Zpravodaj č. 13/2022

SOBOTA 2.4.2022


St.dorost: Házená V. Bystřice – Klub házené Vsetín 34 : 31 (18 : 18)

Tento zápas jsme , chtěli opravdu vyhrát a kluci měli jasné instrukce jak toho dosáhnout. Bohužel, jejich nasazení tomu úplně neodpovídalo a hra v obraně byla jak se da říct, taková mrtvá. Chyby v nepřistupování v obraně ke střelcům mělo za následek, že jsme se se soupeřem pořád tahali v těsném kontaktu. Naše útočná část, není úplně špatná, ale i tam se dá velmi zlepšit, hlavně v rychlosti přechodu do rychlého útoku a i v případě kdy hrajeme útočné kombinace musíme více chodit do kontaktu se soupeřem. To nám chybí a proto soupeř stíhal se v obraně přesouvat a když už jsme se prosadili tak naše šance často ztroskotaly na brankáři. Z druhé strany naše obrana byla už několýkáty zápas velmi špatná a opravdu musíme zlepšit rychlost a důraz v obraně jinak každý zápas bude velmi těžký. Nakonec opravdu musím pochválit soupeře za bojovnost , který i když přijel v malém počtu tak nám málem sebral domácí body.

Sestava a branky: Lép J., Maier A. –, Čáp A. 5, , Žaroský V., Horáček A. 2, , Juračka T. 4, Palička J. 3., Albrecht A., , Nevrlý J. 1, Pečínka M., Pečínka V. 7, Dvořák F. 5, Schaffner V. 2, Zgabaj M. 4,

 

Muži: Házená V. Bystřice – Klub házené Vsetín 30 : 31 (18 : 16)

Podzimní utkání ve Vsetíně bylo velice náročné, takže jsme čekali velice těžký průběh i v domácí odvetě. Vývoj tomu také odpovídal, na začátku poločasu vedli hosté, na konci zase my. Po poločase se nám podařilo dát další 2 branky a odskočit na rozdíl +4, Trenér hostí vzal time out, kde jasnými pokyny určil, že se hostům opět podařilo dotáhnout na remízový stav. Poté se ve vedení střídaly obě družstva. Tentokráte nám docela hořel střed obrany, z jehož prostoru jsme obdrželi hodně branek. Naštěstí za nimi stál výborně chytající „čerstvý tatínek“ Michal Vydra! Na konci utkání jsme mohli výsledek dotáhnout na remízu, ale soupeř byl pozorný a hubený náskok jediné branky si dokázal pohlídat. Je to veliká škoda, protože remíza by pro tohle utkání byla více než spravedlivá.

Rozhodčí: Valášek - Vychodil. Vyloučení: 4 – 2. Branky ze 7m hodů: 7 – 3.

Sestava a branky: Vydra M. – Vodička A. 1, Wolf P. 1, Schaffner D, Švébiš O. 3, Strádal J. 1, Michálek 11/7, Možíš B. 5, Buršík T, Ostrožovič S., Menšík N. 1, Skřídlo J. 1, Kubis J. 3, Šoustal J. 3.

 

Mladší žačky: Házenkářký desetiboj – Měnín – 2.místo

Hodnocené trenéra ml. žaček Miroslava Brázdy: V sobotu 2.4.2022 jsme se v Měníně zúčastnili házenkářského desetiboje mladších žaček. Naše družstvo postihla velká marodka. Ze základní sestavy nakonec jelo 6 hráček a doplnily je holky, které měly čas a chuť si jet vyzkoušet nejen házenou, ale i soutěže. Desetiboj je soutěž zaměřená na všestrannost týmu, kde se hodnotí samotné utkání a výkony každého z hráčů v různých disciplínách. Rychlostní běh 2x15m, skok do dálky snožmo, přesná střelba, hod míčem , překážková dráha, osobní obrana a shot out .

Na základě pořadí v každé z nich se rozdělují body , jejichž součet na závěr určí celkové pořadí


Ve hře (1x10min. osobní obrana , shot out , normální hra 1x20min.) jsme se utkali s týmy:

ZORA OLOMOUC , KUŘIM , IVANČICE


Ve všech třech utkání hrály holky trpělivě a na maximum, zodpovědně jak v osobní obraně tak i v rychlém přechodu do útoku. Dařilo se znepříjemňovat soupeřkám přihrávky i vypichovat míče s náběhem do volného prostoru. Opět se ukázalo, že holky dávají na tréninku pozor a zkouší ve hře co se naučí na tréninku. Signál po faulu rozehrávka „Bystřická devítka“, vyšla několikrát. Ke skvělému výkonu se přidala i v brance Vanessa Ďásková. Bylo super, že si zahrály v každém zápase všechny holky, které s námi jely. Všechny holky dostávají prostor a čas na hřišti a ony se nám odměňují svojí houževnatostí a tím, že je na nich vidět, že je házená baví. A když jsou spokojený hráčky se svým výkonem , jsou spokojení i trenéři.


Výsledky jednotlivých utkání :

SK Žeravice – ZORA OLOMOUC 9 : 6 (osobní obrana 9 : 5 , shot outy 9 : 5 )

SK Žeravice – KUŘIM 7 : 3 (osobní obrana 7 : 3 , shot outy 2 : 2 )

SK Žeravice :- IVANČICE 6 : 10 (osobní obrana 10 : 9 , shot outy 2 : 12 )

 

Výsledky jednotlivých disciplín :

Rychlý běh – 4.místo , Přesná střelba - 3. místo , Odraz snožmo - 2. místo , Hod míčem – 3. místo , Překážková dráha – 2. místo , Osobní obrana – 1. místo , Shot out – 3. místo

Holky byly úžasné . Patří jim velká pochvala za předvedený týmový bojovný výkon .

Výsledkem bylo krásné 2.místo v turnaji .

Sestava: Mácová Lucie, Hadačová Beata, Vildová Dominika, Ďásková Vanessa, Zichová Julie, Ambrožová Natálie, Zavadilová Dominika, Žádníková Ema, Fantová Anna, Šindlerová Pavlína a Trubačová Barbora.

 

 

Velké poděkování patří i trenérkám Katce Bajerové a Andrejce Horáčkové.

 

NEDĚLE 27.3.2022

 

Mini starší: Turnaj v Kostelci na Hané

V neděli 3.4. jsme hráli druhý turnaj sezony, tentokrát v Kostelci na Hané. Odjezd byl klasicky z parkoviště u Zámku a my jeli se dvěma družstvy.

Turnaje se zúčastnili: JAN BALÁŽ, JARDA KUCIÁN, MARTIN KUPKA, TOBIÁŠ PLACHÝ, ANTONÍN ŠMALEC, MATYÁŠ MULLER, DAVID LERCH, LUKÁŠ MIKLÍK, ADAM TOMANEC, ŠTĚPÁN A TOBIÁŠ VOJTKOVI ,KRISTIÁN KOUKAL, NIKOLAS HEDENEC a LUKÁŠ VEČEŘA.

Většinou jsme hráli první poločas osobku a druhý poločas zónovou obranu. Zahráli si všichni a jelikož se nehraje na výsledek - nepočítá se skore, byly to zápasy bez stresu a velikých emocí. Prostě se hrálo na pohodu. V bráně se kluci střídali dle potřeby. Pořád nám chybí lepší chytání míče a hlavně lepší obrana. Postupně se, ale hráči výkonnostně lepší. Hrálo se 2x8 minut

Turnaje se zúčastnili: KOSTELEC NA HANÉ A a B, SOKOL PROSTĚJOV a dvě naše družstva HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE A a B. Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.

Příští týden hrajeme v neděli opět doma.

 

Ml.žáci: Tatran Litovel - Házená Velká Bystřice 16 : 25 (10 : 12)

Sestava (branky): Potůček K., Tomanec T.(3), Urban V. (6), Kurtiš J. (5), Indra P., Koreczki R. (3), Skopal J. (1), Mader J. (1), Peč M. (1), Müller Š. (2), Flasar K., Skopal D. (1), Šmalec A. (2/1).
 

Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – Sokol Horka n. M. 26 : 14 (14 : 10)

Sestava (branky): Potůček K., Tomanec T., Urban V., Kurtiš J. (8), Indra P., Koreczki R. (7/1), Skopal J. (1), Mader J. (2), Peč M., Müller Š. (2), Flasar K. (2), Skopal D., Šmalec A. (4).


Hodnocení nedělních soutěžních utkání v Litovli. 

Na úvod nás čekal Tatran Litovel. V prvním poločase, při osobní hře, jsme si vytvořili až pětigólovy náskok, ale na závěr poločasu jsme o něj skoro přisli. Stav 12:10 pro Velkou Bystřici. Na shot outy jsme Litovel předčily.... Do druhého poločasu jsme hráčům domlouvali, ať se baví hrou, ať si vyzkouší vše, co trénujeme...., ale apelovali jsme na tvrdou obranu. Což beze zbytku dodrželi. Obrana fungovala tak jak má. A všichni hráči si v tomto zápase hodně zahrali. Konečný výsledek 25:16.

Hned poté nás čekala Horka n. M......stav po prvním poločase 14:10 a hodně vyřvané hlasivky trenérů... nelíbila se nám hra v osobni obraně. Shot outy jsme opět zvládli lépe. V druhém poločase jsme již opět dominovali, ale nelíbil se nám pohyb hráčů v útočné fázi. Obrana ale byla stále na vysoké úrovni. Opět jsme prostřídali všechny hráče a každý si zahrál.

Závěrem: na některých hráčích jde vidět jisté tréninkové manko. Jsou stálice, kteří se posouvají, ale již by měli pravidelně hrát ve starších žácích. A mladší ročníky by již měli pomalu přebírat jejich místa a proto v jarní části již budou dostávat velkou porci času na hřišti.....

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – HK Hodonín II 33 : 35 (16 : 15)

Zhodnocení zápasu M. Hovorkovou: Nedělní zápas byl ve znamení bojovnosti a "chtíči" vyhrát. Zápas jsme započaly vskutku bravurně, během prvního poločasu jsme se dostaly do vedení, ukázala se týmová spolupráce a týmový duch. Ve druhém poločase jsme se s hráčkami Hodonína stále přetahovaly o gól, bylo to napínavé a doufaly jsme, že se štěstí obrátí v náš prospěch. I přes všechnu snahu jsme prohrály 33 : 35. Avšak je nutno vyzdvihnout práci pivotů, kteří fungovali naprosto skvěle a bez nich by to dnes nešlo. Pochvalu zaslouží i brankářka, která pomáhala ze své pozice.

Sestava (brankyy): Mikulášková L., Zachová E., - Kolčavová N. (3), Alexová A. (2), Jiroušová P. (6), Vaňková B. (4), Kopecká S. (2), Vítková K. (6), Štenclová M. (1), Konečná S. (1), Hymrová D. (8)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

9.4.

doma

starší žáci

13:30

HBC Olomouc

venku

ml.žáci

10:15

v Prostějově s Žeravicemi

ml.žáci

11:30

v Prostějově s Prostějovem

starší dorost

12:00

v Rožnově p. R.

10.4.

doma

mini mladší A

9:00

Turnaj ve Velké Bystřici

mini mladší B

9:00

Turnaj ve Velké Bystřici

mini starší A

12:00

Turnaj ve Velké Bystřici

mini starší B

12:00

Turnaj ve Velké Bystřici

venku

ženy

10:30

v Žeravicích

muži

15:00

ve Zlíně

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

9.4.

venku

mladší žačky A

11:15

v Horce n. M. s Hranicemi

mladší žačky A

12:15

v Horce n. M. s Horkou n. M.

mladší žačky B

13:00

v Kostelci n. H. s Centrem Haná B

mladší žačky B

14:15

v Kostelci n. H. se Zorou Olomouc B

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook