Zpravodaj č. 3/2021

15.1. – 16.1.2022

 

Mladší žáci: Přípravný turnaj ve Velké Bystřici


Na úvod nás čekal velmi nelehký soupeř, Centrum Haná .... tento zápas jsme nezvládli a prohráli 26:15 ..... nicméně první půle neodpovídala konečnému výsledku. Měli jsme spoustu šancí, které jsme neproměnili a na psychice hráčů byla znát frustrace, která vyústila ve zbytečném faulovani a řešení herních situací jinak, než je pro ně přirozené. Taktéž obranná činnost .... no ... kluci to umí lépe.

Druhý zápas s Kopřivnicí jsme vyhráli 23:14 ..... přesto opět spousta spálených vyložených šancí, ale obrana již fungovala o něco lépe.

Třetí zápas s Frýdkem-Mistkem výhra 23:17 .... přesto a opět spousta neproměněných šanci.

Čtvrtý a poslední sobotní zápas jsme odehráli s Duklou Praha, který jsme prohráli 17:23 .... opět spousta neproměněných šanci a z následných protiútoků obdržené branky.


V neděli nás čekal zápas se Zubří, který jsme vyhráli 18:7..... a opět nás trápila koncovka, přesto po celé utkání jsme byli jednoznačně dominantní tým. 

V zápase o umístění jsme se utkali s Kopřivnicí, kde za nás, za trenéry, jsme předvedli nejlepší výkon v obraně a v útoku opět neproměňování vytvořených šanci .... celkově třetí místo, v takto dobře obsazeném turnaji je úspěch. 

Nicméně potenciál hráčů je přesto ještě o stupínek výš. 

Na závěr chci podotknout, že místo dvou stálých brankářů (zranění, nemoc) se této nelehké role zhostil Štěpán Müller, který podával velmi dobré výkony. Na to, že v sobotu stal poprvé v bráně si vedl fantasticky a v zápase o umístění tým podržel a předvedl několik skvělých zakroku. Chtěl bych i vyzdvihnout nedělní výkon všech, kdy se hráči semkli a působili jako jeden tým. Pomáhali si, zaskakovali za sebe v obranné fázi a jejich výkon rostl každou minutou na hřišti. Musím pochválit Vojtu Urbana, který v neděli převzal roli leadera a tým strhl svým výkonem a to nejen do obrany, kde je bezkonkurenční, ale i do předu. Chtěl bych vyzdvihnout celý tým, za to jak po celou dobu fungoval a pracoval. Nám trenérům tento turnaj ukázal nedostatky, na kterých začneme ihned pracovat .... a to hlavně ve střelbě, kde se v tomto turnaji ukázalo, jako největší hendikep ......


Chtěl bych tímto poděkovat všem rodičům, kteří se podíleli na organizaci turnaje .... na časomíře a zapisování a i rodičům, kteří nás přišli podpořit......

 

SOBOTA 22.1.2022

 

Mladší žáci: Přípravný turnaj ve Velkém Meziříči


V sobotu 21.1.2021 jsme absolvovali turnaj ve Velkém Meziříčí.

Na úvod nás čekal soupeř z Polanky nad Odrou ..... výhra 9:3 a zahráli si všichni kluci. Zápas byl po dlouhé cestě trochu ospalý, ale v obranné fázi jsme si nevedli vůbec špatně.

Druhý zápas s Velkým Meziříčím byla velká bitva. Výhra 8:6. Ale trend neproměněných šanci, jako by pokračoval z minulého víkendu. V obranné fázi jsme hráli velmi precizně a Kuba podržel.

Třetí zápas ve skupině jsme odehrali s
Maloměřicemi Brno a nechali jsme větší část hrát hráče, kteří až tak do té doby nezasáhli. Výhra 9:3

V zápase o konečné umístění jsme narazili na soupeře z Újezdu u Brna ..... v tomto zápase dominovala naše obranná hra a týmova hra. Začali jsme aplikovat rychlý přechod do útoku a přes pár drobných nepřesnosti vycházela. Výhra 14:10 a čekání na finále.

V tom jsme se utkali s Centrumem Haná ... naordinovali jsme zataženou obranu (apelovali jsme na tvrdou hru, rychlý přístup a kompaktnost celé obrany), rychlý přechod do útoku a rychle náběhy do obrany soupeře. Přesto že jsme prohrávali i o tři branky, jsme utkání dotáhli ke konečné remíze 10:10 ..... Na shout outy jsme bohužel prohráli 3:2......

Tedy stříbrné medaile.

Celý tým podal skvělý výkon.

 

 

NEDĚLE 23.1.2022


Starší žáciadší žáci: Přípravné zápasy v Litovli

V sobotu 22.1.2022 jsme z Litovle dostali nabídku zahrát si přátelské zápasy s domácí Litovlí a s družstvem Rokycan. Bylo to hodně narychlo, z důvodu neúčasti některých družstev na turnaji Žákovské ligy v Litovli. Naštěstí se povedlo dát dohromady 10 hráčů a v neděli v poledne odjet do Litovle.

První zápas: Velká Bystřice – Rokycany 22:22
Začátek nebyl z naší strany nejlepší a prohrávali jsme 0:3. Potom jsme zlepšili obranu a rozestřílel se Max Hloušek. Většinu zápasu jsme poté vedli o 2-4 branky. V závěru soupeř vytáhl aktivní obranu a díky naším nepřesnostem v přihrávkách, dokázal srovnat. Nejvíce se dařilo na pivotu Matteovi Cartellimu, kterého kluci a především Korek výborně využívali. Na Tomovi v brance byl zpočátku vidět delší herní výpadek po zranění, což se ale postupně lepšilo.

Druhý zápas - Velká Bystřice - Litovel 23:19
Domácí nechali odpočívat nejvytíženější hráče Žákovské ligy. I v tomto zápase nám utekl začátek na 0:2. Kluci poté postupně získali mírnou převahu, kterou udrželi do konce, přestože hráli druhý zápas za sebou. V tomto zápase skórovalo 8 hráčů.
Díky oběma vyrovnaným zápasům příprava maximálně splnila svůj účel. Vyzkoušeli jsme nacvičené kombinace a prostřídalo se všech 1O hráčů. Kluci hráli v tempu a s velkou chutí. Nejlepším střelcem byl Matteo Cartelli, potěšila střelba zdálky Maxe Hlouška, obrana Bolka Chaloupky a příjemným překvapením byl výkon v obraně i útoku Matyáše Petra. Největší pochvalu zaslouží Radim Korek Koreczki, který celý předešlý den strávil na turnaji mladších žáků a přesto neúnavně na střední spojce dirigoval hru a zásoboval všechny spoluhráče hezkými přihrávkami. K tomu také odvedl velkou práci v obraně.
Poděkování míří do Litovle, za možnost si tyto zápasy zahrát a opět se posunout o kousek dál.


Hráči (branky): T. Janalík ( br), M. Cartelli (16), M. Hloušek (11), B. Chaloupka (7), M. Petr (4), R. Šmíd (3), R. Koreczki (2), Š. Možíš (1), P. Tomek (1), Š. Urva.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 14/2024

Plakát na 4. - 5.5.2024

Facebook