Zpravodaj č. 12/2022

SOBOTA 19.3.2022

 

St.žáci: Házená Velká Bystřice – Prostějov 34 : 19 (18 : 10)

Začátek zápasu byl z naší strany vlažný. První branku jsme vstřelili až v 6. minutě. Obrana byla nedůrazná, střelba v útoku nepřesná. Ještě v 9. minutě byl vyrovnaný stav 4:4. Potom už jsme se začali kombinačně prosazovat. Ve druhé půli jsme zlepšili obranu i střelbu. Prostřídali se všichni hráči. Závěrečná branka padla po hezké nahazovačce po naučené kombinaci T. Tomance a Bolka. Polovinu týmu dnes tvořili ml. žáci a zahráli skvěle. Tom s Korkem to dobře dirigovali, Vojta opět výborně v obraně. Tradičně i Bolek si odehrál svoje, jak v obraně tak i v útoku. A opět naším nejlepším střelcem byl neudržitelný Matteo Cartelli se 14ti brankami. Premiérovou branku za st žáky, dal Alex Hloušek, který zaskakoval za svého nemocného bratra Maxe. V brance se vrátil do bývalé formy T. Janalík. Nutno pochválit i soupeře, který se od podzimu výrazně zlepšil.

Hráči ( branky): T. Janalík (br), M. Cartelli (14), B. Chaloupka (8), V. Urban (3), A. Maier (2), R. Koreczki (2), J. Kurtiš (2), Š. Možíš (1), Š. Urva (1), A. Hloušek (1), T. Tomanec (1).

 

 

Muži: I.HK Dvůr králové - Házená Velká Bystřice 30 : 27 (18 : 16)

Zápasy ve Dvoře Králové bývají ve většině případů jedny z nejtěžších venkovních zápasů celé sezóny. To bývá způsobeno tvrdou hrou soupeře, často až za hranicí pravidel. Tentokráte nás však soupeř překvapil rychlou běhavou házenou, která nám dělala velké problémy v obraně. Zápas byl vyrovnaný po celou dobu průběhu. Nutno podotknout, že s námi neodjela naše brankářská jednička Michal Vydra, který čeká každou chvíli narození potomka. Pavel Schneider, který ho v brance nahradil, však ukázal svoje kvality a potvrdil, že chytat umí! Škoda jen špatně zahrané koncovky, kdy se nám nepodařilo proměnit pár střeleckých šancí a soupěř zvládl překlopit pomyslné misky vah na svoji stranu a utkání vyhrát.

Rozhodčí: Rutta - Větrovský. Vyloučení: 2 – 6. Branky ze 7m hodů: 2 – 5.

Hráči ( branky): Schneider P. – Skřídlo J. (3), Wolf P. (1), Schaffner D., Pörsök P. (3), Vodička A., Strádal J. (1), Michálek D. (5/1), Možíš B. (7/4), Ostrožovič S.,

Menšík N. (4), Kubis J. (1), Šoustal J. (2).

 

 

NEDĚLE 27.3.2022

 

Mini starší: Turnaj ve Velké Bystřici

V neděli 27.3. jsme hráli první domácí turnaj této sezony v hale Na Letné. Začátek byl naplánován na 9.00hod. Do soutěže máme od jara přihlášena dvě družstva.

Na turnaj dorazilo celkem 17 hráčů. PAVEL SLEPICA, JAN BALÁŽ, EDA VOGL, JARDA KUCIÁN, KUBA TLAČBABA, MARTIN KUPKA, TOBIÁŠ PLACHÝ, ANTONÍN ŠMALEC, MATYÁŠ MULLER, KUBA SKOPAL, VERČA VEČEŘOVÁ, LUKÁŠ MIKLÍK, ŠTĚPÁN A TOBIÁŠ VOJTKOVI, ŠTĚPÁN A KRISTIÁN KOUKALOVI a LUKÁŠ VEČEŘA.

Většinou jsme hráli první poločas osobku a druhý poločas zónovou obranu. Střídali jsme vždy všechny hráče v poli pravidelně tak, aby si všichni zahráli přibližně stejně. V bráně se střídali všichni zájemci. Hrálo se 2x8 minut bez počítání skore..

Všichni hráči bojovali a bylo vidět, že je hra baví.

Turnaje se zúčastnili: HBC OLOMOUC A a B, CEMENT HRANICE a dvě domácí družstva HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE A a B. Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.

Příští týden jedeme v neděli do Kostelce n.H.

 

St.dorost: TJ Holešov – Házená Velká Bystřice 30 : 30 (13 : 18)

V neděli ráno jsme zajížděli do Holešova, se kterým jsme na podzim ve vyrovnané koncovce remizovali. Soupeř se sešel jen v 8 lidech což nám mělo hrát do karet a chtěli jsme hrát proto rychlou útočnou házenou. Vstup do zápasu se nám velmi povedl a v 8 minutě po výborné obraně a rychlých útocích jsme vedli 9:1. Potom jsme částečně polevili a hra se vyrovnala, kdy oba týmy skoro každý útok dávaly branky. Většinu prvního poločasu jsme udržovali 5- brankový náskok. V druhém poločase jsme chtěli hlavně zlepšit obranu a opět využít rychlé útoky. To se nám bohužel nepovedlo, nedokázali jsme ubránit jediný signál, který soupeř hrál a to i v tom případě, že ho velmi dobře známe, jelikož náš tým ho hraje také. Here to see the balenciaga replica handbags for free shipping. Bohužel soupeř ho hrál ve větší rychlosti a nasazení a proto byl úspěšnější. Ze špatné obrany vyplynulo také to, že se nám nedařil přechod do rychlého útoku. Soupeř nás pomalu stahoval a nakonec zápas skončil remízou. Bohužel, opět jsme si náš vyhraný zápas prohráli sami.

Sestava a branky: J. Lép,A. Maier, F. Dvořák 5, A. Čáp 1, V. Žárovský2, A. Horáček 4, J. Nevrlý, T. Juračka 2, J. Palička 3, M. Pečínka 5, V. Pečínka 4, J. Dzierdzava 3, V. Schaffner 1,

 

Ženy: Lesana Zubří – Házená Velká Bystřice 31 : 31 (15 : 13)

V neděli jsme se vydali odehrát zápas proti týmu, který si drží první misto v tabulce. Proti Lesane Zubří holky podaly bojovný a hlavně týmový výkon, i přestože byly v okleštěné sestavě. Prvni poločas jsme neustále doháněly Zubří o dva až tři góly, kdy poločas skončil 15:12. Do druhého poločasu jsme nastoupily s tím, že si odvezeme aspoň bod. Byla chvíle, kdy jsme vedly o 2 goly, ale kvůli neproměněnym šancím nás opět dotáhly. Holky bojovaly až do poslední minuty. Velka pochvala patří celému týmu.

Hráčky ( branky): Mikulášková L., Zachová E. – Kolčavová N. (2), Alexová A., Vaňková P., Kopecká S. (6), Vítková K. (8/4), Štenclová M. (2). Karpišová J. (1), Hymrová D. (12).

 

Ml.žačky „A“: SK Žeravice/V. Bystřice „A“ – Prostějov 21 : 13 (10 : 5)

Hráčky ( branky): Zavadilová D. (4), Beinlová N., Buriánková V. (1/1), Šindlerová P. (1), Mácová L. (5), Trubačová B., Zaoralová V. (1), Cupalová E. (2/1), Brázdová N. (6), Zichová J., Brázdová N. (1).


Ml.žačky „A“: SK Žeravice/V. Bystřice „A“ – HBC Olomouc 18 : 22 (10 : 13)

Hráčky ( branky): Zavadilová D. (2), Beinlová N., Buriánková V. (3), Šindlerová P., Mácová L. (7), Trubačová B., Zaoralová V. (3), Cupalová E. (1), Brázdová N. (2), Zichová J., Brázdová N.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

2.4.

doma

starší dorost

15:30

Vsetín

muži 17:30 Vsetín

3.4.

doma

ženy

15:30

Hodonín

venku

mladší žáci

9:00

v Litovli s Litovlí

mladší žáci 10:15 v Litovli s Horkou n. M.
mini mladší A 12:00 Turnaj v Olomouci (HBC)
mini mladší B 12:00 Turnaj v Olomouci (HBC)
mini starší A 15:00 Turnaj v Kostelci n. H.
mini starší B 15:00 Turnaj v Kostelci n. H.

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

2.4.

venku

starší žačky

9:30

v Zubří

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook