Zpravodaj č. 6/2022

SOBOTA 12.2.2022
 

Muži: Sokol Vršovice - Házená Velká Bystřice 29 : 30 (18 : 14)

V prvním jarním kole nás čekalo nelehké utkání v pražských Vršovicích. Jeden z mála soupeřů, na kterého se nám v I.lize dlouhodobě nedaří (bilance 1 výhra, 2 remízy a 4 prohry). To jsme chtěli změnit a navázat na úspěšné minulé utkání. Sestava byla téměř stejná, jako proti Chodovu, chyběl pouze Berťa Menšík. Zápas se vyvíjel dle předpokladů, takže se to tahalo po celou první polovinu. Z naší strany místy až tragická střelba a nepřistupování obrany ke střelcům umožnilo soupeři jít do poločasového vedení o 4 branky. Věděli jsme, že se soupeřem dá držet krok, pokud přestaneme chybovat na obraně a začneme pomalu, ale jistě proměňovat vyložené šance. Obraz hry se v druhé polovině utkání změnil k našemu prospěchu a začali jsme náskok soupeře pomalu, ale jistě stahovat. Výrazné zlepšení bylo vidět u Pavla Mancla, který se po celou první polovinu utkání trápil a nedařilo se mu proměňovat šance. Ve druhém poločase to byl právě on, kdo střelecky táhl náš tým za vítězstvím. Za zmínku stojí zejména posledních 2 a půl minuty, kdy jsme prohrávali 29 : 27. V následném útoku jsme dokázali vstřelit branku a museli věřit, že ubráníme. Buba skvělým zákrokem chytil a minutu a půl před koncem jsme šli opět do útoku. Věděli jsme, že i když dáme gól, soupeř bude znovu útočit. To se také stalo, gól na 29 : 29 padl a zároveň také vyloučení domácího hráče na 2 minuty. 25 sekund do konce, time-out pro domácí. Pokyn zněl jasně, balon klidně sežrat, hlavně nedostat branku. Domácí nechtěli hrát zanďoura a šli do 6 bez brankáře. Chybou soupeře 7 sekund před koncem jsme získali míč a gólem přes celé hřiště zakončil P. Mancl excelentní druhý poločas se sladkou tečkou pro naše kluky. Děkujeme našim holkám včetně trenérů, kteří nás přišli podpořit a fandili nám po celou dobu!


Příští kolo hrajeme derby proti Litovli. Doufáme, že nás přijdete podpořit v co největším počtu, aby mělo Hanácké derby atmosféru jak se patří! Utkání se hraje 19.2. v 17.30h v hale na Letné.

Rozhodčí: Rutta - Větrovský. Vyloučení: 3 – 1. Branky ze 7m hodů: 1 – 1.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P., – Vodčka A., Wolf P. 1, Schaffner D., Šoustal J., Švébiš O. 3, Skřídlo J. 2, Michálek D. 5, Možíš B., Ostrožovič S. 2, Kubis J. 3, Mancl P. 11, Mužík D. 3

 

NEDĚLE 13.2.2022
 

Starší žačky: 3.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY – Praha-Vršovice

Do Prahy jsme odjeli už v sobotu dopoledne s úmyslem holky dobře naladit. V plánu byl oběd, procházka Prahou a večerní utkání Bystřických mužů. Sobota se nám báječně vyvedla. Ubytování jsme měli zajištěné ve Vršovické sokolovně. To také vypadalo, že to báječně klapne. Jenže přes noc a ráno už to nebylo úplně ono. Bohužel jsme značně promrzli, některé holky dokonce spaly i v zimních bundach. Tak jsme věřili, že rozmrzneme na snídani v Antonínově pekárně. Zde se nám opět líbilo. Přestěhovali jsme se do haly, kde nás i ostatní týmy čekala opět pěkná zime, kde hračky, trenéři i organizátoři seděli zase v bundach i čepicích. A zde se nám už bohužel nepodařilo rozmrznout. Sice se naše výkony zápas od zápasu zlepšovaly, ale na žádné body to nestačilo.

Velká nad Veličkou - Žeravice/V. Bystřice 23 : 12 (9 : 7)
Žeravice/V. Bystřice - Písek 12 : 22 (8 : 11)
Astra Praha -Žeravice/V. Bystřice 20 : 14 (8 : 4)
Žeravice/V. Bystřice - Vršovice Praha 14 : 17 (5 : 9)

Bohužel se na nás nejvíce ze všech družstev podepsala absence holek, které s náma nemohly odjed. Ubývala nám v druhých poločasech síla a rychlost a přidala se i zranění i smůla v podobě proměňování či nastřelování tyčí.
Musíme věřit, že nám tyto zápasy (prohry) budou k posílení.
Na závěr patří dík holkam, za bojovnost, která se postupně zvyšovala. HOLKY DÍKY!!!

 

Starší dorost: SK Kuřim – Házená V. Bystřice 29 : 28 (13 : 14)

V neděli jsme hráli první zápas jarní sezóny v Kuřimi. Zápas byl po celou dobu vyrovnaný a ani jeden celek nebyl schopen odskočit na vícebrankový rozdíl. Na obou stranách velmi dobře zachytali brankaři a občas vytvářeli v některých hráčích frustraci. Kluci oproti předchozímu zápasu podali velmi zlepšený výkon jak v obraně tak v celkové bojovnosti. Co nás připravilo o zisk dvou bodů jsou individuální chyby. Ztráty balónů, uspěchaná střelba a nedávání vyložených střeleckých šancí. V takto vyrovnaném zápase jsou to rozhodující momenty. V následujícím kole se utkáme s Litovlí a zvu fandy bystřické házené na toto atraktivní utkání a na podporu našeho a mužského týmu.

Sestava a branky: A. Bábek, A. Maier, A. Čáp 1, A. Horáček 2, J. Nevrlý1 , T. Juračka 5, J. Palička, V. Žárovský, A. Albrecht 2, J. Džierdžava 1, M. Pečínka 4, V. Pečínka 3, F. Dvořák 1, V. Schaffner 6, M. Zgabaj 2,

 

Ženy: Házená V. Bystřice – Lesana Zubří 28 : 37 (12 : 19)

V neděli jsme vstoupily do jarní sezóny porážkou s vedoucím družstvem soutěže – Lesanou Zubři. Hostující družstvo si brzy vypracovalo náskok, který jsme se snažily celý poločas snížit. Přesto poločas skončil 12 : 19, i zásluhou našich vyloučení včetně červené karty. Hostující družstvo nastoupilo v brance s brankařku, která chytá nejvyšší soutěž za Zoru Olomouc.

Ve druhém poločase začalo Zubří využívat možnost hrát bez brankařky, tím pádem útočilo v 7. Tuto situaci se nám nedařilo moc ubránit. Přesto naše družstvo zabojovalo a dělalo vše proto, aby výsledek byl co nejlepší.

Sestava a branky: V. Mikulášková, E. Záchová, N. Kolčavová (3/1), P. Jiroušová (2), B. Válková, S. Kopecká (3), K. Konůpková (2), K. Kleislová (2), K. Vítková (4), M. Štenclová, D. Hymrová (12).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

19.2.

doma

st.dorost

15:30

Tatran Litovel

muži

17:30

Tatran Litovel

20.2.

venku

ženy

15:30

v Hodoníně

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook