Zpravodaj č. 20/2022

SOBOTA 21.5.2022

 

Mini starší: Turnaj 5+1 - Napajedla

Družstvo starších miniků dostalo pozvánku na turnaj v Napajedlích NOVA HAUS CUP 2022, který se hraje na velkém hřišti v počtu hráčů 5+1. Na turnaj jsme se přihlásili, protože hodně hráčů odchází po sezoně do mladších žáků a takový turnaj je ideální příprava na velkou házenou. Po přihlášení a nahlášení sestavy rodičům se někteří hráči omluvili a proto jsme je museli nahradit mladšími kluky. Hrálo se 2x12 minut koženým míčem velikosti nula. Na zlínsku se takto miniházená hraje a my chtěli i srovnání, jak na tom herně jsme. Proběhlo několik treninků na velkém hřišti s vysvětlením pravidel. Přesto ostrý zápas jsme poprvé hráli až na tomto turnaji.

Turnaje se zúčastnili: JARDA KUCIÁN, TOBIÁŠ PLACHÝ, ANTONÍN ŠMALEC, MATYÁŠ MULLER, LUKÁŠ MIKLÍK, ADAM TOMANEC, ŠTĚPÁN A TOBIÁŠ VOJTKOVI, KRISTIÁN KOUKAL, ŠTĚPÁN KOUKAL , PAVEL SLEPICA, KUBA TLAČBABA a LUKÁŠ VEČEŘA. Takže kluků na střídání bylo dost.V bráně se střídali ŠTĚPÁN KOUKAL a TOBI VOJTEK.

Turnaje se zúčastnili: HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE, NAPAJEDLA A, NAPAJEDLA B, HK IVANČICE a HC ZUBŘÍ.

První zápas jsme hráli s domácím družstvem NAPAJEDLA A. Ze začátku vyrovnaný zápas, ale ve druhém poločase jsme zvyšovali náš náskok a zaslouženě zvítězili.

Druhý zápas nás čekal soupeř ze ZUBŘÍ. Od začátku jsme vedli a nic neponechali náhodě. Nakonec jsme jasně zvítězili.

Po obědě v nedaleké pěkné restauraci nás čekal nejsilnější soupeř NAPAJEDLA B. Od začátku mírně vedl a my dotahovali. Asi tři minuty před koncem jsme stáhli náskok na jednu branku, ale pak se soupeř rozstřílel a my prohráli.

Poslední utkání o konečné druhé místo jsme hráli s IVANČICEMI. Po počáteční neurovnané hře jsme s přehledem zvítězili a skončili tak na pěkném 2.místě. Kluci dostali medaile, pohár a sladkou odměnu.

Turnaj splnil svůj účel a všichni se snažili a bojovali. Na turnaj a zpět nás dopravil spolehlivý Lendy s malým autobusem. Rovněž někteří rodiče přijeli a povzbuzovali. Byl to pěkný turnaj s příjemnými a ochotnými pořadateli.

 

 

Starší žáci: Házená Velká Bystřice – Uničov            34 : 24 (19 : 10)

Domácí zápas měl dva rozdílné poločasy.  První půli jsme hráli, dle plánu. Výborná aktivní obrana 1:2:3 a rychlý přechod do útoku. Na postavenou obranu, pak naučené kombinace, které vycházely. Přestože na začátku nám zvonily tyčky, po sérii tří branek Bolka Chaloupky jsme vedli v 5. minutě 4:1. a postupně jsme náskok navyšovali. V 10. minutě už byl stav 8:3 a poločas 19:10.

Druhá půle už byla v obraně méně důrazná a v útoku se začala vytrácet kombinace na úkor individuálních akcí. Soupeř trestal naše nepřesnosti z nepřipravené střelby a ztráty míče. Přesto jsme dokráčeli k jasnému vítězství.  Všechny hráče jsme střídali, aby si pokud možno rovnoměrně zahráli. Potěšila forma obou brankařů K. Potůčka a T. Janalíka, opět bezchybný výkon v obraně Bolka Chaloupky, dirigování hry od T. Tomance a R. Koreczkého, branky Š. Možise a Š. Urvy. Pivotmanské geny potvrdil Vojta Urban. Pochvalu však samozřejmě zaslouží všichni hráči, jako kolektiv. Hráčem zápasu byl Max Hloušek, který přestože zahodil pár loženek, nasázel 13 branek

Hráči (branky): K. Potůček (br), T. Janalík (br), M. Hloušek (13), B. Chaloupka (6), T. Tomanec(3), R. Koreczki (3), M. Cartelli (2), P. Tomek (2), V. Urban (2), M. Petr (1), Š. Možíš (1), Š. Urva (1), R. Šmíd, A. Maier

 

 

NEDĚLE 22.5.2022

 

Ml. žáci: Litovel – Házená V. Bystřice                       14 : 22 (10 : 12)

Ml. žáci: Horka n. M. – Házená V. Bystřice               21 : 30 (11 : 14)

 

V neděli 22.5. jsme odehráli v Horce dvě soutěžní utkání. Jako první soupeř na čekalo družstvo z Litovle. Od první chvíle bylo vidět, že kluci mají v nohách únavu ze školního poháru. Proto jsme prostřídali všechny hráče. Konečný výsledek 14:22. Po poločase 10:12. Tedy jde stále vidět, že osobní obrana nám dělá problémy. Na druhou stranu musím všechny hráče pochválit za obranu ve druhém poločase, kde soupeř vstřelil za 20 min pouze 4 góly. 

Druhý soupeř Horka nad Moravou byl jednoznačně houževnatější, přesto jsme vyhráli 30:21. V tomto zápase se již někteří hráči otřepali z únavy a předváděli hru, na kterou jsme zvyklí. I první poločas byl o hodně lepší. Musíme pochválit hráče, že i při tak náročném týdnu zvládli oba zápasy. Máme radost z návratu Denise Miklíka, dobře chytajícího Kubu Skopala. Kdo se vyznačuje vysokým progresem je Dominik Skopal. Velmi dobře zahrál Vojta Urban. Ale abychom na nikoho nezapomněli, všichni si zaslouží pochvalu....

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

27.5. venku mladší žáci 17:00 v Kostelci n. H. s Center Haná

28.5.

venku

mini mladší A

9:00

Turnaj v Oseku n. B.

mini mladší B

9:00

Turnaj v Oseku n. B.

starší žáci

9:00

v Hranicích

29.5.

doma

mladší žáci

9:00

Prostějov

mladší žáci

11:30

Žeravice

venku

mini starší A

11:00

Turnaj v Horce n. M.

mini starší B

11:00

Turnaj v Horce n. M.

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

28.5.

doma

mladší žačky A

9:00

Horka n. M. *** ve Velké Bystřici ***

mladší žačky A

11:30

Hranice *** ve Velké Bystřici ***

starší žačky

13:00

Osek n. B. *** ve Velké Bystřici ***

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook