Zpravodaj č. 28/2022

SOBOTA 8.10.2022


 

Mini starší: Turnaj v Oseku nad Bečvou

V sobotu 8.10.2022 jsme hráli druhý turnaj této sezony v Oseku nad Bečvou. Začátek byl naplánován na 12:30hod a hrálo se na venkovním hřišti.

Na turnaj dorazilo celkem 8 hráčů: ADAM BARVÍŘ, TONDA PRYČ, KUBA TRPIŠOVSKÝ, ŠIMON MATĚJ, TONDA DRAGUŇ, MICHAL BIČ, ADAM TOMANEC a MATYÁŠ KACZMARCZYK.

Hráli jsme první poločas osobku a druhý poločas zónovou obranu. Střídali jsme vždy všechny hráče v poli pravidelně tak,aby si všichni zahráli přibližně stejně. V bráně se začíná uplatňovat ŠIMON MATĚJ. Rovněž KUBA TRPIŠOVSKÝ si rád zachytá. Hrálo se 2x10minut bez počítání skore.

V kádru jsou někteří úplní začátečníci, kteří minulou sezónu házenou nehráli a na turnaji je vidět velké pokroky u TONDY DRAGŮNĚ, TONDY PRYČE a u MICHALA BIČE a to je dobře.

Turnaje se zúčastnilo celkem pět družstev: SK HFP PROSTĚJOV, SOKOL HORKA NAD MORAVOU,SOKOL OSEK N. BEČVOU A HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE. Po turnaji dostali všichni zaslouženou sladkou odměnu.

 

 

Další turnaj hrajeme 23.10-neděle v 9 hodin v Litovli.

 

Ml. dorost: Rožnov p. R. - Házená Velká Bystřice 30 : 28 (14 : 13)

První těžší zápas nás čekal v Rožnově a ta k jsme byli napjatí jak se s tím kluci poperou. Začátek byl doslova tragický. Během prvních 5 minut jsme prohrávali 5:0 a začalo to vypadat na pěkný debakl. Naštěstí začal úřadovat v bráně Tomáš Janalík a kluci se začali prosazovat postupně i v útoku. Několikrát se podařilo ubránit a založit rychlý útok s zakončením spojky nebo pivota. O proti předchozím zápasům se nám nedařilo mít tolik rychlých útoků a většina gólů byla z postupného útoku , kdy velmi dobře zahrál Kryštof Tomek a Aleš Čáp. Poločas skončil 14:13 a po důrazné promluvě v poločase se na hřiště vrátil úplně jiný tým. Dokázali jsme kvalitní obranou a dobrým zakončováním utéct soupeři na rozdíl 5-ti branek. Skvěle v tuhle chvíli povzbuzovala i lavička. Bohužel , postupně se nám přestalo dařit bránit pivota , který úspěšnou střelbou dokázal náskok snížit. Hra bylo v celku vyrovnaná oba týmy bojovali, ale štěstí se nakonec přehouplo na stranu soupeře a ten vyhrál o dvě branky. Tomuhle zápase by za bojovnost obou týmu slušela remíza , ale nestalo se. Kluky za celkový výkon chválíme a pokud budou takhle pokračovat tak budeme spokojeni s jejich hrou.

Hráči: F. Baron, T. Janalík, K. Tomek 7, M. Hloušek 3, A. Čáp 10, R. Šmíd, J. Nevrlý 2, L. Vymazal 2, M. Cartelli, A. Hloušek, P. Tomek, M. Janalík 4, M. Rotter, J. Wilhem, R. Hrachovina, Š. Urva

 

NEDĚLE 9.10.2022

 

Starší žáci: SK HFP Prostějov – Házená V. Bystřice 26 : 43 (16 : 20)

Hodnocení utkání s SK HFP Prostějov...

Jako trenéři nemůžeme být i přes jednoznačnou výhru 43:26 spokojeni. Prostějov měl jen jednoho rozdílového hráče, který se v prvním poločase podílel na všech vstřelených branek do naší sítě. Stav po prvním poločase 20:16. Do druhého poločasu jsme vstoupili již lépe a brzy si vytvořili jedenácti brankový rozdíl který jsme postupně navyšovali až do konečného skóre. V útoku jsme předváděli nádherné akce a někteří hráči i velmi nápadité samostatné akce. Zahráli si opět vsichni. Závěr: Přesto, že již přes tři týdny se věnujeme obrané hře na trénincích, tak stále máme mezery, které je třeba pilovat ..... hráče utkání opět vyberu dva a to Matyáše Petra, který ve druhém poločase předváděl velmi zlepšenou obrannou hru a tím eliminoval jejich jediného střelce a Tomáše Janalíka v bráně, který si ponechal výbornou formu ze sobotního utkání dorostu a ve druhém poločase předvedl velmi dobrý výkon.


 

Mini mladší: Turnaj v Olomouci.

Víkend plný sportování a hlavně házené, my už to snad jinak neumíme ...... v neděli dopoledne byl na pořadu další z řady našich soutěžních turnajů.

Dnes jsme si zahráli proti DHK ZORA Olomouc, Tj Sokol Horka nad Moravou, HBC_Olomouc a naše dvě družstva proti sobě. U našich soupeřů proti nám hrála řada velmi šikovných hráčů a hráček a na vypjaté souboje to byla nervydrasající podívaná.


Na propocených dresech, ale s úsměvem na tváři bylo vidět, že si naši minihazenkaři dnešní dopoledne pořádně užili. Turnaje mají totiž zcela jiný náboj než tréninky a i noví hráči nás zde překvapují jaké dělají pokroky.

 

 



 

Příští víkend si užijeme volna a za dva týdny ......... Huráááá na "házku" do Žeravic.

 

Muži: Tatran Bohunice - Házená Velká Bystřice 26 : 22 (15 : 13)

Druhé venkovní utkání jsme odehráli na půdě nováčka soutěže Tatranu Bohunice. Do utkání jsme vstoupili velice dobře a po chvíli vedli 4:2. Domácím se během první půle podařilo vývoj utkání otočit na poločasových 15:13. Ve druhé polovině se nám opět podařilo skóre vyrovnat, ba dokonce jít do vedení 20:21. Domácí však šňůrou 5ti branek výsledek opět otočili a díky výborně chytajícímu Grulichovi obdrželi za posledních 13 minut již jen jednu branku. Bojovné utkání, které bylo plné sporných momentů, jsme nakonec nezvládli. Nutno se zaměřit hlavně na koncovku, kdy jsme nedokázali proměnit řadu vyložených šancí.

Příští zápas čeká naše kluky 4. Kolo českého poháru. Doma přivítáme další extraligový mančaft, tentokráte tým KH KOPŘIVNICE.

Utkání se hraje ve středu 19.10.2022 od 18.30hod,


Přijďte nás podpořit v co největším počtu! Chceme vás slyšet!

Rozhodčí: Pražák - Šulc. Vyloučení: 5 – 5. Branky ze 7m hodů: 0 – 2.

Sestava a branky: Hromek J., Vydra M. – Vodička A. 1, Wolf P. 1, Menšík N. 3, Švébiš O. 4, Mužík D. 5/2, Ostrožovič S. 4, Mikušek D., Schaffner D., Dobeš J. 4, Skřídlo J., Šoustal J., Pečinka M.

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – Lesana Zubří 35 : 33 (20 : 9)

Dnešní zápas se Zubřím ve zkratce………….
v prvním poločase jsme podávaly kvalitní výkon jak v obraně tak v útoku, předváděly jsme velmi pěknou házenou. Do první poloviny druhého poločasu jsme nastoupily s velkým brankovým náskokem. Ve druhém poločase nám začínaly docházet síly a protihráčky nás začaly dotahovat. My jsme však vydržely a udržely si brankový odstup. Díky týmovému výkonu se nám podařilo vyhrát. Na závěr bych chtěla vyzdvihnout především výkon Naty Kolčavové, která nás neskutečně podržela v bráně a opravdu naši výhře pomohla, měla velmi dobrou úspěšnost a krásné zákroky.


Vedoucí družstva: P. Jiroušová

 

St.žačky: Žeravic/V. Bystřice – Zlín „B“ 26 : 23 (12 : 12)

V domácí hale v Žeravicích jsme přivítaly holky ze Zlína. Při rozcvičení Nikča dostala nepří-jemnou ránu do hlavy. Byla otřesena, ale i přesto se do branky postavila. Začátek utkání nám gólově moc nevycházel. Šance jsme si vytvořily , ale bohužel jsme trefovaly gólmanku a nebo mimo branku. Ve 12 minutě byl stav 2:6. Byla vidět nervozita a i malá bezmoc. Hráčky se potřebovaly jen střelecky chytit. A to přišlo , šňůrou 4 branek jsme srovnaly skóre. Nikča pár zákroky nás pořád držela ve hře o dva body. Holky bojovaly o každý míč . V obraně si dokázaly pomáhat. Poločas skončil nerozhodně 12:12. Lavička podporovala hráčky na hřišti.

Do druhé půlky jsme šli s tím, že zkusíme obranu 1+5. Až do deváté minuty jsme se přetahovaly o vedení. Pak se nám podařilo třemi góly odskočit. Zahrály se naučené systémy ,některé vyšly a jiné ne. Důležité je, že hrajeme kolektivně, díváme se kolem sebe a nejdeme do všeho po hlavě, ale s rozvahou. Nikča vytáhla další krásný zákrok ze svého repertoáru. Vedení jsme dokázaly udržet až do konce zápasu. Utkání skončilo 26:23.
Děkuji holkám za kolektivní a bojovný výkon. Rodičům za podporu v hledišti.

Dne 22.10. nás čekají holky ze Zlína „A“ na jejich hřišti.

Sestava: Brázdová Nikola, Brázdová Natálie, Hrdinová Elena, Dobešová Pavlína 5, Vážanová Anna 5, Mácová Lucie 5, Buriánková Valerie, Krutilová Tereza 1, Daňková Andrea 7, Kubíčková Andrea, Šmejkalová Julie 3.

Hodnocení Bajerová Kateřina

 

 

PONDĚLÍ 10.10.2022

 

St. žačky: Zora Olomouc „A“ – Žeravice/V. Bystřice 23 : 21 (11 : 9)

Po nedělním vítězném utkání proti Zlínu B nás dnes čekalo odložené utkání s DHK ZORA Olomouc. Chtěli jsme aby holky navázaly na předvedenou hru z nedělního utkání . Hned od úvodu bylo znát, že nás čeká opět těžký zápas. Zora hrála velice tvrdě a zodpovědně v obraně. Holky s tím statečně bojovaly , ale brankářka Zory měla svůj den a skvělými zákroky držela holky v zápase. K tomu se přidává 2x neproměněná sedmička a trefujeme i několikrát tyč. V obraně se nám nedaří uhlídat jejich nejlepší hráčku, která byla z osmi brankami v zápase k nezastavení. Zareagovali jsme změnou obrany na 1+5 , to Zoře začalo dělat problémy. Zlepšili jsme obrannou činnost. Dařilo se nám vypichovat balóny. Soupeřky se dostali pod tlak a dělaly chyby. Bohužel jsme toho nedokázali využít v plné míře a zápas jsme nedotáhli do vítězného konce. L

Zápas byl velmi bojovný z obou stran. Chybí střelba z dálky a přesnost v zakončení.

Utkání nakonec skončilo vítězstvím domácích 23:21.

Holky soupeřkám nedaly body zadarmo.

Sestava: Brázdová Nikola, Brázdová Natálie, Buriánková Valerie, Vážanová Anna 2, Hadačová Beata, Šmejkalová Julie 1, Daňková Andrea 5, Kubíčková Andrea 4, Hrdinová Elena, Dobešová Pavlína 3, Mácová Lucie 5, Krutilová Tereza 1, Dominika Vildová.

Hodnotil Brázda Miroslav

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

15.10.

doma

ml. žáci "A"

9:00

Nový Jičín

ml. žáci "A" 11:30 Karviná
muži "B" 13:30 Droždín
  venku ženy 18:00 v Žeravicích

16.10.

doma

st. žáci

14:00

Horka n. M.

ml. žáci "B"

16:00

Uničov

19.10.

doma

muži "A"

13:30

Kopřivnice                *** Osmifinále Českého poháru ***

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook