Zpravodaj č. 27/2022

NEDĚLE 25.9.2022


Muži „A“: Bystřice p. H. - Házená Velká Bystřice 40 : 32 (21 : 15)

Ke druhému utkání jsme zajížděli na půdu rivala z Bystřice pod Hostýnem. Na zdejší palubovce se nám kupodivu v poslední době daří, takže jsme toto tvrzení chtěli potvrdit. Tým domácích staví v poslední době hlavně na mladých běhavých hráčích. To se projevilo od samotného začátku utkání, kdy to byli oproti Vršovicím naši kluci, kteří tahali za kratší konec. Skóre 10:4 ve 13-té minutě, to bohužel jenom potvrzuje. Hlavně trio domácích Randýsek-Kyryljuk-Cibulec nám dělala značné problémy, jelikož se v prvním poločase postarali o 17 z 21 obdržených branek. Obrana připomínala spíše průchoďák, takže bylo potřeba něco změnit.

Důrazná promluva k hráčům v kabině měla za následek přeci jen zlepšený výkon. Na začátku druhého poločasu se nám podařilo stáhnout rozdíl na 24:21, poté však domácí trpělivou hrou opět dokázali odskočit až na 8 branek, které pro nás znamenaly první letošní porážku. Střelecky se dařilo Davidovi Flajsarovi autorovi 11 branek. Snad se z tohoto zápasu chlapi poučí a v příštím zápase se předvedou v lepším světle.

Rozhodčí: Kremláček - Procházka. Vyloučení: 2 – 5. Branky ze 7m hodů: 2 – 3.

Sestava a branky: Hromek J., Vydra M. – Vodička A., Wolf P., Menšík N. 2, Švébiš O. 3, Flajsar D. 11/1, Mužík D. 6, Ostrožovič S., Schaffner D., Dobeš J. 5, Možíš B. 2/2, Galia K. 3, Šoustal J., Buršík T.

 

ÚTERÝ 27.9.2022

 

Muži „A“: Házená Velká Bystřice – Cement Hranice 28 : 27 (14 : 15)

Nedělní zápas v Bystřici pod Hostýnem jsme hodili za hlavu a pomalu se připravovali na 3. Kolo českého poháru. Los nám přidělil soupeře z extraligy, konkrétně extraligový TJ Cement Hranice. Byť se Hranicím v extralize příliš nedaří, extraligová úroveň je přeci jen znát. Motivace nebyla třeba… hrajeme proti Extralize! Možná proto se kluci dokázali na tento zápas dobře psychicky nastavit. Od samotného začátku se jednalo o vyrovnané utkání, kdy se hra po celý první poločas přelévala ze strany na stranu.

Ve druhé polovině zápasu začali lépe hosté, kdy získali 3 branky náskok a drželi si ho do 40té minuty, pak se našim podařilo pomalu, ale jistě náskok eliminovat a v 48té minutě Pavel Mancl srovnával na 23:23, pak se začaly dít věci. Za stavu 23:24 chytil Buba náskok z levého křídla a gólem přes celé do prázdné branky opět srovnal. Kluci vycítili šanci, že by se toto utkání přeci jen dalo zvládnout. Sice jsme nedali sedmičku, ale v dalším útoku Berťa Menšík dával na 25:24. Alexander Zamarski, který nás trápil svou levačkou po celé utkání, srovnal na 25:25. Další kdo promluvil do skóre, byl Samo Ostrožovič 26:25. Čtyři a půl minuty před koncem opět srovnával hostující Halama na 26:26. Velice důležitý gól vstřelil David Mužík, kdy ze spojky odskakujeme na 27:26, v obraně získáváme míč a Pepa Dobeš skóruje 89 sekund před koncem z trháku na 28:26! Hraničtí skrze Halamu minutu před koncem opět stahují na rozdíl jediné branky. Na časomíře svítí čas 59:20, následuje time-out domácích. Po sehrané akci se do proskoku na levé spojce dostal Berťa Menšík. Křídlo, které bránilo metr v brankovišti, podle sudí nefaulovalo. Hranice tak získali míč. Kousek od půlicí čáry přerušoval David Mužík rozehrávku soupeře. Byl za to odměněn dvouminutovým trestem. Trenér hostí Radim Brož bere time-out 14 vteřin před koncem. Rozehrávku se nám už podařilo ubránit! Postupujeme do 4. kola českého poháru! Velká pochvala celému týmu za bojovnost!

Rozhodčí: Brzósková - Sovová. Vyloučení: 4 – 4. Branky ze 7m hodů: 4 – 1.

Sestava a branky: Vydra M. 1, Vodička Š. – Vodička A., Wolf P., Menšík N. 3, Švébiš O. 2, Mancl P. 3, Haderka V. 4, Mužík D. 7/4, Ostrožovič S. 5, Schaffner D., Dobeš J. 3, Šoustal J. 3, Buršík T.


 

SOBOTA 1.10.2022

 

Ml.žáci „B“: Házená Velká Bystřice – HBC Olomouc 13 : 17 (6 : 9)

V pořadí už třetí zápas mladších žáků „B“ se hrál před domácím publikem a to s HBC Olomouc. Začátek v 11:30, místo - hala Na Letné. Celkem bylo nominováno 14 hráčů, což je maximum. Naše klasické B-čkaře posílili 4 hráči se zkušenostmi z A-družstva.

Začátek - osobka jsme zahájily dobře a dali úvodní branku. Jenže pak jsme jich několik dostali a i když jsme byli „na dostřel“, pořád jsme tahali za kratší provaz, takže po osobce jsme prohrávali 4:6.

Házenou se zataženou obranou jsme hráli v útoku moc staticky, nevyužívali křídla a střelba z dákly nám také chyběla. V obraně jsme chvílemi nebránili důsledně a dostávali zbytečné branky. Vše pramení zatím z nezkušenosti. Vše se časem zlepší a kluci musí hrát a hrát, aby se sehráli. Bojovnost klukům určitě nechyběla. Hra byla celkem vyrovnaná, dokonce jsme v polovině druhého poločasu i vedli, ale bohužel nezkušenostmi se nám nepodařilo podržet míč a hrát v klidu. Konečný výsledek - prohra 13:17 - což určitě není ostuda.


Za naše družstvo nastoupili: V bráně ŠTĚPA KOUKAL a KUBA SKOPAL. V poli hráli: ŠTĚPÁN VOJTEK, KRYŠTOF FLAŠAR, LUKÁŠ VEČEŘA, LUKÁŠ MIKLÍK, DENIS HIŽNAJ, KUBA TLAČBABA, JARDA KUCIÁN, MATES MULLER, ŠTĚPÁN SLEPICA, KUBA MADER, TADEÁŠ KRŠŇÁK A ADAM VRÁNKA

Další víkend máme volno a 22.10.v 11.30h hrame doma s Uničovem

 

St.žáci: Házená Velká Bystřice – HBC Olomouc 33 : 22 (19 : 12)

Na domácí palubovce jsme přivítali HBC Olomouc a předem jsme počítali, že to nebude vůbec jednoduché utkání. Začátek nám dal za pravdu, kdy do půlky poločasu byl brankový stav vyrovnaný. Obranná hra totiž stále nebyla taková, jakou po hráčích vyžadujeme a již pár týdnů trénujeme. Prostě bylo na místě i zvýšit hlas a prostřídat. V patnácté minutě si soupeř vzal time out a my jsme znovu apelovali na hráče aby v obraně byli více důslední .... .a zabralo to ... od této chvíli kluci začali bránit s větší zarputilostí a hladem zastavit útoky soupeře. Do konce poločasu jsme si vytvořili sedmi brankový rozdíl ....stav 19 : 12.

V druhém poločase jsme již předváděli dobrou obrannou hru a velmi nápadité akce směrem do předu. Prostřídali jsme všechny hráče, takže si všichni zahráli. Konečný stav 33 : 22. 

Závěr ... díky zlepšené obraně jsme vyhráli nad silným a nepříjemným soupeřem. Věříme, že hráči již chápou, že v obraně se prostě musí pracovat na sto procent .... bylo zvykem vyhlašovat hráče zápasu a tentokrát bych vyzvednul dva hráče ... Tomáš Tomanec, který svým klidem v rozehrávce a velmi dobrým bráněním pozvedl tým v prvním poločase a Mattea Cartelliho, který svou zarputilostí v obraně eliminoval nebezpečné spojky soupeře a brankovým přídělem v tomto utkani....

Sestava a branky: Potůček K., Tomanec T.(5), Urban V.(1), Kurtiš J.(1), Petr M.(2), Koreczki R.(51), Hloušek A.(1), Schneider M., Tomek P.(3), Miklík D.(2), Müller Š., Cartelli M.(13/5), Janalík T.

 

Ml. dorost: Házená Velká Bystřice - Uničov 45 : 18 (21 : 6)

Sestava a branky: Baron F., Novák L., Čáp A.(4), Šmíd R.(5), Nevrlý J.(8), Vymazal L.(1), Cartelli M.(2), Hloušek M.(6), Janalík M.(5), Urva Š., Vilhelm J.(3/1), Hrachovins R., Chaloupka B.(3), Tomek K.(3), Černý M.(3/1).

 

Muži „B“: Házená Velká Bystřice – Suchdol n. O. 44 : 20 (20 : 11)

Sestava a branky: Vodička Š., Kostorek J., Hošek D.(1), Ostrožovič S.(1), Kubeček J.(5/1), Horáček A.(2), Čamek D.(2), Schaffner V.(8), Juračka T.(6), Klvaňa F.(7), Ján S.(6), Pečinka M., Šoustal J.(5), Horký J(1).


Ml.žáci „A“: Ostrava - Házená Velká Bystřice 10 : 28 (5 : 15)

Sestava a branky: Skopal J.(1), Šmalec A.(5), Kupka M., Plachý T.(1), Miklík D.(4), Flasar K.(4/1), Tlačbaba J.(2), Tomanec T.(3), Peter D.(3/2), Vojtek Š., Müller Š.(3), Indra P., Peč M.(2).


Ml.žáci „A“: Házená Velká Bystřice – Centrum Haná 20 : 15 (12 : 9)

Sestava a branky: Skopal J.(1), Šmalec A.(4), Kupka M., Plachý T.(1), Miklík D.(3), Flasar K.(2), Tlačbaba J.(1), Tomanec T.(6/1), Peter D., Vojtek Š.(1), Müller Š.(1), Indra P., Peč M.

 

Ml.žačky: Zlín „A“ - Žeravice/Velká Bystřice 31 : 12 (14 : 6)

Sestava a branky: Košťálková S., Zavadilová D.(5), Beinová N., Sobotková K., Krutilová M., Fantová A.(2), Pisková K.(2), Ambrožová N., Cupalová E.(3), Jakubcová R., Zichová J.


St.žačky: Hranice - Žeravice/Velká Bystřice 19 : 26 (8 : 16)

Do Hranic jsme přijeli vyhrát a holky měly jasné instrukce, jak toho dosáhnout. Zkoušet signály, různé herní kombinace a hlavně se bavit házenou.

Hned od začátku bylo vidět, že všichni na hřišti spolu hezky spolupracují. Páji se dařily rychlé přechody do útoku. Využíváme hry křídel a pivota, na hráčkách je vidět, že na těchto postech ví co mají dělat. Na křídle se umí prosadit i po individuální akci Andrea , Ela i Valča. Anička se pěkně uvolňuje ze spojky a během tří minut dává tři branky. Už v šesté minutě rychle vedeme 1:7.

Holky polevily a pustily soupeřky do hry . Vytratil se nám důraz a pohyb na hřišti. Soupeřky se stíhaly vracet a v obraně přesouvat , což holkám dělalo problémy. Začala se jim dařit i střelba ze spojek. Nikča v bráně pěknými zákroky držela pořád holky ve hře. Povedla se změna postu pivota a spojky u Terky a Natálky. Natálka dělala na šestce prostor pro Lucku a ta se pěkně z pozice střední spojky dokázala individuálně uvolnit a vystřelit. Terka z pravé spojky střílí nechytatelné střely zakončené brankou . Vedení ze začátku utkání si už holky pohlídaly až do konce .

Do příštího víkendu musíme zlepšit přístup ke hře. Radovat se ze hry a z výhry. Domácí zápas proti Zlínu B nás čeká v neděli 9.10.2022.

Sestava: Brázdová Nikola , Hrdinová Elena , Dobešová Pavlína , Brázdová Natálie , Vildová Dominika , Vážanová Anna , Mácová Lucie , Buriánková Valerie , Krutilová Tereza , Kubíčková Andrea , Hadačová Beáta

Hodnotil Brázda Miroslav + Katka Bajerová

 

NEDĚLE 2.10.2022

 

Muži „A“: Házená V. Bystřice – Dvůr Králové 34 : 21 (17 : 11)

Po úterním pohárovém zápase nás čekaly opět prvoligové povinnosti. Soupeř z východních Čech není zrovna ten nejoblíbenější, navíc je známý svojí tvrdou hrou. Začátek utkání jsme sice pár šancí neproměnili, ale oproti zápasu v Bystřici se nám dařilo v obraně, takže po chvíli svítilo na časomíře vedení 10:3. To se do poločasu změnilo na nepatrných 17:11, střelecky náš tým v první půlce táhl zejména D. Mužík, autor 7 branek.

Začátek druhé půlky nám výjimečně neutekl a dokázali jsme postupně navyšovat skóre až na 14-ti brankový rozdíl. Zahráli si všichni hráči, kdy většina dokázala i skórovat. Do branky se také dostal na posledních 10 minut mladší brankář Kuba Hromek, který také ukázal své kvality. Doufejme, že budeme ve zlepšených výkonech pokračovat.

V neděli 9.10. jedou kluci na horkou půdu letošního nováčka soutěže brněnského Tatranu Bohunice. Na začátku září jsme hráli přátelské utkání na půdě soupeře, které skončilo po vyrovnaném výkonu těsnou porážkou 28:27.

Rozhodčí: Valášek - Vychodil. Vyloučení: 5 – 4. Branky ze 7m hodů: 3 – 2.

 

 

Sestava a branky: Vydra M., Hromek J., Vodička A.(2), Wolf P.(2), Menšík N., Švébiš O., Haderka V.(4), Mužík D.(10/3), Ostrožovič S.(3), Schaffner D.(1), Dobeš J.(7), Galia K.(2), Šoustal J.(3), Buršík T.

 

Mini mladší: Turnaj v Olomouci

Na nedělní turnaj v Olomouci jsme přijeli na pozvání HBC_Olomouc, dalším týmem byl klub DHK_ZORA_OLOMOUC a my jsem tradičně postavili dvě družstva a medvěda.

 První zápas jsme si zahráli derby proti sobě a následně jsme si soupeře prostřídali. Celý turnaj jsme kladli důraz na aktivní osobní obranu, kde jsou hráči neustále v pohybu a musí se koncentrovat na každý mič.

Dnes si zahráli a zastříleli: Valča, Linda, Matylda, Verča, Aďa, Štěpa, Krištof, Jonaš, David, Dan, Martin, Tomaš, Honza

Protože pachatel se vrací na stejné místo tak si příští týden zahrajem opět v Olomouci a budem rádi za vaši podporu v hledišti.

 

 

Mini starší: Turnaj v Hranicích

V neděli 2.10. jsme hráli první turnaj této sezony v Hranicích n. M. Začátek byl naplánován na 9.00hod. Do soutěže máme přihlášeno pro podzim jedno družstvo.

Na turnaj dorazilo celkem 8 hráčů: ADAM BARVÍŘ, FILIP FLAŠAR, KUBA TRPIŠOVSKÝ, ŠIMON MATĚJ, TONDA DRAGUŇ, MICHAL BIČ, ADAM TOMANEC A MATYÁŠ KACZMARCZYK.

Hráli jsme první poločas osobku a druhý poločas zónovou obranu. Střídali jsme vždy všechny hráče v poli pravidelně tak, aby si všichni zahráli přibližně stejně. V bráně se střídali všichni zájemci. Hrálo se 2x8 minut bez počítání skore.

Kádr, který máme pro sezonu kompletně přešel z mladších miniků a někteři začli trenovat před pár týdny. Přesto jsme byli příjemně překvapeni bojovností, nasazením a uměním všech hráčů.

Turnaje se zúčastnilo celkem pět družstev: CEMENT HRANICE, SK ŽERAVICE A a B, SK AKTIV OLOMOUC A HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE. Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.

 

 

Příští týden jedeme v neděli do Oseku nad Bečvou.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

8.10.

venku

mini ml. A

9:00

Turnaj v Olomouci (Zora Olomouc)

mini ml. B

9:00

Turnaj v Olomouci (Zora Olomouc)

ml.dorost

12:00

v Rožnově p. R.

mini st.

12:30

Turnaj v Oseku n. B.

9.10.

doma

ženy

15:30

Lesana Zubří

venku

st.žáci

10:30

v Prostějově

muži B

14:30

v Žeravicích proti Dřevohostice/Žeravice

muži A

16:00

v Bohunicích

 

 

 

 

 

PROGRAM starších a mladších žaček (družstva jsou složena z hráček Velké Bystřice a Žeravic a hrají pod hlavičkou SK Žeravice / Velká Bystřice)

9.10.

doma

st.žačky

13:00

Zlín B (hraje se v Žeravicích)

venku

ml.žačky

9:00

v Otrokovicích

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook