Zpravodaj č. 11/2022

SOBOTA 19.3.2022

 

St.žáci: Tatran Litovel – Házená Velká Bystřice 28 : 17 (14 : 7)

Pár dní před začátkem soutěže nám omarodila velká část základní sestavy. Vzhledem k tomu, že první zápas nás čekal u leadera soutěže, byla to komplikace docela velká a s třemi ml žáky nás bylo 10. Přesto se kluci nezalekli a začátek byl výborný. Dokonce jsme vedli 1:2, 2:3. Ještě v 6. minutě byl vyrovnaný stav, když Vojta Urban vyrovnával na 4:4. Poté už otěže zápasu postupně převzalo silovějsi domácí družstvo, přestože se kluci v obraně snažili a Tomovi Janalikovi se v brance dařilo. Většinu branek jsme dostali z rychlých útoků po ztrátách míče. Poločas jsme prohráli 14:7 a bohužel v závěru se nám zranil kreativní Radim Korek Koreczki. To se projevilo v začátku druhého poločasu, kdy jsme 10 minut nedokázali dát branku a tento úsek prohráli 0:5. Soupeř poté nechal zahrát širší kádr a hra se tím vyrovnala a posledních 15 minut bylo 8:8.

Přes prohru jsme nebyli zklamáni. Zahráli jsme spoustu naučených kombinací, rychlých útoků i obranných zákroků. Na druhou stranu byla i hodně zbytečných ztrát míčů a nepřesných střel. U některých hráčů se projevil se také tréninkový deficit.
Dobrým výkonem potěšilo vícero hráčů ( Šimon, Vojta, Korek, Ríša), ale výrazně vyčníval Matteo Cartelli - bojovnost v obraně a nastřílené branky ze všech postů, kde hrál ( pivot, křídlo, spojka).

Hráči (branky): T. Janalík ( br), M. Cartelli (9), R. Šmíd (2), D. Čáp (2), V. Urban (1), J. Kurtiš (1), Š. Možíš (1), P. Tomek (1), R. Koreczki, A. Maier.

 

 

 

 

NEDĚLE 20.3.2022

 

Ml. žačky „B“: Senice n. H. – Žeravice/V. Bystřice „B“ 24 : 14 (14 : 6)

Ml. žačky „B“: Zora Olomouc „B“ - Žeravice/V. Bystřice „B“ 20 : 14 (13 : 7)


Mladší žačky SK Žeravice/Velká Bystřice „B“ mají za sebou první kolo jarní části sezóny . Hraje se turnajovým systémem, kdy se utkají spolu tři družstva.

V neděli 20.3. byl pořadatelským týmem Zora Olomouc .


První zápas - TJ Senice na Hané

V utkání ve hře s osobní obranou byl soupeř ze Senice lepším týmem. Tato část hry je totiž velice běhavá, fyzicky náročná a všechny děvčata musí na správný princip uvolnění bez míče, přesnosti v přihrávce a v zakončování šancí ještě přijít.

V druhé polovině utkání , hlavně naše pravá strana začala soupeři trošku více zatápět . Párkrát se povedlo uvolnění přes křídlo nebo pravou spojku, což byl znatelný posun ve hře a to nám přineslo pár branek navíc. Konečný výsledek skončil prohrou 24 : 14. Nevyužíváme spolupráci s pivotem, což je škoda.

 

Druhý zápas – Zora Olomouc

V osobní obraně a první části utkání, byla znát fyzická únava z prvního utkání. To mělo za následek více nepřesných přihrávek a častějších chyb v obraně.

V druhé polovině, kdy už se hraje už normálním systémem se hra z mého pohledu trošku vyrovnala. Střední spojka, pravá spojka a křídlo často vytvářely hezké příležitosti, které vedly ke vstřelení branky. I přes prohru a konečný výsledek 20 : 14 zaslouží všechny holky pochvalu za bojovnost .

 

Trošku nám chybělo více chuť hrát a bavit se házenou. Na holkách je vidět velká nervozita, z toho, že nemají moc herních zkušeností. Nejsou si jisté, jestli to co dělají, je správně. Ale čím víc minut stráví na hřišti, tím je jejich hra lepší. Zkouší si co se učí na tréninku. A o to nám jde především.

Here are the best drones for beginners on the market.

Holky byly po turnaji se svým výkonem spokojený a my trenéři také.

Výsledek utkání je jedna věc, předvedená hra druhá.

Chce to od děvčat poctivý přístup k tréninku a hlavně herní (zápasovou) praxi a pak už přijde všechno samo.

 

Ženy: Házená V. Bystřice – Jiskra Otrokovice „B“ 29 : 27 (18 : 15)

Hráčky (branky): Mikulášková V., Zachová E. – Kolčavová N. (2), Jiroušová P., Vaňková B. (1), Kopecká S. (5), Vítková K. (9/1), Zemanová R., Štenclová M. (2), Konečná S. (1), Hymrová D. (9).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

26.3.

doma

starší žáci

13:30

Prostějov

venku

mini mladší A

9:00

Turnaj v Litovli

mini mladší B

9:00

Turnaj v Litovli

muži

17:00

ve Dvoře Králové

27.3.

doma

mini starší A

9:00

Turnaj ve Velké Bystřici

min starší B

9:00

Turnaj ve Velké Bystřici

venku

starší dorost

9:00

v Holešově

ženy

15:00

v Zubří

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

26.3.

doma

mladší žačky B

9:00

Centrum Haná B *** v Žeravicích ***

mladší žačky B

11:30

HBC Olomouc B *** v Žeravicích ***

27.3.

doma

mladší žačky A

9:00

Prostějov *** v Žeravicích ***

mladší žačky A

11:30

HBC Olomouc A *** v Žeravicích ***

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook