pro celé družstvo zasloužená.

Sestava: Navrátilová J. (br.), Jurášková B. (1), Beinová N., Pisková K., Žádníková E., Cupalová E. (8), Fantová A. (2), Zichová J. (1), Sobotková K.

 

 

 

NEDĚLE 8.11.2021

 

Starší dorost: Házená Velká Bystřice – Holešov                    32 : 30 (18 : 15)

Hráči (branky): Lép J. (br), Novák L. (br.), Čmel A., Čáp A. (5), Žárovský V., Albrecht A., Janalík M., Horáček A. (6), Juračka T. (8), Janeček F., Dvořák H. (4/2), Pečinka M. (5/2), Nevrlý J. (4), Palička J.

 

Starší žáci: Házená Velká Bystřice – Hranice                         27 : 23 (13 : 7)

Po delší době v téměř kompletní sestavě, ale u některých s tréninkovými manky, posílení o dva mladší žáky, jsme od začátku hráli s chutí. Dobře fungovala obrana a za ní výborný Tom. Hráli jsme rychle dopředu i kombinace. Někdy mohla být střelba uvážlivější, ale vyvažovala to bojovnost a chuť do hry. Mužem zápasu by mohlo být více hráčů. Tom v bráně, Bolek za obranu i branky, po zranění opět dravý David a především celkově výborný Max. Ale bude to hráč s nejstabilnější formou Matteo, který má navíc narozeniny.

Hráči (branky): T. Janalík (br), B. Chaloupka (6/1), M. Cartelli (6/1), D. Čáp (5), M. Hloušek (3), R. Koreczki (3/1), T. Tomanec (2), R. Šmíd (1/1), A. Maier (1), Š. Urva.

 

 

Mladší žáci: Házená Velká Bystřice – Žeravice 39 : 6 (19 : 4)

Konečný výsledek 39:6 je vypovídající. Hráči vstoupili do utkání zodpovědně a drželi se pokynů trenérů, včetně toho, aby  s míč směřoval na všechny spoluhráče a aby se hrou bavili. A na hřišti to bylo znát. Velké množství hezkých akcí, protiútoků a úsměv na rtech. Ve druhém poločase jsme již praktikovali obranný systém 3:3 a za celých 20 min dostali jen dvě branky. Zahráli si opravdu všichni, včetně nováčka Alexe Hlouška. Nelze vyzdvihnout jednotlivce. Prostě týmová práce na kterou bylo radost se dívat.

Byl to náš poslední mistrovský zápas v tomto roce a pokud bychom měli zhodnotit vývoj podzimu, tak všichni odvedli velký kus  práce a vykročili správným směrem do budoucna. Jde na všech vidět velké zlepšení v pohybu, šikovnosti na míči, sebedůvěře a hlavně týmového myšlení. Ale samozřejmě je vždy na čem pracovat.

Hráči (branky): Porůček K. (1), Skopal J., Tomanec T. (7), Kurtiš J. (6), Koreczki R. (13), Janda T., Mader J. (1), Hloušek A. (4), Peč M. (2), Müller Š. (3), Flasar K. (2).

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – Sokol Karviná                          26 : 23 (14 : 14)

Karvinou jsme přivítaly s respektem, jelikož při utkání na jejich půdě s námi držela značné tempo. Jinak tomu nebylo ani v dnešním utkání, což potvrzuje i poločasový stav. Do šatny jsme odcházely s remízou v zádech. Chtěla bych vypíchnout skvělou obranu, troufám si říci, že jsem takovou ještě v utkání za Velkou Bystřici nezažila. Fyzicky to byl velmi těžký zápas. V útoku jsme měly mírné chyby co se týče neproměněných gólů. Brankařka Erika Zachová nás hezky podržela v mnoha situacích. Ke konci zápasu už jsme měly navrch a podařilo se nám soupeřkám uniknout o krásné 3 branky, což jsme si držely až do konce zápasu.

Hráčky (branky): Zachová E., Poláchová E. (1/1), Durčáková N., Jiroušová P. (1), Karpišová J., Kopecká S. (3), Konůpková K. (4/1), Vítková K. (12/4), Konečná S. (2), Dostálová S. (3).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

13.11.

doma

muži

17:30

Zlín

13.11.

venku

ženy

16:00

v Otrokovicích s Otrokovicemi "B"

14.11.

doma

starší dorost

10:30

Rožnov p. R.

14.11.

venku

starší žáci

8:30

v Kostrelci n. H. s Centrem Haná

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

13.11.

venku

starší žačky

10:30

v Olomouci se Zorou Olomouc "B"

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook