Zpravodaj č. 10/2022

BOBO-CUP 12.-13.3.2022 TURNAJ MINIHÁZENÉ

Druhý březnový víkend se konal 9.ročník domácího turnaje nejmladších házenkářů BOBO-cup 2022. Turnaj probíhal ve dvou kategoriích a to mini mladší (ročník nar. 2013 a mladší) a mini starší (ročník nar. 2011-2012).Turnaj se uskutečnil v našem areálu Na Letné.

Všechny zápasy probíhaly v hale Na Letné, občerstvení ve Sportbaru Na Letné, večeře, snídaně a obědy pak ve školní jídelně. Družstva z větších vzdáleností byla ubytována ve třídách Masarykovy ZŠ a v ubytovně Na Letné.

Turnaje se zúčastnilo 8 družstev v každé kategorii, celkem 16. Hrací doba byla 1x12minut, turnaj probíhal v sobotu od 9:00 do 16:45 a v neděli od 9:45 do 13:45. V sobotu hráli všechna družstva každý s každým. V neděli podle výsledků se pak udělali dvě skupiny družstev, která se umístila na 1-4.místě a 5-8.místě a hráli ještě každý s každým, přičemž se hrálo znovu-předešlé výsledky se nezapočítávali. Každé družstvo odehrálo celkem 10 zápasů.


Mladší miníci hráli v sestavě: ADAM TOMANEC, MATYÁŠ KACZMARCYK, JONÁŠ TLAČBA, FILIP FLAŠAR, TOMÁS JOSEF SRŠEŇ, ADAM BARVÍŘ, DAVID BARVÍŘ, HONZA URBÁŠEK.


Za starší hráli: TONDA ŠMALEC, DAVID PETER, PAVEL SLEPICA, ŠTĚPA VOJTEK, TOBIÁŠ VOJTEK, MATYÁŠ MULLER, JARDA KUCIÁN, LUKÁŠ MIKLÍK, KUBA TLAČBABA A MARTIN KUPKA

 

 

Mini mladší v první dnu turnaje odehráli zápasy s Náchodem, Telnicí, Sokolnicí, Osekem n. B., Žeravicemi, Kostelcem n. H. a ze Zora Olomouc. Po prvním dnu jsem našli jediného přemožitele a to Sokolnici se kterou jsem prohráli 10:14. Jedna prohra ze sedmi zápasů v prvním dnu nás nominovala do nedělní skupiny, kde jsme mohli bojovat o příčky nejvyšší. V nedělní skupině jsme měli za soupeře Náchod, Sokolnici a DHK Olomouc. Důležité bylo dobře vstoupit do nedělní části turnaje a jako první zápas jsme se potkali s Náchodem. Soustředěnou hrou a týmovým výkonem jsme zvítězili. Druhým zápasem nás čekala Sokolnice, která nás jako jedinná porazila v sobotu. Vyrovnaný zápas po celou dobu, rozhodovali opravdu maličkosti, bohužel ani v neděli jsme soupeře neporazili. Poslední utkáni jsem zvítězili nad DHK Zora Olomouc. V konečném součtu naši nejmenší vybojovali krasné druhé místo !!!!

Všechny hráče musím pochválit za týmového ducha, emoce které do zápasů dali a obrovskou bojovnost. Výkony na hranici jejich fyzických možností je posunou dále v jejich výkonech.


Mini starší začínali turnaj s Náchodem, který těsně porazili. To jim dodalo chuť a tak postupně porazili Sokol Osek n. B., Sokol Kostelec n. H., Handball Napajedla. Pak prohráli se Sokolem Sokolnice o dvě branky. Poslední dva zápasy vyhráli a to se Sokolem Telnice a SK Žeravice. Díky těmto výsledkům skončili na prvním místě a spolu s Náchodem, Žeravicemi a Sokolnicemi postoupili do nedělních bojů o medaile.

První nedělní zápas hráli s Žeravicemi a vlastními chybami prohráli 11:13. Druhý zápas byl nejpovedenější a v něm po výborném výkonu opět porazili Náchod 13:12. Poslední zápas se Sokolnicí už nestačili síly a prohráli 16:19.

Po celou dobu turnaje se o nás vzorně staral Sportbar, kde se dalo občerstvit i najíst. Školní jídelna - kam téměř všichni chodili na dohodnuté snídaně, obědy a večeře vařila znamenitě.

Poděkování patří všem organizátorům a pomocníkům z řad členů oddílu házené a rodičů dětí, které hráli. Rovněž rozhodčím, kteří pískali výborně a dodali turnaji na kvalitě.

 

KONEČNÉ POŘADÍ MINI MLADŠÍ:

1. SOKOL SOKOLNICE

2. HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE

3. HÁZENÁ NÁCHOD

4. DHK ZORA OLOMOUC

5. SOKOL TELNICE

6. SK ŽERAVICE

7. SOKOL KOSTELEC n. H.

8. SOKOL OSEK n. B.

 

KONEČNÉ POŘADÍ MINI STARŠÍ:

1. SOKOL SOKOLNICE

2. SK ŽERAVICE

3. HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE

4. HÁZENÁ NÁCHOD

5. HANDBALL NAPAJEDLA

6. SOKOL KOSTELEC n. H.

7. SOKOL TELNICE

8. SOKOL OSEK n. B.

 

 

 

 

SOBOTA 12.3.2022

 

Ml.žačky „A“: Žeravice/V. Bystřice - Žeravice                   19 : 18 (10 : 8)
Ml.žačky „A“: Žeravice/V. Bystřice - Litovel                      10 : 24 (5 : 10)

 

V sobotu 12.3 jsme zahájili jarní část sezóny mistrovských utkání. Oproti podzimu se hraje turnajovým systémem, kdy se utkají vždy tři družstva. Tentokrát jsme byli pořadatelským týmem.

Jako první nás čekal vlastně také domácí tým – kluci SK Žeravice. V osobní obraně byl obrovský posun, holky si hlídaly hráče a do útoku se pěkně uvolňovaly, potíž nám dělá střelba do brány, která vypadá spíše jako vybíjená brankáře, kde jsme byly skoro 100 % úspěšné. Soupeř se držel v závěsu a neustále dorovnával, ale výsledek po osobní obraně byl nakonec 9:8 pro nás .

V shot-outech jsme byli úspěšnější a tak jsme do druhého poločasu nastoupili s 2 brankovým rozdílem, což nebylo moc. Při hře si holky vyzkoušely věci z tréninku, které se učí a velmi nás potěšilo, že se holky nebojí použít nové věci ve hře. Je vidět obrovský posun, dařilo se jim hrát kombinačně, zlepšená obrana, jen chyběla více úspěšná střelba. Celý zápas se tahal s rozdílem pár branek, před koncem se nám podařilo odskočit více, ale díky oslabení ve hře jsme náskok ztratily a tak byl závěr trošku infarktový. Nakonec vše dobře dopadlo a my jsme vyhrály 19:18.

Měly jsme hodinovou pauzu, kdy si holky měly prohlédnout našeho dalšího soupeře a to Tatran Litovel, proti kterému jsme pak nastoupily. Tohle byla úplně jiná hra jak na naší straně, tak i u soupeře. Jeho obrana byla důslednější, kluci byli rychlí, kdežto my jsme začali dělat technické chyby. Nepřesné přihrávky přes hráče, bez pohybu, bez energie. Střelba opět spíše vybíjená brankáře, shot – outy nám bohužel taky moc nevyšly a do druhého poločasu jsme nastupovaly s rozdílem 5 branek pro soupeře 5:10.

Ve druhém poločase jsme prvních 6 minut nedaly branku, technické chyby, nepřesná střelba a tak nám soupeř odskočil na rozdíl 10ti branek, který si udržel po celou dobu utkání. Výsledek byl prohra 10:24.

Při zpětném pohledu na tyto dvě utkání je vidět velký rozdíl, hlavně ve fyzické zdatnosti holek a od toho se pak odvíjí celková hra. Věřím, že poctivým tréninkem se situace zlepší a holky si udrží bojovnost po celou dobu turnaje.

Sestava: Brázdová Nikča ( brána), Brázdová Natka, Šindlerová Pavlína, Buriánková Vali, Zichová Kája, Zichová Juli, Hadačová Bety, Beinlová Nelča, Cupalová Eliška, Vildová Domča, Fantová Anička.

 

Ml.žáci: HBC Olomouc – Házená Velká Bystřice                 8 : 27 (4 : 15)
Ml.žáci: Cement Hranice – Házená Velká Bystřice           19 : 30 (10 : 15)

Hodnocení prvních dvou soutěžních utkání na jaře 2022...

V sobotu jsme zavítali do Hranic, kde nás čekali dva zápasy. Proti HBC Olomouc jsme nastoupili s velkou chutí a po prvním poločase jsme vedli 14:4. Na shout outech jsme si vedli výborně a připsali si další branku. Ve druhém poločase jsme hráli naši hru a apelovali jsme na kluky, aby si vyzkoušeli vše, co trénujeme. Konečný výsledek 27:9. 

Ve druhém zápase nás čekal domácí tým z Hranic. Po prvním poločase a shout outech byl 15:10. Musíme uznat, že se Hranice posunuli o notný kus dál, a v této fázi hráli velmi dobře. Konečný stav zápasu 30:19 pro Bystřici.
Závěrem: v obou utkáních dostali všichni hráči velký prostor ke hře. přesto že výsledky jsou jednoznačné, stále máme na čem pracovat, hlavně co se obrany týče. Dostávali jsme zbytečné branky, hlavně s Hranicemi, z důvodu pomalého přístupu k soupeři a menší zarputilosti (neplatí pro všechny hráče
).

 

St.žačky: Kunovice - Žeravice/V. Bystřice                   15 : 21 (5 : 11)

Hodnocení trenéra starších žaček Jiřího Jakla: V sobotu 12.3. jsme sehráli zápas prvního jarního kola se snaživým týmem Kunovic. Nastupovali jsme v roli favorita a tuto roli jsme splnili. Soupeř byl houževnatý a vůbec nic nedal zadarmo. V zápase jsme si vyzkoušeli několik obranných systémů, které na soupeře platily. Ovšem na lepší mančaft bude nutné ještě  dopilovat. Trochu nás mrzí ztráta výrazného vedení, kdy po našich školáckých chybách soupeř korigoval konečný výsledek. Plus vidíme v tom, že opět hrála všechna děvčata.

Sestava: Urbanová A. 6/1, Laufová N. 1, Hermanová A., Topalovič N.1, Vážanová A. 1, Jedenástíková A. 6, Kubíčková A. 4, Daňková A. 1, Hrdinová E., Šmejkalová J. 1., Marešová E.

 

 

NEDĚLE 13.3.2022

 

Ženy: Karviná – Házená Velká Bystřice                            27 : 20 (15 : 9)

V neděli 13.3 jsme jely do Karviné. Na hřiště jsme nastupovaly s tím, že odjezdem s výhrou, což se nám bohužel nepovedlo. V útoku nám nepřálo střelecké štěstí, které i přes zlepšení obrany, zapříčinilo naší prohru. Nevěsíme však hlavu a připravujeme se na následující utkání s Otrokovicemi

Sestava a branky: Mikulášková L., Zachová E. – Poláchová E., Kolčavová N. 3, Jiroušová P., Kopecká S. 1, Vítková K. 4, Zemanová R., Štenclová M. 2, Konečná S., Hymrová D. 10/2. 

 

Muži: Házená Hustopeče – Házená Velká Bystřice 32 : 34 (13 : 13)

Zápas v Hustopečích se měl původně odehrát v sobotu, ale na žádost domácích byl začátek utkání přeložen na nedělní dopoledne. Na jih Moravy jsme tak odjeli v malinko pozměněné sestavě, kdy nemohli nastoupit tito hráči: Ostrožovič, Wolf, Mancl a Michálek. K týmu se naopak připojili Pepa Dobeš a Jirka „Kena“ Strádal.

Začátek utkání byl z naší strany velice nervózní a kupili jsme chybu za chybou. Soupeř, který sice opanuje samotný chvost tabulky nám však zdatně sekundoval a po většinu první půle utkání i vedl. Tomu jsme v druhé polovině utkání chtěli učinit konec, avšak góly, které jsme dávali velice snadno jsme také lacino dostávali. Vítězství se tak urodilo až v samotném závěru, kdy 5 minut před koncem jsme odskočili šňůrou 3 branek na 29:32 a zbytek utkání si již dokázali pohlídat a všechny body dovézt do Velké Bystřice.

Další víkend je reprezentační pauza a tak má naše družstvo volný víkend. Tímto však chceme pozvat širokou házenkářskou veřejnost na tradiční Házenkářské Šibřinky, které se uskuteční v sobotu 19.3. 2022 v KD Nadační ve Velké Bystřici od 20hod. Příští utkání hrajeme opět venku a to konkrétně v sobotu 26.3.2022 ve Dvoře Králové.

 

Rozhodčí: Kučerka - Friedel. Vyloučení: 3 – 6. Branky ze 7m hodů: 2 – 2.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Vodička A. 1, Schaffner D. 6, Šoustal J., Švébiš O. 2, Strádal J. 2, Menšík N. 1, Skřídlo J. 1, Možíš B. 8/2, Buršík T., Dobeš J. 8, Kubis J. 2, Mužík D. 3.

 

St. dorost: Házená Hustopeče – Házená V. Bystřice 27 : 38 (10 : 20)

Sestava a branky: Lép J., Maier A. – Pečinka V. 6, Žárovský V. 1, Albrecht A. 4/2, Janalík M. 1, Zgabaj M. 1, Nevrlý J., Dvořík F. 10, Pečinka M. 4, Dvořák H. 5/1, Palička J. 5, Klvaňa F. 1.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

19.3.

venku

stsrší žáci

9:00

v Litovli

20.3.

doma

ženy

15:30

Otrokovice "B"

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

20.3.

venku

mladší žačky B

10:15

v Olomouci proti Senici n. H.

11:30

v Olomouci se Zorou Olomouc "B"

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook