Zpravodaj č. 16/2022

SOBOTA 23.4.2022

 

Mini starší: Turnaj v Olomouci na Zoře

V sobotu 23.4. jsme hráli další turnaj, tentokrát v Olomouci na hale Zory Olomouc. Odjezd byl klasicky z parkoviště u Zámku a my jeli se dvěma družstvy.

Na to, že je nás celkem více než 20 dětí a na treninku v pátek nás bylo 18, nakonec nás jelo pouze 12. Někteří byli omluveni a někteří bohužel ne......

Turnaje se zúčastniliJAN BALÁŽ, JARDA KUCIÁN, PAVEL SLEPICA, TOBIÁŠ PLACHÝ, KUBA TLAČBABA, DAVID LERCH, LUKÁŠ MIKLÍK, ADAM TOMANEC, KRISTIÁN KOUKAL, ŠTĚPÁN KOUKAL, EDA VOGL a LUKÁŠ VEČEŘA.

Takže každé družstvo mělo jednoho na střídání, což je při čtyřech zápasech, kde se hraje poločas náročná osobka málo. Zahráli si všichni dostatečně a jelikož se nehraje na výsledek -nepočítá se skóre, byly to zápasy bez stresu a velikých emocí. Prostě se hrálo na pohodu. V bráně se kluci střídali dle potřeby. Je potřeba zlepšit orientaci v prostoru, kde jsou spoluhráči. Dále nám chybí lepší chytání míče.Postupně se ale hráči výkonnostně lepší.

Hrálo se 2x8 minut.

Turnaje se zúčastnili: DHK ZORA OLOMOUC A a B, SK ŽERAVICE a dvě naše družstva HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE A a B. Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.

Příští týden hrajeme v sobotu v Litovli.

 

Muži: Házená Velká Bystřice – HBC Jičín „B“ 28 : 31 (15 : 18)

V předposledním domácím zápase jsme na domácí palubovce přivítali zálohu extraligového Jičína. Podzimní utkání jsme bohužel nezvládli a prohráli o jedinou branku 30:31. To jsme chtěli soupeři oplatit v domácím utkání. Jičín však do Bystřice nepřijel prohrát a dařilo se mu dávat branku za brankou. Zejména v prvním poločase nejsme zvyklí vidět na ukazateli skóre tak vysoký počet obdržených branek. Utkání to bylo vyrovnané, škoda však šancí, které jsme nedokázali proměnit. Hlavně v druhém poločase jich bylo více než dost. Body nakonec jedou do Jičína a my se budeme muset pokusit urvat body hned v dalším utkání vPraze-Chodově.

Rozhodčí: Halada - Kosmák. Vyloučení: 3 – 4. Branky ze 7m hodů: 5 – 4.

Sestava a branly: Vydra M., Schneider P. – Vodička A. 3, Wolf P., Schaffner D. 5, Švébiš O., Skřídlo J. 2, Možíš B. 7/5, Buršík T., Ostrožovič S., Menšík N. 2, Mancl P. 6, Kubis J. 1, Šoustal J., Buček R. 2


 

Mladší žačky A: Házená V. Bystřice - Žeravice/V. Bystřice „A“ 35 : 16 (20 : 11)

V sobotu 23.4. zavítaly mladší žačky SK Žeravice/Velká Bystřice „A“ k sobotnímu dvoujutkání do haly na Letné ve Velké Bystřici. Po náročném minulém víkendu na turnaji Prague handballu postihla velká marodka, jak družstva Centrum Haná tak i našich holek a muselo se sáhnout pro doplnění sestavy z kategorie žaček B a mini. Centrum Haná nakonec nedorazil. Nastoupili jsme pouze proti velmi silnému týmu chlapců z Velké Bystřice. Hned od  úvodu utkání se na nás valil jeden útok za druhým. Osobní obrana a přechod do útoku bylo fyzicky pro holky velmi náročné. V osobní obraně jsme dělaly chyby. Přechod do útoku chlapců z Bystřice byl někdy až tak rychlý, že holky ani nestihly reagovat. U Bystřické branky byl moc zhuštěný prostor , kde naše přihrávky neměly moc šanci na úspěch. Ale i přesto všechno se nám občas dařilo dostat přes levou stranu k zakončení, kde Viki z kategorie mini občas chlapcům z Bystřice pěkně motala hlavu. Povedlo se i přes dobrou Bystřickou osobní obranu Lucce a Káji pěkně se uvolnit a vstřelit branku. Příště musíme využívat více prostoru na hřišti a roztáhnout hru do stran. První poločas nakonec skončil 20 : 11

Shot-outy vyhráli kluci z Velké Bystřice .

Druhá půle pokračovala ve stejném tempu jako v prvním poločase. Kluci z Bystřice byli k nezastavení. Ale i přesto se ve spolupráci Naty a Viki párkrát povedlo pěkně se uvolnit přes křídlo, kde Viki opět ukázala, že nám v mini kategorii roste velký talent házené. I Domča se na spojce pěkně drala do zakončení. Holky bojovaly a Bystřickým nedaly nic zadarmo. Utkání skončilo 35:16

Na tréninku se musíme zaměřit a potrénovat osobní obranu a vypichování míče. Teď budeme mít volný víkend . Budeme mít čas aspoň na doléčení bolavých kotníků Elišky a Natálky a uzdravení Bety a Niky , které jsou nemocné .

Sestavy: Trubačová Barbora , Brázdová Natálie1 , Vildová Dominika , Mácová Lucie 1, Šindlerová Pavlína , Beinlová Nela , Zaoralova Viki 5 , Zavadilová Dominika 6, Fantová Anna 1/1, Zichová Karolina 2, Jurášková Barča.

Hodnotil: Brázda Miroslav

 


Mladší žačky B: Házená Uničov - Žeravice/V. Bystřice „B“ 23 : 19 (13 : 10)

Mladší žačky B: Zora Olomouc „A“ - Žeravice/V. Bystřice „B“ 15 : 5 (6 : 2)

 

Hodnocení 4. Kola skupiny mladší žactvo II:

Mladší žačky SK Žeravice/ Velká Bystřice B k sobotnímu dvojutkání zavítaly na halu Zory Olomouc. Čekalo nás družstvo z Uničova a domácí holky Zora A. Pro velkou marodku byly osloveny dvě hráčky z kategorie mini, které měly mít o víkendu volno. Holky nastoupily do první půle agresivní osobní obranou. Kluky z Uničova nenechaly moc rozběhnout. V útoku se nám dařila spolupráce střední a krajních spojek na 2 přihrávky jsme šly do zakončení. Poločas byl ukončen za stavu 13:10 pro Uničov. Shot – outy jsme prohrály a tak se další gól připsal soupeři.

Do druhé půle našehráčky šly s tím, že se tento zápas dá vyhrát. Bojovaly o každý míč. Dostávaly se do zakončení . Bohužel ne vždy úspěšně. Ve 13-té minutě byl stav 19:19. Přestaly dávat góly a v 16-té minutě neproměnily sedmičku za stavu 21:19. Utkání nakonec skončilo 23:19.

Celé družstvo bojovalo za tým. Navzájem se podporovaly, v brance nás podržela Barča Jurášková, která měla proti klukům krásné zákroky. Bránit kluky, kterým jste po prsa je opravdu těžké, bránily jsme, nenechaly se jen tak obejít. Výkon holek byl opravdu skvělý. Dá se říct, že takto jsem ještě tým B hrát neviděla. Vyzdvihla bych hru spojek Aničky, Domči a Andrei, která se vůbec nebála jít do zakončení. Kačka, která se střídala s Luckou na středu to výborně nahrávaly do náběhu spojkám. Jen kdybychom více spolupracovaly s křídly. Kdy křídlo se uvolní, ale spojka nepřihraje. To samé platí pro pivota. Tento post je velmi těžký, ale Julča se Sabinkou se ho zhostily skvěle a dělaly rozruch v soupeřově obraně. I když přihrávek moc nedostaly. Na křídle Natálka, která umí vystřelit a dát branku. Kája vybojovala několik míčů v obranné fázi utkání. Emma se začíná zapojovat hlavně v první části utkání, nabíhá si pro míč. Střílí na branku. Monča pořád ještě hledá jistotu na hřišti. S odehranými minutami to bude lepší a lepší.

Sestava: Barbora Jurášková, Fantová Anna 8, Zavadilová Dominika 6/2, Natálie Ambrožová 2, Karolína Pisková, Emma Žádníková, Julie Zichová 1, Sabina Košťálková, Monica Krutilová, Kateřina Sobotková, Lucie Macfeldová a Andrea Skopalová 2.

 

Druhý zápas nás čekaly holky ze Zory A.

V tomto utkání jsme se domluvily, že Barča půjde do hry a do branky nastoupí Anička.

Toto utkání bych hodnotila jako nepodařený . Hlavně v osobní obraně jsme dělaly chyby . Běhaly jsme všechny za míčem, místo abychom si hledaly volný prostor. To se odrazilo i na skóre, kdy jsme nebyly schopné dojít k zakončení a soupeřky, které opravdu tvrdě brání. Nenechaly nám zadarmo ani metr hřiště . První poločas skončil 6:2 pro domácí. Shot-outy jsme prohrály a za stavu 7:2 jsme šly do druhé půle utkání.

Šňůrou pěti branek nám soupeřky odskočily ještě víc a my jsme bohužel neměly úspěšnou střelbu jako v prvním utkání. Kdyby holky dokázaly spolupracovat jako v prvním zápase, byla by hra a tím pádem i výsledek jiný. Pro nás trenéry je super, že se holky dokáží na hřišti i na lavičce navzájem podpořit a hrát jako tým. Utkání skončilo 15:5 pro domácí Zora A.

Děkuji holkám z kategorie mini, že si s námi přišly zahrát.

Sestava: Barbora Jurášková, Fantová Anna, Zavadilová Dominika 3/1, Natálie Ambrožová, Karolína Pisková, Emma Žádníková 1, Julie Zichová, Sabina Košťálková, Monica Krutilová, Kateřina Sobotková, Lucie Macfeldová a Andrea Skopalová 1

Hodnotila: Bajerová Kateřina

 

 

Starší žačky: Žeravice/V. Bystřice – Zlín „A“ 28 : 25 (12 : 12)

V sobotu 23.4.2022 jsme sehráli vyrovnané, ale hlavně bojovné utkání se sympatickým soupeřem se Zlína. Za poslední půlrok jsme se s tímto soupeřem potkali již potřetí a opět s vítězným koncem. Musím se přiznat, že jsem tentokráte naším holkam moc nevěřil. Z důvodů velkých tréninkových výpadků většiny holek. Na trénincích je patrno, že se trápíme v zakončování brankových příležitostí, projevuje se nesehranost jednotlivých spolupracujících dvojic, trojic a pokulhává nám fyzička. Je pravda, že holky během zimní části sezóny odehrala celkem velký počet zápasů, především díky Žakovské lize. To má také za následek různá zranění a nemoci. A při menší hráčské základně je to znát.
Je však všechny holky potřeba pochválit za bojovnost a nepropadnutí panice, pokud se prohrává. V tomto zápase se konečně probudila a začalo se dařit i dalším holkám, než jen tradičním oporám. A co mě, jako trenéra, nejvíce těší, že si děvčata vzpomněla na čtrnáctdní staré rady a použila je při podobných situacích v tomto utkání.
Takže děvčata chválíme Vás a děkujeme za předvedenou bojovnost.
Pochvala patří i Všem povzbuzujícím divákům, že děvčata k tomuto výkonu vyhecovala. Snad jim příště Naše žáby předvedou i dlouho nepoužitý pokřik.


Sestava: Urbanová A. (10), Kubíčková A. (1), Daňková A. (2), Topalovič N. (7), Krutilová T. (2), Marešová E., Laufová N., Ambrožová N., Onderková K., Ročáková E. (2), Hrdinová E., Vážanová A. (4), Škvorová P.

 

replica watches

That is why you need to buy the best replica watches from the UK online store.

Zveme Vás všechny na poslední kolo Žákovské ligy, které se koná 30.4.2022 v hale v Žeravicích. Věříme, že předvedeme opět bojovnou a rychlou házenou. Zveme i širší házenkářskou veřejnost, ne jen rodiče, abychom se rozloučili s kvalitní soutěží před plnou halou.


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

30.4.

venku

mini starší A

9:00

Turnaj v Litovli

mini starší B

9:00

Turnaj v Litovli

1.5.

doma

mini mladší A

9:00

Turnaj ve Velké Bystřici

mini mladší B

9:00

Turnaj ve Velké Bystřici

ženy

15:30

Karviná

venku

starší dorost

15:00

v Telnici

muži

17:00

v Chodově

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

30.4.

doma

starší žačky

8:00

TJ Háje *** 6.kolo ŽL v Žeravicích ***

starší žačky

10:45

Slavia Plzeň *** 6.kolo ŽL v Žeravicích ***

starší žačky

13:30

Zlín "B" *** 6.kolo ŽL v Žeravicích ***

starší žačky

16:15

Bohumín *** 6.kolo ŽL v Žeravicích ***

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook