Zpravodaj č. 7/2022

SOBOTA 19.2.2022

 

St.žáci: Přípravný turnaj v Uničově

Účastníci - Uničov, Hranice, Velká Bystřice
Hrací čas 2 x 20 minut.
Na turnaj jsme odcestovali s pouhými 8 hráči.

První zápas s domácím družstvem
(Uničov) jsme začali více, než vlažně. V podstatě až na Bolka nulová obrana, v útoku uspěchaná střelba, bez kombinací. Střelba byla navíc nepřesná. Poločas jsme vyhráli 12:8, ale spokojenost s výkonem nebyla. O poločase musela přijít důrazná domluva. Ve druhé půli se obrana podstatně zlepšila a inkasovali jsme jen 4 branky. Co se nezlepšilo, byla bohužel střelba. Zápas jsme vyhráli 23:11.

Druhý zápas jsme hráli hned poté s
Hranicemi. V podstatě bez možnosti střídání, to bylo náročné. Ale ani to není omluvou, že jsme hned v úvodu prohrávali 0:3. Opět jsme první poločas vypustili. Chyběla nám lehkost hry. Na turnaji jsme neměli ani jednu klasickou střední spojku. Zápas jsme vyhráli 20:15. Přestože výkony nebyly úplně nejlepší, je za co i chválit. Bolka za obranu, Maxe za nastřílené branky ( i když jich mohlo být 3x tolik) a hlavně Mattea za bojovnost.
V sobotu nás čeká turnaj doma, tak snad se poučime z chyb.

 

Hráči (branky): T. Janalík (br), M. Hloušek (18), B. Chaloupka (12), M. Cartelli (9), R. Šmíd (2), P. Tomek (2), Š. Urva (1), A. Maier.

 

 

St.dorost: Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel 21 : 28 (10 : 14)

V sobotu jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z Litovle. Šlo o odvetné utkání, do kterého jsme šli s odhodláním předvést maximální výkon. Od prvního písknutí do píšťalky naši borci na soupeře vlétli, jak v útoku, tak hlavně v obraně, podpořené výborným výkonem brankaře Jirky Lépa. Bohužel postupem času začal výkon našeho družstva upadat, jednak zlepšenou hrou soupeře a dále neproměňováním šancí. Soupeř získal potřebný náskok, který si udržel až dokonce utkání.

Sestava: Lép J., Bábek A., Pečinka M., Albrecht A., Janalík M., Žároský V., Dzieržava J., Horáček A., Juračka T., Palička J., Nevrlý J., Dvořák Fr., Dvořák H., Zgabaj M., Klvaňa F.

 

Muži: Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel 25 : 29 (12 : 12)

V sobotním utkání I.ligy mužů nás čekal soupeř jeden z nejtěžších, konkrétně Litovel. Hanácké derby vždy slibuje vypjaté utkání, které je v posledních letech velice vyrovnané. Nebylo tomu jinak i tentokráte. Vedení se v prvním poločase přelévalo za strany na stranu a tak poločasový výsledek 12:12 nemůže být překvapením. Ve druhém poločase to byli právě hosté, kdo udělal méně chyb a díky lepší obraně a trpělivé hře dokázali výsledek překlenout na svoji stranu. Vedení o 2-3 branky dokázali udržet po celou druhou polovinu utkání a tak si z Bystřice odváží oba dva body. Naši kluci zaslouží pochvalu za bojovnost.

Příští kolo hrajeme opět derby, tentokráte však Bystřické prvoligové, konkrétně v Bystřici pod Hostýnem. Utkání se hraje v neděli 27.2.2022 v 11:00.

Rozhodčí: Procházka - Kremláček. Vyloučení: 4 – 4. Branky ze 7m hodů: 3 – 2.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P., – Vodička A., Wolf P., Schaffner D. 1, Šoustal J., Švébiš O. 2, Skřídlo J. 2, Michálek D. 5/3, Možíš B. 2, Ostrožovič S. 1, Menšík N. 1, Kubis J. 1, Mancl P. 7, Mužík D. 3.

 

 

NEDĚLE 20.2.2022

 

Ženy: HK Hodonín II – Házená Velká Bystřice 31 : 21 (13 : 10)

Dnešní zápas byl pro nás velkou výzvou. Vydaly jsme se na zápas do Hodonína v 7 hráčkách se 2 brankářkami. V prvním poločase byl dostatek sil a více proměňovaných šancí. Hodonín získal o pár rychlých útoků navíc, avšak jich tolik nebylo proměněno. Ve druhém poločase na nás padla únava, protože nebylo mnoho možností vystřídání. Hodonín získal vysoký náskok právě kvůli rychlým útokům. Nebylo v našich silách tento výsledek dorovnat. Jak úbývaly síly, tak ubývalo i proměněných šancí.
Výjimečně se zápas obešel bez červených karet a zbytečných vyloučení.

Sestava a branky: Mikulášková L., Zachová E., - Kolčavová N. (4/1), Jiroušová P. (4), Kopecká S. (4), Konůpková K. (2/1), Lůeoslová K. (3), Zemanová R. (2), Štenclová M. (2).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

26.2.

doma

st.žáci

9:00

Přípravný turnaj Na Letné

venku

st.dorost

10:00

v Opavě

27.2.

doma

ženy

15:30

Žeravice

venku

muži

11:00

v Bystřici p. H.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook