Zpravodaj č. 14/2022

SOBOTA 9.4.2022


St.dorost: Rožnov p. R. - Házená Velká Bystřice 26 : 22 (13 : 8)

V neděli jsme sehráli vyrovnaný zápas v Rožnově. Po dlouhé době se nám velmi dobře zlepšila obrana a kluky musím pochválit za bojovnost. V bráně nás držel Jirka Lép. Bohužel jsme tentokrát trpěli v útočné fázi , kdy jsme se nedokázali prosadit přes obranu , nebo přes brankaře. V prvních 10 minutách jsme prohrávali 6:0 a až po té jsme se dokázali prosadit. V útoku nám opět chyběla tlak na soupeře a větší rychlost pohybu. Co nás ,ale odsoudilo k prohře bylo to , že jsme nedokázali vyhrát , žádnou přesilovku. Zakončovali jsme zbytečně rychle nebo v křídlech. Jsou to věci , ze kterých se musíme poučit a poslední dva zápasy se pokusit vyhrát.

Sestava a branky: J. Lép, A. Maier, F. Dvořák, V. Žárovský 2, A. Horáček 2, J. Nevrlý 1, T. Juračka 4, J. Palička 1, M. Pečínka 8, V. Pečínka 4, A. Albrecht, Zgabaj M

 

St.žáci: Házená Velká Bystřice – HBC Olomouc 28 : 23 (18 : 13)

Do zápasu jsme vstoupili s aktivní obranou 1:2:3, čímž jsme zpočátku soupeře zaskočili. Dařilo se nám získávat míče a v útoku po kombinacích skórovat. Především dohravkami do levého křídla na výborného Radima Korka Koreczkého, který vstřelil první tři naše branky. Po desáté minutě, kdy jsme brankou Bolka Chaloupky vedli již 8:3, se hra postupně vyrovnávala, přesto jsme udrželi poločasové vedení o pět branek (18:13).
Druhý poločas jsme částečně polevili v do té doby výborné obraně, což bylo způsobeno i větším počtem vyloučení. Soupeř toho využíval hrou do pivota. Z obou stran se hrála rychlá házená. Naši hru téměř celý zápas dirigoval nejmladší hráč Tom Tomanec, který se nebál ani střelecké zodpovědnosti. Tahounem v obraně i útoku byl Bolek Chaloupka, kterému na druhé spojce sekundoval Max Hloušek, na kterém byl v zakončení vidět zdravotní výpadek v tréninku, což ale nesnížilo jeho platnost v obraně. Střelecky se dařilo i Ríšovi Šmídovi na pravém křídle. Na pozici pivota si svůj vysoký standart udržel Matteo Cartelli. Vybrat hráče utkání, vzhledem ke kolektivnímu výkonu všech! hráčů je těžké. Přesto jeden odvedl mnohem víc než standart a to gólman Tomáš Janalík, který je po zranění zpátky ve formě.

Hráči (branky): T. Janalík (br), K. Potůček (br), B. Chaloupka (7), R. Koreczki (6), T. Tomanec (4), R.Šmíd (4), M. Cartelli (4), M. Hloušek (3), M. Petr (1), Š. Možíš, J. Kurtiš.

 


 

Děkujeme rodičům obou družstev za diváckou podporu a rozhodčím za klidný průběh zápasu.

 

NEDĚLE 27.3.2022

 

Mini starší: Turnaj ve Velké Bystřici

V neděli 10.4. od 12:00 proběhl plánovaný turnaj sezony mini starších ve Velké Bystřici za účasti družstev SOKOL II PROSTĚJOV, HÁZENÁ UNIČOV a dvou domácích družstev HÁZENÁ VEL.BYSTŘICE A a B. Hrálo se 2x10minut, poločas osobka a poločas zónová obrana.
TATRAN LITOVELnedorazil s tím, že se den před turnajem omluvil, že má marodku.

 

Na turnaj dorazilo celkem 17 domácích hráčů. PAVEL SLEPICA, JAN BALÁŽ, EDA VOGL, JARDA KUCIÁN, KUBA TLAČBABA, MARTIN KUPKA, TOBIÁŠ PLACHÝ, MATYÁŠ MULLER, KUBA SKOPAL, VERČA VEČEŘOVÁ, LUKÁŠ MIKLÍK, ŠTĚPÁN A TOBIÁŠ VOJTKOVI, ADAM TOMANEC, MATYÁŠ KACZMARCZYK, ADAM BARVÍŘ a DAVID LERCH.

Hráli jsme první poločas osobku a druhý poločas zónovou obranu. Střídali jsme vždy všechny hráče v poli pravidelně tak,aby si všichni zahráli přibližně stejně.V bráně se střídali všichni zájemci.Hrálo se 2x10 minut bez počítání skore..

Všichni tentokrát příkladně bojovali-i když se někdy nedařilo.Pořád máme trochu problémy s chytáním míče.

Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.

Příští týden je velikonoční volno a další týden jedeme do Olomouce na Zoru.

 

Starší žačky: 5.kolo Žákovslé ligy - Karviná

Domácí družstvo bylo náš rozehřívací soupeř. Škoda, že se Karvinkské holky rozehřály dříve, než ty naše, takže nám utekl začátek. Pak jsme mohutně dotáhly na remízu, ale štěstí se v posledních vteřinách naklonilo na druhou stranu. Prohra o gól mrzela, ale v dalších dvou zápasech se holky prosadily. Nutno říct, že proti papírově slabším soupeřům z Bohunic (14:5) a Mělníka (29:17). V posledním zápase jsme se potkali s Porubou - nejsilnějším mančaftem tohoto kola. A první poločas to tak jednoznačně vypadalo.  Za nás jediný gól,  svěšené holčičí hlavičky a slzy. Ve druhé polovině se holky vzpružily a odehrály mnohem lépe, takže bychom měli vzpomínat jen na tuto část,  pěkná plichta 7:7. Nicméně házená se hraje na dva poločasy - 8:20 v náš neprospěch.  Škoda, že holky neposlouchaly cenné rady trenérů a zbytečně se fyzicky i psychicky potrápily.

Výsledky: Karviná – Žeravice/Velká Bystřice 20 : 18
                  Bohunice - Žeravice/Velká Bystřice 5 : 14
                  Mělník – Žeravice/Veůlá Bystřice 17 : 29
                  Poruba – Žeravice/Velká Bystřice 20 : 8


Je potřeba říct,  že jsme měli velkou marodku, hromada hráček zůstala doma, aby se doléčily. Některé se připravovaly na úterní a středeční přijímací zkoušky na střední školy, pár holek hrálo nemocných a zraněných. Takže jsme na turnaj odjeli sice s deseti hráčkami ale opravdu zdecimovanými nemocemi a turnaj jsme dohravali už pouze z jednou na střídání. A to je opravdu v této soutěži znát. Bohužel nám ani naše mladší žačky nepomohly a tím pádem taky neposbíraly cenné zkušenosti. Patří velký dík zúčastněným bojovnicím v tomto kole ŽL. Holky si sáhly na dno. Alespoň malé pozitivum vidíme v našich méně vyhraných holkách: určitě nezklamaly! Zúročil se jejich přípravný turnaj, který jsme jim v mezičase uspořádali.
No, je to za námi,  odnášíme si 4 body a opět cenné zkušenosti do příštích bojů!

 

 

A ještě jedna poznámka pod čarou, ale nedá mi to si to nechat pro sebe. Ať se svazové, krajské vedení či jednotlivé kluby zamyslí na svým přístupem k házené. Nekteří rozhodčí i vedení některých družstev zastávají absurdní teorii, že při Žákovské lize musíme učit rozhodčí pískat. Dle mého názoru je toto úkol svazu nikoliv dětí. Myslím si, že úkolem trenérů, rozhodčích a všech zúčastněných je něco učit hráče či hráčky nikoliv sudí !!! Bohužel se to zdaleka netýká jen rozhodčích ŽL, ale v podstatě všech žákovských a minižákovských kategorií. A toto nepíši v žádných emocích nebo, že bych si ztěžoval na rozhodčí. Jde mi jen o rozvoj házené a vychovávání házenkářských reprezentantů.

 

Muži: Handball PSG Zlín - Házená Velká Bystřice   31 : 23 (15 : 12)

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Vodička A. 3, Wolf P. 3, Schaffner D., Švébiš O. 2, Skřídlo J. 1, Michálek D. 6/2, Buršík T., Ostrožovič S., Dobeš J. 6/4, Pörsök P. 1, Kubis J. 1, Šoustal J.

 

Ženy: SK Žeravice - Házená Velká Bystřice            25 : 17 (10 : 10)

Sestava a branky: Mikulášková L., Kolčavová N. 3, Jiroušová P. 1, Vaňková B. 2, Kopecká S. 4, Alexová A., Vítková K., Zemanová R. 1, Štenclová M. 5/3, Konečná S. 1, Hymrová D.


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

23.4.

doma

mladší žáci

13:00

Centrum Haná "A"

mladší žáci

15:30

Žeravuce/Velká Bystřice "A"

muži

17:30

Jičín "B"

venku

mini starší A

12:00

Turnaj v Olomouci (Zora)

mini starší B

12:00

Turnaj v Olomouci (Zora)

24.4.

venku

mini mladší A

12:00

Turnaj v Olomouci (Zora)

mini mladší B

12:00

Turnaj v Olomouci (Zora)

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

23.4.

doma

starší žačky

16:00

Zlín "A" *** v Žeravicích ***

venku

mladší žačky B

10:15

v Olomouci s Uničovem

mladší žačky B

13:00

v Olomouci se Zorou Olomouc "B"

mladší žačky A

14:15

ve Velké Bystřici s Centrem Haná "A"

mladší žačky A

15:30

ve Velké Bystřici s Velkou Bystřicí


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook