Zpravodaj č. 5/2022

SOBOTA 5.2.2022


Mini staršíi: „HANÁCKÉ POHÁR 2022“ v Kostelci na Hané

V sobotu 5.2.2022 se konal v Kostelci n. H. tradiční turnaj minházenkářů. Na tento turnaj jsme byli již od prosince přihlášení. Byl to první turnaj sezóny s počítáním skóre. Na turnaj bylo přihlášeno 16 družstev z Moravy, Čech a Slovenska.

Den před turnajem prosákly správy, že ze zdravotních důvodů se zřejmě nezúčastní tři klíčoví hráči Antonín Šmalec, David Peter a Pavel Slepica.Tyto zprávy se nám v sobotu ráno potvrdily a z devíti účastníků bylo šest, což je na exponovaný turnaj, kde se mělo hrát 7 zápasů za den hodně málo. Bohužel nemoc si nevybírá. Zkusil jsem ještě ráno oslovit některé zdravé hráče, kteří nejsou na lyžovačce, na prázdninách nebo na jiných aktivitách. Naše prosby vyslyšel Tobiáš Vojtko. Nakonec na turnaj odjelo sedm statečných se dvěma trenéry. V Kostelci nás čekalo 7 zápasů s dvěma střídajícími. Systém byl celkem složitý. Hrálo se 2x8minut ve čtyřech skupinách po čtyřech družstvech a pak složitým systémem dál o umístění.


Turnaje se zúčastniliKUBA TLAČBABA, ŠTĚPÁN VOJTKO, TOBIÁŠ VOJTKO, JENDA BALÁŽ, ADAM VRÁNKA,DAVID LERCH A MATYÁŠ MULLER.

Kluci byli po příjezdu nabuzení a to bylo dobře. Ve skupině nás čekal Tatran Litovel, Velké Meziříří B a Sokolnice. Zápas s Litovní jsme nezačali dobře. Soupeř zvolil zataženou obranu a my nevěděli, jak na ni. Jsme zvyklí na osobku. Postuně jsme prohrávaji až o 4 branky. Ve druhém poločase po poločasové poradě se začalo dařit, my našli recept na zataženou obranu. Nakonec jsme zvítězili po bojovném výkonu 13:12. Další soupeř bylo družstvo Velkého Meziříčí B. Ty jsme celkem s přehledem přehráli 17:11. Poslední zápas ve skupině jsme hráli se Sokolem Sokolnice. V konečném pořadí skončili bronzoví... Bylo vidět, že soupeř je o něco lepší. My zvolili méně náročnou obranu - zasunutou, ne osobku. Přece jen jsme viděli hrát soupeře a individuelně byli silovější. První poločas jsme se drželi, ale ve druhém poločase nás soupeř přehrál a my prohráli 11:18 a tím skončili ve skupině druzí. Následovala polední pauza a my šli na oběd do nedaleké jídelny. Odpolení zápas jsme hráli se Sokolem Praha-Vršovice. Byl to vyrovnaný a pohledný zápas, který jsme nakonec vyhráli 10:8. Za tuto výhru můžeme poděkovat našemu brankaři Tobimu Vojtkovi, který zamkl bránu a chytal i vyložené střely soupeře. V pořadí pátý zápas jsme v tomto systému opět potkali Sokolnici. Kluci už byli celkem unavení. Přece jen dva na střídání je málo a všichi ostatní měli na střídání minimálně 4-5 dětí. Přesto jsme nechtěli prohrát. Výhra by nás posunula do bojů o medaile a to byla výzva. Bohužel se nám zápas moc nepovedl a my prohráli 9:16. Další soupeř po téměř dvouhodinové pauze čekal v boji o 5.-8.místo domácí Kostelec. Opět vyrovnaný zápas, kdy soupeř měl více štěstí a sil a porazil nás 22:19. Kluci už byli fyzicky na dně a hned po tomto zápase jsme hráli s družstvem Hostěrádky (jižní morava) poslední zápas turnaje. Opět vyrovnaný zápas, kdy jsme v poločase vedli. Bohužel po našich chybách v obraně jsme prohráli 15:16 a skončili tak na pěkném 8.místě z 16 ti družstev.

Finále hráli Telnice s Náchodem. Telnice nakonec zvítězila. Byl to výborný turnaj, který naše kluky herně neuvěřitelně posunul dopředu. Přece jen treninky jim tolik nedají. Bylo vidět, jak kluci herně rostou od zápasu k zápasu a získávají sebedůvěru.Žádný zápas nevzdali i když prohrávali a fyzicky už nemohli - klobouk dolů. Poděkování patří i těm rodičům, kteří s námi jeli a podporovali nás.
12.-13.3 pořádáme u nás tradiční turnaj BOBO-cup. Bude to podobný turnaj. Už teď se všichni těšíme na pěknou hru v podání našich dětí......

 

 

 

St. dorost: „HAZENÁ V. Bystřicieby – Sokol Telnice 30 : 38 (12 : 22)

V sobotu jsme se na domácím hřišti utkali s vedoucím týmem soutěže s Telnicí. Začátek zápasu byl vyrovnaný a do 10-té minuty byl stav 5:5. V tuto dobu se nám začaly kupit technické chyby a přestala fungovat obrana. V útoku jsme nebyli schopni pořádně vytvářet tlak jeden na jednoho a z toho pramenila uspěchaná střelba a výsledek 12:22.
V druhém poločase se nám zlepšila bojovnost v obraně a kombinační hra v útoku. Druhý poločas skončil 16:16, takže byla vidět zlepšená hra. Tento zápas byl dohrávka z první poloviny sezóny a uvidíme, jak se nám bude dařit v druhé části. Věřím, že se naše výkony budou jen zlepšovat.


Sestava a branky: A. Bábek, L. Novák, A. Čáp(1), M. Janalík, A. Horáček(1), J. Nevrlý , T. Juračka(5), J. Palička(1), V. Žárovský, A. Albrecht(1), J. Džierdžava(5), H. Dvořák(4), M. Pečínka(2), V. Pečínka(4), F. Dvořák(3), V. Schaffner(3).

 

Muži: Házená Velká Bystřice – TJ JM Chodov 29 : 23 (14 : 14)

První zápas jara nás čekala dohrávka proti týmu pražského Chodova, která byla přesunuta z důvodu karantény většiny hráčů našeho družstva. Od začátku utkání byl zápas vyrovnaný ve všech směrech. Dobře chytající brankáři na obou stranách to jen potvrzovali. V prvním poločase jsme se trápili zejména v koncovce a tak se vedení přelévalo ze strany na stranu. Soupeři se ke konci poločas podařilo odskočit na vedení o 3 branky, šňůrou několika gólů jsme poločasové skóre dotáhli do remízového stavu 14:14.

Druhou polovinu zápasu kluci předvedli zlepšenou hru hlavně v obraně a pomalu začali přetáčet vývoj utkání na naši stranu. Celkově lze říci, že vyhrála spíše větší bojovnost a chuť po vítězství. Soupeř se předvedl pěknou rychlou házenou, která ještě bude zatápět nejednomu soupeři.

Příští kolo jedeme pro změnu do pražských Vršovic, kde hrajeme v sobotu 12.2. od 17:00. Doma jsme remizovali, takže můžeme očekávat vyrovnané utkání po celou dobu. Další domácí zápas pak hrajeme derby proti Litovli. Doufáme, že nás přijdete podpořit v co největším počtu, aby mělo Hanácké derby atmosféru jak se patří! Utkání se hraje 19.2. v 17:30 v hale na Letné.

Rozhodčí: Bečička - Horák. Vyloučení: 5 – 4. Branky ze 7m hodů: 6 – 5.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P., – Vodčka A., Wolf P. 1, Schaffner D., Šoustal J., Švébiš O. 1, Skřídlo J., Michálek D. 9/4, Možíš B. 1/1, Ostrožovič S., Menšík N. 6, Kubis J., Mancl P. 5/1, Mužík D. 6

 

NEDĚLE 6.2.2022

 

Mini mladší: „HANÁCKÉ POHÁR 2022“ v Kostelci na Hané

V neděli 6.2.2022 jsme přijeli do Kostelce na Hané zabojovat o "Hanácké pohár 2022".

V kategorii mini mladších se zúčastnilo celkem 12 týmu z celé České republiky a jeden tým ze Slovenska.

Výkony malých házenkářů, vypjatá utkání, boje o každý kousek hřiště, krásné házenkářské momenty a atmosféra, která by se dala místy porcovat. Náš tým sedmi bojovníků odehrál celkem sedm zápasů v jednom dni a celkem vyhrál 5 utkání 1 remizoval a 1 byl poražen. V rozlosování turnaje nám tato bilance vynesla krásné 5. místo.
 

V turnaji nás příkladně reprezentovali: Maty, Aďa T., Adam B., Honza, Jonáš, David a Tomáš.

 

Do ALL STAR TEAMU za nejužitečnější hráče, byl za náš tým vybrán Maty Kaczmarczyk. Velká gratulace za výbornou práci.

 

Teď hurá zase potrénovat, vypilovat slabá místa a HURÁ do dalších utkání a turnajů.

 

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

5.2.

venku

muži

17:00

ve Vršovicích

6.2.

doma

ženy

15:30

s Lesanou Zubří

venku

st.dorost

16:00

v Kuřimi

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook