Zpravodaj č. 15/2022

Ml.žáci: Turnaj v Zubří – 2.místo

Hodnocení turnaje konaného na velký pátek v Zubří:

První zápas jsme odehráli proti Zlínu. Vysoká výhra 27 : 15. Hráli jsme výborně do obrany a v útoku hráči předváděli, jak naučené kombinace tak i samostatné akce a v bráně skvěle chytající Kryštof. Ale nebylo to jednoduché. Soupeř měl na střídačce spoustu čerstvých hráčů a nás to stálo spoustu sil. Následující utkání proti Kopřivnici jsme odehráli hned po Zlínu a prohráli 20 : 19. Byl to velmi vyrovnaný zápas, který byl ze strany soupeře velmi silový. Měl vysoké a silné hráče. Navíc pískali mladí rozhodčí, kteří ovlivnily utkání svými chybnými výroky. Přesto musíme smeknout před klukama. Bojovali až do konce. Obrana fungovala na jedničku a v útoku jsme předváděli nápaditou hru. Škoda třech nastřelených tyček.... ob zápas nás čekala Považská Bystrica s kterou jsme vyhráli 22 : 18. Opět vyrovnané utkání ve které nás podržel gólman Kryštof a skvěle fungující obrana. V útoku jsme si opět vytvářeli hezké kombinace. Další utkání proti Zubří B a výhra 14:7. Šetřili jsme síly a proto dle možností prostřídali na všech postech různé varianty obsazení hráčů. V bráně předvedl skvělý výkon Jakub Skopal. Poslední zápas se Zubří A ... jsme dominovali a vyhráli 20 : 9 .... vytasili na nás obranu 3:3 se kterou jsme si poradili na jedničku. Hráči byli v pohybu a přecházeli jeden na jednoho a pomáhali si. V bráně opět skvěle chytající Kryštof.

Konečné 2.místo na turnaji je odměnou.

Závěrem: po celý turnaj fungovala obrana na výbornou. V bráně skvěle chytající Kryštof a Kuba, který se chytil proti Zubří B. V útoku jsme byli nápadití a chytří. Velmi silný moment turnaje byl, když zraněný Denis (již déle než měsíc nemůže trénovat) byl s námi v posledním zápase na střídačce a při vyhlášení ho celý tým poslal, ať jde pro cenu. Jde vidět silný týmový duch. A při vyhlášení jsme dominovali i v samostatných cenách.

Nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen Radim Koreczki (dle ankety trenérů i nejlepším hráčem) a nejlepší gólman Kryštof Potůček (zaslouženě). Ale zásluhu na tom má celý tým. Každý jednotlivý hráč. Jsme na ně hrdí, kam se opět posunuli. A taky jsme to hráčům po turnaji řekli ..... nás trenéry jen mrzí, že každý tým na turnaji měl minimálně 6 až 8 hráčů na střídání. My jen dva, plus gólmana. Turnaje jsou od toho, aby hráči získávali zkušenosti a to co trénujeme přenesli do zápasu. Je to škoda. Každý zápas i trénink posouvá hráče dál, stejně jako nás trenéry.


 

Ml.žačky: PRAGUE HANDBALL CUP 2022

Ve dnech 14. - 18. dubna 2022 jsme se zúčastnili PRAGUE HANDBALL CUPU 2022, jednoho z největších házenkářských turnajů na světě. Přijeli jsme na turnaj z cílem o předvedení nejlepšího výkonu a porovnat se sostatními. První zápas proti SK Kuřim (12 : 16) nám, ale vůbec nevyšel podle našich představ. Holky byly ospalé, na hřišti se hledaly a nedokázaly proměňovat šance. Proti HC Milevsko (8 : 12) se už probudily a bylo vidět, že chtějí po předešlém nepovedeném zápase vyhrát. Přidalo se na důraze, jak v obraně, tak i v útoku. Bohužel jsme nedokázaly využít všech šancí. Štěstíčko se přiklonilo na stranu soupeřek. Do třetího zápasu jsme šli s tím, že na hřišti se musí opravdu nechat všechno, aby konečně přišlo první vítězství na turnaji . Byl to ten zápas, který prostě měl vše. Tohle byly zase naše holky. Obrana holek přidala na důraze a v útoku se nám začalo dařit proměňovat všechny šance . Holky porazily TJ Sokol Kobylisy II (22:10 ) a byl vidět jiný přístup ke hře. Nikdo se neporazí bez boje. Bojovaly o každý míč a po předešlých dvou zápasech neztrácely naději a to se vyplatilo.

V další turnajový den nás čekal soupeř z ŠKP Bratislava (14 : 5). Pokračovalo se ve stejném tempu a nasazení z předchozího dne a tak přišla zasloužená výhra. Po výhře následovala delší pauza, kterou jsme si s zpříjemnili zahráním bowlingu. Na následující zápas proti Rakouskému klubu UHC GANSERNDORF jsme se přesunuli na halu Hamr Braník , kde do té doby hráli naše nejmladší kategorie . Byl to vyrovnaný a bojovný z obou stran . Naše holky většinu utkání hrály v oslabení, kdy stejné zákroky ve Vinohradské hale byly posuzovány jinak. To holky zaskočilo a nebyly schopny se přizpůsobit. Soupeř z Rakouska měl nakonec více štěstí při zakončení a vyhrálo 9 : 16 .

Třetí turnajový den se hrálo systémem play out. Každá prohra znamenala odjezd z turnaje domů. A to nechtěl nikdo z nás. Ráno jsme si udělali krásnou procházku na Pražský hrad a Petřínskou rozhlednu.

 

 

Po obědě přišel zápas pravdy proti týmu Astra Praha, který byl vydřený a odpracovaný. Hned od začátku byla znát velká touha vyhrát a zahrát si další zápas proti svým kamarádkám ze Zlína. Daří se nám vypichování míče a rychlý přechod do útoku a tak zaslouženě přišla výhra. Nejlepší na konec a to vytoužené utkání s PSG Zlín. Utekl nám začátek. Za stavu 2:6 se musela udělat nějaká změna ze strany trenérů a to v bránění v osobní obranu . Děvčatům ze Zlína to dělalo velké problémy a my se dostaly zpět do zápasu. I přes velkou bojovnost, nasazení a ztráty hlasivek trenérů při povzbuzování to skončilo prohrou (16:21) . Obdiv holkám, že zvládly hrát osobní obranu celých 25 minut. Střídání v osobní obraně je velmi obtížné.

You will find these replica watches are pretty rare.

Velké poděkování za skvěle zvládnutou organizaci přesunů patří Andrejce Horáčkové. Katka Bajerová měla na starosti vedení družstva při zápasech. Ondřej Cupal byl náš IT a brankářský trenér. Mirek Brázda umí holky výborně holky povzbudit a připravit na zápas psychicky. Každý máme svoji funkci.

Čtyři dny byla úžasná a usměvavá nálada . Holky byly z turnaje nadšené a o to nám jde především. Už teď se všichni těšíme na další krásný společný turnajový víkend .

Sestava a branky: Brázdová Natálie 6, Buriánková Valerie 10, Hadačová Beáta 21, Trubačová Barbora, Šindlerová Pavlína 3, Zichová Karolína 16, Fantová Anna 4, Cupalová Eliška 3, Ambrožová Natálie 4, Mácová Lucie 28, Beinlová Nela, Zavadilová Dominika 1, Brázdová Nikola v brance.

                                                                                                                                                                             Hodnotil: Mirek Brázda


 


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

23.4.

doma

mladší žáci

13:00

Centrum Haná "A"

mladší žáci

15:30

Žeravuce/Velká Bystřice "A"

muži

17:30

Jičín "B"

venku

mini starší A

12:00

Turnaj v Olomouci (Zora)

mini starší B

12:00

Turnaj v Olomouci (Zora)

24.4.

venku

mini mladší A

12:00

Turnaj v Olomouci (Zora)

mini mladší B

12:00

Turnaj v Olomouci (Zora)

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

23.4.

doma

starší žačky

16:00

Zlín "A" *** v Žeravicích ***

venku

mladší žačky B

10:15

v Olomouci s Uničovem

mladší žačky B

13:00

v Olomouci se Zorou Olomouc "B"

mladší žačky A

14:15

ve Velké Bystřici s Centrem Haná "A"

mladší žačky A

15:30

ve Velké Bystřici s Velkou Bystřicí


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook