Zpravodaj č. 22/2022

SOBOTA 4.6.2022

 

Starší žáci: Házená Velká Bystřice – Centrum Haná 26 : 24 (14 : 13)

Poslední zápas sezóny, navíc na domácí půdě, to byla velká motivace vyhrát. Zápas byl od začátku do konce vyrovnaný a určitě atraktivní pro diváky. Refe ze zápasu nikdy nepíšu v osobní rovině, ale tentokrát udělám výjimku, protože to byl zároveň i můj poslední zápas na trenérské lavičce. Chci poděkovat všem klukům, kteří mi splnili přání odejít s vítězstvím, pěknou předvedenou hrou. Na kvalitě zápasu velkou měrou přispěl i výborný soupeř. 

 

V začátku zápasu nás už tradičně držel střelbou z dálky Bolek Chaloupka. Stav byl ale stále vyrovnaný. 6:6, 7:7. Až ve druhé polovině prvního poločasu jsme se dokázali utrhnout na rozdíl tří branek. 14:11, i přesto že jsme se dostali do dvojnásobného oslabení. Bojovný soupeř ale nic nevzdával a do poločasu snížil na rozdíl pouhé branky - 14:13.

Od 8. minuty druhého poločasu jsme už vedli rozdílem čtyř branek. Později dokonce o pět. Soupeř ale opět zabojoval stáhl náskok na dvě branky. Půl minuty před koncem dokonce na 25:24 a  vytáhl celoplošnou osobní obranu. Naštěstí v závěru výborně hrající Matyáš Petr, dal vteřinu před koncem rozhodující branku.

Mužem zápasu tentokrát bylo celé družstvo. Zápas parádně vyšel Radimovi Korkovi Koreczkému, v bráně držel Tom Janalík, kličkami motal soupeře Max Hloušek, zdravou drzostí hýřil Tom Tomanec, muziku v obraně tvrdil Bolek Chaloupka, v závěru střelecky zářil Matyáš Petr, svou bojovností všechny strhl Matteo Cartelli, důležité branky proměnil Prokop Tomek, na křídle zabojoval Richard Šmíd, hráče ke střele nepustil Šimon Možíš, záda Tomovi kryl Kryštof Potůček a kolektiv tmelil Štěpán Urva. 

Tahle výborná parta po zápase převzala z rukou mistopředsedy Olomouckého  krajského svazu házené, Pavla Spurného, medaile za 3. místo v soutěži.

Poděkování patří opět všem divákům.


Hráči (branky): T. Janalík (br), K. Potůček (br), R. Koreczki (6),  B. Chaloupka (6), M. Petr (4), M. Cartelli (4), M. Hloušek (3), P. Tomek (2),  T. Tomanec (1), R. Šmíd, Š. Možíš, Š. Urva.


Trenér Petr Hikari Souček Díky kluci.

 

Mladší žačky „B“: HBC Olomouc „B“ – Žeravice/V. Bystřice   20 : 16 (10 : 9)

Mladší žačky „B“: Uničov - Žeravice/V. Bystřice                      15 : 14 (7 : 6)

 

Hodnocení zápasů mladších žaček „B“ SK Žeravice/Velká Bystřice:

 

V sobotu 4.6.2022 jsme jely na soutěžní turnaj do Uničova, kde jsme se v hale Gymnázia utkaly s týmem HBC Olomouc B.

V prvním poločase se nám daří s kluky držet krok, kdyby se nám podařilo ubránit pořád stejný pohyb dvou hráčů, poločasový výsledek by byl trošku jiný. Byl to boj o každý míč, poločas skončil 9:10 v náš neprospěch. Velké zlepšení v shoot-outech. Jak ze strany Barči v brance, tak i chytání míčů útočících hráček a proměňování v góly. Bohužel klukům se dařilo ve střelbě více.

Ve druhém poločase hrála Anička na postu střední spojky. Byla velmi nervózní a na její hře to bylo vidět. I přesto její spolupráce s Domčou vycházela . Na holkách je vidět bojovnost. Nedají soupeři nic zadarmo. Hrají na hřišti s chutí a je vidět, že pokud se chodí na tréninky, ví co mají dělat. Utkání skončilo 20 : 16 pro kluky z HBC Olomouc.

 

Druhý zápas nás čekal s domácím týmem z Uničova.

Skvělá osobní obrana. Neutekl nám začátek a dařilo se nám s kluky držet krok. Bohužel z naší strany nebyly proměněny všechny šance. Pohyb všech hráček v osobní obraně se zlepšil. Je vidět, že už ví co mají kdy dělat. /7:6/

Shoot-outy prohra .

Druhá půle zase mínus dva góly. Holky cítí, že utkání mají ve svých rukách. Trenéři přistoupili ke změně na střední spojce. Anička herně ožila. Necítila se tak svázaná a spolupráce všech spojek nese ovoce v podobě branek. Bohužel nám chybí střelba z křídel a z pivota. Rozhodčí občas necitelným písknutím, kdy po velkém boji se naše hráčka uvolnila do střelecké pozice na brankovišti, se hra vrátila na volný hod z devíti metrů. Tímto hru velmi kouskovali . I na druhé straně v naší obraně byly situace , kdy jsme nebyly adekvátně potrestány za bránění ze zadu. V obranné činnosti se holky herně posunuly. Ubránily pivota i za cenu modřin, které utržily. Lokty měl velmi ostré a rány rozdával opravdu hodně. Podle rozhodčích v rámci pravidel. Trošku nás můžou mrzet 2 neproměněné sedmičky. Utkání se skončilo 15 : 14 ve prospěch domácích z Uničova.

Po zápase si holky posteskly, že jim kluci prostě nadávali. A své dílo dokonali, když nebyli schopni své soupeřky po zápase ani slušně pozdravit podáním ruky. Nevím co by se dělo po zápase, kdyby kluci prohráli.

Sestava: Anna Fantová, Nela Beinlová, Dominika Zavadilová, Dominika Vildová, Monica Krutilová, Natálie Ambrožová, Ela Vážanová, Barbora Jurášková, Karolína Pisková, Julie Zichová a Emma Žádníková.

Děkujeme za velkou podporu rodičů a hlídání ukazatele skóre.

 


3. – 5.6.2022

 

Mini: MINICUP Litovel

 

Již 9.ročníku oblíbeného turnaje v miniházené se zúčastnily oba naše týmy mini-mladších a mini-starších a dalších jedenáct soupeřů z České republiky a Slovenska. Mini mladší hráli v hale a mini starší na venkovním hřišti kousek od haly. Naštěstí počasí přálo až moc, takže „mokrá varianta“ nebyla třeba. Jedná se o turnaj s počítáním skóre a hrálo se 2x10 minut, každý s každým. První zápasy začaly v pátek ve 13hodin a ukončení proběhlo v neděli ve 14hodin.

 

MINI MLADŠÍ: Mini mladší našli dva přemožitele, pozdějšího vítěze turnaje HŠK Legends Šaľa a stříbrného Házená Sokol Sokolnice se kterými jsem shodně podlehli o tři branky po velice napínavých a bojovných utkáních z obou stran. S bilancí dvou proher a devíti výher jsme na krásném 3. místě s medaili na krku a s pohárem a diplomem v ruce GRALULACE.

 

Za mini mladší nás reprezentovali: Linda Maderová, Valerie Kotorová, Adam Tomanec, Filip Flašar, Adam Barvíř, Matyáš Kaczmarcyk, Jakub Trpišovský, Jonáš Tlačbaba, Jan Urbášek, Tomáš Josef Sršeň a David Barvíř.

 

MINI STARŠÍ: Mini starší odehráli souběžně na venkovním házenkářském areálu svůj turnaj, kde mezi jedenácti soupeři našli tři přemožitele. Vítěze turnaje Házená Sokol Sokolnice, SK Žeravice a domácí Tatran Litovel. V celkovém součtu si odváží také krásné 3. místo. V pátek hráli pouze v sedmi lidech (dva kluci dorazili až v podvečer, protože byli na školním výletě). Na 7 hráčů ve vedru, které bylo hrát 20 minut zápas s osobní obranou bylo nemyslitelné, protože by to kluci nevydrželi.Proto hráli zasunutou obranu (a zdaleka nebyli sami). Postupně se v této obraně začali zdokonalovat, navzájem si pomáhali a tak i když přijel zbytek kádru, dál jsme hráli zasunutou obranu, i když to není zrovna náš styl. Přece jen osobní obrana děti více naučí.

 

Mini starší hráli v sestavě: Jarda Kucian, Tobiáš Vojtek, David Lerch, Jakub Tlačbaba, Martin Kupka, David Peter, Štěpán Vojtek, Pavel Slepica, Matyáš Müller

 

V sobotu po utkáních jsme si pronajali na hodinu krytý bazén, který je součástí školního areálu. Byla to pro všechny zasloužená relaxace. Mladší a starší minici hráli ve skoro stejných časech, takže se nemohli navzájem podporovat. Vynahradili si to po zápasech, kdy společně trávili volné chvíle ve škole ve třídách i na venkovním areálu a při sobotní diskotéce. Vznikla tak jedna velká parta kamarádů. V celkovém součtu vezmeme domů do HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE dva krásné poháry za 3.místo a dvacet medaili na krku a skvělou partu malých házenkářů! DÍKY za ty emoce a zážitky pro nás mají cenu zlata. Výkony VŠECH hráčů/ček jsou příslibem do budoucna a všem musíme poděkovat za jejich obětavé výkony na hranicím jejich možností, klobouk dolů za jejich bojovné výkony, mužeme být na ně oprávněně hrdí “velkobystřické” házené zdar, zdar, zdar

 

 

 

Velké poděkování patří i rodičům a rodinným příslušníkům, kteří se přijeli do nedaleké Litovle podívat a podpořit nás. Fandili a hráči to ocenili. Byl to hráč navíc.....

Teď už se všichni těší na nadcházející sobotní SUPERFINÁLE - poslední turnaj na pohodu. Pak závěr sezony v sobotu 25.6. a můžou začít prázdniny.........

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

11.6.

doma

mini mladší A

9:00

SUPERFINÁLE - Velká Bystřice

mini mladší B

9:00

SUPERFINÁLE - Velká Bystřice

venku

mini starší A

9:00

SUPERFINÁLE - Horka nad Moravou

mini starší B

9:00

SUPERFINÁLE - Horka nad Moravou

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

11.6.

doma

starší žačky

9:00

Zora Olomouc "B" *** ve Velké Bystřici ***

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook