Zpravodaj č. 17/2022

SOBOTA 30.4.2022

 

Mini starší: Turnaj v Litovli

V sobotu 30.4. jsme hráli další turnaj v Litovli na hale ZŠ Vítězná. Odjezd byl klasicky z parkoviště u Zámku a my jeli opět se dvěma družstvy. Někteří nebystřičáci jeli přímo do Litovle.

Tentokrát se nás sešlo 14, což na dvě družstva je optimální stav. Dva v družstvu na střídání.

Turnaje se zúčastnili: JAN BALÁŽ, JARDA KUCIÁN, PAVEL SLEPICA, TOBIÁŠ PLACHÝ, KUBA TLAČBABA, DAVID PETER, ANTONÍN ŠMALEC, ADAM VRÁNKA, MARTIN KUPKA, MATES MULLER, KRISTIÁN KOUKAL, ŠTĚPÁN KOUKAL, EDA VOGL a LUKÁŠ VEČEŘA.

Všichni si zahráli dostatečně a protože se nepočítalo skóre, bylo to na pohodu. No někdy až moc a pak to bylo na úkor herního nasazení. Občas se museli děti motivovat, aby víc“ šlapaly“. V bráně se kluci střídali dle potřeby. Pořád máme při osobní obraně rezervy v bránění a občas, než se hráči zkoncentrují jim hráč uteče. Při osobce je to zásadní, protože pak už jde více méně sám na bránu. Tato osobní obrana je hodně náročná a to nejen na hráče, ale i na rozhodčí. Zasunutá obrana je o něčem jiném. Hrálo se 2x8 minut

Turnaje se zúčastnili: TJ OSEK NAD BEČVOU A a B, domácí TATRAN LITOVEL a dvě naše družstva HÁZENÁ VEL.BYSTŘICE A a B. Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.

Poděkování patří i všem přítomným rodičům a rodinným příslušníkům našich hráčů.Sešlo se jich tak hodně.

 

Příští týden máme volno a další týden hrajeme v neděli doma Na Letné.

 

NEDĚLE 1.5.2022

 

St.dorost: Sokol Telnice - Házená Velká Bystřice            37 : 35 (20 : 18)

Předposlední zápas jsme sehráli v Telnici s týmem aspirujícím na postup do 1. ligy. Zápas byl pro kluky těžší ve dvou ohledech, první, že tým byl oslabený o maturující hráče a druhá věc byl povrch v hale, který dost klouzal a znepříjemňoval hru. Kluci od začátku bojovali a drželi se soupeřem krok. Telnice hrála vysunutou obranu a docela se nám dařilo uvolňování pivota. Bohužel kolem 10 minuty nastal útlum, kdy jsme neproměňováním umožnili soupeři, přechod do rychlého útoku a tím i odskočení na 6 brankový rozdíl. Pak naštěstí jsme zesílili tlak v útoku při hře 1 na 1 a Jirka Lép zavřel bránu a poločas skončil pro nás přívětivě 20:18.

Druhý poločas byl jak přes kopírák začátek dobrý a potom opět útlum v podobě technických chyb uspěchané střelby a špatné obrany , kdy soupeř opět odskočil. Ve 20 minutě jsme přešli na obranu 1:5 a postupně se nám dařilo soupeřův náskok mazat. Vysunutá obrana nutila Telnici střílet z větší dálky a nepřipravených pozic. Nutno podotknout, že v té době jejich nejlepší hráč M. Popela už nehrál. Zápas jsme dotáhli na rozdíl dvou branek. Kluky musím pochválit za bojovnost a, že se snažili až do konce. Ale jak je na výsledku vidět z obou stran to byl takový zápas bez obran, což je věc , která by se nám zlepšila mohla vést k vítězství. Poslední zápas hrajeme proti Ostravě doma v sobotu 7.5. v 15:30.

This is the best crossbow for the money on the market in 2024.

Sestava a branky: J. Lép, V. Pečinka 6/1; A. Čáp 4, V. Žárovský, A. Albrecht 2, A. Horáček 3, A. Maier, F. Dvořák 8, T. Juračka 7, J. Palička 4/1, Klvaňa F. 1

 

Muži: TJ JM Praha Chodov - Házená Velká Bystřice        29 : 28 (15 : 14)

Poslední venkovní utkání letošní sezóny jsme odehráli na pražském Chodově. Do utkání jsme vstoupili velice dobře a po chvíli vedli 3:0. Domácí dokázali poprvé vyrovnat
až v polovině prvního poločasu. Poté jsme to byli my, kdo musel dotahovat. Poločasový výsledek o jedinou branku však odpovídal průběhu prvního poločasu. Během druhé půle domácí sérií akcí v útoku odskočili na 25:21. To už to vypadalo s námi velice zle. Dobrým tahem se ukázala výměna brankářů. V útoku se také podařilo vstřelit nějakou branku a rázem jsme byli zase na dostřel. V poslední minutě jsme prohrávali o 2 branky, jednu se nám podařilo vstřelit. Zbývalo 20 sekund do konce utkání, domácí brali time-out s jasnými pokyny udržet míč do konce na své straně. To se jim ale nepodařilo. Zhruba 10 vteřin před koncem jsme získali míč a mohli vstřelit tolik důležitou branku pro zisk alespoň jednoho bodu. Nakonec to na sebe vzal jeden z nejzkušenějších hráčů na hřišti „Peca“, který ale domácího gólmana neprostřelil a tak všechny body zůstaly na Chodově.

Příští kolo přivítáme doma již jistého vítěze I.ligy mužů – celek jihočeských Strakonic. Tímto všechny příznivce házené zveme na toto zakončení letošní sezóny.

Rozhodčí: Beňuš - Háza. Vyloučení: 4 – 2. Branky ze 7m hodů: 1 – 3.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Vodička A. 4, Wolf P. 3, Schaffner D. 1, Pörsök P., Strádal J. 2, Michálek D. 3/1, Možíš B. 6/2, Buršík T., Ostrožovič S., Menšík N. 1, Mancl P. 5, Šoustal J. Skřídlo J. 3

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – Sokol Karviná                  29 : 22 (13 : 11)

Sestava a branky: Mikulášková V, Zachová E. – Kolčavová N. 4, Alexová A., Jiroušová P. 3, Vaňková B. 1, Kopecká S. 2/1, Konůpková K., Kleislová K. 3, Štenclová M. 1, Konečná S. 3, Hymrová D. 12/6.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

7.5.

doma

st.dorost

15:30

Ostrava

muži

17:30

Strakonice

8.5.

 

venku

 

mladší žáci 15:00 v Olomouci s HBC Olomouc

ženy

16:00

s Otrokovicemi "B"

mladší žáci

16:15

v Olomouci s Horkou n. M.

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

7.5.

doma

mladší žačky B

11:00

Zora Olomouc A *** ve Velké Bystřici ***

mladší žačky B

13:30

Senice n. H. *** ve Velké Bystřici ***

venku

mladší žačky A

10:15

v Žeravichích s Žeravicemi

mladší žačky A

11:30

v Žeravicích s Hranicemi

8.5.

venku

st.žačky

11:00

se Zlínem "B"

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook