Zpravodaj č. 25/2014

SOBOTA 26.9.2015:
 

Ml.žáci "A":  SK V. Bystřice "A" - DHK Zora Olomouc "A"       30 : 12 (19 : 6)

Ve třetím mistrovském zápase jsme narazili doma na celek DHK Zora Olomouc A. Hrálo se na domácím hřišti před slušnou diváckou kulisou. My chtěli protáhnout zatím vítěznou šňůru zápasů. Poprvé jsme vyhráli osobku, která se hraje na úvod 6:3. Kluci se snažili a je vidět, že oproti prvnímu zápasu, kdy jsme osobku prohráli, se zlepšujeme. Naše tradiční silná zbraň shot-outy skončila naší vítězstvím 13:3 a o zápase bylo více méně rozhodnuto. Při druhém poločase, což je klasická házená jsme všechny upozorňovali, ať nepodcení soupeře a nepokazí si do té doby slušný výkon okořeněný skórem 19:6. Ve druhém poločase jsme prostřídali všechny hráče. Byl to oboustranně bojovný výkon ve kterém jsme zvítězili 11:6.Takže konečný součet a výsledek utkání - výhra 30:12. Kluky nutno pochválit za bojovný výkon, i když samozřejmě chyby byly. Jistotou v bráně byl Vilda Zedník, který opět ukázal, že umí družstvo podržet.

Sestava: Rosťa Černý (3), Mates Pečínka (3), Vojta Haderka (5), Vojta Pečínka, Míša Rella (1), Hynek Dvořák (2), Adam Horáček (2), Kuba Šťastný, Kuba Dzieržava (4), Adam Katinger (5), Vilém Zedník (2), Tom Juračka (2) a David Soška (1).
 

Ml.žáci "B":  SK V. Bystřice "B" - Horka n. M.                                  6 : 12 (2 : 5)

26. 9. 2015 jsme odehráli naše první domácí mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2015/2016. Naším soupeřem byl tým Horka n. M..

Sestava: Kuba Salašnyj, Štěpán Slepica, Martin Stryk, Vojtěch Schaffner., Petr Matulík, Pavel Matulík, Eva Horáčková, Šárka Himrová, Štěpán Dvořák, Peter Blaha, Karel Kobliha a Patrik Markvart.
Na úvod byl zápas celkem vyrovnaný, ale mezi 10 a 15 min. prvního poločasu po několika zbytečných chybách v útoku nám soupeř dokázal vstřelit 5 gólů. Což se s námi potom vezlo celý zápas. Nebyli jsme schopni udělat kličku 1 na 1 nebo vystřelit z náběhu. Je pravdou, že se někteří hráči snažili více než ostatní, ale to bylo prostě málo. Musíme hodně zapracovat v obraně, na příjmu přihrávky a na praktikování nacvičených akcí ve hře. Paradoxně ke konci zápasu asi naši borci ztratili zábrany a začaly hrát to, co umí, ale přišlo to pozdě. Proto jsme zaslouženě prohráli. 



St.žáci:  SK V. Bystřice - STM Olomouc 2002                            43 : 16 (20 : 7)

Od začátku zápasu jsme nepřipustili žádné překvápko. Bylo vidět, že jsme na trénincích před zápasem trénovali hlavně obranu. Pochvala patří všem hráčům. Oba brankaři Vojta a Dittr předvedli výborné zákroky, hodně živý byl Fífa, v útoku se snažil o zakončení a navíc byl několikrát první v trháku. Tony nastoupil i přes bolestivé zranění a odmakal celý zápas, který jsme odehráli jen s jedním hráčem na střídání zapůjčeným z mladších žáků. Na pivotu bojoval téměř celý zápas Schaffi, střelecky vynikal Štěpek a jako vždy hru zrychloval Pepa Dobeš. Svou osmibrankovou normu podruhé naplnil Vojta Javorek. Příjemným překvapením byl výkon mladšího žáka Vojty Haderky, který nejenže výborně bránil, ale prosadil se i v útoku. Branky vstřelili všichni hráči. K utkání se nepochopitelně nedostavil Martin Grygar!!!

Hráči (branky): V. Zácha (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (13), V. Javorek (8), F. Buršík (6), J. Dobeš (6), V. Haderka (4), D. Schaffner (3), A. Vodička (1).

 

NEDĚLE 27.9.2015:
 

Muži:  HC Zubří "B" - SK V. Bystřice                                         27 : 19 (14 : 11)

Hráči (branky): Vydra M., Rýpar M., Wolf P.(1), Wolf M.(2), Pörsök P., Zemánek K.(10), Randýsek Š.(2), Strádal J., Schneider V.(1), Barvíř J., Kopal D., Pernický V., Ďurčík J.(2), Mézl R.(1)


Ml.dorost "A"i:  HC Zubří  - SK V. Bystřice "A"                          41 : 27 (16 : 17)

V neděli 27.9. jsme k zápasu vyjeli na horkou půdu do Zubří, kde se očekával těžký a tvrdý zápas. Pro Velkou Bystřici to byl zápas dvou naprosto rozdílných poločasů. První poločas jsme podali pěkný a bojovný výkon, většinu času jsme si drželi brankový náskok 3 branek a jen díky spoustě vyloučení a nepřesné střelbě jsme neodskočili větším rozdílem. První půle skončila pro Velkou Bystřici vítězstvím o jednu branku. V tomto poločase jsme byli lepším týmem. Do druhé půle však jakoby za Bystřici nastoupil úplně jiný tým. Nevím, zda se hráči zalekli možnosti favorita porazit a začali vytvářet neuvěřitelné technické chyby v útoku a hrubky v obraně. K tomu se přidaly další vyloučení a výsledkem toho bylo, že soupeř během prvních deseti minut šňůrou devíti branek otočil výsledek a prakticky rozhodl o vítězi. Posledních 20 minut se zápas prakticky jen dohrával a Bystřice nenašla sílu se zápasem ještě něco udělat. Klíčovým momentem v zápase byl nepoměr vyloučení vůči Bystřici a červená karta naší ostré spojky Tomáše Krška na začátku utkání. Výsledek sice vypadá pro soupeře jednoznačně, nebýt však prvních deseti minut druhého poločasu, jednalo se o vyrovnaný zápas. Z takového zápasu je třeba se poučit a do dalšího boje nastoupit maximálně zodpovědně a soustředěně od první do poslední minuty.

Sestava: Routner J.(br)., Kolovratník D.(br), Hňatek F.(2), Andrš M.(11), Prošvic T.(1), Flajsar R.(1), Souček Š., Flajsar J.(2), Spurný T.(1), Kršek T.(1), Tkadleček D.(4), Dosoudil R., Čundrle F., Tesařík M.(4) 


St.dorosti:  SK Žeravice - SK V. Bystřice                                   32 : 30 (10 : 13)

Další mistrovské utkání jsem sehráli proti Žeravicím, které si na utkání propůjčili přerovskou sportovní halu. Utkání mělo vše, co jsme od něj očekávali. Nechyběla rivalita, nasazení, tvrdost a bojovnost na obou stranách. Naši hráči předvedli velmi slušný výkon, znát bylo posílení útočné fáze v podobě hranického Petra Hlaváče, po většinu hrací doby jsme mohli vidět i kvalitní obranu. V úzké sestavě jsme téměř celé utkání vedli, bohužel ke konci hrací doby se projevila únava, obrovské množství neproměněných šancí a výpadek koncentrace v obraně, čehož se soupeř velmi rychle chytil a v podstatě v posledních pěti minutách otočil vývoj celého utkání ve svůj prospěch. Kluci se za předvedený výkon vůbec nemusí stydět, je ale potřeba se poučit z chyb a nasbírat potřebné herní zkušenosti.

Hráči (branky): Schneider P.(br.), Hartl J.(1), Buršík T.(1), Samiec S.(4), D.(6), Michálik J., Sečka J.(3), T. Kubeša L.(11), Ponilkelský M., Hlaváč P.(8), Vladař F., Horký J.(2)


Ml.dorostenky: SK V. Bystřice - DHK Zora Olomouc                23 : 27 (13 : 15)

Bojovné utkání plné soubojů rozhodla větší kvalita střídajících hráček. Díky zranění jsme museli odehrát zápas na tři spojky a těm v závěru chyběly síly. Soupeřkám se ve druhé půli rozchytala brankařka a nám se nedařilo na pravé straně zastavit náběhy spojek. Holky bojovaly až do konce, za což je chválím, ale chtějí-li se v takovém utkání radovat z vítězství, tak určitě musí zagresivnit obranu a nenechat se zatlačit na brankoviště. Tak třeba příště. Hráčky a branky: L. Mikulášková a T. Krejčí brankařky, M. Vachutková(6), V. Mikulášková(5), M. Soukupová(4), L. Žáková(3), R. Čecháková(3), H. Moťková(2), A. Krejzlíková, K. Černá

 

Ženy: SK V. Bystřice - UP Olomouc                                          25 : 22 (10 : 10)

V prvním domácím soutěžním zápase jsme narazili na tým Olomouce. S tímto týmem to nebyl náš první zápas a tak holky věděli, že to nebude lehký zápas. První půle zápasu byla vyrovnáná s velkým počtem neproměněných branek na obou stranách. Na začátku druhého poločasu se nám podařilo odskočit a to díky dobře střílejícím hráčkám J.Kobylíkové a A. Begálové. O náskok jsme bohužel opět přišli díky několika technickým chybám. V závěru se nám podařilo několik rychlých protiůtoku a zároveň neobdržet branku. Díky tomu konečný stav zůstal 25:22. Všem patří velký dík za bojovnost a výborný výkon v obraně. Sestava: Kolčavová H. (br.), Steigerová J.(br.), Kobylíková J.(4), Jiroušová P(1)., Fabíková M.(5), Vítková K.(1), Macharáčková J., Koppová M., Begalová A.(8), Zívalová E.(1), Grygarová G.(4), Hlaváčková K.(1)

 

PONDĚLÍ 28.9.2015:
 

Ml.dorost "B":  Sokol Horka n. M. - SK V. Bystřice "B"            30 : 34 (12 : 16)

Chyběl nám zraněný Pepa Dobeš a družstvo bylo zajímavě poskládáno. Někteří hráči se viděli poprvé. Téměř po roce a bez tréninku naskočil do utkání Ondra Majer a v rychlosti dokázal Pepu Dobeše zastoupit, hlavně při vracení se do obrany. První utkání v mladším dorostu odehrál Vojta Javorek. Určitě úspěšně, ale bylo vidět, že zatím hrál s respektem. Jeho potenciál je ale obrovský. Téměř celý poločas jsme drželi jednobrankové vedení, teprve v závěru jsme odskočili na tři branky. I druhá půle byla vyrovnaná, ale stále jsme si udržovali mírný náskok. Přestože soupeř byl urostlejší a věkově starší, naši hráči (v týmu bylo osm starších žáků) se nezalekli a všichni zaslouží pochvalu za bojovný výkon. Dalším nováčkem na place byl Pony, který vstřelil první dvě branky v mistráku v životě :-) Prosadil se i Puchýř, ale do vyložených šancí se dostal vícekrát. Jeho přednost je ale ve vynikající organizaci obrany. Fífa opět předváděl hlavně kreativitu v útoku, Tony opět hrál se sebezapřením, ale góla dal. Fouky se zlepšuje, ale zatím nepodává stabilní výkony, stejně tak Hantr, který bojuje, dostává se do zakončení, ale musí odstranit svůj oštěpařský nápřah, díky kterému přišel třikrát v náskoku o balón. Na křídle přes ruku všem ukázal Schaffi, jak na to, spolehlivě zachytali oba brankaři Šudřa a Vojta. Burša velmi dobře v pivotu, ale na spojce málo využíval svých možností. Velký podíl na vítězství měl se 17-ti brankami Štěpek.

Hráči (branky): J. Šudřich (br), V. Zácha (br), Š. Souček (17), O. Majer (5), D. Schaffner (3), M. Ponikelský (2), T. Buršík (2), V. Javorek (2), J. Vysloužil (1), T. Foukal (1), A. Vodička (1), F. Buršík, J. Hartl.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
3.10. doma ml.žáci B  9:00  se Senicí n. H.
st.žáci 10:30  se Šumperkem
ml.žáci A 12:00  s Centrem Haná "A"
st.dorost 15:30  s Ivančicemi
muži 17:30  s Krmelínem
4.10.. doma ml.dorost A 14:30  s Jičínem
ml.dorost B 16:30  proti Nocvému Veselí "B"
venku ml.dorostenky 11:30  v Ivančicích
ženy 13:30  v Ivančicích

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook