Zpravodaj č. 4/2022

SOBOTA 22.1.2022


Mladší mini: Přípravný turnaj ve Velké Bystřici

V sobotu 22.1.2022 oddíl házené Velké Bystřice uspořádal turnaj za účasti čtyř družstev, jak v kategorii mini mladší, tak v kategorii mini starší. Turnaj se hrál v házenkářské hale Na Letné. Bez počítání skóre. Byl to první turnaj v roce 2022. Jak v mladší kategorii, tak ve starší kategorii startovala družstva TATRANU LITOVEL, SOKOLA II PROSTĚJOV, DHK ZORY OLOMOUC a domácí HÁZENÉ VELKÁ BYSTŘICE. Všechny zápasy pískali bývalí hráči a nyní treneři oddílu Házená Velká Bystřice. Turnaj začínal v 9.30h a končil vyhlášením a předáním medailí ve 12.40h.

Jelikož se hrálo bez počítání skóre, všichi hráči a hráčky hráli uvolněně bez stresu z neproměněné branky nebo špatné obrany. Hrálo se 2x10minut s 5 minutovou přestávkou v poločase a mezi záasy. Jeden poločas osobní obrana, druhý dle domluvy osobka nebo zónová obrana. Turnaj proběhl bez zranění a komplikací.


Mladší žačky: Přípravný turnaj v Ivančicích

V pátek 21.1.2022 jsme se zúčastnili turnaje mladší žaček v Ivančicích.

Na turnaj jsme odjížděli s cílem o předvedení týmového výkonu a to se nám povedlo . Přeneseni tréninkových situaci do všech zápasů. Obrana byla skvělá a bylo vidět, že jsme se jí na trénincích hodně věnovali. Ve dvou zápasech se štěstíčko bohužel přiklonilo na misku vah soupeřkám. Nedokázaly jsme proměňovat všechny šance. Přesto všechno jsme se umístily na celkovém osmém místě z deseti družstev. Můžu říct, že holky podaly výkony až na hranici svých možností, bojovaly a nedaly nikomu nic zadarmo. Závěrem musím poděkovat i za skvělou práci co se organizace týče našim trenérkám a za úžasnou i usměvavou náladu po celý víkendový turnaj . Turnaj byl skvěle zvládnutý i ze strany pořadatelské služby a rozhodčí byli skvělí. Uvádí ve svém hodnocení Mirek Brázda, jež doplnil trenérky Katku Bajerovou a Andreu Horáčkovou.


Hodnocení trenérů doplňuje hráčka Natálie Brázdová:

Řekla bych že turnaj byl super. Hrozně moc to tam žilo. Lidé na tribunách hodně fandili. Naši trenéři a i trenéři ostatních týmu na nás byli hodní. Bylo tam hodně super holek se kterými jsme se skamarádily, navzájem se v zápasech podporovaly. Nejhorší pocit byl, když jsme měly hrát proti sobě. Některé zápasy mohly dopadnout lépe, ale myslím si, že jsme ze sebe vydali všichni to nejlepší.

Výsledky:

  • SK Žeravice - Písek 7 : 10
  • SK Žeravice - Háje 8 : 15
  • SK Žeravice - Zlín 13 : 7
  • SK Žeravice - Strakonice 6 : 10
  • SK Žeravice - Kuřim 9 : 3
  • SK Žeravice - Veselí n. M. 7 : 18
  • SK Žeravice - Velké Meziříčí 5 : 6
  • SK Žeravice - Ivančice 8 : 11
  • SK Žeravice – Plzeň 3 : 14

 

Sestava a branky: brankářka Brázdová Nikola, hráčky Brázdová Natálie 15, Šindlerová Pavlína , Buriánková Valérie 7, Cupalová Eliška 3, Trubačová Barbora , Mácová Lucie 26, Hadačová Beáta 9, Zavadilová Dominika 2, Fantová Anna 1, Beinlová Nela 3.

 

 

 

SOBOTA 1.2.2022

 

Muži: Memoriál Jaroslava Pazdery 2022

 

Házená Velká Bystřice – SK Žeravice 38 : 29 (21 : 14)

První zápas jsme nastoupili proti družstvu z nedalekých Žeravic. Chvíli nám trvalo, než se naši kluci dostali do tempa, ale po vlažném začátku chlapi zařadili pomyslnou dvojku a soupeře přehráli celkem jednoznačně. V utkání zaměřeném především na útok kluci splnili až na pár neproměněných příležitostí snad vše co se od nich požadovalo.

 

Házená Velká Bystřice – Záhoráci Stupava/Malacky 28 : 25 (15 : 16)

Druhý zápas nás čekalo trochu jiné kafe. Slovenský tým Záhoráci složený ze družstev Stupavy a Malacek hrající nejvyšší slovenskou soutěž v prvním utkání ukázali, že jejich silnou stránkou je zejména rychlá dynamická hra. Tady jsme se zaměřili oproti prvnímu utkání zejména na obrannou činnost. Zápas byl od samotného počátku vyrovnaný a celou dobu se utkání tahalo o gól. Černou kaňkou byl v prvním poločase faul na Pavla Mancla.

Ve druhé půli to bylo do 50-té minuty vyrovnané utkání, které se podařilo překlopit na naši stranu díky výborné obraně podporované dobře chytajícím Bubou. 5 min před koncem došlo ke spornému momentu (neodpísknutá sedmička), následující útok jsme faulovali a dostali 2 minutový trest, soupeř si vzal time out, po jehož ukončení k utkání již nenastoupil s odůvodněním, že si nechtějí zranit hráče. Upřímně nevím, kdo měl více zraněných hráčů,
ale rozhodnutí soupeře respektujeme.

Shrnutí: Spokojenost s útočnou fází a pochvala za celkovou bojovnost a nasazení ve druhém zápase. Na obraně jsou pořád výpadky, které musíme vypilovat (zejména pokrytí útočného pivota a dohrání soupeřovi pasivní hry).

 

Ve čtvrtek 3.2.2022 nás místo tréninku čeká poslední přípravný domácí zápas s celkem druholigových Bohunic, který prověří jak jsme na jarní část I.ligy připraveni.

 

Turnaj jsme odehráli v této sestavě: Vydra M., Schneider P., – Schaffner D., Michálek D., Dobeš J., Mikušek D., Šoustal J., Mancl P., Švébiš O., Menšík N., Wolf P., Vodička A., Mužík D., Možíš B., Ostrožovič S.

 

Memoriál Jaroslava Pazdery 2022

Velká Bystřice

Žeravice

Záhoráci

Skóre

Body

Poř.

Velká Bystřice

 

38 : 29

28 : 25

66 : 54

4

1.

Žeravice

29 : 38

 

17 : 27

46 : 65

0

3.

Záhoráci

25 : 28

27 : 17

 

52 : 45

2

2.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

5.2.

doma

ml.dorost.

15:30

Telnice

muži

17:30

Chodov

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook