Zpravodaj č. 26/2015

SOBOTA 3.10.2015:

 

Ml.žáci "A":  SK V. Bystřice "A" - Centrum Haná "A"                  45 : 7 (27 : 6)

Ve čtvrtém mistrovském zápase jsme v sobotu 3.10. ve 12hodin hostili doma celek Centrum Haná A. Hrálo se na domácím hřišti, jen diváků mohlo být víc. Dosavadní bilanci - bez porážky jsme chtěli protáhnout.

Osobka nám vycházela, soupeř byl hratelný a tak jsme ji vyhráli 13:3.

Schot-auty skončila naší vítězstvím 14:3 a o zápase bylo více méně rozhodnuto, celkový výsledek první půle byl 27:6. Druhý poločas se opět nesl ve výborném výkonu celého družstva a prostřídali jsme všechny, jak to šlo. Kluci si vyzkoušeli signály a v pohodě vyhráli proti mladším soupeřům druhý poločas 18 : 1, takže zápas skončil výsledkem 45 : 7.

Sestava: Rosťa Černý(5), Mates Pečínka(6), Vojta Haderka(6), Vojta Pečínka(2), Hynek Dvořák(3), Adam Horáček(2), Kuba Šťastný(2), Kuba Dzieržava(2), Adam Katinger(7), Vilém Zedník(2), Tom Juračka(4) a David Soška(4).


Ml.žáci "B":  SK V. Bystřice "B" - Senice n. H.                               7 : 22 (1 : 10)

3.10. 2015 jsme odehráli další domácí utkání v soutěžní sezóně 2015/2016. Naším soupeřem byl tým Senice na Hané.

Sestava: Kuba Salašnyj, Štěpán Slepica, Vojtěch Schaffner, Petr Matulík, Eva Horáčková, Šárka Himrová, Štěpán Dvořák, Peter Blaha, Karel Kobliha, Patrik Markvart a Jan Grygar.

Už od úvodu bylo jasné, že nás nečeká jednoduchý zápas. Tým Senice na nás vletěl a naši hráči nevěděli co s tím. Nebýt Kuby Salašného, který zachytal perfektní špíl, tak jsme během 10 minut prohrávali o parník. Víme, že máme v týmu šest miniků, ale paradoxně ti hráli lépe než Ti starší. V obraně vyzvedneme pouze Peťu Matulíka, který tam opravdu tvrdil muziku, jinak přes nás chodili, jak si vzpoměli. Co se týká útoku můžeme pochválit Káju Koblihu, který v druhém poločase pochopil, že když si naběhne mezi hráče, tak se dá dat i gól a to celkem 3.

Během utkání se občas se objevili světlé chvilky, ale těch musí být za zápas více, tak věříme, že v dalších utkáních předvedou lepší hru, takovou co trénují.


St.žáci:  SK V. Bystřice - Šumperk                                               46 : 11 (23 : 5)

Povinné utkání s posledním týmem soutěže jsme začali v pěti hráčích. V deváté minutě za stavu 9:0 jsme šli do čtyř a ve druhém poločase, při našem vyloučení jsme nechali hrát kluky ve třech, a tak už to zůstalo až do konce. V obraně se kluci museli rychle přesouvat (v celku úspěšně) a co nestihli, hasili výbornými zákroky brankaři Šudřa a Dittr. Dopředu jsme hráli s velkou chutí a branky stříleli všichni hráči. Nejvíce se činil Schaffi těsně následovaný Vojtou Javorkem, který ukázal, že střelba z dálky je jeho silná disciplína. Dalšími paliči byli Fífa a Bobo a jen kousek za nimi Puchář a Vojta Haderka.
Hráči (branky):  J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), D. Schaffner (11), V. Javorek (10), F. Buršík (8), B. Možíš (7), J. Vysloužil (5), V. Haderka (5).


St.dorost:  SK V. Bystřice - Ivančice                                           38 : 31 (15 : 16)

V sobotu jsme na domácí půdě přivítali soupeře z Ivančic. Očekávali jsme těžký zápas, o jehož výsledku rozhodne každá chybička. Oproti jiným utkáním na naší straně stálo štětí, zachytali nám oba dva brankáři Pavel Schneider a Jakub Nezdařil, výborný výkon předvedli mladší dorostenci Dominik Tkadleček a Matěj Andrš a k nim se přidali i ostatní. O konečném výsledku bylo rozhodnuto díky útlumu soupeře na začátku druhé poloviny utkání, kdy se nám podařilo odskočit, vytvořit si gólový náskok a ten už jsme nepustili. Pozitivní byla spolupráce v obraně, která nutila soupeře k technickým chybám, díky čemuž jsme se my dostávali ke gólovým příležitostem. Kluci vybojovali cenné dva body, na které bychom rádi navázali i v dalším zápase.
Sestava: Schneider P., Nezdařil J., Hartl J., Samiec S.(3), Vladař F., Mader E.(5), Andrš M.(5), Michálik J., Maceášik T., Sečka J., Spurný T.(4), Tkadleček D.(11), Kubeša L.(5), Horký J.(5)



Muži:  SK V. Bystřice - Krmelín                                                     40 : 19 (18 : 8)

Po nepovedeném zápase v Zubří museli naši kluci zase zabrat a vyhrát. Motivace byla jasná, během týdne se makalo na tréninku a rovněž v zápase kluci nic nevypustili. Povinné vítězství, nováček soutěže Krmelín nedokázal příliš vzdorovat. 

Sestava: Vydra M., Vodička Š., Wolf P.(7), Wolf M.(2), Pörsök P.(4), Zemánek K.(4), Mikušek D.(3), Strádal J.(1), Strádal J.(1), Schneider V.(5), Machynek M.(3), Barvíř J., Kopal D.(5), Ďučík J.(1), Mézl R.(5)


 

NEDĚLE 4.10.2015:
 

Mini starší:  Turnaj v Horce n. M.

První říjnovou neděli jsme hráli další z našich turnajů, který se konal opět v Horce nad Moravou. Počasí bylo krásné a slunečné, proto se turnaj odehrál na venkovním hřišti. Jednotlivé zápasy se hrály 2 x 8 minut a tradičně bez počítání skóre. Zúčastnilo se pět družstev: Horka nad Moravou - lvíčata, Horka nad Moravou - tygři, STM Olomouc A, STM Olomouc B a SK Velká Bystřice. Na turnaj jsme dorazili v hojném počtu hráčů a hráček - a to v jedenácti. Po rozcvičce a rozběhání nás čekali dva těžcí soupeři, a to družstva STM Olomouc A a STM Olomouc B. Naši ale nastoupili s obrovskou chutí hrát. Děti výborně bránily a prosazovaly se i v útoku. Přihrávky byly až na nějaké výjimky taky přesné a bodovali jsme často i v rychlém útoku. V tomto duchu se odvíjely zápasy po celý turnaj. Všechny děti si proto zaslouží opět obrovskou pochvalu za předvedené výkony. Po odehrání všech zápasů následovaly dovednostní hry, vyhlášení turnaje a předání cen. Jako největší talent turnaje byl tentokrát zvolen Aleš Čáp, který zaslouží obrovskou pochvalu za super výkon na hřišti. Musíme také poděkovat rodičům, kteří nám byli nápomocní a fandili svým dětem. Turnaj hodnotíme jako vydařený a příští týden se budeme těšit na další - tentokrát v Senici na Hané.


Ml.dorost "A":  SK V. Bystřice "A" - Jičín                                    35 : 33 (18 : 18)

V neděli 4.10. jsme na domácí půdě přivítali soupeře z Jičína. V tomto zápase jsme si hlavně chtěli spravit  chuť po nevydařeném utkání v Zubří, což se však nepodařilo.  Hráči přistupovali ke všem aspektům hry vlažně, špatná byla zejména obrana, kde  jsme kolektivně nic nepředvedli. Naše  činnost se omezila pouze na individuální akce hráčů, v postupném útoku jsme byli naprosto bez pohybu a nápadů. O poločase hráči dostali jasné pokyny, které ovšem plnili  pouze prvních deset minut druhé půle, tehdy také  soupeři odskočili o 6 branek. Po deseti minutách opět zabředli do své špatné hry a obrany, což mělo za následek, že vítězství jsme udrželi jen velmi těsným rozdílem. V  tomto zápase jsme se opírali  o hru obou křídel a dobrý výkon podal při svém premiérovém utkání Lukáš Varhalík. 

Sestava: Routner J.(br)., Kolovratník D.(br), Hňatek F.(3), Andrš M.(6), Prošvic T.(4), Souček Š (1).,  Spurný T.(1),  Tkadleček D.(7), Čundrle F.,  Tesařík M.(5), Varhalík L.(7) ,  Hofírek T.(1), Dobeš J., Buršík T.


Ml.dorost "B":  SK V. Bystřice "B" - Nové Veselí "B"             28 : 26 (15 : 13)   

V prvním domácím zápase Moravské ligy mladšího dorostu jsme přivítali lídra soutěže. Hosté také měli lepší vstup do zápasu a ještě v sedmé minutě jsme prohrávali 3:5 především díky chybám v obraně a ukvapené střelbě. Poté jsme zlepšili obranu i útok, ale soupeř si stále udržoval jednobrankový náskok. V sedmnácté minutě jsme si sérií tří branek konečně vytvořili dvoubrankové vedení, které jsme do konce poločasu udrželi. Musíme dodat, že se hosté snažili zápas co nejvíce pozdržet, aby se stihly dostavit jejich posily, které hrály první ligu v Kopřivnici. A tak jsme viděli pozdní příjezd, dva time-outy a čtyři dlouhá ošetřování, díky kterým se závěr prvního poločasu vlekl a hra postrádala náboj a spád.  Ale účel světil prostředky a do druhého poločasu bylo dopsáno pět vysokých a silových hráčů a my tušili, že nás čeká velký boj. Naši borci se ale nepodělali, předvedli nejlepší výkon sezóny a  dvoubrankové vedení dokázali udržet. Za dobře fungují obranou se chytl Domes a kluky v rozhodujících chvílích podržel. Pod práškama nastoupil Tesák a byl oporou, především v obraně. Po zranění se rozehrává Pepíno11, kvalitní výkon na pivotu předvedl Burša. Dostat do hry dvatísícedvojky proti urostlým devadesátdevítkám bylo dost obtížné, ale jak Fífa (hezká branka po samostatné akci), tak Puchýř (důležitá branka z pivota) svou šanci využili na 100%. Středová osa fungovala nejlépe ve složení Štěpek, Pepa Dobeš a Vojta Javorek.  Tedy hráči ročník 2001. Štěpek hýřil pohybem, Pepa chodil do proskoků a Vojta pálil z dálky. U něj potěšilo i velké zlepšení v obraně.
Závěrem samozřejmě pochvala pro všechny za bojovný a nebojácný výkon.

Hráči (branky):  D. Kolovrátník (br), Š. Souček (7), J. Dobeš (5), M. Tesařík (4), T. Buršík (3),
V. Javorek (3), J. Jedenástík (2), J. Hartl (1), J. Vysloužil (1), F. Buršík (1), O. Majer (1),
T. Foukal, B. Možíš.



Ml.dorostenky:  Ivančice - SK V. Bystřice                                      38 : 17 (15 : 9)

I když výsledek vypadá víc než hrozivě, tak jsme ještě v desáté minutě druhé půlky prohrávali jen o šest branek, pak pro zranění odstoupila klíčová hráčka a naše obrana se rozsypala jako domek z karet. Opět jsme poztráceli spoustu míčů a Ivančice toho v pohodě využily. Místo kolektivu se po hřišti pohybovalo šest zoufalkyň bez zájmu o hru. Od padesáti gólového přídělu nás uchránila velmi dobře chytající brankařka. V šatně po zápase bylo hrobové ticho. Teď máme volný víkend, tak snad se dáme do kupy a další takový kolaps už nedopustíme.

Hráčky a branky: L. Mikulášková(br.), T. Krejčí(br.), R. Čecháková(6), V. Mikulášková(5), M. Soukupová(3), B. Slováčková(1), L. Žáková(1), M. Vachutková(1), A. Krejzlíková, S. Konečná, K. Černá, H. Moťková


Ženy:  Ivančice - SK V. Bystřice                                                32 : 20 (16 : 12) 

Ve 3. kole jsme zavítali na půdu HK Ivančice. Už při rozcvičení bylo jasné, že to nebude lehký zápas. Soupeřky měly zjevnou výškovou převahu a větší počet hráček na střídání. Do zápasu jsme vstoupili s velkým odhodláním nedat soupeři nic zadarmo. V 2. minutě jsme se ujali vedení, bohužel to bylo naposled, co náš tým vedl. Soupeř nám v zápětí utekl na rozdíl 3 branek , které jsme v 9. minutě dorovnali. Po té se opět opakoval scénář, kdy nám soupeř odskočil a my ho dotahovali až do konce poločasu. Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že se vyvarujeme zbytečných chyb, zvětšíme kombinaci a přestaneme kouskovat hru hrou jednoho na jednoho a hlavně zamezení rozehrávání rychlého protiútoku soupeře. Bohužel nic z toho se nám nepodařilo úplně splnit. Soupeřky nás přehrály hlavně díky rychlé kombinaci, které jsme nebyli schopni zamezit a díky tomu se dostávaly do střelby z 6 nebo 7 metrů skoro nebráněné. Pozitivní na tom je, že bylo vidět, že i s tímhle soupeřem se dá hrát a věřím, že do dalších zápasů zapracujeme na odstranění těchto nedostatků. 
Sestava: Kolčavová H.(br.), Kobylíková J.(3), Fabíková M.(6), Vítková K.(3), Macharáčková J.(2),  Begalová A.(3), Zívalová E.(1), Hlaváčková K.(1), Kadlecová O.(1)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
10.10. doma st.dorost 15:30  s Telnicí
muži 17:30  s Holešovem
venku mini mladší   9:00  turnaj v Senici n. H.
ml.žáci B   9:00  V Olomouci se Zorou Olomouc "B"P
11.10.. doma ml.dorost B 12:30  s Novou Bránicí
ml.dorost A 14:30  s Mostem
ženy 16:00  s Kunovicemi (2.kolo Českého poháru)
venku mini starší    turnaj v Olomouci
st.žáci   9:00  v Kostelci n. H. s Centrem Haná
ml.žáci A 12:00  v Kostelci n. H. s Centrem Haná "B"

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook