Zpravodaj č. 21/2022

NEDĚLE 22.5.2022

 

Mladší žačky „A“: HBC Olomouc – Žeravice/V. Bystřice     32 : 18 (19 :7)

Mladší žačky „A“: Prostějov - Žeravice/V. Bystřice            18 : 14 (5 : 7)


V neděli 22.5. zavítaly mladší žačky SK Žeravice/Velká Bystřice „A“ k nedělnímu dvou utkání do Prostějova. Zde nás čekalo družstvo chlapců z HBC Olomouc a domácí Prostějov

HBC Olomouc  SK Žeravice /Velká Bystřice „A“

První naše utkání z HBC bych zhodnotil jako velmi nepodařené. Nevyšel nám úvod a rychle jsme prohrávali 8:2. Hlavně v osobní obraně dělaly holky chyby. Nedařilo se prakticky vůbec nic. Vypadalo to, jako by holky ještě spaly, špatně brání, nestíhají se vracet a nedaří se ani přihrávka, čehož soupeř dokázal velmi dobře využít. V útoku se daří pouze Bety a Aničce, které si vytvořily pěkné šance na zakončení i ke vstřelení branky. První poločas skončil 19 : 7.

Nikči v brance holky moc nepomohly svojí obrannou činností.

Shot-outy vyhrálo HBC

Do druhé půle se šlo za stavu 20 : 7. Z mého pohledu se hra už trošku vyrovnala. Holky se dostávají častěji do zakončení i v obraně přidávají na důraze a kluci již mají střelbu ztíženou. Chce to více využívat křídel a bylo by branek na naší straně určitě více. Kluci z HBC si luxusní náskok pohlídali a zaslouženě vyhráli 32: 18


SK HFP Prostějov - SK Žeravice /Velká Bystřice „A“

Tohle byl úplně jiný zápas. Holky se navzájem povzbuzují a ve hře s osobní obranou oproti prvnímu utkání je výrazné zlepšení. Celé družstvo bojovalo jako tým. V brance nás Nikča podržela skvělými zákroky. První poločas skončil 5:7

Shot outy vyhrál Prostějov

V druhé půli za stavu 6:7 se nám daří v útoku, hlavně Aničce a Bety, které se opravdu v nedělní den hezky rozstřílely. Využíváme i křídla, kde se Domča 2x hezky uvolní a střílí branku . V obraně nám dělá problémy hlavně levá spojka Prostějova , která se opravdu hodně těžko bránila. Škoda čtyř neproměněných sedmiček Bety. Větší štěstí se nakonec přiklonilo na stranu domácích SK Prostějov

Utkání skončilo výhrou domácích 18:14

Holky ze sebe vydaly to nejlepší .Patří jim velká pochvala za velké zlepšení v druhém utkání . I přes konečnou prohru nedaly Prostějovu nic zadarmo .

Sestava: Nikola Brázdová, Natálie Brázdová, Eliška Cupalová, Pavlína Šindlerová, Beata Hadačová, Dominika Zavadilová, Anna Fantová, Valerie Buriánková, Nela Beinlová, Dominika Vildová.

Hodnocení: Brázda Miroslav

 

PÁTEK 27.5.2022

 

Mladší žáci: Centrum Haná – Házená V. Bystřice             17 : 29 (8 : 13)

V pátek jsme zavítali do Kostelce na předehráku posledního kola. Centrum je v naší skupině nejsilnější soupeř a tak se dala čekat urputná bitva. V prvním poločase, při osobní obraně jsme si vytvořili až místy šesti gólový náskok. Naši hráči předváděli úžasné kousky. V rozehrávce rozvahu, ve střelbě přesnost a v obraně urputnost. Byl to konečně výkon, jak si trenéři představují osobní obrannou hru. Po prvním poločase stav 13 : 8. Na shout outy jsme prohráli tedy do druhého poločasu jsme vstoupili za stavu 13 : 9. A bylo se opravdu na co koukat. Důsledná obrana, nápadité útoky zakončené přesnou střelbou. Hráči hráli koncentrovaně a s velkou chutí. Nelze nic vytknout a lze jen vyzvednout výkon každého jednotlivce. Presto, pokud bychom měli někoho za muže zápasu, tak je to týmový duch. Konečná výhra 29 : 17.....

Hráči (branky): K. Potůček (1), J. Skopal, T. Tomanec (4), V. Urban (1), J. Kurtiš (6), P. Indra, R. Koreczki (7/1), A. Hloušek (7), Š. Müller, K. Flasar (1), D. Skopal, A. Šmalec (3).

 

SOBOTA 28.5.2022

 

Starší žáci: Hranice – Házená V. Bystřice                         17 : 26 (9 :12)

Pokyny před zápasem - aktivní obrana, zisk míče a rychlý přechod do útoku.

Skutečnost - nedůrazná, neaktivní obrana a pomalý přesun do útoku. Takový byl téměř celý první poločas. Soupeř nám dával jednoduché branky, chyběla nám dravost a bojovnost. Devátá hodina ranní je prostě náš zabiják. 

Naštěstí nás držel střelecky Bolek Chaloupka, který dokázal zpoza devítky, přes zataženou obranu soupeře, skórovat. Z šesti našich úvodních branek, jich dal pět. Přesto ve 28. minutě byl stále vyrovnaný stav 8:8. K obratu zavelel hezkou brankou Šimon Možíš a poločas jsme ukončili ve vedení 9:12.

Ve druhém poločase jsme podstatně zlepšili obranu, k dobře bránícímu Bolkovi se přidali Ríša Šmíd, Matyáš Petr a především Raďa Korek Koreczki. Střeleckou taktovku převzal Matteo Cartelli, který během devíti minut vstřelil šest našich branek za sebou. Oporou byl opět Tom Janalík v brance. Skórovali i všichni tři mladší žáci Vojta Urban, Tom Tomanec a Radim Koreczki. Mužem zápasu byl tentokrát Šimon Možíš, který vstřelil své branky ve zlomových okamžicích, měl 100% úspěšnost střelby a dobrou obranu.

Hráči (branky): T. Janalík (br), M Cartelli (9), B. Chaloupka (7), R. Koreczki (3), M. Hloušek (3), Š. Možíš (2), T. Tomanec (1), V. Urban (1), R. Šmíd, M. Petr, Š. Urva, P. Tomek.

 

 

Poděkování všem rodičům za odvoz a fandění.

 

Mladší žačky „A“: Žeravice/V. Bystřice – Horka n. M.        11 : 26 (5 :14)


V sobotu 28.5.2022 holky čekaly zápasy s týmy z předních pozic tabulky.

V prvním zápase se Sokolem Horka nad Moravou měly děvčata dobrý začátek. Rychlostně i herně se protihráčům vyrovnaly. Zlom nastal kolem páté minuty, kdy se přestalo dařit proměňovat příležitosti a soupeř odskočil do náskoku, který v poločase činil 7 branek. Shoot-outy další branku vystřílel také soupeř.

Druhá půle byla kopií té první. Po vyrovnaném úvodu se postupem času začal tým Horky více prosazovat. Holky i v zónové obraně musí více přitvrdit a začít si více pomáhat dvojením.

 

Mladší žačky „A“: Žeravice/V. Bystřice – Hranice               28 : 29 (18 :16)

Druhý zápas byl ze strany holek odehrán s velkou chutí. Celou osobní obranu se holky prosazovaly dobrým pohybem, pohlednou kombinací a hlavně pohotovým přepínáním mezi obranou a útokem.

Shoot-outy vyšly perfektně a jen škoda, že se Bety s Pavlínou nepodařilo skórovat za dva body. I tak byly pro nás vítězné a poločasový výsledek byl o dva góly v náš prospěch.

Režii zápasu držely holky i na začátku druhé půle. Při vedení o šest branek nám bohužel na chvíli odešlo zakončení a pár zkažených přihrávek dovolilo soupeři se dotáhnout. Nastala desetimunutová přetahovaná o výsledek. Utkání jsme v závěru zkusili zlomit v náš prospěch celoplošnou osobní obranou, ale soupeř byl po závěrečném hvizdu o jednu branku lepší. Tři sekundy před koncem utkání došlo k tvrdému faulu na Natálku odměněný pouze 2minutovým vyloučením hráče. Holky cítily, že můžou kluky porazit a daly do závěrečné osobní obrany všechno. 

Všem holkám patří za oba zápasy velká pochvala. Dnes na nich bylo vidět jak se sportem baví, povzbuzují se a to vše se projevilo na výsledcích.

Sestava: Mácová Lucie, Eliška Cupalová, Beata Hadačová, Pavlína Šindlerová, Natálie Ambrožová, Dominika Vildová, Dominika Zavadilová, Valerie Buriánková, Nela Beinlová, Anna Fantová, Natálie Brázdová a Nikola Brázdová

Hodnotil: Cupal Ondřej

 

Starší žačky: Žeravice/V. Bystřice – Osek n. B.                 49 : 13 (20 : 6)

Hráči (branky): A. Urbanová (3), K. Onderková (3), A. Hermanová (3), N. Topalovič (7), A. Vážanová (2), A. Daňková (5), E. Hrdinová (1), A. T. Krutilová (2), N. Ambrožová (2), E. Ročáková (18), J. Šmejkalová (3), E. Marešová.


 

 

NEDĚLE 29.5.2022

 

Mini starší: Turnaj v Horce nad Moravou

V neděli 29.5. jsme hráli poslední turnaj sezóny bez počítání skóre v Horce nad Moravou na venkovním hřišti.Začínalo se v 8.30hod-celkem brzy a nebylo zrovna nejtepleji.Ale od rána svítilo sluníčko,takže nějaká velká zima nebyla.My jeli opět se dvěma družstvy.

Tentokrát se nás sešlo 13. Jedno družstvo mělo na střídání dva hráče, jedno jen jednoho.

Turnaje se zúčastnili: JAN BALÁŽ, PAVEL SLEPICA, TOBIÁŠ PLACHÝ, KUBA TLAČBABA, MARTIN KUPKA, MATES MULLER, VERČA VEČEŘOVÁ, KUBA SKOPAL, LUKÁŠ MIKLÍK, ADAM TOMANEC, DAVID LERCH, EDA VOGL a nováček DENIS HIŽNAJ.


Tentokrát se turnaje zůčastnilo šest družstev. ŽERAVICE, HORKA NAD MORAVOU A a B, ČECHY POD KOSÍŘEM a VELKÁ BYSTŘICE A a B. Celkem šest družstev a hrálo se 1x16minut. Hrála se po dohodě jak osobka, tak zónová obrana.

Tentokrát nám to chvílemi moc nešlo a dělali jsme celkem dost chyb. Hlavně obrana skřípala a střelba nebyla nejlepší.Ale byly tam i pěkné situace,navíc všichni bojovali a na závěr dostali sladkou odměnu.

 

 

Sezona bude zakončena 11.5. superfinálem v Horce. Toho se zůčastní všechna družstva s nimiž jsme tyto turnaje hráli.

 

Mladší žačky „A“: Hranice - Žeravice/V. Bystřice               24 : 19 (10 : 6)

Mladší žačky „A“: Horka n. M. - Žeravice/V. Bystřice         27 : 17 (16 : 10)

V neděli 29.5. nás čekali stejní soupeři na půdě Sokola Horky nad Moravou, jako v sobotu.Trenéři museli mírně  pozměnit soupisku. Holky byly natěšený, že klukům porážky oplatí. 
První utkání
proti Hranicím jsme začaly skvěle. První 3 góly jsme střelily my v  prvních dvou minutách utkání. V sedmé minutě to již bylo vyrovnáno na 3:3. Soupeř i přes neustálé upozorňování nehrál osobní obranu, což našim holkám dělalo problém. Nebyly schopné se s danou situací vyrovnat. Do desáté minuty bylo utkání pouze o 2 branky. Poločas nakonec skončil o 4 branky. 

Shoot-outy jsme vyhrály. 
Druhá půle utkání se nesla v duchu kluci z Hranic dají dva góly a my jeden. Tím nám odskakují a v sedmé minuté je skóre o 7 branek. I přesto, že kluci hrají tvrdou hru holky se prosadily 3 góly a v desáté minutě je to zase "jen" o 4 branky. V posledních pěti minutách jsme se s holkami  domluvily na osobní obranu. Bohužel změna obranného systému nezafungovala, jako v sobotu a utkání jsme již nedokázaly zdramatizovat. Holky na hřišti bojovala a nenechala jim nic zadarmo. Konečný výsledek 24 : 19 pro Hranice.

Druhé utkání jsme hrály proti Horce n . M.

Trenéři museli  nominovat  hráčku z pole do branky. Nikču  začala bolet ruka. Do branky se postavila Pavlína Šindlerová. Utekl nám začátek. Ve druhé minutě jsme již prohrávaly 4:1. Zlepšily jsme pohyb po hřišti a v sedmé minutě to bylo o dva góly. Bohužel pak byla šňůra branek do naší sítě a ve 13 minutě prohráváme o 6 branek. Poločas nakonec skončil 16 :10 ve prospěch kluků z Horky.
Shot-outy jsme prohrály.  I když většině holek se podařilo úspěšně zakončit.

Druhý poločas byl z naší strany  ustrašený. Nedařilo se proměňovat šance, které jsme schopné si vytvořit. I to byl důvod, že utkání skončilo rozdílem deseti branek. 

Děkujeme za pomoc z kategorie mini Viktorii Zaoralové, která odehrála na střední spojce skoro celé dvě utkání. Holkám děkuji za bojovnost a za předvedenou hru. 

Sestava: Zaoralová Viktorie, Beata Hadačová, Pavlína Šindlerová, Natálie Ambrožová, Dominika Vildová, Dominika Zavadilová, Valerie Buriánková, Nela Beinlová, Anna Fantová, Natálie Brázdová a Nikola Brázdová 

Hodnotila: Bajerová Kateřina

 

Mladší žáci: Házená V. Bystřice - Prostějov                       35 : 16 (14 : 7)

Mladší žáci: Házená V. Bystřice - Žeravice                        32 : 8 (20 : 6)

V neděli jsme na domácí palubovce přivítali týmy Prostějova a Žeravice.

První utkání s Prostějovem jsme vyhráli 35:16. Asi není moc co k tomu dodat. Jen bych chtěl vyzvednout výkon Dominika Skopala, který měl proti sobě spojku o dvě hlavy vyšší, přesto se nebál a byl protihráči důstojným soupeřem.

Ve druhém utkání s Žeravicemi jsme vyhráli 32:8. Taky nelze k tomu nic dodat. Snad jen, že jsme od začátku nasadili mladší hráče, kteří si dostatečně zahráli a nabrali do budoucna zkušenosti.

Sestava: K. Potůček, J. Skopal, T. Tomanec, V. Urban, J. Kurtiš, P. Indra, R. Koreczki, A. Hloušek, Š. Müller, K. Flasar, D. Skopal, A. Šmalec.

 

 

PONDĚLÍ 30.5.2022

 

Starší žačky: Zora Olomouc „A“ - Žeravice/V. Bystřice      25 : 15 (14 : 7)

Hráči (branky): N. Laufová, N. Topalovič (3/1), A. Vážanová (1), A. Kubíčková, A. Daňková, E. Hrdinová, A. T. Krutilová (3/1), N. Ambrožová, E. Ročáková (6/3), J. Šmejkalová (2), E. Marešová.


 


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

4.6.

doma

starší žáci

13:30

Centrum Haná

7.6.

doma

mladší žáci

16:00

Žeravice/V. Bystřice "A"

mladší žáci

18:00

Centrum Haná

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

4.6.

venku

mladší žačky B

11:00

v Uničově s HBC Olomouc "B"

mladší žačky B

12:00

v Uničově s Uničovem


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook