Zpravodaj č. 24/2015

PÁTEK 11.9.2015:
 

Muži:  HKZ Vsetín - SK V. Bystřice             22 : 28 (11 : 14) - 2.kolo Českého poháru

Ve druhém kole poháru byl naším soupeřem tým Vsetína, se kterým se potkáme i v ligové 
sezóně. Zápas tedy sloužil i jako ověření připravenosti týmu před důležitým zápasem prvního kola proti Polance. Z důvodu rekonstrukce haly ve Vsetíně se hrálo v Zubří. Začátek zápasu 
patřil domácím, naši kluci se rozjížděli lehce pomaleji. Při stavu 7:4 ale nastal hlavní obrat, v 
18-té minutě jsme šli již do vedení, které si kluci udržovali během celého zápasu. Konec 
zápasu, kdy ji byl zřejmý rozdíl ve fyzické připravenosti, dohráli kluci s přehledem a navýšili i 
rozdíl ve skóre. Zasloužený postup do 3. kola poháru. Všichni věříme, že letos dojdeme co 
nejdál. 

 

SOBOTA 12.9.2015:


St.žáci:  SK V. Bystřice - Házená Uničov                                    39 : 19 (19 : 9)

V prvním zápase starších žáků v nové sezóně nás čekal soupeř z Uničova. Od začátku jsme se rozhodli hrát oslabení o dva hráče v poli a to jsme praktikovali celý zápas. Všichni hráči se střídali rovnoměrně, včetně naší nové posily Vojty Javorka. Výborně zachytali brankaři Vojta Zácha a Šudřa. Vojta dostal více prostoru, protože Šudřu čekalo druhý den utkání mladších dorostenců. Branku vstřelili všichni kromě Hynka Dvořáka, kterého jsme povolali z mladších žáků, aby sbíral zkušenosti. Všichni zápas odmakali a těžko se v takovém zápase hledají chyby. Štěpek s Pepou Dobešem si dovolili i pár parádiček pro diváky.

Hráči (branky): J. Šudřich (br), V. Zácha (br), Š. Souček (10), J. Dobeš (8), B. Možíš (6), V. Javorek (4), D. Schaffner (4), J. Vysloužil (3), A. Vodička (3), F. Buršík (1), H. Dvořák.


Ml.žáci "A":  SK V. Bystřice "A" - Cement Hranice                  32 : 25 (24 : 17)

První mistrák nové sezony naši kluci zvládli. Hranice byly nepříjemný soupeř. Měli tam hodně šikovného hráče, který už běžně hrává za starší žáky a dal téměř polovinu všech branek.
Hrálo se podle nových pravidel, které pro tuto sezonu stanovil krajský svaz. Prvních 10minut se hrála osobka, následovaly shot-auty, což jsou v podstatě brejky, kdy brankař hází běžícímu míč, který nesmí spadnout a ten pak bez možnosti driblinku střílí. Nakonec se hrála klasická házená bez možnosti osobky 20 minut. Bohužel v osobce jsme propadli a prohráli ji 5:10. Chyběl nám pohyb a soupeř byl rychlejší. Chuť jsme si spravili v shot-autech, které jsme zvládli na výbornou - ze 12 nájezdů jsme proměnili 10 a když k tomu přičteme, že branka se počítá za dvě, tak jsme byli rázem ve vedení, protože soupeři míče trochu padaly.
Do poslední disciplíny - klasické házené jsme vstupovali s náskokem, který jsme si udrželi až do závěrečného hvizdu. Kluci se snažili, bojovali - i když občas se něco nepovedlo. Patří jim za bojovnost pochvala. Teď už víme, že musíme zapracovat na osobce. To znamená na rychlém pohybu a přehledu při přihrávkách. Větší dravosti v osobních soubojích a i v obraně.

Sestava: Rosťa Černý, Mates Pečínka(4), Vojta Haderka(2), Vojta Pečínka(3), Hynek Dvořák(4), Kuba Šťastný(2), Kuba Dzieržava(2), Adam Katinger(4), Vilda Zedník(2), Tom Juračka(2), David Soška(3), Martin Stryk(4)

 

NEDĚLE 13.9.2015:


Ženy:  SK V. Bystřice - Sokol Karviná       25 : 24 (11 : 13) - 1.kolo Českého poháru

V prvním domácím zápase 1. Kola Českého poháru jsme narazili na tým Karviné. S tímto týmem to nebyl náš první zápas a tak holky věděli, že nám nedají nic zadarmo. Soupeř byl technicky i rychlostně vyspělý a díky tomu byla hra velmi vyrovnaná. Jako první jsme vstřelily  branku, ale poté jsme většinu času prohrávali o dvě až tři branky. Bylo to hodně zapříčiněné neproměňováním šancí. V druhé polovině druhého poločasu jsme se konečně ujali vedeni a role se obrátila a my začali vést o jednu až dvě branky. Bohužel častá vyloučení nám nedovolila se trhnout na větší brankový rozdíl. Musíme pochválit holky za bojovnost v obraně a za obětavý konec, kdy se rvali o každý míč. Na co si musíme dát pozor je spousta vyloučení a hlavně v závěru zápasu si to nesmíme dovolit a zlepšit střelbu z dálky. Další zápas odjíždíme na zápas s Karvinou a věříme, že se holky poperou o vítězné body.

Sestava: Kolčavová H.(br.),Steigerová J.(br.), Kobylíková J.(1), Poznarová P.(4), Jiroušová P., Fabíková M.(10), Vítková K.(2), Macharáčková J., Koppová M.(2), Begalová A.(3), Zívalová E.(2), Zemanová R., Hlaváčková K.(1)



Ml.dorost "B":  Sokol Újezd u Brna - SK V. Bystřice "B"            22 : 55 (8 : 27)

Byl to náš první zápas v kategorii mladšího dorostu. Odcestovali jsme v počtu 12-ti hráčů, z toho věkově byli jen čtyři hráči dorostenci. Zbytek družstva tvořili starší žáci, z nichž pět byl ročník 2002 (ještě loni mladší žáci), včetně nejmenšího mladšího dorostence na světě, Bohouška. Do osmé minuty a stavu 4:4 se rozkoukávali. Pak přeřadili na vyšší rychlost a ve čtrnácté minutě vedli 10:4. Skóre dále narůstalo a kluci nepolevovali. Celý tým zaslouží velkou pochvalu. Šudřa si chvíli zvykal na vyšší kategorii, ale potom už družstvo držel pěknými zákroky. Schaffi po tradičně ospalém začátku zabral a nastřílel pět branek včetně dvou sedmiček, které si sám vybojoval. Hodně platná byla naše křídla – Hantr, Fouky (velké zlepšení) a především Tony, který se parádně uvolňoval a k tomu tradičně důrazně bránil. V závěru zápasu vstřelil hezké branky i bojovník Puchýř. Maximum odvedl i Fífa, který stále (stejně jako Tony) bojuje s bolavými koleny. Hezké individuální průniky předvedl Bobo, hodně branek z trháků nastříleli Pepa Dobeš a Štěpek, který měl vysokou úspěšnost i při střelách z dálky. Macek se tentokrát rozjel hned od začátku a tvrdě bránil i střílel branky. Příjemným překvapením byl výkon Burši na pivotu. Dost toho schytal v obraně, sám také hodně soupeřům rozdal. K tomu nastřílel spoustu branek a neúnavně běhal.

Hráči (branky): J. Šudřich (br), Š. Souček (12), J. Dobeš (11), T. Buršík (7), A. Vodička (5), D. Schaffner (5), T. Maceášik (5), T. Foukal (3), B. Možíš (3), J. Hartl (2), J. Vysloužil (2), F. Buršík

 

SOBOTA 19.9.2015:


Ml.žáci "A":  STM Olomouc "A" - SK V. Bystřice "A"              26 : 28 (13 : 16)

V sobotu odpoledne jsme hráli již druhý mistrovský zápas této sezóny. Tentokrát na horké půdě STM v Olomouci. Hrálo se, jako vždy v hale Zory. Kluci byli zdravě nabuzeni a prvních 8 minut osobky jsme vedli 5:0. Po tajmu, který si soupeř vzal se skóre vyrovnalo a po 10-ti minutách hry byl konečný výsledek 8:8. Následovaly schot-auty, na které jsme si věřili. Ale bohužel pěkně hozené míče klukům několikrát vypadly. Naštěstí i soupeři padaly míče, takže po dvou disciplínách jsme vedli 13:16. Následovala klasická házená. Hra byla vyrovnaná a my si pořád udržovali těsné vedení, které kluci bojovným výkonem dotáhli do vítězství 26:28. Klobouk dolů před bojovností všech. Nejvíce je potřeba pochválit brankaře Vildu Zedníka, který svými famózními výkony připravoval soupeři krušné chvíle. 

Naši hráli v kompletní sestavě: Jistota v bráně V. Zedník(2), v poli Rosťa Černý(4), Mates Pečínka(3), Vojta Haderka(5), Vojta Pečínka, Míša Rella, Hynek Dvořák(1), Adam Horáček, Kuba Šťastný(1), Kuba Dzieržava(5), Adam Katinger(4), Tom Juračka(2) a David Soška(1).


Ml.žáci "B":  STM Olomouc "B" - SK V. Bystřice "B"                   14 : 13 (6 : 4)

Dne  19. 9. 2015 jsme odjeli na Zoru odehrát naše první mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2015/2016. Naším soupeřem byl tým STM Olomouc „B“´.

Sestava: Kuba Salašnyj, Štěpán Slepica, Adam Horáček, Tomáš Juračka, Vojtěch Pečínka, Jan Grygar, Martin Stryk, Vojtěch Schaffner., Petr Matulík, Pavel Matulík, Eva Horáčková, Šárka Himrová, Štěpán Dvořák, Peter Blaha.

Do zápasu jsme šli s odhodláním uhrát dobrý výsledek. Byl to velmi vyrovnaný zápas, kde soupeř nastoupil s šesti hráči do pole, ale s velkou pomocí týmu „A“´. V zápase se projevovala nezkušenost našich mladých (bývalých MINIKŮ), protože jsme umožnili soupeři zahrávat 11 sedmiček, ale ten toho nevyužil, protože jim to lapl Kuba anebo to hodili vedl, takže využili pouze jednu. I tak byla hra na obou stranách celkem strhující a vyrovnaná, kde se nám párkrát podařilo rychle rozehrát do trháku, z kterých padali góly. Bylo to díky pomoci hráčů týmu „A“, za které bychom chtěli poděkovat, protože jejich zkušenostmi se zvedal výkon i našich hráčů. Pro některé, jako Vojta Schaffner, Peťa Matulík, Paja Matulík, Evča Horáčková, Šárka Himrová, Štěpa Dvořák to bylo úplně první utkání v šestkové házené, proto je chválíme za jejich výkon, jak v útoku, tak hlavně v obraně, kde si počínali někteří velmi dobře. Samozřejmě je potřeba zapracovat na jejich rychlosti, jak do pohybu, tak do rychlosti přemýšlení co s balónem ve hře, ale to určitě přijde s dalšími zápasy.


St.žáci:  STM Olomouc 2001 - SK V. Bystřice                         27 : 42 (16 : 23)

Začátek zápasu byl z naší strany hodně vlažný, především v obraně a do deváté minuty byl stav vyrovnaný. Potom už se kluci utrhli a v patnácté minutě vedli o osm branek. Ve druhém poločase hrála hlavní roli lepší fyzička našich hráčů, byť jsme celý zápas odehráli pouze s jedním hráčem na střídání. Protože jsme ale obdrželi sedm dvouminutových trestů, střídat se moc nedalo. O branky se podělili všichni hráči. Tradičními paliči byli Štěpek s Pepou, k nim se přidal Vojta Javorek. Svým výkonem velmi potěšil Schaffi, hezké branky dal Puchýř na pivotu. Fífa bojoval jako lev, ale v koncovce mu chybí poslední dva rychlé kroky, díky čemuž je zbytečně faulován. Tony nebyl ve své kůži a byť se snažil, často přes něj přecházel výborně hrající Dan Němec na křídle. Několik branek z tohoto prostoru šlo ale i na vrub jinak parádně chytajícího Šudři.

Hráči (branky): J. Šudřich (br), Š. Souček (11), J. Dobeš (10), V. Javorek (8), D. Schaffner (6), A. Vodička (3),  J. Vysloužil (2), F. Buršík (2).


St.dorost:  SK V. Bystřice - SHK Polanka                                 22 : 32 (10 : 14)

U prvního mistrovského utkání letošní sezóny jsme přivítali soupeře z Polanky. V poskládané sestavě a s novými tvářemi v týmu jsme se soupeřem dlouho drželi krok a snažili se nenechat ho gólově utéct. Bohužel se nám úplně vytratilo potřebné štěstí hlavně v koncové fázi, kdy jsme nedali neuvěřitelné množství těžce vypracovaných šancí, naopak na druhé straně soupeř proměnil téměř vše. To vše dohromady zapříčinilo konečný výsledek 32:21 ve prospěch soupeře.
Utkání nám ukázalo naše mezery, ale zároveň prokázalo velkou snahu kluků na sobě pracovat.

Hráči (branky): Schneider P.(br.), Routner J.(br.), Hartl J., Buršík T., Samiec S.(2), Tkadleček D.(6), Michálik J., Svobodník J., Sečka J., Spurný T.(3), Prošvic T.(4), Kubeša L.(6), Maceášik T.(1).


Muži:  SK V. Bystřice - SHK Polanka                                          27 : 19 (14 : 9)

Ostrý start do nove sezóny proti týmu Polanky, kteří se rovněž netají ambicemi postoupit do 1.ligy, zvládli naši borci výborně. První 2 góly zápasu vstřelil ještě náš soupeř, ale to již kluci zabrali a díky neprostupné obraně i proměňováním šancí bylo po 15-ti minutách příznivé skóre 8:3. Další průběh zápasu naši kluci poměrně s přehledem kontrolovali, ve druhém poločase ještě skóre navýšili. Podle předvedeného výkonu věříme, že tým je pro novou sezónu připravený hrát a vybojovat postup. Díky všem klukům. A díky i všem fanouškům a divákům, kteří solidně zaplnili halu a vytvořili pozitivní domácí prostředí.

 

NEDĚLE 20.9.2015:

 

Ml.dorost "A": SK V. Bystřice "A" - HK Město Lovosice         42 : 23 (19 : 13)

V našem premiérovém utkání v první lize jsme na domácí půdě přivítali celek z Lovosic. Prvních deset minut zápasu jsme se vzájemně oťukávali a udržovali jsme mírné vedení. Když už to  pro Bystřici vypadalo na větší brankový odskok, srážely nás v prvním poločase neproměněné šance z rychlých útoků a hrubky v obraně. Už v půlce prvního poločasu však  bylo zřejmé , že na nás soupeř fyzicky, herně ani rychlostně nestačí. V druhém poločase jsme zlepšili  obranu  a díky tomu naše konto narůstalo. Zápas jsme v poklidu přivedli do vítězného konce 42:23.

Sestava: Routner J.(br)., Kolovratník D.(br), Hňatek F.(4), Andrš M.(5), Prošvic T.(6), Flajsar R.(2), Souček Š.(1), Flajsar J.(3), Spurný T.(1), Kršek T.(4), Tkadleček D.(4), Dobeš J.(2), Čundrle F.(3), Tesařík M.(7)


Ml.dorostenky: Sokol Karviná - SK V. Bystřice                            18 : 26 (7 : 11)

První mistrák mladších dorostenek v neznámém prostředí s neznámým soupeřem zvládly naše hráčky velmi dobře. Byli jsme od začátku lepší, rychlejší a hráli jsme víc kolektivněji. Pouze když se naše holky nechaly zatlačit na šestku, tak měly v obraně problémy. Dobře fungoval rychlý útok na dvě přihrávky a dobře zachytala brankařka. Rozdíl ve skóre mohl být ještě vyšší, ale bohužel jsme vyprodukovali mnoho ztrát. Se silnějším soupeřem by se nám to nemuselo vyplatit. Přesto holky chválím a blahopřeju k předvedenému výkonu.

Sestava: Mikulášková L.(br.), Krejčí T.(br.), Vachutková M.(7), Mikulášková V.(7), Moťková H.(6), Soukupová M.(3), Čecháková R.(1), Slováčková B.(1), Konečná S.(1), Monetti S., Žáková L., Krejzlíková A.


Ženy: Sokol Karviná - SK V. Bystřice                                       19 : 21 (11 : 13)

Naše děvčata opět podala kolektivní výkon s velkým nasazením. Především dobrou obranou si děvčata po celý zápas udržovala mírné vedení a po taktickém výkonu v závěru získala důležité vítězství v úvodu sezóny. Zápas s menším počtem branek byl ovlivněn vyšším počtem technických chyb u obou družstev. Přínos nové posily Pavly Poznarové je (skromně řečeno) nemalý, jak v útočné tak i obranné fázi zápasu. Za předvedený výkon děvčatům patří velké "díky".
Sestava: Kolčavová H.(br.), Vítková K.(2), Kobylíková J.(1), Hlaváčková K.(1), Poznarová P.(7), Jiroušová P., Macharáčková J.(2), Fabíková M.(5), Zívalová E.(1), Begalová A., Koppová M.(2)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
26.9. doma ml.žáci B   9:00  s Horkou n. M.
st.žáci 10:30  s STM Olomouc 2002
ml.žáci A 12:00  se Zorou Olomouc
27.9. doma ml.dorostenky  14:00  se Zorou Olomouc
ženy   16:00  s UP Olomouc
venku ml.dorost A 13:00  v Zubří
st.dorost 13:00  v Přerově s Žeravicemi
muži 17:00  v Zubří se Zubřím B
28.9.. venku ml.dorost B 16:00  v Horce n. M.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook