Zpravodaj č. 8/2022

SOBOTA 26.2.2022

 

St.žáci: Přípravný turnaj ve Velké Bystřici – 2.místo


Z důvodu neúčasti v Žákovské lize, jsme se rozhodli uspořádat turnaj pro týmy ve stejné situaci.
Účast 5 týmů, každý z jiného kraje, forma jako u žákajdy, 2 x 20 minut, každý s každým. Náš tým tvořilo věkově 7 starších a 6 mladších žáků. Turnaj byl vyvrcholením zimní přípravy a finální prověrkou před jarní sezonou.

 

1. zápas - Velká Bystřice - Karviná 24 : 4
Na začátek nás čekal urostlý soupeř z Karviné. Tentokrát jsme výjimečně nepodcenili první ranní zápas a s chutí se zakousli do soupeře. Vyzkoušeli jsme všechny nacvičené kombinace, prostřídali všechny hráče a brankově se prosadilo 9 hráčů.

 

2.zápas - Velká Bystřice - Újezd u Brna 24 : 24
Hezký, bojovný, vyrovnaný zápas se spravedlivou remízou. Kdyby jsme měli lepší střeleckou produktivitu, byla by i výhra, ale na kdyby se nehraje.


3. zápas - Velká Bystřice - Mělník 31 : 10
Soupeř hrál obranu 3:3, kterou jsme měli natrénovanou. Na začátek nastoupila běhavá sestava kličkařů a soupeře rozběhala. Všichni hráči si dostatečně zahráli a skórovalo 10! hráčů.

 

4. zápas - Velká Bystřice – Rožnov p. R. 21 : 18
Věděli jsme, že zápas bude bolet. Soupeř hrál 3 a my už 4 zápas. Únava byla poznat. Přesto se kluci hecli a první poločas jsme vedli o 6 branek. Ve druhém jsme začali uvadat, polevila do té doby výborná obrana a ze zápasu bylo drama. Chvílemi až přehecovaný boj jsme dotáhli k vítězství.

Újezd u Brna si ve svém posledním zápase pohlídal skóre a na turnaji zvítězil rozdílem 3 branek. Rožnov v boji o 3. místo podlehl Karviné (projevila se únava se zápasu s námi).
2. místo a to, že jsme za celý turnaj neprohráli, bereme jako velký úspěch, který podtrhuje i individuální cena -
NEJLEPŠÍ HRÁČ, kterou získal Matteo Cartelli.
Matteo byl i náš nejlepší střelec. Velký kus práce především v obraně odvedl Bolek Chaloupka, který měl na starost vždy nejlepší hráče soupeře. Hru s přehledem řídili Tom Tomanec a Radim Koreczki. Spoustu míčů vybojoval Max Hloušek, který získané míče hned proměňoval v branky. Zlepšení na trénincích potvrdil Prokop Tomek. Jistotou v brance byli oba gólmani Tom Janalík a Kryštof Potůček. Platní byli ale všichni hráči. Každý odvedl skvělou práci. Turnaj v plné míře splnil svůj účel.

Hráči ( branky): T. Janalík (br), K. Potůček ( br), M. Cartelli (24), M Hloušek (19), B Chaloupka (16), R. Koreczki (13), T. Tomanec (9), P. Tomek (7), V. Urban (4), R. Šmíd (3), J. Kurtiš (3), A. Maier (2), Š. Urva.

 


 

Velké poděkování patří všem týmům za účast, všem, kdo se na turnaji podíleli a především rodičům, kteří obětovali svůj sobotní čas a strávili ho u zapisování a časomíry. Samozřejmě také za fantastickou diváckou kulisu.

 


St.dorost: SK PEMA Opava – Házená Velká Bystřice 28 : 29 (19 : 13)

V sobotu jsme odjeli hrát do Opavy pro nás neznámého prostředí. Opravdu bylo neznamé, protože už při vstupu do haly nám bylo oznámeno, že se v této hale nelepí. I když v celé soutěži tomu, tak není. To bylo první rozčarování pro naše borce a druhé nečekalo moc dlouho, protože míč na hru byl samolepící, který když nelepí, tak klouže více než míč čistý. Bohužel naše hráče to rozhodilo, tak že nebyli schopni vstřelit gól a ani nic ubránit. Poločas jsme prohráli 19 : 13. O přestávce bylo v šatně hodně dusno, kde si kluci vyříkali co kdo dělá špatně, ale hlavně se pozitivně hecovali a s tím, také nastoupili do druhého poločasu. Jejich hra byla o 100% lepší, a aby jsme soupeře ještě více zmáčkli hráli jsme systém 1 : 5. Kdo se nejlépe popral s těžkými podmínkami byla náše nová posila z Horky Fana Dvořák, který vstřelil 11 gólů, kterého podpořil Jirka Lép v bráně.

Sestava: Lép J., Maier A., Pečinka V., Janalík M., Žároský V., Čáp A., Horáček A., Juračka T., Palička J., Nevrlý J., Dvořák Fr., Dvořák H., Zgabaj M., Klvaňa F., Schaffner V.

 

 

NEDĚLE 27.2.2022


Muži: HK Bystřice p. H. – Házená Velká Bystřice 22 : 24 (10 : 11)

Farma Zubří. I tak by se dala nazvat sestava týmu Bystřice pod Hostýnem, kde naši chlapi odehráli své poslední utkání. Mladí běhaví kluci byli jasným příslibem, že tentokráte půjde opět o rychlou házenou. Vývoj utkání probíhal podle předpokladů. Opět vyrovnaná hra, kterou zdobili dobře chytající gólmani na obou stranách. Zatímco domácí brankář likvidoval šance našich křídel, „Buba“ se blýskl několika skvělými zákroky při trhácích a hře z pole. Oproti minulým zápasům jsme méně chybovali na obraně, což potvrzuje 22 obdržených branek v naší síti. Celkově to nebyl z naší strany špatný výkon, jen nutno podotknout, že je potřeba vyvarovat se většího množství technických chyb, jako jsou například špatné přihrávky na pivota atd.

Utkání doprovázela skvělá atmosféra, kterou vytvořila hrstka našich fanoušků, kteří neváhali a dorazili nás podpořit. Tímto jim chceme moc poděkovat! V příštím kole hrajeme zase doma, tentokráte s Náchodem.

Rozhodčí: Deml - Dvořáček. Vyloučení: 6 – 4. Branky ze 7m hodů: 0 – 3.

 

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P., – Vodička A., Wolf P. 3, Schaffner D. 2, Šoustal J. 1, Švébiš O. 3, Skřídlo J., Michálek D. 5/3, Možíš B., Ostrožovič S. 3, Kubis J. 1, Mancl P. 4, Mužík D. 3.

 

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – SK Žeravice 39 : 29 (19 : 13)

Hodnocení trenérky domácího družstva Z. Macharáčkové:

Do nedělního utkání jsme nastoupily opět v nevelkém počtu, zatímco soupeř byl posilněn hráčkou, která nastupuje v interlize. Musím říct, že jsme podaly především v prvním poločase velmi solidní výkon, jak v obranné tak v útočné fázi. Udělaly jsme si solidní náskok a do druhé půle jsme nastupovaly s tím, že to musíme dohrát do vítězného konce. Soupeř v druhém poločase změnil postavení spojek a náš náskok se začal zužovat, podržela nás celý zápas naše brankářka Lucka Mikulášková, patří jí velké díky. Díky tomu, že soupeř vytáhl osobní obranu na naši středovou hráčku D. Hymrovou téměř po celý zápas , jsme se dostaly do ne úplně obvyklých herních situaci. Střelecké otěže na sebe vzala velmi dobrým výkonem Kristýna Vítková a v druhém poločase Radka Zemanová, která v těžkých chvílích střelbou z dálky uklidnila situaci. Konečně se nám také dařila střelba z křídla Natkou Kolčavovou, která se dostávala i do rychlých útoků. Zápas hodnotim jako velmi dobrý týmový výkon. Jsem velmi spokojena s tím, že jsme to dokázaly proti silné sestavě soupeře dotáhnout do vítězného konce.

 

Sestava a branky: Mikulášková L., Zachová E., – Poláchová E., Kolčavová N. 8/1, Jiroušová P. 4, Kopecká S. 2, Kleislová K., Vítková K. 11/4, Zemanová R. 5, Štenclová M., Hymrová D. 9/1.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

5.3.

doma

starší dorost

15:30

Hranice "B"

muži

17:30

Náchod

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

6.3.

doma

starší žačky

9:00

ve Velké Bystřici s Chebem (4.kolo ŽL)

11:45

ve Velké Bystřici s Ivančicemi (4.kolo ŽL)

14:30

ve Velké Bystřici s Ledčem n. S. (4.kolo ŽL)

17:15

ve Velké Bystřici se Zorou Olomouc (4.kolo ŽL)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook